Home / Tapahtumat / Taiteen moniaistisuus Taidetreffien teemana Tikanojan taidekodissa

Taiteen moniaistisuus Taidetreffien teemana Tikanojan taidekodissa

Taiteen moniaistisuus Taidetreffien teemana

Tikanojan taidekodissa

Miltä taide tuntuu? Entä miltä se tuoksuu? Tikanojan taidekodin näyttelyyn Kaikilla aisteilla! Pienoisveistoksia ja muotokuvia Y. A. Jäntin kokoelmasta voi tutustua monilla eri aisteilla.

Yli sata teosta WSOY:n entisen pääjohtajan Yrjö A. Jäntin laajasta taidekokoelmasta on asetettu näytteille uudella tavalla: luvassa on veistosmeri, varjoleikkejä ja aistihavaintoja.

Näyttelystä järjestetään Taidetreffit lauantaina 14.11. klo 14–15.30. Tuolloin suunnittelija Outi Salonlahti valtakunnallisesta Kulttuuria kaikille -palvelusta esitelmöi teemalla taiteen moniaistisuus. Palvelu tarjoaa tietoa ja tukea saavutettavuuden ja moninaisuuden kysymyksissä kulttuurialan toimijoille, kuten museoille.

Esitys pidetään suomeksi, mutta tilaisuus on kaksikielinen. Tilaisuudessa on induktiosilmukka kuulon apuvälineeksi. Taidetreffit on avoin yleisötilaisuus ja sisältyy pääsylipun hintaan.

Syksyn pedagoginen näyttely Tikanojalla on suunnattu erityisryhmille, kuten näkövammaisille ja maahanmuuttajille. Monet teoksissa käytetyt materiaalit ovat yleisön tunnusteltavissa ja haisteltavissa. Näyttelytekstit ovat selkokielisiä ja saatavilla pistekirjoituksella.

Myös suomalainen kulttuuri, metsä ja luonto avautuvat kävijälle lukuisissa eläinveistoksissa. Näyttelyn on tuottanut Tikanojan taidekoti yhteistyössä Porvoon museon kanssa.

Näyttelystä järjestetään myös yleisölle avoimia opastuksia torstaisin suomeksi klo 14 ja sunnuntaisin suomeksi klo 14 ja parillisten viikkojen sunnuntaisin ruotsiksi klo 13. Opastukset sisältyvät museon pääsylipun hintaan.

Näyttely on avoinna 10.1.2016 saakka tiistaista sunnuntaihin klo 10–16 Tikanojan taidekodissa.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa