Home / Kolumnit /
Erkki Valtamäki, ps – Mitä Kataisen hallitus sai aikaan?

Erkki Valtamäki, ps – Mitä Kataisen hallitus sai aikaan?

Mitä toimintansa päättänyt eduskunta ja Kataisen/Stubbin sateenkaarihallitus on neljänä toimintavuotena saanut aikaan?

Ei paljon mitään! Tai onhan se hyväksynyt homolain, jakanut rahaa Kreikan köyhille, torpannut kunta- ja soteuudistukset, lisännyt valtionvelkaa 79,6 miljardista 96 miljardiin. Velka on jo 46 prosenttia bruttokansantuotteesta ja ennusteiden mukaan se nousee tänä vuonna yli 50 prosentin. Kun mukaan lasketaan kuntien ja muiden julkiyhteisöjen velat, prosentti on yli 60.

Hallitus ja eduskunta ovat epäonnistuneet. Mikä lamaannutti päätöksentekokyvyn?

Muistan vuoden 2011 eduskuntavaalien keskeiset puheenaiheet. Ehdokkaat lupasivat kaataa jätelain, kumota eläkkeiden taitetun indeksin, hoitaa omaishoitajien ja sotaveteraanien asiat kuntoon ja estää rahan syytämisen rajojemme ulkopuolelle.

Ainoa asia, joka nyt on kunnossa taitaa olla jätelaki. Siinäkin otettiin vain aikalisä.

Omaishoitajien tukiasiassa ei ole tapahtunut parannuksia, päinvastoin. Nyt olisi korkea aika siirtää tuki valtiolle ja maksatus Kelalle. Tuen euromäärää pitää nostaa ja yhtenäistää maksatusperusteet. Ei ole oikeudenmukaista, että tuki on eri suuruista eri puolilla maata. Omaishoitajat säästävät yhteiskunnan menoja miljoonilla euroilla vuodessa.

Hallitus sai yhdessä ammattijärjestöjen kanssa aikaan eläkeuudistuksen, josta tuli täysi susi. Se suosii rikkaita ja sorsii köyhiä. Mielestäni eläkekatto tulisi pikaisesti saattaa voimaan. Taitetusta indeksistä ei uudistuksessa puhuta.

Sotaveteraanien asia ei ole enää ajankohtainen, sillä joukot ovat harvenneet lähes olemattomiin. Hoidetaan nyt edes ne, jotka vielä ovat hengissä. Etelä-Eurooppaan syydettävälle rahalle en viitsi monta ajatusta uhrata. Se vuoto pitää pikaisesti tukkia.

Urheilussa epäonnistunut pelaaja siirretään vilttiin hakemaan uutta potkua. Politiikassakin tätä toimintamallia kannattaisi kokeilla. Vilttikomennuksen saanut pelaaja tulee yleensä entistä ehompana takaisin. Tapahtuisiko sama myös politiikassa? Eiköhän kokeilla.

Erkki Valtamäki (ps.)

Kansanedustajaehdokas Seinäjoki

 

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa