Strømpriser 2019 | Sammenlign Forbrukslån | Veggedyr | Sähkösopimus Vertailu | Beste Forsikring | Alarm | Beste Kredittkort Dagligvarer | Beste Boliglån

Mansikkasaari

Kaikki Mansikkasaaren puolesta

”Vaasa on merikaupunki ja voisi ottaa huomioon vahvan merellisen historiansa ja voisi kehittää saaristosta todellisen vetovoimatekijän. Sundin-Mansikkasaaren alueen voisi suunnitella ”ekoalueeksi”, autottomaksi ja voisi hyödyntää Påttin jäteveden merilämmön. Alueella on valmiina: merimuseo, telakkatoimintaa, vanhoja rakennuksia, syvä laivaväylä, venelaitureita, uimaranta. Mansikkasaaresta voidaan tehdä Vaasan Helmi, jossa olisi kansainvälistä toimintaa”, sanoo vaasalainen luontoaktivisti Pertti Salo. Salo kerää nimiä Mansikkasaaren puolesta Pohjanmaan Suurmessuilla nyt viikonvaihteessa 22.04-23.04. 2006.

Mansikkasaari, Mansikkasaari adressi, Mansikkkasaari keräys

Mansikkasaaren puolesta


Pro Mansikkasaari – Mansikkasaaren puolesta

Vaasan meri ja saaristo on ehdolla Unescon maailmanperintöalueeksi! Sundin-Mansikkasaaren alueella on Pohjanmaan paras merellinen perintö; mm. alueella rakennettiin ja korjattiin purjelaivoja ja 1800-luvulla vaasalainen purjelaivatonnisto edusti parhaimmillaan yli puolta maamme koko purjelaivatonnistosta.

Alueelle, entisen Rahkolan tiloihin sopisi Kalastusmuseo, josta on mallikin olemassa, sanoo Pertti Salo.

Mansikkasaarta on huovattu 30 vuotta

Sundin-Mansikkasaaren tulevaisuutta on soudettu ja huovattu yli 30 vuotta; aloitteita on tehty kymmeniä, kaupunginhallitus päätti osayleiskaavalla vuonna 1992, että alueelle voidaan rakentaa 32 000 kerrosneliömetriä! Mutta Mansikkasaari on edelleen hoitamattomana romualueena!

Entinen Rahkolan tehdaskiinteistö suunniteltiin rakennettavaksi asunnoiksi vuonna 1998 ja kaupunki pyysi asiasta lausunnon Länsi-Suomen ympäristökeskukselta, joka pani alueen toimenpidekieltoon. Alueen rakennuskielto meni umpeen 2004 ja jälleen Rahkolan aluetta suunnitellaan asunnoiksi, vaikka se jo kertaalleen kiellettiin?

Kyllä ”merellinen menestyjä” vois entisen telakkateollisuuden keskuksensa hoitaa kuntoon ettei mene seuraavat 30 vuotta tapahtumatta mitään! Vaasan tilaisuus on taas avautunut, sillä kaupunginvaltuusto siirsi 7.11.2005 ”Kalastuskeskus+Suomen Merikalastusmuseo”-aloitteen Vaasan puolesta jatkoselvittelyjä varten Vaasanseudun Kehitys Oy:lle. EU:lta rahaa perustamiseen, Opetusministeriöstä toiminta-avustusta ja suunnitteluvaiheen rahoitus Hedmanin rahastosta, kuten tehtiin Terra Nova-hankkeessakin.

Vaasa on merikaupunki ja voisi ottaa huomioon vahvan merellisen historiansa ja voisi kehittää saaristosta todellisen vetovoimatekijän. Sundin-Mansikkasaaren alueen voisi suunnitella ”ekoalueeksi”, autottomaksi ja voisi hyödyntää Påttin jäteveden merilämmön. Alueella on valmiina: merimuseo, telakkatoimintaa, vanhoja rakennuksia, syvä laivaväylä, venelaitureita, uimaranta…Mansikkasaaresta voidaan tehdä Vaasan Helmi, jossa olisi kansainvälistä toimintaa.

Tässä oiva 2.10.2006 valtuuston juhlaistunnon päätösesitys:”Sundin-Mansikkasaaren alue kaavoitetaan merellisiä toimintoja painottaen, jossa yhtenä toimijana on valtakunnallinen Suomen Merikalastusmuseo” Tämän kansalaisadressin on jo allekirjoittanut yli 600 vaasalaista ja internettiin on avattu 20.4.2006 sivut, jossa voi allekirjoittaa vetoomuksen osoitteessa:

Vaasassa 20.4.2006
Yhteistyöterveisin
Pertti Salo
laivaston res. Alikersantti
syntyperäinen vaasalainen

Mansikkasaaren puoleasta

Keskustelu foorumissa:

About Toimitus

Check Also

Näe syvemmälle Vaasaan: Settenbergin jälkipolvia

Ulkovaasalainen/Heikki Halonen/16. 7. 2015  Emilia oli syntynyt Tukholmassa 1806.  Seuraavana vuonna pariskunnalle oli syntynyt Tukhomassa …

Vastaa