Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Odotettu uudistus – Palautteen antaminen selkiytyy Vaasassa

Odotettu uudistus – Palautteen antaminen selkiytyy Vaasassa

Palautteen antaminen selkiytyy Vaasassa

käyttöön yksi järjestelmä


Vaasan kaupungin kaikki toimialat siirtyvät käyttämään samaa sähköistä palautejärjestelmää. Uusi järjestelmä julkaistiin kuntalaisten käyttöön maanantaina 20.6.

Kuntalaiselle muutos tuo selkeyttä, kun palautetta annetaan jatkossa vain yhdessä paikassa. Oman palautteen etenemistä voi seurata kirjautumalla järjestelmään. Järjestelmän kautta kaupungille voi välittää kiitokset, kommentit, kysymykset, moitteet ja toimenpide-ehdotukset kaikista kaupungin palveluista ja toiminnasta.

Palautetta voi antaa osoitteessa: feedback.vaasa.fi/efeedback sekä kaupungin nettisivujen kautta. Kyseessä on Trimblen palautejärjestelmä, jonka Tekninen toimi otti käyttöön jo vuosi sitten.

Haluamme muistuttaa kaikkia, että palautteisiin ei saa kirjoittaa arkaluonteista tietoa, kuten henkilötunnuksia, pankkitilin numeroita eikä tietoja terveydestä tietoturvasyistä. Tällaiset asiat hoidetaan sitten muuta kautta, sanoo IT-suunnittelupäällikkö Juha Antila.

Annettu palaute suoraan oikealle asiantuntijalle

Annettu palaute ohjautuu suoraan asiasta vastaavan kaupungin asiantuntijan sähköpostiin. Mikäli palautetta ei ole otettu käsittelyyn kolmen päivän kuluttua sen saapumisesta, järjestelmä muistuttaa siitä asiantuntijaa.

Uusi palautejärjestelmä mahdollistaa mobiilikäytön, usein kysyttyjen kysymysten hyödyntämisen, palautteiden merkitsemisen kartalle sekä yhteenvetojen ja tilastojen koostamisen palautteiden aiheista.

Uudistus tarkoittaa myös sitä, että voimme luopua Kansalaiskioskista ja muista päällekkäisistä järjestelmistä, jolloin syntyy kustannussäästöjä, kertoo Antila.

Palveluneuvoja Johanna Holmbackin mukaan palautetta voi antaa myös paperilomakkeella Kansalaisinfossa (pääkirjasto, Kirjastonkatu 13), ellei tietokoneen käyttö ole mahdollista. – Henkilökuntamme kirjaa paperipalautteet sähköiseen palautejärjestelmään, kertoo Holmback.

Palautteet toimivat toiminnan kehittämisen tukena

Toiminnan kehittämisen kannalta on tärkeää, että kaikki palautteet käsitellään yhdessä paikassa. Saatujen palautteiden perusteella voimme kehittää Vaasan kaupungin toimintaa, sanoo kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

Järjestelmässä palautteista voidaan koostaa aihekohtaiset raportit. Näitä tietoja esimiehet voivat hyödyntää toiminnan suunnittelussa ja kehittämisessä. – Aiheisiin, joista tulee paljon palautetta, voidaan tarttua viestimällä asiasta tehokkaammin, lisää ts. viestintäpäällikkö Rita Kuha.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Esteetön Vaasa jokaiselle

Väestön ikääntymisen seurauksena yhä useampi meistä tulee tarvitsemaan esteetöntä elämistä ja kulkemista. Vaasan kaupungilla tehdään …

Vastaa