Home / Kolumnit / Risto Helin – Suomalaisia syrjitään asuntoasioisssa

Risto Helin – Suomalaisia syrjitään asuntoasioisssa

Miksi suomalaisia syrjitään

Suomessa asuntoasioissa

Vanha sanonta ”oma maa mansikka, muu maa mustikka” on saanut Suomessa käänteisen merkityksen. Ainakin mitä tulee asunnottomien suomalaisten ja maahanmuuttajien eriarvoiseen kohteluun.

ARAn (Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus) selvityksen mukaan Suomessa oli vuoden 2015 lopussa tarkalleen 6 785 yksinelävää asunnotonta ja 424 asunnotonta perhettä. Yhteensä siis 7 898.

Nämä ovat siis ns. virallisia lukuja, epävirallisista asunnottomista tuskin kukaan tietää. Ja virallinen Suomi tuskin välittääkään.

ARAn tilastot osoittavat, että asunnottomuus on Suomessa vähenemässä. Se on hieno uutinen, mutta siihen se hienous päättyykin.

Niin kauan kuin lukemat ovat noin monissa tuhansissa, saamme hävetä.

On omituista, että yhteiskunta kyllä onnistui taikomaan majoituksen lähes kaikille 32 000:lle laittomasti maahan tulleelle pakolaiselle nopeassa aikataulussa. Lisäksi heidät asutettiin, syötettiin ja rahoitettiin kysymättä, minkälaisissa varoissa kulloinenkin maahanmuuttaja mahtaa olla.

Suomalaisella asunnottomalla ei ole väliä.

Heidän pitää toimittaa viranomaisille jos minkälaisia selvityksiä vuosien varrelta elämäntilanteestaan ennen kuin portit onnelaan (lue: asuntoon) aukeavat.

Useimmille asunnottomille jo erilaisten selvitysten toimittaminen on ylivoimaista. Maahanmuuttaja saa kyllä avun tulkkien, sosiaaliviranomaisten ja muiden tukihenkilöiden toimesta.

Asunnottomien kohtelussa pännii juuri tuo eriarvoisuus. Kuntia kyllä vaaditaan rakentamaan kiireellä tuhansia asuntoja turvapaikan tai oleskeluluvan saaneille. Mutta omat syrjäytyneet halutaan lakaista maton alle piiloon.

Mistähän olemmekaan saaneet tämän mallin avustaa täysin holtittomasti näitä vain parempaa elintasoa etsiviä?

Niinpä: Ruotsista!

Jäljet johtavat sylttytehtaalle, sanotaan. Luin raportin Ruotsin maahanmuuttoviraston toiminnasta ja heidän härskistä tavastaan saada jopa hallitus antamaan siunauksen toiminnalleen.

Ruotsissa nimittäin kaikki vapaat asunnot menevät kantaväestön ohi maan asuntojonoissa maahanmuuttajille.

Asuttamislakia on kovasti kritisoitu, koska se on pakottanut kunnat vastaanottamaan maahanmuuttajia vasten tahtoaan. Useissa tapauksissa on käynyt jopa niin, että ruotsalaisperheitä on häädetty asunnoistaan maahanmuuttajien hyväksi.

Tilanne alkaa Ruotsissa olla huolestuttava, ja Suomi seuraa parhaansa mukaan perässä.

Holtittoman typerä ja naiivi maahanmuuttopolitiikka nimenomaan kärjistää kantaväestön ja maahanmuuttajien välejä.

Eikö esimerkiksi suomalaisella ole oikeus pyytää yhteiskunnalta edes samanlaisia oikeuksia, joita ollaan valmiit tyrkyttämään sokeasti ja mitään kyselemättä maahanmuuttajille?

Vieläkö ihmetellään mistä rasismi ja muukalaisviha kumpuavat?

Tuhannet veroja maksaneet suomalaiset asuvat missä asuvat. He eivät saa asuntoa vuosienkaan jälkeen.

Sen sijaan kuntia patistetaan rakentamaan pikaisesti asuntoja turvapaikan hakijoille. Ruotsin mallia seuraten.

Aika valikoivaa välittämistä.

RISTO HELIN

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa