Home / Kolumnit /
Markku Mäntymaa – Täysistunto 95/2014

Markku Mäntymaa – Täysistunto 95/2014

  1. Täysistunto ja suullinen kyselytunti 95/2014

      1. Nuorten syrjäytyminen ja väkivallanteot (9.10.2014)

        1. Markku Mäntymaa (kok):

Arvoisa herra puhemies! Olen toiminut 35 vuotta poliisin eri tehtävissä ja nähnyt monenlaisia tarinoita ihmisten elämästä ja kohdannut paljon asioita, joista vaietaan liian usein yhteiskunnallisessa keskustelussa. Olen nähnyt paljon yksinäisiä ja masentuneita ihmisiä: aikuisia, vanhuksia, nuoria ihmisiä ja jopa lapsia. Yksinäisyys on yhteydessä masentuneisuuteen ja syrjäytymiseen yhteiskunnassa. Mielestäni on arvokasta, että ministeri Räty on nostanut yksinäisyyden tuomat ongelmat keskusteluun. Vaikeisiin kysymyksiin ei ole kuitenkaan helppoja ratkaisuja.

Kysyn ministeri Rädyltä: Miten pystymme löytämään yksinäisyyden tuomiin ongelmiin ratkaisuja? Millaisia toimia kansalaisjärjestömme tekevät asian edistämiseksi?

        1. Markku Mäntymaa (kok):

Arvoisa herra puhemies! Tiistaina uutisoitiin, että poliisi on ottanut kiinni 20 nuorta, joita epäillään rajusta väkivallasta yksittäisiä nuoria kohtaan. Väkivallanteot ovat herättäneet paljon huolta ja turvattomuutta. Siksi on tärkeää, että myös poliisi näkyy ihmisten arjessa. Arjen turvallisuudesta ei pidä tinkiä. Mielestäni kyseisissä väkivallan teoissa pelkkä poskelle taputtelu ei riitä näiden nuorten ongelmien ratkaisemiseen. Nuorten ongelmat ovat monimutkaisia. Niihin liittyy työttömyyttä, mielenterveys- ja päihdeongelmia, elämänhallinnan ongelmia ja tunne, ettei kukaan välitä, ja vastuuhan alkaa siitä, että välitetään.

Kysyisin ministeri Viitaselta: millaisia keinoja meillä on käytettävissä näiden nuorten auttamiseksi ja uhkaavan syrjäytymiskierteen katkaisemiseksi?

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa