Home / Muut / Millaista on Vaasan viihtyisä kaupunkielämä

Millaista on Vaasan viihtyisä kaupunkielämä

Vaasaan suunnataan yleensä kesällä, ensisijaisesti sen saaristoa, rantoja ja ulkoliikuntaa täyttä oleviin luontokohteisiin. Mutta vaikka Vaasa saattaa olla suhteellisen pienikokoinen rantakaupunki Suomen länsiosassa, se sopii erinomaisesti myös kaupunkilomakohteeksi – tai miksei vaikka luonto- ja kaupunkiloman sekoitukseksi? Myös Vaasassa vakituisesti asuville löytyy kiitettävän paljon viihdettä, tekemistä ja tapahtumia, eikä aika suinkaan käy pitkäksi silloinkaan, kun sää on muuta kuin aurinkoinen ja kesäinen.

Vaasasta löytyy tällä hetkellä noin 67 000 asukasta, mutta kaupunkia voi hyvin kuvata kasvukeskukseksi – voimakkaaksi sellaiseksi. Etenkin Vaasan kaupungin liittyminen InfoFinland -verkostoon tulee tuomaan sitä entistä enemmän maailman kartalle mahdollisena maahanmuuttokohteena. Se onkin jo Suomen suurimpien opiskelijakaupunkien joukossa. Ja opiskelijaelämäähän, eli joitakin tärkeimpiä aikuisuuden vuosia, on paljon nautinnollisempaa viettää vauhdikkaassa ja viihdyttävässä ympäristössä. Voi siis turvallisesti uskoa Vaasasta löytyvän tekemistä ja viihdettä monenlaiseen makuun.

Mikäli haluaa päästä kunnolla kiinni Vaasan kaupunkielämään, mistä olisi hyvä aloittaa? Jo pelkkä kävely Vaasan keskustan läpi tuo monelle iloa, sillä se on täynnä kauniita jugendrakennuksia, kuten esimerkiksi Vaasan vesitorni, joka on tunnetusti vanhin edelleen käytössä oleva vesitorni, jonka voi Suomesta löytää. Vaasan keskustan ulkopuolelle eksyttäessä taasen voi törmätä toinen toistaan kauniimpiin vanhoihin puutalolähiöihin, joista rakastetuin on nimeltään Asevelikylä. Toki Vaasasta löytyy myös monta mukaansa tempaavaa ja menevämpääkin viihdettä, jonka lumoihin kietoutua illan ajaksi. Vaasassa yhdistyykin melkoisen saumattomasti urbaani ja moderni kaupunkielämä, historiallinen tyylikkyys, luonnon rauha ja kauneus.

Shoppailu Vaasassa on myös helppoa ja miellyttävää, oli hakusessa mitä vain. Vaasasta löytyy useampi kauppakeskus ja tavaratalo, ja kirpputorejakin on tusinan verran. Vaasa on myös erinomainen shoppailualusta niille, joita kiinnostaa uppoutua pienempien putiikkien pariin, joista voi löytää uniikkeja vaatteita, sisustustarvikkeita, käsityötavaroita, ja muita designtuotteita. Vaasan keskusta on rakennettu melko tiiviisti, joten yhdestä kohteesta toiseen siirtyessä aikaa ei pitäisi kulua huomattavan paljon.

Alle olemme lisäksi listanneet muutaman paikan, joiden kautta pääset kiinni viihde-elämään Vaasassa. Ne sopivat niin kaupunkilomalle saapuneille matkailijoille kuin Vaasaan muuttaneille asukkaillekin. Ne ovat lisäksi hieno osoitus siitä, että Vaasasta toden totta löytyy tekemistä ja mielenkiintoisia kohteita kesäloman ulkopuolellakin.

Ritz Kulttuurinäyttämö ja Elokuvateatteri

Tämän nostalgian kylläisen elokuvateatterin on voinut löytää Vaasan keskustasta jo 1950-luvulta alkaen. Se tarjoaa tapahtumia kulttuurin nälkäisille lähes päivittäin. Elokuvateatterina toimiessaan Ritzissä on mahdollista nähdä niin tarkkaan valikoituja uutuuselokuvia, kuten tämän vuoden Oscar-ehdokkaiden joukosta löytyvän Aftersunin, sekä myös aikaisempien vuosikymmenien klassikoita.

Ennen kaikkea Ritz on kuitenkin monipuolinen kulttuurikohde, jossa voi nauttia tapahtumia laidasta laitaan, aina stand-upista livemusiikkiin. Esimerkiksi 22-Pistepirkon kaltaiset yhtyeet esiintyvät ajoittain näyttämön lavalla, jonka lisäksi Ritzissä on mahdollista nähdä myös jousiorkestereiden konsertteja. Kerran kuussa Ritzin kahvilan tiloissa järjestetään myös Open Stage -tapahtumia, joihin kuka tahansa voi osallistua omalla taidenäytteellään, oli kyse sitten runojen lukemisesta tai laulujen laulamisesta.

Vaasan Sähkö Areena

Voit huokaista helpotuksesta kuullessasi, että myös vaasalaisille jääkiekko on tärkeä urheilulaji. Vaasan jäähallilla, tunnetummalla nimeltään Vaasan Sähköareena, nimittäin voi seurata Vaasan oman SM-liiga joukkueen, Vaasa Sportin, pelejä jääkiekkokauden aikana. Sportilla ei vielä ole yhtään SM-liigamestaruutta, mutta se tekee seuraavien kausien pelien seuraamisesta entistä jännittävämpiä, etenkin paikallisille, jotka varmasti odottavat Vaasa Sportin nousukauden tuloa kuin kuuta nousevaa.

Lisäjännitystä voit luoda katsomiisi peleihisi live betting -vedonlyönneillä, jolloin lyöt vetoa juuri parhaillaan menevästä pelistä. Jääkiekko onkin jännittävä ja jokseenkin arvaamaton vedonlyöntikohde, josta löytyy monen monta erilaista vaihtoehtoa vedonlyönnille omien mieltymysten ja osaamisten mukaan. Voit esimerkiksi lyödä simppelisti vetoa ottelun voittajasta, mutta voit myös uppoutua peliin tarkemminkin, muun muassa erilaisia maalierolopputuloksia, jäähyjen määriä, eniten maaleja tekevää pelaajaa veikkaamalla.

Sisäsataman Terassi

Kesäisin auki olevalla, Vaasan suurimmalla viihdeterassilla voi nauttia milloin mistäkin tapahtumasta, lähes jokaisena terassin auki olevana päivänä. Esimerkiksi tiistait kulkevat nimellä ”Tasting Tuesdays”, ja keskiviikkoisin on mahdollista nähdä suosittujen suomalaisartistien keikkoja. Heinäkuun puolivälissä voi myös käydä tarkastamassa Big Day Festivaalin, jolla esiintyy muun muassa Robin Schulz, Martin Jensen, ja Hanna Ferm. Perjantaisin tiloissa toimii Vaasa Festival Summer Club ja lauantaisinkin on mahdollista tanssia DJ:n musiikin parissa.

Sisäsataman Terassin kesäsesonki huipentuu kolmipäiväiseen Vaasa Festival -tapahtumaan, jossa yhdistyvät mutkattomasti musiikki, ruoka, ja viini. Esimerkiksi viinejä on tapahtumassa tarjolla jopa 100 erilaista, ja musiikin puolesta lavoille kipuaa niinkin kirkkaita tähtiä kuin Samu Haber ja Käärijä. Viime vuonna festivaaleilla esiintyi myös muun muassa maailmantähti Toto.

Bock’s Corner Brewery

Bock’s Corner Brewery on itsenäinen ja pieni kellaripanimo, joka on toiminut Vaasassa jo yli 30 vuoden ajan. Laadukkaiden ja uniikkien oluiden lisäksi, Bock’s Corner Breweryssä järjestetään erinäisiä tapahtumia, niinkin yllättävistä aiheista kuin neulomisesta ja kvartettikonserteista lähtien. Sen oluista ja tapahtumista rakastavat niin turistit kuin paikallisetkin. Tämän panimon lisäksi Vaasasta löytyy monen monta pubia ja ravintolaa oluita ja hyvää ruokaa rakastaville.

Muita varteenotettavia viihdekohteita Vaasassa löytyy muun muassa biljardi- ja snookerluola The Club Billiardin, Kulttuuritalo Fannyn tanssi-iltojen, sekä Fontana Club -yökerhon muodossa. Vaikka Vaasa jääkin kooltaan joidenkin muiden suomalaisten kaupunkien jalkoihin, ei se kuitenkaan kalpene niiden rinnalla, mitä tulee kaupunkielämän monimuotoisuuteen ja viihtyvyyteen.

About Toimitus

Check Also

Parhaat paikat Vaasan yöelämässä

Jokaisessa kaupungissa on omanlaisensa yöelämä. Vaasassa on vaihtoehtoja niin rauhallisessa pubissa istuskeluun, trendikkäiden cocktailien siemailuun …

Vastaa