Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Pommi valmistuu kotikonstein

Pommi valmistuu kotikonstein

Pommi valmistuu kotikonstein

Sekä poliisi että vastaanottokeskuksen henkilökunta tyrmäävät täysin huhut, joiden mukaan Kauhavan vastaanottokeskuksessa olisi löydetty polttopulloja ja pommintekovälineitä. Huhua on levitetty jopa Seinäjoen kaupunginvaltuustosta käsin. (18.11. 2015)

Vinksahtanut kotikemisti saattaa hyvinkin vaarantaa oman ja ympäristönsä turvallisuuden ryhtymällä rakentelemaan räjähteitä kotikonstein. Ympäristön valppaus on ensiarvoisen tärkeä todella pahojen seurausten välttämisessä. Siksi kannattaa seurata jos joku kerää ympärilleen epätavanomaisia, vaikkakin tuttuja aineita ja tarvikkeita.

Pelkästtään kotoa löytyvillä aineilla tekee jo pahaa jälkeä. Jos vielä käy huoltoasemalla, tavallisessa marketissa ja vaikka maataloustuoteita myyvässä kaupassa, ovat kotitekoisen pommin valmistamiseen tarvittavat aineet kasassa.

Yksinkertainen internet haku antaa vihjeitä pommin tekemiseen: ”suola, sokeri ja muut vastaavat korkeaenergiset ruoka-aineet, paristot, akut, elohopea, nestekideaine, bensiini, propaani, butaani, denaturoitu alkoholi, mangnesium sekä monet muut helposti hankittavat aineet riittävät jo vaarallisen räjähteen valmistamiseen.”

Parista kappaleeta PVC-putkea ja palloventtiilistä saa jo kunnon tykin. Hyllyltä löytyy spraypulloja, hiuslakkoja tai jopa grillin propaanitankkeja.

Tarkempia oheita saa kehittyneillä hakulausekkeilla. Esimerkiksi suomenkieliset ohjeet löytyivät 20 sekunnissa. Kysymyessä on tosin ”teiniräjähteistä”, mutta ilmeisesti niitä skaalaamalla saadaan aikaan todella pahaa jälkeä. Englanninkieliset hakulausekkeet ovatkin sitten asia erikseen.

Uskon kuitenkin, että jos joku radikalisoitunut turvapaikahakija haluaisi hyvät ohjeet, niin hän saa ne omia kanaviaan myöten helpommin kuin interneristä.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Freyr Battery ehkä Vaasaan

FREYR Battery (“FREYR”), uuden sukupolven akkukennojen tuotantokapasiteetin kehittäjä on allekirjoittanut aiesopimukset (Memorandum of Understanding) Suomen …

Vastaa