Home / Tapahtumat /
1900-luvun taidemaailma ja kulttuuritreffit

1900-luvun taidemaailma ja kulttuuritreffit

Kauppaneuvos ja taiteenkeräilijä Frithjof Tikanoja koiransa Tessun kanssa 1920-luvulla. Tikanojan taidekodin kuva-arkisto.

1900-luvun taidemaailma Taidetreffien teemana
Tikanojan taidekodissa

Tikanojan taidekodin Keräilijän sydän -näyttelyssä järjestetään Taidetreffit näyttelyn päätösviikonloppuna, lauantaina 16.8. klo 14 alkaen.

Taidetreffeillä Suomen Bukowskin toimitusjohtaja ja taideasiantuntija Christian Boman kertoo 1900-luvun alkuvuosikymmenien taiteesta ja taidemaailmasta, jossa myös Frithjof Tikanoja (1877–1964) keräilijänä toimi. Minkälainen oli taidemaailma Suomessa ja muualla maailmassa aikana, jolloin vaasalaisen taiteenkeräilijän oli mahdollista hankkia Matissen ja Picasson maalauksia kokoelmaansa?

Esitelmä valottaa myös taidekauppias Gösta Stenmanin (1888–1947) yhteyttä Tikanojaan, kokoelman taiteilijoihin sekä itse taiteenkeräilyyn. Taidetreffit on avoin yleisötilaisuus ja se sisältyy museon pääsylipun hintaan. Tikanojan taidekodin ystäväyhdistyksen jäsenille tilaisuus on maksuton.

Kesänäyttely päättyy sunnuntaina 17.8. Tikanojan taidekodissa. Näyttelyn päätöspäivänä järjestetään yleisöopastus klo 14. Taidemuseo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10–16

Tikanojan taidekodin syyskausi avataan lauantaina 30.8. uudella näyttelyllä Sjählö9 – Heijastuksia toiseudesta. Näyttelyssä tarkastellaan Turun saaristossa sijaitsevan Seilin entisen hospitaalisaaren mielenkiintoista historiaa taiteen ja tieteen näkökulmista.

Näyttely on esillä marraskuun lopulle saakka. Taidekoti on suljettu näyttelyn vaihdon ajan, 18.–29.8.2014TIKANOJAN TAIDEKOTI
Hovioikeudenpuistikko 4 65100 Vaasa
ww.tikanojantaidekoti.fi

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa