Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Terveydenhuollon puhelinpalvelut paranevat

Terveydenhuollon puhelinpalvelut paranevat

Terveysasemille ja hammashuoltoon uusi puhelinpalvelu sekä kouluterveydenhuoltoon sähköinen ajanvaraus

Vaasan kaupungin terveyspalvelut parantavat palveluitaan.

Uudistuksen tavoitteena on parantaa asiakaspalvelua ja ohjata terveysasemille tulevaa puhelinliikennettä asiakkaan tarpeen kiireellisyyden mukaan.

Toiveena on, että kiireellisissä asioissa jäädään jonottamaan ja kiireettömissä asioissa valitaan soittopyyntö eli Takaisin soitto -palvelu. Uuden puhelinjärjestelmän avulla kuntalaiset tavoittavat meidät helpommin, iloitsee terveyspalveluiden kehittämissuunnittelija Camilla Mäkinen.

https://vaasalaisia.info/teerveydenhuollon-puhelinpalvelut-paranavat/

Kiireellisiä ovat asiat, jotka ovat oireen tai sairauden luonteesta johtuen hoidettava saman päivän aikana. Kiireettömiä ovat esimerkiksi reseptien uusinnat, tutkimusvastausten tiedustelut ja pitkäaikaissairauksien kontrollikäyntien ajanvaraukset.

Kielivalinnasta jonoon tai soittopyyntöön

Soittaja valitsee ensin suomen tai ruotsin kielen. Sitten kiireellisessä asiassa soittava jää odottamaan, kunnes hoitaja vastaa. Järjestelmä tiedottaa jonottajalle jonotusajan.

Kiireettömässä asiassa soittaja voi valita soittopyynnön eli Takaisin soitto -palvelun painamalla numeroa 1. Järjestelmä tunnistaa numeron, josta henkilö soittaa ja ilmoittaa soittopyynnön tallentumisesta. Hoitaja soittaa takaisin hyvissä ajoin ennen terveysaseman sulkemista. Siksi palvelu on tarjolla ma-to klo 8-14 ja pe klo 8-12.

Puhelinnumero ei tallennu, jos soittajalla on salainen numero tai numeron näytönesto, silloin soittopyyntöön ei voida vastata.

Koululaisten terveystarkastuksien ajanvaraus sähköiseksi

Kouluterveydenhuollossa pilotoidaan sähköistä ajanvarausta Länsimetsän, Suvilahden, Isolahden ja Vikingan kouluilla. Vanhemmat voivat varata ajan sähköisesti 5. luokan terveystarkastukseen.

– Toukokuussa sähköinen ajanvaraus laajenee 1. ja 7. luokan terveystarkastuksiin. Sähköiset palvelut ovat toivottuja, kertoo kouluterveydenhuollon osastonhoitaja Sirpa Manninen.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa