Home / Tapahtumat / Uumaja avaa ikkunat Vaasaan

Uumaja avaa ikkunat Vaasaan

 

Uumaja viettää kulttuuripääkaupunkivuottaan mielenkiintoisten hankkeiden, festivaalien ja esitysten saattelemana. Vaasa tekee ystävyyskaupunkinsa kanssa yhteistyötä kulttuurin ja juhlavuoden molemmin puoleisen näkyvyyden eteen.

Uumaja2014 avaa ikkunat Vaasaan
– ja vice versa!

Uumaja2014 esittäytyy vuoden ensimmäisessä, 17.1. julkaistussa KultTour-lehdessä. Lehdestä löytyy kulttuuripääkaupunkivuoden esittely, taiteellisen johtajan Fredrik Lindegrenin ajatuksia tulevasta vuodesta sekä poimintoja vuoden laajasta ohjelmasta.

KultTour-lehteä jaetaan koteihin Vaasan ja Seinäjoen seudulla sekä Suupohjan alueella. Lisäksi lehteä löytyy monin paikoin kaupungin eri palvelupisteistä.

Torstaina 30.1. vietetään Vaasassa Uumaja2014 -juhlavuoden nk. varjoavajaisia, kun Ritzin estradille nousee BRO eli Bothnia Rhythm Orchestra mahtavien solistiensa kera. Konsertin aluksi nähdään pala Uumajan tulevasta juhlavuodesta.

Torstaisen konsertin jälkeen orkesteri matkustaa Uumajaan, jossa se esiintyy 31.1. Uumajan Midvinter Jazz -festivaalilla. Viralliset juhlavuoden avajaiset järjestetään Uumajassa 31.1.–2.1.

Avajaisjuhlaa Burning Snow on mahdollista seurata la 1.2. klo 16.45–18.10 paikallista aikaa SVT:n sivuilta.

Uumaja viettää kaupunkivuottaan mielenkiintoisten hankkeiden, festivaalien ja esitysten saattelemana. Vaasa tekee ystävyyskaupunkinsa kanssa yhteistyötä kulttuurin ja juhlavuoden molemmin puoleisen näkyvyyden eteen.

Ohjelmaa

Korsholman Musiikkijuhlat tekee festivaalinsa aikana aktiivista konserttivaihtoa ja aloittaa maaliskuussa yhteistyön mm. Norrlandsoperan ja Uumajan Kamarimusiikkiyhdistyksen kanssa. Kesällä ”Korsholma goes West” la 2.8. ja vastaavasti uumajalaiset vierailevat Musiikkijuhlilla 3.-4.8. Jatkossa tavoitteena on, että yhteistyö jatkuu vuoden 2014 jälkeen eri musiikkialan toimijoiden kanssa.

Vasa Arbiksen kuorot QuinnTon, SilverQuinns ja Gerbykören järjestävät musiikkimatkan Uumajaan 25.–27.4. Matka alkaa laulu- ja musiikkiristeilyllä WasaLinella perjantaina 25.4. klo 15. Kuorot, yhteensä yli sata laulajaa, esiintyvät eri puolilla laivaa matkan aikana. Säestyksestä vastaavat muusikot Bo Lund (harmonikka) ja Henrik Berg (basso).

Uumajassa kuorot esiintyvät sekä kaupungilla että vanhainkodeissa. Pääkonsertti, joka järjestetään yhdessä Uumajan Oratoriokuoron kanssa, pidetään lauantai-iltana 26.4.

Vaasan ja Uumajan Taiateiden Yö

Umeå Kulturnatta ja Vaasan Taiteiden yö ovat jo useamman vuoden ajan tehneet yhteistyötä esiintyjävaihdon merkeissä. Tämän vuoden tapahtumien ohjelma on vielä auki, mutta varmistunee huhtikuuhun mennessä. Kulturnatta viettää tänä vuonna pyöreitä 10-vuotisjuhlia.

Merenkurkun molemmin puolin kytkeytyvää, nykytaidetta esittelevä näyttely Homeland nähdään syksyllä Kuntsin modernin taiteen museossa 17.10.2014–25.1.2015 ja Västerbottenin museossa Uumajassa keväällä 2015. Hankkeen keskeisenä toiminta-ajatuksena on edistää yhteistyötä ja vuorovaikutusta suomalaisten ja ruotsalaisten taiteilijoiden välillä.

Ensimmäinen näyttelyn työpajoista järjestettiin kesällä 2013 Taidepaja Malaktassa Maalahdessa. Toinen työpajaosuus on suunnitteilla Gammlian museoalueelle Uumajaan syksyllä 2014.

Tuolloin taiteilijoiden työskentely on julkisempaa ja se nähdään osana Uumajan kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaa. Lisää näyttelystä: kuntsi.vaasa.fi

Uumaja2014-kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelman löydät osoitteesta: www.umea2014.se

About Toimitus

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa