Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Jalankulkijoiden turvallisuutta lisätään Vaasasa

Jalankulkijoiden turvallisuutta lisätään Vaasasa

Koulukadun jalkakäytävät on merkitty tiehen maalatuilla jalankulkija-merkeillä. Tiemerkintäkokeilulla pyritään vähentämään pyörällä ja sähköpotkulaudoilla liikkumista keskustan jalkakäytävillä sekä parantamaan turvallisuutta.

Koulukadun jalkakäytäviin on maalattu noin 30 jalankulkija-symbolia. Tiemerkintöjä on maalattu jalkakäytäviin koko Koulukadun pituudelta kunkin jalkakäytävän alkuun ja loppuun.

Keskustan jalkakäytävillä on todettu olevan yhä enemmän niille kuulumatonta liikennettä eli pyöräilijöitä ja sähköpotkulautailijoita.

Vaaratilanteita on aiheutunut erityisesti niille asukkaille, joiden ulko-ovi avautuu suoraan jalkakäytävälle. Koulukadulla tällaisia paikkoja on useita. Kokeilulla tavoitellaan parempaa liikenneturvallisuutta kaikille tiellä liikkujille.

Kokeilun vaikutuksia arvioidaan syksyllä

Tieliikennelain mukaan jalkakäytäviä ei erikseen tarvitse merkitä liikenteenohjauslaittein tai tiemerkinnöin. Tieliikennesäännöt kuitenkin kieltävät polkupyörillä ja sähköpotkulaidoilla ajon jalkakäytävillä.

Kokeilun vaikutuksia arvioidaan syksyllä ja samalla pohditaan mahdollista jatkoa.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa