Home / Tapahtumat / Nuoret kohtaavat Vaasan taidehallissa

Nuoret kohtaavat Vaasan taidehallissa

Kohtaamisia-näyttely Vaasan taidehallissa

tuo yhteen nuoret eri kulttuureista

Kohtaamisia-näyttely Vaasan taidehallissa 11.2-19.3.2017 koostuu namibialaisten, eteläafrikkalaisten ja eri Euroopan maissa asuvien nuorten kohtaamisiin, toiveisiin, unelmiin ja elinympäristöihin liittyvistä teoksista. Näyttelyyn liittyvissä työpajoissa kehitetään yhteisöllisyyttä ja lähidemokratiaa taiteen keinoin.

Näyttely tuo yhteen eri maissa ja maanosissa asuvia nuoria sekä herättelee kysymyksiä siitä, miten yhteiskunnalliset, alueelliset ja poliittiset muutokset koskettavat erityisesti heitä. Näyttelyn tarkoituksena on antaa ääni nuorille, tehdä näkyväksi heidän tulevaisuuden odotuksiaan ja pyrkiä voimauttamaan heitä taiteen avulla.

Näyttelyn teokset on toteutettu yhteistyössä nuorten kanssa työpajoissa, joita on järjestetty vuosien 2011–2014 aikana eri Euroopan ja eteläisen Afrikan maissa. Lisäksi näyttelyn yhteydessä toteutetaan yhteisölliset Unelmieni kaupunki ja Antaa kaikkien kukkien kukkia -teokset, joiden rakentamiseen jokainen näyttelykävijä saa halutessaan osallistua.

Näyttelyn ovat järjestäneet yhdessä Satu Miettinen, Reetta Kerola ja Mari Mäkiranta.

Mari Mäkiranta työskentelee Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa yliopistonlehtorina. Taiteellisessa toiminnassaan hän on kiinnostunut yhteisöllisesti tuotetuista teoksista, joissa käsitellään muun muassa nuorten elinympäristöihin ja alueelliseen eriarvoisuuteen liittyviä kysymyksiä. Mari toteuttaa teoksensa pääosin valokuva- ja videotaiteen avulla. 

Satu Miettinen työskentelee palvelumuotoilun professorina Lapin yliopistolla. Hän on työskennellyt sosiaalisen muotoilun ja yhteisöllisten taideteosten parissa Suomessa, Yhdysvalloissa, Australiassa, Namibiassa ja Etelä-Afrikassa. Satu Miettinen työskentelee paljon tekstiilitaidetta ja valokuvausta hyödyntäen.

Reetta Kerola on palvelumuotoilija, joka työskentelee julkisen sektorin, yritysten sekä palvelumuotoilun koulutuksen parissa. Hänellä on myös teollisen muotoilijan koulutus. Reetta Kerola tekee projekteja, joissa osallistetaan kuntalaisia suunnitteluprosesseihin. Reetta tekee myös soveltavan kuvataiteen projekteja.

Mari Mäkirannan teoksissa ovat olleet osallisina myös Daria Maroń-Ptak, Roselinde Bon, Andra Jõgis, Ana Žolnir, Daria Akimenko, Yana Dubovskaya, Alexandra Shpiro, Emilia Haukka, Nuno Escudeiro, Ernest Wińczyk, Agata Baumgart, Susana Sventova, Iiris Tuisku, Adrianna Seroka ja Anka Simoncic

Lisätietoja: museopedagogi Sini Björkholm, sini.bjorkholm(at)vaasa.fi, p. 040 483 0410

Kuva: Satu Miettinen: “My Dream World” -kuvasarjasta, pohjustettu valokuvatuloste  70×90 cm, Khayelitsha township, Cape Town, South Africa 

VAASAN TAIDEHALLI

Senaatinkatu 1 D, Vaasa, p. 040 182 3839, avoinna: ti–su klo 11–17, ma suljettu

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Sofi Oksanen kirkasti suomikuvaa Saksassa

Sofi Oksanen, sauna ja suomenruotsalaisuus loivat Saksassa Suomi-kuvaa Tuore väitöskirja kertoo, että lehdistö nosti Frankfurtin …

Vastaa