Home / Kolumnit /
Maria Tolppanen – Uudet aatteet – ei kai vanhat vaatteet

Maria Tolppanen – Uudet aatteet – ei kai vanhat vaatteet

Uudet aatteet – ei kai vanhat vaatteet

Uusi eduskuntakausi pyörähti käyntiin. Pää pyörällä uudet ja vanhat edustajat etsivät paikkoja. Eduskuntatalon remontin takia istuntosali on nyt Sibelius-Akatemiassa ja sinne on minun työhuoneestani varttitunnin matka.

Toimintoja on kolmessa eri rakennuksessa, hissejä, tuubeja ja käytäviä on runsaasti, joten hyötyliikuntaa on luvassa.  Ensimmäinen pakollinen hankita olivatkin kunnolliset kengät, joilla kehtaa kuitenkin olla myös sisätiloissa. Ostin matalat, mukavat ja mokkaiset pikkukengät. Rapakelillä pitää käyttää kumppareita, korkkarit saavat jäädä kaappiin.

Pienehkössä istuntosalissa on tunnelmaa, lämpöä ja raskas ilma. Mutta näillä mennään, töitä on luvassa 24/7, jos paikkansa kunnolla lunastaa.

Poliittisesti eletään jännittäviä aikoja. Kukaan ei sano mitään, mutta kaikki tietävät, että kohta tapahtuu. Sipilä antoi listansa, siihen lienevät kaikki tähän päivään mennessä vastanneet.  Toimiva hallitus on saatava kasaan, neljän vuoden takaiseen sixbäkkiin ei ole palaamista. Hallituksella tulee olemaan iso vastuu ja se ei voi tehdä esityksiä, jotka se itse äänestää nurin, kuten viimeksi kävi.

Hallituksessa lienevät itseoikeutetusti keskusta ja perussuomalaiset. Kansa on puhunut ja tämä on kansan tahto. Kuka on kolmas se selviää ajallaan. En usko, että yhteiskuntarauha horjuu hallituspohjan takia, kuten viime viikolla on lähinnä SDP:n taholta peloteltu. Jos näin kävisi, olisi demokratia mennyttä. Nyt tarvitaan tietoa, taitoa ja rohkeutta. Ykkösasiaksi on nostettava hyvin voiva kansalainen. Politiikka ei saa kurjistaa kenenkään elämää.

Yhteiskuntarauha voi, saa ja ehkä pitääkin horjua, jos hallituksen toimet alkavat olla kansaa vastaan. Epäoikeudenmukainen vähäosaisten kyykyttäminen on syytä lopettaa.

Vaihdoin pari sanaa Sipilän kanssa ja hän piti tärkeänä, että tulevat sopeutustoimet ovat tasapuolisia. Nyt punnitaan tasapuolisuus. Onko se sitä, että kaikilta otetaan kymppi, vai sitä, että kaikkien köyhimmille annetaan euro ja isorikkailta otetaan satanen?  Minä pidän jälkimmäistä mallia tasapuolisempana, kuin edellistä mallia.

Uudelta hallitukselta on lupa odottaa uudistuksia ja parempaa lainsäädäntöä, mihin maassa on viimeisen neljän vuoden aikana totuttu.

Eduskunta uudistui reippaasti. Uusia kansanedustajia tuli 73, heistä 58 on ensikertalaisia ja 15 vanhoja konkareita, jotka palaavat tauon jälkeen. Tai kaikkihan eivät sittenkään palaa, Väyrynen ilmoitti tällä viikolla menevänsä Brysseliin, koska ministeripestiä ei hänelle etukäteen luvattu. Tämän kaltaista oman edun tavoitteluun perustuvaa venkoilua maa ei tarvitse. Nyt tarvitaan ministereitä, joille kansan etu on tärkeintä. Toivon, että uusilla ministereillä on sydäntä ja empatiaa asettua myös ahdingossa elävien asemaan. Kansa voi hyvin, kun maassa on työtä ja toimeentuloa.

Maria Tolppanen,

kansanedustaja, ps

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa