Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Opiskelijat liikkuvat tuhansia kilometrejä

Opiskelijat liikkuvat tuhansia kilometrejä

Vaasan opiskelijat ovat keränneet tuhansia juoksu- tai kävelykilometrejä toukokuun aikana. Yhdessä maailman ympäri -tapahtuma on osa Maailman onnellisimmat opiskelijat -kampanjaa, ja tapahtuman tarkoituksena on ollut kannustaa opiskelijoita liikkumaan oman hyvinvoinnin hyväksi.

Liikunnan lisäksi tapahtuma on myötävaikuttanut Vaasan opiskelijayhteisöiden vahvempaan yhteistyöhön ja siihen, että opiskelijat ovat työskennelleet yhdessä tavoitteen saavuttamiseksi riippumatta opiskelualasta tai kielestä.

– Tämä osoittaa, että voit tehdä yhteistyötä ja pyrkiä yhteiseen tavoitteeseen, vaikka et puhuisikaan samaa kieltä. Tämä tapahtuma on ehdottomasti ollut lähtökohta suuremmalle ja paremmalle yhteistyölle, joka jatkuu, iloitsee Niklas Grönholm ÅAS:lta.

– Tapahtuma on herättänyt huomiota sekä paikallisessa mediassa että valtakunnallisesti. Sanomamme tulla maailman onnellisimmiksi opiskelijoiksi levisi aina Ahvenanmaalle asti ja halusimme kerätä kilometrejä ja lahjoituksia opiskelijoiden hyvinvoinnille. Toivomme, että media tarttuu kampanjaan myös syksyllä, sanoo onnellinen Roosa Kesonen VYY:stä.

Kuukauden aikana kampanjassa kertyi yhteensä 12 200 km, joista yritykset lahjoittivat 4100 euroa Nyyti ry:lle joka on opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä edistävä järjestö. 

– Olemme todella kiitollisia kaikille tapahtumaan osallistuneille ja lahjoittaneille yrityksille. Kiitos VOAS, Vasek, Vaasan kaupunki ja Logset, tapahtuman järjestäjät sanovat.

– On ollut hienoa nähdä, miten opiskelijat ovat tapahtuman aikana kannustaneet toinen toisiaan liikkumaan ja sitä myötä kiinnittämään huomiota siihen, miten voivat itse vaikuttaa onnellisuuteensa, toteaa Vaasan kaupungin viestintäpäällikkö Leena Forsén.

Tämä oli ensimmäinen askel kohti maailman onnellisimpia opiskelijoita. Paljon on vielä tekemättä, ja tämä oli vasta alkua kampanjalle, joka jatkuu syksyllä muun muassa toivon mukaan yhteisellä tapahtumalla.

Vaasan kaupunki

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa