Home / Kolumnit / Pitäisikö jo painaa jarrua?

Pitäisikö jo painaa jarrua?

Yllättääkö vauhtisokeus?

Vaasa on suurten pilvilinnojen kaupunki. Kasvava velkamäärä ja alijäämäinen talous eivät suuremmin häiritse näitä rakentajia. Kaupungissa on lainmukainen ohje riskienhallinnasta, asiakirja muitten turhuuksien joukossa.

Jatkuvasti uskotellaan, että kaupunkimme kykenee mihin vain ja samalla kirjoitetaan hulevesimaksuja energiateollisuudenkin maksettavaksi.

Jarrumiehet on lyöty matalaksi, kun kukaan ei halua nolata itseään jäämällä ylivyöryvän innostuksen alle. Viimeinen mohikaani oli Kaj Skåtar, joka ei ole enää keskuudessamme.

Kaj varoitteli valtuustossa velanoton vaaroista, mutta viimeisinä vuosinaan hänenkin varoituksensa jäivät edistyksellisen hypetyksen jalkoihin.

Kolmen koulun lakkauttaminen oli lopulta helppo prosessi, kun listalla oli vain suomenkielisiä opinahjoja. Jos valtuustossa on äänestänyt lakkauttamisen puolesta, niin jälkikatuminen ei paljon auta asiaa.

Koulujen lopettaminen on tässä jutussa vastapainona urheilurakentamiselle, johon uppoaa ainakin 30 miljoonaa lähivuosina. Vaasassa valtuusto ei osaa määritellä urheilurakentamisen rajoja. Valtuuston puheenjohtajistolla voisi olla selkeämpi rooli valtuustoa tahdon selkiyttäjänä, ei hallituksen.

Harri Moisio kirjoitti kolumnissaan osuvasti rumasta tai ainakin rumalta näyttävästä taustapelistä pienryhmien hajottamiseksi. Yleensä istuva valtuuston puheenjohtaja jättäytyy tällaisen toiminnan ulkopuolelle. Äänistä huolimatta hänenkin sopivuutensa tehtäväänsä voidaan arvioida uudelta kantilta.

Neljä vuotta sitten olin rakentamassa pienpuolueiden yhteistyötä Vaasassa, silloin se saatiin rikki suurten vastaavalla toiminnalla. Siinä myös syy-yhteys, miksi Maria Tolppanen ei ole Joakimin kansanedustajalistalla.

Nyt toivon hartaasti, että ryhmä 18 pysyy koossa ja saa edustajansa valtuuston puheenjohtajistoon. Kolmen suuren sanelupolitiikkaan se voi tuoda toivotun muutoksen vaasalaisten parhaaksi.

RISTO KUKKO

Vaasa/Vähäkyrö

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa