Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Pikkuväkeä ja lilliputteja Vaasan kaduilla

Pikkuväkeä ja lilliputteja Vaasan kaduilla

Vaasalainen taiteilija-nimimerkki Mr. Surname Here on muovaillut taikataikinasta pikku-ukkoja – lilliputteja, pikkuväkeä, peukaloisia – joita hän on sirotellut mitä erilaisimpiin paikkoihin alkaen katuviemärin ristikon reunasta ja päätyen vaikkapa ikkunalaudalle… Tarkkaan katsoen sijoittelussa voi nähdä jopa draaman aineksia.

Löydä pieni lapsi sisältäsi
pikku-ukkoja, lilliputteja, peukaloisia

Nyt kannattaa katsella taivaan tähtien asemasta jalkoihinsa, vaikka ei se tähtienkään tuijottaminen hukkaan mene. Ehkä myös pieni varovaisuus on paikallaan, sillä jalkojesi juuressa saattaa olla kokonainen joukko pikku-ukkoja.

Mistä ne ovat ilmestyneet? Mitä niillä halutaan kertoa? Kuka ne on tehnyt?

-Haluan vihjata erillaisesta katutaiteesta Vaasassa. Haluan myös jakaa intoni katutaiteeseen ja antaa ihmisille mahdollisuus inspiroitua sekä näyttää että katutaide voi olla muutakin kuin grafittia ja stencillejä.*

Löydä lapsi sisältäsi

-Toivottavasti ihmiset tulevat iloisiksi kun näkevät mitä olen tehnyt. Toivon että heidän sisällään herää lapsi ja että he muokkaavat mielessään oman tarinansa siitä, miten ja miksi pikku-ukot ovat ilmestyneet tai päätyneet juuri sinne, missä ne ovat löydettäessä, sanoo Mr. Surname here.

Taiteilija ei halua esiintyä julkisesti omalla nimellään ja kasvoillaan.

-Jos kaikki tetää kuka ukkoja tekee, niin on vaikempaa antaa mielikuvituksen elää kun niitä näkee kaupungilla. Samasta syystä en aijo kasvattaa ukkojen kokoa. Mystiikka on juuri niiden koossa.

Mr. Surname sanoo, että hänellä ei ole varsinaisia esikuvia, mutta tuntuu sielunveljekseen mm. Jerry Niemien, jonka kuvat pienoisihmisistä ovat herättäneet ihastusta sekä pikkuihmisten kuvaajien klassikko Slinkachu.

Omat ideansa Mr. Surnamae sanoo poimivansa omasta päästään sekä ystävien ideoista, jotka pitävät hänen töistään.

Äkkiä ja yllättäen

Hahmot voivat ilmestyä puiston penkin lähelle tai portaiden juurelle tai ikkunalaudalle tai minne tahansa missä katse voi ne löytää. Hahmot ovat pikkurillinkokoisia. Ne on tehty taikataikinasta eli vehnäjauhoista, suolasta ja öljystä. Hahmot onmaalattu akryyliväreillä.

-Käytän taikataikinaa siksi että kysymyksessä on ekologinen valinta. En halua että ukot jäävät kaatikselle roikkuumaan 200 vuodeksi, sanoo Mr. Surename.

Email: mrsurenamehere@gmail.com

*Stencillit ovat sabloonatekniikalla tehtyjä pieniä tai isompia kuvia, joita saattaa löytää yllättävistäkin paikoista. Yleensä stencillit eivät provosoi, vaan ovat pieniä sympaattasia kuvia, joiden aiheena voi olla satuhahmo tai eläin. Mutta toki stencilli voi olla myös provosoiva julistus.

Tapio Parkkari

Katso lisää täält
http://extinctnerdsex.blogspot.com/

Myös Ruotsissa pikku-ukoista on tykätty ja kaksi juttua on julkaistu.
http://www.gatukonst.se/2010/11/05/trolldegspartaj-i-vasa/
http://www.zickermans.se/mr-surname-here-tar-tillbaka-trolldegen

You Tube video
http://www.youtube.com/watch?v=QniISLMbgxk

About Toimitus

Check Also

Freyr Battery ehkä Vaasaan

FREYR Battery (“FREYR”), uuden sukupolven akkukennojen tuotantokapasiteetin kehittäjä on allekirjoittanut aiesopimukset (Memorandum of Understanding) Suomen …

Vastaa