Home / Tapahtumat /
Frithjof Tikanojan nimipäivänä 19.2

Frithjof Tikanojan nimipäivänä 19.2

Frithjof Tikanojan nimipäivänä 19.2

ilmainen sisäänpääsy Tikanojan taidekotiin

Frithjof Tikanojan nimipäivänä 19.2. on ilmainen sisäänpääsy Tikanojan taidekotiin. Ilmaispäivänä taidekodissa järjestetään taidevartit eli lyhyet näyttelyopastukset Surrealismia ja silmänlumetta 1900-luvun alun postikorteissanäyttelyyn klo 13 ruotsiksi ja klo 14 suomeksi.

Vielä reilun kuukauden ajan, 8.3. saakka Tikanojan taidekodissa on esillä satoja 1900-luvun alun fantasiapostikortteja. Visuaalisesti rikkaissa ja taiteellisesti korkealaatuisissa valokuvakorteissa kiehtovat nykyaikana erityisesti niissä käytetyt kuvarinnastukset ja kuvan ja piirroksen yhdistäminen. Nämä olivat teollisen valokuvan keinoja sata vuotta ennen photoshoppia!

Näyttelyn opastuksia järjestetään joka viikko sunnuntaisin klo 14 suomeksi ja joka toinen sunnuntai (parilliset viikot) klo 13 ruotsiksi. Yleisälle avoimet opastukset sisältyvät pääsylipun hintaan. Näyttely on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10-16. Näyttelyn on tuottanut Suomen valokuvataiteen museo ja sen on kuratoinut FT, dosentti Harri Kalha.

Tikanojan taidekoti syntyi vaasalaisen liikemiehen, kauppaneuvos Frithjof Tikanojan (1877-1964) rakkaudesta taiteeseen. Tikanoja lahjoitti taidekokoelmansa Vaasan kaupungille vuonna 1951, jolloin hänen entiseen kotiinsa perustettiin taidemuseo. Tikanojan taidekodin kokoelma käsittää upean ja Suomen oloissa sangen harvinaisen ulkomaisen taiteen kokoelman, jonka pääpaino on ranskalaisessa 1800-luvun ja 1900-luvun alun maalaustaiteessa.

TIKANOJAN TAIDEKOTI
Hovioikeudenpuistikko 4, 65100 Vaasa
Avoinna: tiistai–sunnuntai 10–16, (06) 325 3916

www.tikanojantaidekoti.fi

 

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa