Home / Kolumnit /
Maria Tolppaanen – RKP ei pidä maahanmuuttajia ihmisinä!

Maria Tolppaanen – RKP ei pidä maahanmuuttajia ihmisinä!

RKP ei pidä maahanmuuttajia ihmisinä!

08.04.2015, Maria Tolppanen

Olen todella hömmästynyt siitä, että RKP ei pidä maahanmuuttajia ihmisinä. Kun minä toivoin, että Vaasan torilla olisi enemmän ihmisiä syömässä ruokatunnillaan eväitään, RKP syyttää minua siitä, että en pidä mamuja ihmisinä. Ihmeelline ajatuksen juoksu. Alla asiasta Pohjalaisessa ollut artikkeli.

Vaasan Ikkunan vaalitentissä pyydettiin ehdokkaita jatkamaan lausetta ”kiljuisin riemusta keskellä Vaasan toria, jos…”. Tolppanen jatkoi lausetta ”… siellä olisi vähemmän mamuja. Ja enemmän ihmisiä nauttimassa lounastaan työpaikan ruokatunnilla”.

Sosiaalisessa mediassa kommentti tuomittiin rasistiseksi.

Tolppanen uskoo, että sosiaalisen median ryöpytys on RKP:n aikaansaamaa.

Kaikki, jotka ottivat ensimmäisenä kantaa juttuun, olivat ruotsinkielisiä. Tämä on selkeästi RKP:n masinoima juttu, Tolppanen sanoo.

Hän kertoo saaneensa jutusta sähköpostin välityksellä todella törkeää palautetta. Suurin osa uhkaavista palautteista on tullut muualta kuin Pohjanmaalta.

Minua on nimitetty maan matoseksi, on sanottu, ettei minulla ole oikeutta olla olemassa.

Maria Tolppanen sanoo tarkoittaneensa Vaasan Ikkunan kommentilla ”juuri sitä, mitä kirjoitinkin”.

Tällä hetkellä torilla parveilee päiväsaikaan suuri joukko maahanmuuttajataustaisia nuoria ja salskeita miehiä ilman työtä. En tarkoita sitä, etteivät maahanmuuttajat saisi siellä olla, vaan sitä, että mieluummin näkisin heidät siellä syömässä työpaikkalounastaan.

Tolppanen katsoo käyttäneensä kepeää ilmaisua kysymykseen aivan samalla tavoin kuin jutun muihinkin kysymyksiin.

Hän uskoo, että muun muassa Vaasan torilla aikaansa kuluttavat maahanmuuttajat ja heidän jälkeläisensä todella menisivät töihin, jos niitä olisi.

Hehän menisivät vaikka viiden euron tuntipalkalla! Siinä he tosin polkisivat meidän muiden palkkoja, Tolppanen huudahtaa.

Raivostuttavaa on, että meillä on joukko toisen polven maahanmuuttajia, jotka puhuvat täydellistä suomea tai ruotsia ja ovat saaneet koulutuksen. Kokoomus ja RKP puhuvat maahanmuuton lisäämisen puolesta, mutta sitten heidän yrityksensä eivät anna heille työtä.

Maria Tolppanen suitsisi kyllä maahanmuuttoa, ja kovalla kädellä. Rajoja ei pitäisi laittaa kiinni, mutta seulaa pitäisi tiukentaa.

Pakolaisista pitäisi pystyä erottamaan ne, jotka todella henkensä ja terveytensä uhalla tarvitsevat suojaa.

Sitten on niitä, jotka saapuvat Suomeen vastaanottokeskukseen ja lähtevät kotimaahansa lomailemaan heti seuraavana kesänä. Onko siellä silloin hätä? Tolppanen ihmettelee.

Työperäistä maahanmuuttoa Tolppanen muuttaisi niin, että Suomeen pääsisi muuttamaan vasta, kun työpaikka todella on jo valmiina.

Perussuomalaiset julkaisi torstaina kiistellyn laskelman, jonka mukaan maahanmuutto maksaa vuosittain 700 miljoonaa euroa.

Tolppanen myöntää, ettei tunne tarkalleen laskelman rakennetta. Hänen mielestään nykyisen maahanmuuttopolitiikan ongelma onkin juuri se, ettei sen kustannuksia pystytä tarkkaan arvioimaan.

Perustoimeentulotuki on kaikille sama. Lisäksi kunnat myöntävät harkinnanvaraista toimeentulotukea erilaisin perustein. Tämän toimeentulotuen saajia ei tilastoida minkään tekijän – ihon värin, etnisyyden, sukupuolen, perhesuhteiden, uskonnon – perusteella, hän sanoo.

Sitten ihmetellään, miksi maahanmuuttaja ajaa uudella bemarilla, kun itse ajaa vanhalla autolla. Tai miksi maahanmuuttajien lapsilla on merkkivaatteet, kun omien lasten vaatteet haetaan kirppikseltä, Tolppanen luettelee esimerkkejä.

Harkinnanvaraista toimeentulotukea ja sen perusteita olisi tehtävä läpinäkyvämmäksi. Tolppasen mukaan tämä onnistuisi esimerkiksi kertomalla, mihin tarkoituksiin rahaa myönnetään.

Myönnetäänkö tukea elintarvikkeisiin, vaatteisiin, lasten harrastuksiin, ajokortteihin tai autoihin. Muukalaisvihasta päästään eroon ja oikeudenmukaisuus saavutetaan vain oikealla tiedolla, hän päättää.

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Eroperheitä koskettavassa vieraannuttamisessa vanhempi tarkoituksella estää toisen vanhemman ja lapsen suhteen kehittymistä. Vieraannuttaja vaikeuttaa vuorovaikutusta ja pyrkii erottamaan lapsen toisesta vanhemmasta. Pahimmillaan vieraannuttaja katkaisee kokonaan lapselta yhteydenpidon tai syöttää lapsen mieleen valheellisia mielikuvia toisen vanhemman pahuudesta.

Huoltokiusaaminen murentaa

Huoltokieusaaminen murentaa hyvinvoinnin Eroperheiden määrä kasvaa Suomessa koko ajan. Vanhempien ero koskettaa vuosittain arviolta 30 …

Vastaa