Takstein med Solceller | Test Forbrukslån | Billig Vindusmontør | Bredbåndsleverandører i Norge | Billig Forsikring | Husalarm | Kredittkort for Studenter | Billig Mobilabonnement
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Vaasan yliopiston opiskelijat kansainvälisen casekilpailun finaaliin

Vaasan yliopiston opiskelijat kansainvälisen casekilpailun finaaliin

Vaasan yliopiston opiskelijat kansainvälisen casekilpailun finaaliin

Vaasan yliopisto 9.3.2018, 08:26

Tuotantotalouden opiskelijajoukkue Vaasan yliopistosta voitti Euroopan laajuisen Tournament in Management and Engineering Skills (TIMES) -kilpailun semifinaalin Saksassa. Voittajajoukkueessa kilpailivat Ronja Vuorinen, Santeri Onninen, Sami Ristimäki ja Riku Heinonen.

Semifinaali oli osa Euroopan laajuista yliopisto-opiskelijoiden kilpailua, jossa opiskelijat ratkovat erilaisia case-tehtäviä. Joukkueet saavat neljä tuntia aikaa lukea tehtävänannon ja rakentaa ratkaisun ongelmaan.

– Tietokonetta ei saa käyttää, ja puhelimet kerätään pois. Aineistossa on noin 30 sivun verran tekstiä, kuvia, taulukoita ja erilaisia taloudellista dataa ilmentäviä esityksiä, kuten tilinpäätöksiä ja markkinaosuuksia. Haasteellisinta on oleellisen tiedon erottaminen epäoleellisesta. Suoraa kysymystä ei aina ole, vaan joukkueen pitää se hahmottaa, Riku Heinonen kertoo.

Heinosen mukaan hyvässä ratkaisussa yhdistyvät innovatiivisuus ja mielikuvitus – realistisuutta ja toteutettavuutta unohtumatta – vahva teorian ja taloudellisen osaamisen tuntemus sekä myytävyys: se voittaa, kuka saa parhaiten myytyä 15 minuutissa ratkaisunsa tuomaristolle.

– Toinen semifinaalin case-tehtävistä tuli Ernest & Youngilta ja koski heidän sveitsiläistä asiakasyritystään, erästä kosmetiikka- ja makeutusainealan jättiä. Case perustui asiakasyrityksen todelliseen tilanteeseen ja haasteisiin. Paikalle saapui Ernest & Youngin Frankfurtin toimistolta kolme konsulttia, jotka toimivat myös kilpailun tuomaristona.

Antoisa kokemus

Kilpailussa järjestettiin ensin aluekarsinta, jonka voittaja eteni Euroopan kahdeksassa eri kaupungissa pidettyihin semifinaaleihin. Aluekarsinnassa Vaasan yliopiston joukkueessa oli mukana myös Aleksi Luhtasaari.

– Oli todella hieno kokemus päästä haastamaan itsensä kansainvälisessä tapahtumassa. Suosittelemme kaikille opiskelijoille osallistumista aluekarsintaan ensi vuonna, sanoo Sami Ristimäki.

– Kovatasoisen kisan voittaminen oli todella huikeaa, varsinkin kun vain kerran aiemmin on Vaasan yliopiston joukkue onnistunut siinä, ja siitäkin on jo parikymmentä vuotta, Santeri Onninen pohtii.

– Kokemus oli äärimmäisen antoisa: Saksan matkalla tapasi hienoja ihmisiä ja mukavia kanssaopiskelijoita ympäri Eurooppaa. Kilpailu oli korkeatasoinen ja kehitti case-ratkaisutaitoja hurjasti, kuten myös englannin suullista esiintymistaitoa. Tällaiset tapahtumat tarjoavat ensiluokkaisen mahdollisuuden kontaktiverkoston laajentamiseen, ja firmat niin ulkomailla kuin Suomessakin tuntuvat olevan hyvin kiinnostuneita kansainväliseen kilpailuun osallistumisesta – pärjäämisestä puhumattakaan, toteaa Riku Heinonen.

Seuraavaksi joukkue matkaa Itävallan Wieniin, jossa kilpaillaan finaali 25.–30. maaliskuuta. Finaalissa on mukana kahdeksan joukkuetta.

Kilpailun järjestää vuosittain tuotantotalouden Euroopan laajuinen ainejärjestö ESTIEM. Kilpailuun saavat osallistua kaikki halukkaat opiskelijat alasta riippumatta.

Kuvassa (vas): Santeri Onninen, Riku Heinonen ja Sami Ristimäki.

Lisätietoja:
Riku Heinonen, p. 040 093 4639
Santeri Onninen, p. 040 561 3949

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 40-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisiaa.info sivuston. Joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Puhetta Vaasasta, Vaasalaisia, Tapio Parkkari ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Näe syvemmälle Vaasaan: Merenkurkun mielenkiintoinen historia

Merenkurkun historiaa Koska Merenkurkku Pohjanlahden kapeimpana osana yhdisti Pohjanmaan ja Västerbottenin oppivat ihmiset täällä jo …

Vastaa