Home / Kolumnit / Mustasaari tarvitsee vahvoja neuvottelijoita

Mustasaari tarvitsee vahvoja neuvottelijoita

Kuka tarvitsee Sepänkylää?

Otsikko on provokatiivinen mutta aiheellinen.

Peruskuntalaistemme on kuljettava Vaasan kautta päästääkseen oman kuntansa keskustaan. Koivulahtelaisetkin pyyhältävät Sepänkylän ohi ja ajavat Kivihakaan saakka voidakseen kääntyä Mustasaaren keskustaan tulevaisuudessa.

Kuka sitten tarvitsee Sepänkylän keskustaa, kun kuntaliitos on toteutunut? Ehkä eivät kaikki edellä mainitut, mutta taatusti kaikki vanhat sepänkyläläiset, nämä tuhannet jotka ovat myyneet talonsa kylissä ja muuttaneet Sepänkylään, ja nuoret, jotka ovat täällä työssä ja ne, jotka ovat Vaasassa työssä ja ne, jotka ovat muuttaneet lähemmäs työpaikkojaan. Sekä kaikki ne tuhannet eläkeläiset, jotka vanhemmiten ovat oivaltaneet, miten hyvä on tulevaisuudessa asua mukavasti paikassa, jossa kaikki palvelut ovat pyörätuolimatkan päässä. Kaikki nämä tarvitsevat myös vastedes Sepänkylää ja sen erinomaisia palveluja.

Tämä on osa liitosneuvotteluista: Onko Vaasa halukas kehittämään palveluita ja toteuttamaan Sepänkylän keskustan ja Bölen suunnitelmia? Kaikki tietävät, ettei mikään kehity omasta voimastaan. Tämä koskee niin kuntia ja kaupunkeja kuin kyliäkin. Menestyvä yhteiskunta tarvitsee vitamiiniruiskeita ulkoa. Eikä mikään yhteiskunta kehity, ellei ole helposti saavutettavissa. Siksi kunnon liittymä Sepänkylään ja Böleen on ensimmäisenä sovittavista asioista.

Palveluilla tarkoitan ruokakauppoja, apteekkia, kenkäkauppaa, muita eri liikkeitä, pankkeja, hammaslääkäriä, kahviloita, konttoreita ja julkisia palveluita. En ajattele hotellia, sillä sitä palvelua sepänkyläläiset eivät tarvitse..

Miksi vahvan Vaasan alueen puolestapuhuja sitten on tätä mieltä? Siksi, että minun aina täytyy olla myönteisesti kriittinen ja tarkastella asioita useammasta näkökulmasta. Siksi en puhu liittymisestä. Puhun neuvotteluista, jotta yhdessä löydämme koko kunnalle ja alueelle optimaaliset ratkaisut.

Siksi on tärkeää, että kaikki mustasaarelaiset huolehtivat siitä, että seuraavaan valtuustoon valitaan vahvoja neuvottelijoita.

LARS GÄSTGIVARS (r.)

kuntavaaliehdokas

Mustasaari

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa