Solcellepanel | Forbrukslån | Eiendomsmeglere | Maling | Inntektsforsikring | Alarm | Kreditkort Best i Test | Beste Boliglån 2019

Backstage


Nuorten yrittäjyystuntemusta lisätään

toisella asteella Vaasassa

Taloudessa, työmarkkinoilla ja työtehtävissä jatkuvasti tapahtuvien muutosten vuoksi yksilön osaamiselta ja valmiuksilta odotetaan yhä enemmän. Syntyvistä työpaikoista huomattava osa on pienissä ja keskisuurissa yrityksissä, jotka verkostoituvat ja käyttävät alihankkijoita. Alihankkijana tai ammatinharjoittajana toimiminen tarjoaa monelle työllistymismahdollisuuden.

Nuorten yritystoiminnallisten valmiuksien kehittäminen jo koulutuksessa on haaste myös ammatillisissa oppilaitoksissa. Miten nuoria voidaan valmentaa yrittäjyys-tuntemuksen lisäämiseen?

Vaasassa järjestetään ammattiopiston ja lukion opiskelijoille 27.-28.4 NY24h- camp, ”learning by doing”-leiri..

Samassa yhteydessä Vaasan ammattiopiston opettajille järjestetään asiasta ”Yrittäminen kannattaa aina” -koulutustilaisuus Vaasan ammattiopistolla 28.4. Koulutuksen järjestävät Taloudellinen Tiedotustoimisto ja Yksityisyrittäjäin Säätiö.

Opiskelijan omat elämänvaiheet ja koulutusura ratkaisevat aikanaan, tuleeko hänestä yrittäjä. Koulutuksen aikana kehittyneet asenteet ja kokemukset vaikuttavat keskeisesti siihen, miten nuoret suhtautuvat yrittäjyyteen ja miten he kykenevät jäsentämään omaa työtään riippumatta siitä, toimivatko he aikanaan toisen palveluksessa vai yrittäjinä.

Opettajille suunnatun koulutuksen tavoitteena on lisätä opettajien innostusta ja valmiuksia yrittäjyyden opetukseen ammatillisen koulutuksen eri opintolinjoilla sekä ohjata ja kannustaa oppilaitoksia ottamaan Nuori Yrittäjyys ry:n Vuosi yrittäjänä -ohjelma osaksi oppilaitosten opetusta.

Lisätietoja: Alueyhteyshenkilö Salla Rundgren, Taloudellinen Tiedotustoimisto, gsm 050 435 4844, salla.rundgren@tat.fi tai Matti Jurvanen, Vaasan ammattiopisto, gsm 040 5637401, matti.jurvanen@vaasa.fi

www.tat.fi/backstage

Keskustelua foorumissa:

About Toimitus

Check Also

Näe syvemmälle Vaasaan: Merenkurkun mielenkiintoinen historia

Merenkurkun historiaa Koska Merenkurkku Pohjanlahden kapeimpana osana yhdisti Pohjanmaan ja Västerbottenin oppivat ihmiset täällä jo …

Vastaa