Takstein med Solceller | Forbrukslån uten Sikkerhet | Mobilt Bredbånd | Kulutusluotto 2019 | Forsikring | Boligalarm | Kredittkort med lavest Rente | Mobilselskaper
Home / Kolumnit / Maria Tolppanen – Pientä ihmistä ei saa jättää

Maria Tolppanen – Pientä ihmistä ei saa jättää

Pientä ihmistä ei saa jättää

Lähdin aikoinani politiikkaan puhumaan niiden ihmisten puolesta, joiden ääni ei kuulu suomalaisessa yhteiskunnassa. Minä en ole maisterisjätkä, vaan työväen tyttö. Mitä jää jäljelle, jos ihminen unohtaa omat juurensa? Ei mitään.

Perussuomalaisten politiikassa meni pieleen työelämä ja työntekijöiden asiat. Ihmiset unohdettiin. Asiat vaikuttivat hyvältä paperilla, mutta käytännön toteutus ei vastannut puheita ja lupauksia.

Minun politiikkani ei ole pienituloisten puolustamisen suhteen muuttunut. Paras paikka edistää oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa on Sosialidemokraattinen puolue, jonka jäsen olen myös nuoruudessani ollut.

Kuluneen vuoden aikana Sipilän hallituksen pienituloisiin kohdistuvat leikkaukset ovat alkaneet näkyä rankalla tavalla ihmisten arjessa.

Eläkeläisten ostovoimasta on syöty useampi prosenttiyksikkö. Palkanleikkaukset ja sosiaaliturvaleikkaukset ajavat suomalaisia perheitä keskiluokasta köyhyyteen.

Lisää leikkauksia on luvassa myös syksyn budjettiriihessä. Tätä en voi hyvällä omallatunnolla hyväksyä.

Arkkipiispa Kari Mäkinen totesi osuvasti, ettei oikeudenmukaista yhteiskuntaa voi rakentaa hyväntekeväisyyden varaan. Monelta ikävältä leikkaukselta olisi vältytty, mikäli Mäkisen viesti olisi ymmärretty.

Suomessa oikeudenmukaisuus hoidetaan verotuksella, ei vetoomuksilla. Myös suurituloiset on otettava mukaan talkoisiin.

En hyväksy sitä, että ihmisillä teetetään ilmaista työtä työnäytteen varjolla. En myöskään hyväksy sitä, että pienituloinen pakotetaan tekemään työtä työttömyysturvaa pienemmällä palkalla.

Sen enempää työttömyys kuin vanhuuskaan ei ole ihmisen oma syy.

Suomen vaikea taloustilanne ei ratkea sillä, että työttömien asemaa vaikeutetaan ja palkkoja leikataan. Päinvastoin, kuluneen vuoden aikana työttömyystilanne on edelleen heikentynyt.

Panostukset työllisyyteen ja kasvuun on unohdettu. Nuoria ja pitkäaikaistyöttömiä ei voi jättää oman onnensa nojaan.

Suomi on kovaa vauhtia menossa väärään suuntaan. Omassa työssäni SDP:n kansanedustajana pyrin vaikuttamaan siihen, että tämä suunta saadaan käännettyä. Suomi on Pohjoismainen hyvinvointivaltio ja sellaisena sen on säilyttävä jatkossakin.

MARIA TOLPPANEN (sd.)

kansanedustaja

Vaasa

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa