Billig Strøm | Norges Beste Forbrukslån | Halvin Sähkö | Billigste Kiropraktor | Vardia Forsikring Test | Boligalarm | Beste Kredittkort 2019 | Billig Telefonabonnement
Home / Kolumnit / Ei ole valittujen vika että valitaan

Ei ole valittujen vika että valitaan

Ymmärrykseni politiikasta lisääntynyt

Juha Sipilä halusi lopettaa tämän vatutuloinnin. Hän alkoi ajaa yksityisen puolen johtamistapaa julkiselle puolelle. Sipilän uusi johtamistapa on ollut vanhan liiton miehille vaikea sulattaa. Joka tapauksessa sote on ottanut

Sipilän johdolla kahdessa vuodessa paljon pidemmän kehitysloikan kohti meitä palvelujen tarvitsijoita kuin edelliset hallitukset vuosikymmenessä.

Kulloinenkin oppositio aina haukkuu kulloistakin hallitusta. Oppositio voi jatkaa vastuusta vapaana vaalityötä seuraavia vaaleja ajatellen.

Entä sitten yksityisten ihmisten taso tässä järjestelmässä? Osa ihmisistä on jonkin puolueen jäseniä. He ovat sitoutuneet ajattelemaan tietyllä tavalla ja vielä maksavat siitä. Minä haluan ajatella vapaasti omilla aivoillani kenenkään normittamatta. Ajattelen niin, ettei kaikki viisaus ole ahtautunut yhteen puolueeseen.

Vaaleissa ihminen on yhden äänen arvoinen. Äänestäjillä on sillä hetkellä vallan avaimet käsissään. Vallanpitäjien suosiota kalastellaan. Sitä kutsutaan populismiksi.

Pian vaalien jälkeen kuitenkin valittuja ruvetaan arvostelemaan. Erityisesti niitä, ketkä heistä toimivat myös ministereinä. Mutta ei ole valitun vika, että tuli valituksi.

Poliitikot tietysti kieltävät, ettei saamani mielikuva politiikasta ole oikea. Se on helppo vastaus. Kannattaisi kuitenkin miettiä, että miksi sellainen mielikuva on päässyt syntymään.

MARKUS E. MYLLYMÄKI

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa