Home / Tapahtumat / Peukaloisia, lilliputteja ja pikkuväkeä Vaasan kaduille

Peukaloisia, lilliputteja ja pikkuväkeä Vaasan kaduille

Lilliputteja ja pikkuväkeä

Vaasan kaduille

Olen vuosia pohtinut mikä olisi persoonallinen tapahtuma Vaasassa,  jollaista ei ole toista ja joka voisi saada ison mediahuomion? Julkaisin vaasalaisia.infossa joulukuussa 2010 jutun lilliputeista ja pikkuväestä. Ideana on siis pikkuväen t. miniaiheiden etsiskelytapahtuma koko perheelle.

Vaasalainen taiteilija-nimimerkki Mr. Surname Here oli muovaillut joulukuussa 2010 taikataikinasta pikku-ukkoja – lilliputteja, pikkuväkeä, peukaloisia – joita hän oli sirotellut mitä erilaisimpiin paikkoihin Vaasan keskustassa alkaen katuviemärin ristikon reunasta ja päätyen katuvarsikauppojen ikkunalaudalle…

-Haluan vihjata erillaisesta katutaiteesta Vaasassa. Haluan myös jakaa intoni katutaiteeseen ja antaa ihmisille mahdollisuus inspiroitua sekä näyttää että katutaide voi olla muutakin kuin grafittia ja stencillejä.*, sanoi Mr. Surname Here 2010.

Löydä lapsi sisältäsi

-Toivottavasti ihmiset tulevat iloisiksi kun näkevät mitä olen tehnyt. Toivon että heidän sisällään herää lapsi ja että he muokkaavat mielessään oman tarinansa siitä, mien ja miksi pikku-ukot ovat ilmestyneet tai päätyneet juuri sinne, missä ne ovat.

Taiteilija ei halunnut esiintyä julkisesti omalla nimellään ja kasvoillaan.

https://vaasalaisia.info/pikkuvakea-ja-lilliputteja-vaasan-kaduilla/

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa