Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta /
Tanssilava ja katettu kesäteatteri Paratiisisaarelle

Tanssilava ja katettu kesäteatteri Paratiisisaarelle

Tanssilava ja katettu kesäteatteri Paratiisisaarelle

Vuodenvaihde on erinomaista aikaa kampanjoida Paratiisisaareen suunnitellun katetun tanssilavan ja kesäteatterin puolesta. Asialla on tietysti vaasalainen monitoimimies Pertti Salo.

-Nyt kun alueelle suunnitellaan pilvenpiirtäjää, on syytä palauttaa vanha tanssilava- ja kesäteatterihanke uuteen keskusteluun, sanoo Salo.

Vuonna 2010 esitetyn idean mukaan tanssilava suunniteltiin Lemmenpolun varteen vanhan tenniskentän paikalle.

-Suunnitelmat ovat nyt muuttuneet ja uusi sijoitusehdotus on Hotelli Rantasipin eteläpäädyn jatkeella. Valokuvassa sijoituspaikka näkyy hyvin.

-Tavoitellaan suoraa sisätilassa toimivaa käyntireittiä hotellirakennuksesta tanssilavalle. Toteutus samalla toimintamallilla kuin nykyinen kulkureitti hotellilta kylpylään.

-Tämän vuoden alusta tuli tieto, että hotellin alueelle suunnitellaan ”pilvenpiirtäjää”. Kaupunki laatii alueelle uutta kaavaa.

-Vaasan Paratiisi ry antoi mielipiteensä kaavoitukselle; kaavassa jätetään vanhaan hotellirakennukseen varaus, joka mahdollistaa tanssilavan ja sen yhteydessä toimivan kesäteatterin rakentamisen! Kaavoittajan mielestä tanssilava ja katettu kesäteatteri tukee alueen toimintaa ja tuo lisää asiakkaita, perustelee Salo.

Kuin täi tervassa

Salo muistuttaa, että keskustelu tanssilavasta Paratiisisaareen alkoi jo 13.4. 2010 vaasalaisia.info foorumissa.

-22.4.2010 kuntalaisaloite jätettiin kaupungille. Avattiin nettiadressi ja kerättiin paperiadsessiin nimiä yli tuhat.

-Kaupungin nimeämä työryhmä on kokoontunut kolme kertaa 2013 vuoden aikana. Nyt on siis tarkoitus aloittaa keskustelu uudelleen. Perustelut ovat samat kui vuoden 2010 keväällä, mutta nyt täydennettyna ajatuksella, että samassa yhtydessä toimisi myös kesäteatteri.

– Vaasan alueelta puuttuu suuren yleisön tanssipaikka

– Vaasasat puuttuu paikka kesäteatterille
– Tanssi on maailman paras liikuntalaji ja se sopii kaikenikäisille
– Alueella on valmis parkkipaikka
– Ehdotus lisää Wasalandian ja Tropiclandian vetovoimaa
– Ehdotus vahvistaa Pohjanmaan Tanssin aluekeskusta

Tanssilava ja kesäteatteri saman katon alle

Tannssilavan ja kesäteatterin voi yhdistää nerokkalla tavalla. Olin vuoden 2010 keväällä kahvilla seinäjokisen arkkitehdin Eeku Strahlin kanssa ja kysyin hänealtä voisiko tanssilavan ja kesäteatterin yhdistää.


-Kylllä vain, sanoi Eeku ja piirsi idean kirjeen nurkkaan.  Jälki oli sen verran heiveröistä että kerron idean sanoilla:

-Suunnikkaan muotoinen tanssilattia on jaettu pituussuunnassa kolmeen yhtä leveään alueeseen, joista keskimmäinen muodostaa varsinaisen kiinteän lattian eli teatterin näyttämön.

-Lattian keskellä on 2×2 pylonia, joista kulkee vaijeri reunoilla oleviin kaistoihin, jotka voidaan nostaa vinssillä ylös.  Niiden alka paljastuu katsomon tuolit, jotka on konsruoitu niin että niiden selkänojat nousevat pystyyn.

-Lopputuloksena on siis kaksipuolinen ”anfiteatteri”, jonka keskellä on se varsinainen näyttämö.  Tällainen ”kolmiulotteinen” ja  kahteen suuntaan toimiva näyttämö tarjoaa myös teatterille aivan uusia haasteita.

-Jos vain toinen katsomon puolisko nostetaan ylös niin teatterin käytössä on lähes perinen näyttämö eli tanssilattia.

Tapio Parkkari

Keskustelu tanssilavasta toivottavasti jatkuu. Kaikkea hyvää Pertti Salolle.

www.vaasanparatiisi.fi

 

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Freyr Battery ehkä Vaasaan

FREYR Battery (“FREYR”), uuden sukupolven akkukennojen tuotantokapasiteetin kehittäjä on allekirjoittanut aiesopimukset (Memorandum of Understanding) Suomen …

Vastaa