Home / Kolumnit / Meidän on tehtävä itse tulevaisuutemme

Meidän on tehtävä itse tulevaisuutemme

Otetaan ohjat omiin käsiin Vaasassa

Viime aikoina on usein tuntunut siltä, että ulkopuoliset voimat vievät meitä. Sekava sote- ja maakuntauudistus hämmentää. Asiat ovat pahasti auki.

Uudet maakunnat perustetaan suunnitelman mukaan 1.7.17. Virkamiesryhmä huolehtii maakunnan toiminnan ja talouden valmistelusta runsaan puolen vuoden ajan. Kun maakuntavaltuustot valitaan tammikuussa 2018, maakunnan työ lähtee käyntiin niiden johdolla 1.3.18.

Jos sote-uudistus etenee suunnitellusti, isona karikkona edessä on palvelujen yhtiöittäminen. Miksi verovaroin rahoitettu toiminta pitäisi pilkkoa ja antaa yrityksille? Päätösvalta asiassa on eduskunnalla, ei kunnalla, eikä maakunnalla.

Vaasassa voimme kuitenkin vaikuttaa moniin asioihin rakentamalla tiivis yhteistyö uuden maakunnan ja kaupungin välille. Nyt on mahdollista tehdä erilainen omaleimainen maakunta. Rakennuspuina meillä ovat erityiset voimavaramme kuten aktiivinen väestö, laadukkaat palvelut, vahva elinkeinoelämä, kansainvälisyys, korkeakoulut, Uumajan yhteys jne.

Mietitään järkevä työnjako ja haetaan synergiaetuja. Yhdessä olemme vahvoja. Rintama oman keskussairaalan puolesta kertoo siitä.

Yhteiset ponnistelut ovat tuoneet valon pilkahduksia kuten yliopistosairaalanäkymä. Ja työ jatkuu. Nyt tarvitaan rohkeutta ja vankkaa osaamista. On tärkeä nähdä metsä puilta myllerrysten keskellä.

Työni julkisen hallinnon tutkijana ja kunnallispoliitikkona on opettanut, että tällaisina aikoina on yritettävä nähdä eteenpäin, on pyrittävä aallon harjalle katsomaan, mitä edessä on. Pitää ennakoida tulevia tilanteita ja tehdä välillä uhkarohkeitakin ratkaisuja.

Vaasan kaupungin tulevaisuutta ei ole valmiina missään, meidän täytyy tehdä se itse muuttuneessa tilanteessa. Vaasan tulevaisuus on meidän kaikkien käsissä.

Ensimmäinen näytön paikka ovat kuntavaalit 9.4. Lähdetään kaikki vaaliuurnille ja otetaan ohjat omiin käsiin.

ANITA NIEMI-IILAHTI (sd.)

Kuntavaaliehdokas

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa