Home / Tapahtumat / Sateenkaariväki muistelukahville

Sateenkaariväki muistelukahville

Sateenkaaren väreissä

-muistelukahvila pääkirjastolla 21.6.

Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastotoimi sekä Vaasan kaupungin museot kutsuvat mukaan Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä –muistelukahvilaan 21.6. pääkirjastolla.

Muistelukahvila liittyy hankkeeseen Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä, jonka tavoitteena on tehdä näkyväksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen (LHBTIQA) historiaa osana itsenäisen Suomen historiaa. Hankkeessa kerätään uutta tietoa vähemmistöjen historiasta – uutta tietoa arjesta ja elämänkohtaloista – sekä tuodaan esiin myös ajankohtaista queer-näkökulmista toteutettua taidetta ja kulttuuria.

Hankkeessa kerätään aineistoja, muistoja ja tarinoita siitä, millaista on ja on ollut elää LHBTIQA-ihmisenä Suomessa sekä kertomuksia LHBTIQA-liikkeen eri vaiheesta. Hankkeen toteuttajina ovat Seta ja Kulttuuria kaikille -palvelu yhteistyössä Svenska litteratursällskapet i Finland r.f.:n (SLS) ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran (SKS) kanssa.

Muistelukahvilassa voi vapaasti ja luottamuksen ilmapiirissä jakaa tietojaan sekä kokemuksiaan. Kokemuksia voi kirjoittaa myös netissä SLS:n sivuilla http://www.sls.fi/sv/projekt/insamling-av-hbtiq-historia ja SKS:n sivuilla http://muistikko.finlit.fi/.

Muistelukahvilassa saa halutessaan apua muistojen kirjaamiseen ja välittämiseen. Voit joko kertoa omista kokemuksistasi tai henkilöstä, jonka tunnet. Vähemmistöjen oikeudet, vaietut ongelmat ja unohdetut kokemukset ovat tervetulleita – samoin kuin elämänkohtalot ja rakkaustarinat. Muistelukahviloita, vertaisryhmiä ja keskustelutilaisuuksia järjestetään ympäri Suomea.

Vaasassa toteutettava muistelukahvila järjestetään pääkirjaston tapahtumapaikka Vennyssä ke 21.6. klo 17 alkaen. Tapahtuma on kaksikielinen, eikä siihen ole pääsymaksua. Kahvitarjoilu.

Tervetuloa!

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Peukaloisia, lilliputteja ja pikkuväkeä Vaasan kaduille

Lilliputteja ja pikkuväkeä Vaasan kaduille Olen vuosia pohtinut mikä olisi persoonallinen tapahtuma Vaasassa,  jollaista ei …

Vastaa