Home / Kolumnit /
Matias Mäkynen – Hipnik on siisti puistofestivaali

Matias Mäkynen – Hipnik on siisti puistofestivaali

Hipnik on siisti puistofestivaali

Mikko Nevantakainen toivoi Pohjalaisen mielipidekirjoituksessaan (1.8.), että Hippiknik otettaisiin pois rannalta. Hän myös syytti Hippiknikissä vierailevia ihmisiä ja järjestäjiä välinpitämättömästä roskaamisesta ja ryypiskelystä.

Kirjoituksesta huomaa, ettei Nevantakainen tunne tapahtumaamme ja kyseessä on varmasti sekaannus. Hippiknikin järjestetään Hietasaaren puistossa, eikä tapahtuma-alueemme ole koskaan ulottunut rantaan. Tänä kesänä Hippiknikin kanssa samalle päivälle Hietasaareen sattui Kaljakellunta-tapahtuma, jonka tarkoituksena oli Hietasaaren rannassa kelluminen ilmatäytteisillä kellukkeilla omia juomia nauttien.

Kellujat lopettivat tapahtumansa pian Hippiknikin alettua, mutta jättivät rantaan useita kellukkeita. Hippiknik ei ole millään tavalla osallisena kaljakellunnassa, mutta siivosimme oman tapahtumamme päätyttyä myös hiekkarannan suurimmat roskat.

Kaljakellunnalla ei ilmeisesti ole virallista järjestäjää, vaan tapahtuma on kutsuttu koolle nimettömästi sosiaalisessa mediassa. Vastuuta rantojen sotkemisesta ja vaaran aiheuttamisesta on siis vaikea osoittaa kenellekään.

Hippiknik on iltapäivän ja alkuillan kestävä pääsymaksuton piknikkonsertti Hietasaaren puistossa. Yleisöstä löytyy kaiken ikäisiä lapsiperheistä opiskelijoihin ja eläkeläisiin. Tapahtuma on järjestetty nyt neljänä kesänä ja olemme aina saaneet runsaasti positiivista palautetta hyvähenkisestä ja rauhallisesta tapahtumasta.

Erityisen paljon kiitosta on tullut lapsiperheiltä, jotka etsivät mukavaa päivätapahtumaa, johon voi tulla lasten kanssa. Tapahtumassa järjestystä valvoo poliisin kanssa sovittu kahdeksan koulutettua järjestyksenvalvojaa. Järjestyksenvalvojamme ovat joka vuosi todenneet, ettei Hippiknikissä tapahdu järjestyshäiriöitä.

Vaikka ranta-alueet eivät tapahtuma-alueeseemme kuulu, on rantoja valvottu joka vuosi tapahtuman aikana. Alueen siisteydestä huolehditaan pyytämällä ihmisiä kuulutuksissa siivoamaan roskansa tapahtuman aikana jaettuihin jätesäkkeihin.

Tapahtuman päättyessä kello 22 järjestäjät ovat joka vuosi siivonneet aluetta useamman tunnin, kunnes kaikki lähteneiden ihmisten roskat on saatu pois saaresta. Muutama seurue aina jää tapahtuman jälkeen myöhäisyöksi Hietasaareen, mutta heillekin olemme jakaneet roskikset poistuessamme saaresta noin kello yhden aikoihin yöllä. Seuraavana aamuna käymme vielä tarkistamassa, että saari on sellaisessa kunnossa, kuin pitääkin samalla, kun olemme noutaneet viimeiset tapahtuman irtaimistot pois Hietasaaresta.

Hippiknikin tarkoitus on olla matalan kynnyksen tapahtuma, johon kaikkien on helppo tulla. Olemme neljänä vuonna onnistuneet saamaan upean yleisön, joka osaa käyttäytyä rauhallisesti ja siististi.

Ensi vuonna pienimuotoinen puistokonserttimme täyttää jo viisi vuotta. Toivottavasti Mikko Nevantakainenkin pääsee silloin nauttimaan upeasta Hietasaaresta, hienosta tunnelmasta ja valitsemistamme orkestereista.

Hippiknik ry:n puolesta:

Matias Mäkynen

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa