Home / Kolumnit / Strand läksyttää Ilkan päätoimittajaa

Strand läksyttää Ilkan päätoimittajaa

Surullisen kapea perspektiivi

Itse en olisi uskonut, että Ilkan päätoimittajan Satu Takalan viha monikielistä Vaasaa ja vientirannikkoa vastaan on näinkin intensiivistä.

Päätoimittaja Takalan kolumni Ilkassa sunnuntaina 27.11. selvensi monta asiaa, kiitos siitä.

Kohteliaasti olemme sairaala-asiassa ajaneet 12+1 -ratkaisua, vaikka Pohjanmaa ja Vaasan keskussairaala on monessa selvityksissä (THL, Sitra ym.) reippaasti Seinäjokea ja Etelä-Pohjanmaan suurella velalla rakennettua sairaalaa edellä.

Lähestymistapaamme lobata Vaasaa ”ylimääräisenä” – eikä missään vaiheessa Seinäjoen tilalle – Takala näkee röyhkeytenä. Tätäkään en olisi uskonut.

Päinvastoin, uskoimme aidosti 12+1 -strategian saavan tukea Etelä-Pohjanmaan ystäviltämme. Takala kuitenkin vahvistaa sen valitettavan tosiasian, että aitoa tukea ei missään vaiheessa ole haluttu antaa.

Jos ei kavereita auteta tilanteessa, jossa itsellä ei ole mitään hävittävää, se jää mieleen.

Muualta päin Suomea ymmärrystä Pohjoismaiden johtavan energiaklusterin ekosysteemiin kuuluvalle sairaalalle sen sijaan on herunut. Muun muassa siitä syystä, että energiklusteri tuo maahaan miljardeja muidenkin sairaaloiden rahoittamiseksi.

Uskoin Takalankin ymmärtävän, että vientiin kykenevien seutujen heikentäminen ei tuo ”säästöjä”. Eikä pelkällä suomen kielellä maailmalta rahaa julkisten palvelujen rahoittamiseksi haeta.

Ehkä Takalan kirjoituksesta huokuva viha, jossa jopa syytetään perustuslakiasiantuntijoita politikoinnista ja täysillä lietsotaan vanhanaikaista ja kaikin puolin turhaa vastakkainasettelua – tilanteessa, jossa maakuntien positiivisesti pitäisi mennä yhdessä maailmalle – johtuu liian kapeasti perspektiivistä.

Globaalissa taloudessa uhat ja kilpailijat ovat maailmalla. Naapurien tulee olla ystäviä. Yhdessä olemme enemmän.

JOAKIM STRAND (r.)

kansanedustaja

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa