Månedlig Strømpris | Forbrukslån 18 År | Varmepumpe tilbud | Billige gulvfliser | Hesteforsikring | Alarm | Beste Kredittkort i Norge | Beste Telefonabonnement 2019
Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Uudet matkakortit käyttöön Vaasan busseissa

Uudet matkakortit käyttöön Vaasan busseissa

Valtakunnalliset matkakortit käyttöön

Vaasan busseissa 5.9

Waltti-kortti on kätevä, sillä samaan korttiin voi ladata 30 päivän kausilipun tai haluamansa summan arvoa eli rahaa yksittäisiä matkoja varten. Minimilataus on 10 euroa ja maksimi 200 euroa.
– Odotettu muutos tulee siihen, ettei arvon käytölle ole enää aikarajaa, kertoo suunnittelupäällikkö
Pertti Hällilä Vaasan kaupungilta.

Hinta halpenee ja myyntipisteitä tulee lisää

Waltti-kortilla pääsee nyt matkustamaan halvemmalla kuin aiemmin.  

Jos aikuinen matkustaa Waltti-kortilla, yhden matkan hinta, joka veloitetaan kortille ladatusta arvosta on 1,33 euroa. Käteisellä maksettaessa hinta sama kuin ennenkin eli 3,20 euroa. Myös opiskelijoilla ja nuorilla hinta on halvempi Waltilla kuin käteisellä, kertoo Hällilä.

Hällilä kertoo, että uusi kortti maksaa 5 euroa. Kortteja saa tuttuun tapaan paikallisliikenteen toimistosta, mutta nyt myös Studio Ticketistä sekä Kansalaisinfosta. Myöhemmin käyttöön tulee myös verkkokauppa. 

Korttiin voi lisätä aikaa tai arvoa myös Rewell Centerin, Kauppapuistikon, Palosaaren, Vöyrinkaupungin, Vetokankaan ja Huutoniemen R-kioskeilla. Näissä vain korttien lataus, ei myyntiä, sanoo Hällilä. 

Vähäkyrö, koululaiset, vammaispalvelun asiakkaat ja senioribussit eivät siirry Waltin käyttöön

Waltti-kortti otetaan tässä vaiheessa käyttöön Vaasan sisäisessä bussiliikenteessä lukuun ottamatta Vähänkyrön kaupunginosaa, jossa Walttiin siirrytään myöhemmin. Uudistus ei koske koululaislippuja, kunnanrajoja ylittävää bussilinjaa 6 Vaasa-Sepänkylä-Vaasa eikä vammaispalveluiden kuljetuksia tai senioribusseja. Näissä matkustetaan edelleen nykyisillä lipuilla.

Vanhoille korteille ei ladata enää uusia matkoja 5.9 alkaen

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Esteetön Vaasa jokaiselle

Väestön ikääntymisen seurauksena yhä useampi meistä tulee tarvitsemaan esteetöntä elämistä ja kulkemista. Vaasan kaupungilla tehdään …

Vastaa