Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Wasalandia muuttuu Graffittilandiaksi

Wasalandia muuttuu Graffittilandiaksi

Entisen huvipuisto Wasalandian tiloihin avautuu heinäkuussa katutaidetta esittelevä kokonaisuus. Taideprojekti Wasa Graffitilandian järjestää vaasalainen Katukulttuuri ry.

– Wasa Graffitilandia on projekti, jossa autiona oleva huvipuisto muokataan ulkoilmataidenäyttelyksi.  Tätä on luomassa graffiti- ja kuvataiteilijoita sekä lähialueelta että kauempaa, kertoo yhdistyksen edustaja Aku Siik.

Vaasan kaupunki tukee tapahtuman järjestämistä auttamalla mahdollisuuksien mukaan muun muassa tuotannon suunnittelussa, teknisessä toteuttamisessa ja markkinoinnissa.

Yhdistys on vuokrannut tyhjillään olevan alueen entisen huvipuiston omistavalta Puuharyhmä Oy:ltä. Puuharyhmä Oy:llä on kaupungin kanssa edelleen voimassa oleva vuokrasopimus alueesta.

Taiteilijahaun suosio yllätti

Katukulttuuri ry on järjestänyt tapahtumaan avoimen taiteilijahaun, jonka suosio yllätti järjestäjät: Wasalandian tiloihin janottiin naapurimaista saakka.

– Wasa Graffitilandia sai alkunsa toiveesta saada Vaasan seudulle osallistavaa katukulttuuria, varsinkin kun monet tapahtumat on peruttu. Entinen huvipuistoalue ja sen miljöö inspiroi kulttuuriaktiiveja luomaan ainutlaatuisen taideteoskonseptin, jonkalaista Suomessa ei ole vielä nähty, kertoo Siik.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa