Home / Kolumnit / Ole valppaana mitä Valkoisessa talossa tapahtuu

Ole valppaana mitä Valkoisessa talossa tapahtuu

Miksi Länsimaat eivät tuomitse

Trumpin häpeällistä toimintaa?

Alkuperäinen versio

Itse asiassa ei saa pitää Trumpia suurvoittajana, vaan päinvastoin täytyy pitää Clintonia suurhäviäjänä, sillä melkein kaikki uskoivat hänen voittavan vaalit puhumatta suurista rahasummista, jotka Clinton kulutti vaalikampanjassa.

Tapahtuman tärkeys johtuu siitä, ettei kyse ole ihan tavallisesta ja pienestä maasta, vaan sellaisesta maasta, joka tavallaan vaikuttaa kaikkien maiden ja miltei ihmisten kohtaloon suoraan tai epäsuorasti.

Juuri tämän vuoksi aina täytyy olla valppaana, mitä valkoisessa talossa päätetään, mistäkin asiasta, mikäli välittää elämästään ja kohtalostaan.

Trump on kampanjansa alusta lähtien jo kaikin keinoin näyttänyt, minkä tyyppiä hän on ja, mihin totisesti pyrkii, mutta myös osasi surfata Amerikan yhteiskunnan köyhien, pettyneiden ja oikeistolaisten aallolla.

Toisin sanoen jälleen kerran yksi populisti sankari lupasi laittaa maan ja koko maailman mutkat suoraksi sillä uskolla, että hän osaa sen tehdä paremmin, kuin kukaan muu!

Suuri ja pistävä opetus jokaiselle valtiolle ja viranomaiselle, vaikkei saa uskoa, että sen vaikutusta heti tunnemme.

Trump sanoo ja tekee, mitä lystää ja hänetkin ympäröi kaiken maailman rasisteja, fasisteja ja sotahimoisia ihmisiä, jotka ovat odottaneet tätä tilaisuutta jo moneen vuoteen.

Tässä tilanteessa voi hyvin mitata länsimaiden ja eritoten EU: n jaarittelua ihmisoikeudesta, vapaudesta ja tasa-arvosta, mutta tuskinpa moisia asioita otetaan huomioon, kun taloudelliset intressit ovat uhattuina.

Jälleen kerran EU: n maat varsinkin todistivat, että ne ovat niin riippuvaisia poliittisesti sekä taloudellisesti Yhdysvalloista, että huolimatta sen presidentistä ja hänen aatemaailmasta, niin pitää vain tehdä yhteistyötä sillä klassisella perusteella, että Amerikka on suurin ja luotettavain ystävä.

Jopa meidän arvon ulkoministeri Timo Soini, joka kenties näkee Trumpissa itsensä, ei uskalla arvostella häntä ja hänen ajatuksiaan ja toimintaan siltä varalta, ettei Suomen asema heikkenisi valkoisessa talossa.

Politiikka on raaka asia, eikä aina voi järjen ja inhimillisyyden perusteella toimia, mutta, jos itse poliittiset päätökset tehdään juuri ihmisiä varten, niin jokaisen poliitikon ja päättäjän pitää kysyä itseltään, mitä on loppujen lopuksi typerien ja lyhytaikaisten ratkaisujen lopputulos, paljonko tulemme maksamaan niistä?

Montako vuotta Trump kavereineen on vallassa ja, mitä hän voi saavuttaa, jos kerta yli puolet amerikkalaisista vihaa häntä puhumatta hänen asemasta maailmalla?

Miksi EU ei jyrkästi tuomitse hänen vihapuheitaan ja typeriä toimenpiteitään, vaikka hokee jatkuvasti ihmisoikeudesta ja tasa-arvosta?

Elämme kohtalokkaan jännittävää aikaa, koska länsimaat voisivat nyt joko seisoa suurperiaatteidensa takana tai tallata ne täysin lyhytaikaisten intressien tähden. Mutta kummankin vaihtoehdon jälkiseuraukset saattavat sotkea koko maailman kohtaloa aiheuttamalla lisäkonflikteja kansojen välissä.

Farzad Moghaddam pour

 

 

 

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa