Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Vaasa on mainettaan parempi

Vaasa on mainettaan parempi

Tämä on julkaistu Ilkka-Pohjalaisessa 9.5. 2021. Vaasa on yksi Suomen kauneimpia kaupunkeja, täältä löytyy kaunista luontoa, maailmanperintöalue on lähellä, kaupunki sijaitsee meren äärellä, josta me saamme nauttia.

Täällä on työpaikkoja ja lisää on tulossa, rakenteilla oleva Prisma, johon tulee monenlaista toimintaa, mahdollisesti akkutehdas, joka tulee luomaan uusia työpaikkoja. Uskon, että Wasa Station rakennetaan jokin kaunis päivä.

Asuntoja on rakennettu ja rakennetaan, joista varmasti jokaiselle löytyy sopiva koti.

Kaupat täällä ovat loistavat, siisteys pistää silmään, (vertailut niin Etelä- kuin Pohjois-Suomeen) ja mikä parasta, kaikki on suhteellisen lähellä, ei tarvitse ajaa kilometritolkulla, että voi tehdä ostoksensa.

Täältä löytyy todella paljon harrastusmahdollisuuksia kuten kalastusta, Alman tarjoamat kurssit, teatteri, luontoretkeilyä, liikuntapuolelta löytyy jääkiekko, jalkapallo, amerikkalainen jalkapallo, tennis, cheerleading, jne.

Usein sanotaan muualla päin Suomea, että ”jaa, Vaasassa täytyy osata ruotsia, kun siellä ei puhuta muuta”. Pitää aina oikaista, että täällä saa puhua suomea, ruotsia, englantia ja jopa savvoo ja kyllä ymmärretään.

Tänne pääsee autolla, junalla, lentäen ja laivalla. Kohta meillä on maailman ilmastoystävällisin laiva, joka seilaa Vaasan ja Uumajan väliä.

Olen asunut täällä vuodesta 2004 ja tämä on mielestäni Suomen paras paikka asua.

Vaasa on minun kotikaupunki ja olen ylpeä siitä.

Jarmo Rahja

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa