Home / Muut / Parhaat paikat Vaasan yöelämässä

Parhaat paikat Vaasan yöelämässä

Jokaisessa kaupungissa on omanlaisensa yöelämä. Vaasassa on vaihtoehtoja niin rauhallisessa pubissa istuskeluun, trendikkäiden cocktailien siemailuun kuin myös tanssilattialla revittelyyn pikkutunneille asti. Yöelämä on tietenkin vilkkaimmillaan perjantaisin ja lauantaisin, mutta tekemistä riittää myös arki-iltaisin.

Vaasassa opiskelijoiden osuus asukkaista on suuri. Vaasa onkin virkeä opiskelijakaupunki, jossa viihtyvät myös vaihto-opiskelijat ympäri maailmaa. Opiskelijoiden suuri määrä näkyy myös kaupungin yöelämässä; opiskelija-illoista ja -bileistä ei ole puutetta.

Toisinaan iltaa viettää mieluummin kotona kuin yöelämässä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että ilta olisi tylsä. Iltaa voi viettää rennosti kotisohvalla ja hakea jännitystä vaikkapa elokuvaa katselemalla tai nettipelejä pelaamalla. Pelattavaa tarjoaa esimerkiksi nettikasino, jossa pääsee niin perinteisten pöytäpelien kuin suosittujen kolikkopelien ääreen.

Seuraavaa viikonloppua varten on kuitenkin hyvä olla tiedossa, mihin voi halutessaan suunnata iltaa viettämään. Mitkä ovat parhaat paikat Vaasassa?

Yökerhot

Yökerhot sopivat etenkin niille, jotka haluavat bailata pikkutunneille asti. Vaasassa on kolme yökerhoa, jotka vetävät väkeä tanssilattialle etenkin keskiviikkoisin ja viikonloppuisin.

Fontana Club

Vaasan ydinkeskustassa sijaitsevaa Fontanaa luonnehditaan usein Vaasan yöelämän keskukseksi, ja se vetääkin eniten väkeä viikonloppuisin. Fontana on Vaasan suurin yökerho, jossa on viisi eri baaria, terassi, kaksi tanssilattiaa ja paikka kahdelle eri dj:lle. Fontana on avoinna keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin. Yökerhon ovet aukeavat klo 00.00 ja sulkeutuvat klo 04.00. Fontanassa järjestetään myös livekeikkoja, erikoistapahtumia ja opiskelijabileitä. Pääsymaksut riippuvat illan mukaan, ja onko kyseessä jokin erikoistapahtuma tai keikka.

Teatro

Vaasan toinen tunnettu yökerho on Teatro, joka on saanut inspiraationsa Väli-Amerikan värimaailmasta ja tunnelmasta. Teatrossa järjestetään teema- ja opiskelijabileitä, live-keikkoja ja klubi-iltoja. Teatro koostuu neljästä eri osastosta ja koko yökerhoon mahtuu noin 800 juhlijaa. Teatrossa on rento pubi, jossa voi nauttia laajasta olutvalikoimasta ja cocktaileista, live-puoli, jossa juhlitaan nimekkäiden kotimaisten artistien ja bilebändien tahdissa, ysäriosastolla jorataan takavuosien hittien tahtiin ja karaokepuolella kuka tahansa pääsee tanssittamaan juhlijoita. Teatro on Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan yhteistyökumppani, jossa järjestetään usein myös ylioppilaskunnan tapahtumia ja bileitä.

Leipätehdas ja DOM Munkhaus

Leipätehdas on vuonna 2011 perustettu uniikki yökerho, jossa bilekansaa tanssittaa omat dj:t. Leipätehtaalla on myös terassi ja karaokebaari. Leipätehtaalla järjestetään säännöllisesti live-keikkoja ja lavalla nähdään tunnettuja kotimaisia artisteja. Leipätehdas on avoinna torstaista lauantaihin klo 22.00-04.00. DOM Munkhausin puolella tarjolla on myös erilaisia pelejä Kesäisin terassi on avoinna joka päivä säävarauksella.

Pubit ja baarit

Vaasassa on myös mukavan kokoinen valikoima baareja ja pubeja, joissa voi nauttia niin rauhallisesta illasta kuin menevistä bileistä. Vaasalaiset ovatkin ylpeitä viihdyttävästä pubitarjonnastaan.

Little Pub

Little Pub on rento pubi, joka sopii etenkin alkuillan hengailuun. Little Pubin erikoisuus on sen monipuolinen olutvalikoima. Little Pubin valikoimassa on 90 eri olutta, ja sen valikoima pidetään mielenkiintoisena vaihtelemalla saatavilla olevia oluita ja muita juomia. Little Pub on myös opiskelijoiden suosiossa. Little Pubissa järjestetään pubivisoja ja toisinaan siellä voi nauttia myös live musiikin kuuntelusta. Little Pub on avoinna joka päivä: maanantaista perjantaisin sekä sunnuntaisin iltaa voi viettää puoleen yöhön saakka ja lauantaisin baarissa voi viihtyä klo 02.00 asti. Kesäisin keskustassa sijaitsevan Little Pubin terassi täyttyy rentoa kesäiltaa viettävistä ihmisistä.

Oliver’s Inn

Oliver’s Inn on vuonna 1985 toimintansa aloittanut pubi, joka huokuu irkkupubin tyyliä. Oliver’s Inn on etenkin suomenruotsalaisten asiakkaiden suosiossa. Oliver’s Inn on avoinna tiistaisin, perjantaisin ja lauantaisin klo 20.00-04.00. Oliver’s Inn -pubissa järjestetään monipuolisesti tapahtumia: live-keikkoja, opiskelijabileitä, peli-iltoja ja teema-iltoja. Oliver’s Inn onkin monen opiskelijajärjestön yhteistyökumppani.

Pub O’Malleys

Pub O’Malleys, joka tunnetaan myös nimellä Mällis, on viihtyisä irlantilainen pubi, josta löytyy myös tanssilattia. Pubissa järjestetään live-keikkoja ja teemailtoja. Live-musiikkia on tarjolla yleensä perjantai-iltaisin. Irkkupubille uskolliseen tyyliin Mälliksessä on kattava valikoima oluita ja siidereitä: yhteensä yli 100 erilaista. Juomien lisäksi Pub O’Malleyssa voi nauttia myös suolaista pikkupurtavaa keskiviikosta sunnuntaihin – maanantaisin keittiö on suljettu. O’Malleys on avoinna maanantaista torstaihin sekä sunnuntaisin klo 16.00-02.00. Perjantaisin ja lauantaisin pubissa voi viihtyä klo 16.00 aina klo 03.00 saakka.

Tørst Company

Tørst Company on Vaasan ydinkeskustassa sijaitseva karaoke- ja viihderavintola, joka koostuu kahdesta osasta: etuosan pubissa lauletaan karaokea ja takaosan klubissa soitetaan pop-musiikkia. Lisäksi Tørst Companyssa järjestetään myös live-keikkoja ja pubivisoja ja siellä voi myös pelata sekä pöytälätkää että lautapelejä. Tørst on avoinna keskiviikkoisin ja torstaisin klo 20.00-02.00 ja perjantaisin ja lauantaisin klo 20.00-04.00.

SKY Bar & Terrace

Hieman tavallisuudesta poikkeavaa rentoa yöelämää hakevat voivat kohdata SKY Bar & Terracessa, joka tarjoaa upean näköalan Vaasaan ja merelle. SKY Bar & Terrace sijaitsee Sokos Hotel Vaakuna Vaasan 9. kerroksessa, jossa on kaksi ulkoterassia ja rento lounge. Ulkoterassit tarjoavat upean illanviettopaikan etenkin lämpiminä kesäiltoina. SKY Bar & Terrace on avoinna muillekin kuin hotellivieraille. SKY Bar & Terracessa voi nauttia oluita, siidereitä, viinejä ja cocktaileja. SKY Bar & Terrace on avoinna keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin klo 16.00-00.00.

About Toimitus

Check Also

Mahtavia tapoja lomailla Vaasassa

Erilaisina loma-aikoina ihmiset ympäri Suomen lähtevät liikkeelle ja etsivät itselleen parasta kohdetta lomailua ajatellen. Vaasa …

Vastaa