Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta /
Vaasalaiset meneaastyivät rc-radalla

Lauantaina Vaasan Pitkämäen Rc-radalla ajetussa ensimmäisessä SM-osakilpailussa Vaasalaisilla oli vauhti päällä. Jussi Luopajärvi lunasti suuret ennakko-odotukset ja voitti takavetoisten sähkökrossiautojen luokan.

Vaasalaiset lunastivat odotukset

Voitto ratkesi A-finaalin kolmannessa ja viimeisessä erässä kärkikuljettajien ajaessa eräsijoitukset ristiin. Eristä Luopajärvi voitti ensimmäisen, oli kolmannessa toinen ja voitto selvisi vasta erien välisillä aikavertailulla.

Voittaja Luopajärvi kommentoi voittonsa avaimiksi loistavasti toimineen autonsa ja että ”kotiradalla oli pieni osa” menestykseen.

Toiseksi ajaneen 11 vuotiaan Joona Haatasen mukaan, joka Luopajärven mukaisesti on amerikkalaisen Team Associated –tallin virallinen tallikuljettaja, sijoitus tuli puhtaasti ajamalla, ”Auto toimi hienosti Vaasan teknisesti vaativalla radalla”.

Kolmanneksi sijoittui Petri Ström, kahden edellisen vuoden sarjamestari. Ström sanojensa mukaan haki päivän aikana jonkin verran auton säätöjä. ”Finaaleissa paremmat kuskit olivat edellä” Ström totesi ja odotti sunnuntailta nelivetoluokasta revanssia. Ström odottaa myös heinäkuun alun Joensuun osakilpailua jossa hänellä on vuorostaan ”kotirataetu”.

Vaasalaiset nuoret kuljettajat loistivat Pitkämäellä omalla ajamisellaan. 15-vuotias Oskari Mäki sijoittui A-finaalissa hienosti sijalle 10. A-finaalipaikka oli Mäelle SM-tasolla ensimmäinen.

Toinen ”junnukuski” Mikko Luopajärvi 14v sijoittui B-finaalin toiseksi. Näiden kahden kuljettajan finaalipaikat ratkesivat alkuerien perusteella tiukalla keskinäisellä vain 0,1 sekunnin aikaerolla. Mikko Luopajärvelle kello oli ”vastaan” myös finaaleissa joissa B-finaalin voitto lipesi aikavertailussa yhden sekunnin erolla.

Tulokset A-finaali

1. Jussi Luopajärvi VUA
2. Joona Haatanen RCCJkl3. Petri Ström JoeUA.

Vaasalaiskuljettajien sijoitukset:

A-Finaali (sijat 1-10) 1. Jussi Luopajärvi, 10. Oskari Mäki<

B-Finaali (sijat 11-20) 2. Mikko Luopajärvi, 8. Ilmari Ullakko

C-Finaali (sijat 21-30) 2. Miika Rinne, 8. Jaakko Huhmarsalo, 10. Petri Somppi

D-Finaali (sijat 31-36) 3. Kim Bengs, 7. Joonas Lyyski

SM-kisat jatkuvat sunnuntaina 15.6 nelivetoluokan SM-osakilpailulla, jossa Vaasalaismenestystä on odotettavissa. Finaalit alkavat klo 15:00.