Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Vaasa liputtaa yhdenvertaisuuden puolesta

Vaasa liputtaa yhdenvertaisuuden puolesta

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia edistävää kansainvälistä Pride-kuukautta vietetään kesäkuussa. Vaasan kaupunki nostaa lauantaina 19.6. sateenkaariliput salkoon keskustan kävelykadulla.

Pride-kuukauden tarkoitus on muistuttaa yhtäläisten oikeuksien kuuluvan kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta riippumatta.

– Yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien edistäminen on yksi kaupungin tärkeistä tehtävistä. Haluamme, että Vaasa on kaikille tasa-arvoinen ja turvallinen paikka asua, sanoo Vaasan kaupungin konsernihallinnon johtaja Jari Karjalainen.

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskyselystä arvokasta tietoa

Keväällä 2021 Vaasan kaupunki selvitti kyselyn avulla ensimmäistä kertaa asukkaiden kokemuksia tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumisesta kaupungin palveluissa.

Kyselyyn vastasi 362 kuntalaista ja sen arviointiraportti valmistuu elokuun aikana. Vastauksista saatua tietoa käytetään tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman valmisteluun sekä palveluidemme kehittämiseen.

– Tavoitteenamme on, että kaupungin palvelu asukkailleen on aina yhtä hyvää ja toimivaa riippumatta sukupuolesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta, iästä, kielestä, vammasta, etnisestä taustasta, toimintakyvystä tai muusta henkilöön liittyvästä tekijästä, kertoo kehittämissuunnittelija Marjo Hannu-Jama.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Pinkkejä busseja Vaasaan

Vaasan ja Mustasaaren uusi yhteinen joukkoliikenne Lifti aloittaa toimintansa ensi vuonna. Uudistuksen myötä bussit saavat …

Vastaa