Home / Kolumnit /
Mia-Petra Kumpula-Natri – Me vanhat

Mia-Petra Kumpula-Natri – Me vanhat

Kirjoituksen hieman kärkevä otsikko viittaa Heikki Kouhin (kok.) ja Ole Norrbackin (r.) kuluneina viikkoina käymään kaksintaisteluun siitä, äänestääkö kokoomusta vai RKP:tä.

Itse jo 11 vaalit käyneenä taidan ohittaa Kouhin poliittisessa veteraanisarjassa vaalien määrässä mitattuna. Itse tosin olen edelleen poliitikko, vieläpä valtakunnallissa vaaleissa europarlamenttiin valittu. En olisi kuitenkaan tullut valituksi ilman kotimaakuntani ääniä.

Norrbackin kanssa en lähde kilvalle vaalien määrässä. Itse kun vasta opettelin elämän alkeita hänen aloittaessaan uransa kansanedustajana.

Asetelma, jossa puhutaan vain kahdesta puolueesta, on tapa lannistaa muita. Kirsikkana kakun päällä Norrbackin otsikko ”Vain RKP puolustaa Vaasaa tiukan paikan tullen” (Pohjalainen 18.4.) oli niin ärsyttävä ja provosoiva, että minunkin täytyi naputella tämä.

Vaasan asioita hoitavat ja ovat tähän asti hoitaneet myös muut kuin RKP, valtakunnan politiikan lilliputti. Kymmenellä kansanedustajalla kahdestasadasta ei Vaasaa tiukan paikan tullen pelasteta. Siihen vaaditaan huomattavasti leveämmät hartiat sekä yhteistyötä yli puoluerajojen. Uskallan jopa väittää, että on naivia ja äänestäjien aliarvioimista väittää muuta.

Kun olin vaasalaisena kansanedustaja 11 vuotta ja kolme kuukautta, kukaan ei tullut sanomaan, etten olisi kaupungin ja seudun asioita hoitanut.

On ikävää arvostella hyviä kollegoita, mutta onpa tilanteita ollut niinkin, että RKP:n sisällä esimerkiksi Turun seutu on ajanut Pohjanmaan edunvalvonnan edelle. Näin on käynyt esimerkiksi koulutuspolitiikan sektorilla, useina vuosina ja useamman kerran. Siinä on tarvittu muita puolueita Vaasan suomen- ja ruotsinkielisiä koulutusyksiköitä auttamaan.

Jos alussa mainitut veteraanit halusivat toimillaan koettaa kääntää huomion pois SDP:n ehdokkaista, se oli laiha yritys. Vaasan demarit ovat löytäneet listalleen näin entisen kansanedustajan mielestä todella hyvät, osaavat ja kokeneet ehdokkaat.

Janina Lepistö tuntee ja osaa Vaasan seudun tulevaisuuteen vaikuttavat asiat ja perheiden monet ulottuvuudet. Janina on istunut Vähäkyrön valtuustossa ja arkkitehtinä kunnallisena kaavoitusvirkamiehenä useissa pohjalaiskaupungeissa. Kaavoitukseen, aluesuunnitteluun ja pitkän tähtäimen suunnitteluun pitää pystyä vaikuttamaan Vaasan näkökulmasta myös valtakunnan tasolla.

Matias Mäkynen on istuva valtuutettu sekä Euroopan alueiden komitean jäsen, ja istunut myös kaupunginhallituksessa. Hän työskentelee puoluetoimistolla, joka tuo suurta lisäarvoa asioiden läpiviemiseen valtakunnan tasolla.

Kim Berg on Vaasan suurimman työnantajan, Vaasan keskussairaalan pääluottamusmies ja valtuutettu, paikallispolitiikka on siis hänelle tuttua. Valtakunnalliset mittelöt työntekijöiden parissa antavat puolestaan perspektiiviä edunvalvonnassa ja verkostoja.

Ehdokkaita ja kapasiteettia on eri puolueissa moneen junaan. Ei aliarvioida äänestäjiä, vaan annetaan demokratian puhua!

Miapetra Kumpula-Natri (sd.)

Europarlamentaarikko Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa