Billigste Strøm 2019 | Refinansiering Forbrukslån | Ulkoinen Kiintolevy | Billigste Bredbånd 2019 | Forsikring | Boligalarm | Bruk av Kredittkort | Billigste Mobilselskaper

J.J.Pitkämäki

Jorma J. Pitkämäki
Aloitus on tultava korttelista

-Kondishankkeen tiellä on se, että ennen kuin voidaan puhua senioriasuntojen rakentamisesta, on moni muu asia oltava kunnossa. Näistä tärkein on saada koko kortelin kiinteistönomistajat toimimaan yhteen, sanoo Vaasan kaupungin kehitysjohtaja Jorma J. Pitkämäki.


Tarvitaan asemakaavan muutoshakemus

Kortellssa on neljä osapuolta: Halpa Halli, ns. Astorin talo, Radisson ja Tornikeakus. Kysymyksessä on siis neljä toisistaan riipumatonta kiinteistön omistajaa. Korttelia halkovan palokadun omistaa Vaasan kaupunki.

Korttelin puuhamiesten suunnitelmissa uusi liikekiinteistö sijoittuu kaikkien neljän kiinteistönomistajan tonttien päälle.Uuden mahdollisen liikekiinteiston kattokerrokseen on suunnteltu paljon puhetta synnyttänyt Kondis senioritalo.

Pitkämäen mukaan ensin on saatava kaikki neljä kiinteistönomistajaa hyväksymään uusi liikekeskushanke. Jos tämä totetuu, niin silloin osa liikekeskukselle myönnteystä rakennusoikeuidesta voidaan myydä Kondiksen puuhamihille tai asuntoyhtiölle.

-Tällä tavoin mahdollistetaan kondishankeen edellytykset. Yhteenvetona voi todeta, että näiden neljän kinteistöyhtiön tulisi hakea kaupungilta kyseessä olevan korttelin asemakaavanmuutosta, jonka jälkeen kaupunki tekee päätöksen asemakaavoituksen aloittamisesta. Tämä tarkoittaa hakijoille myöskin sitä että heille alkaa syntyä kustannuksia.

-Kun asemakaavoitus on saatu valmiiksi, perii kaupunki kaavoitusta hakeneilta kasvaneesta kerrosalatehokkuudesta ns. maankäyttösopimus maksun., joka on puolet kasvaneesta tehokkuudesta. Euroissa puhutaan n. 2-3 miljoonan kustannuksista kiinteistönomistajille.

-Esimerkiksi 30 000 kerrosalaneliön lisätehokkuuden hinta on n. 3 miljoonaa euroa, sanoo Pitkämäki.

Uusi kiinteistöyhtiö

-Paras ratkaisu kaikille osapuolille olisi Pitkämäen mukaan se, että kiinteistöjen omistajat perustaisivat uuden kiinteistöyhtiön, joka sitten myisi Kondikselle tarvittavan rakennusoikeuden. Tämä on kerrotu kaikille osapuolille viime vuoden kesäkuussa.

-Pidän kondishanketta lähtökohtaisesti hyvämä. Me tarvitseme senioriasumista keskustaan. Nyt on kysymys vain siitä, että löytyykö riskinottajia.

-Kiistän jyrkästi että kaupungin virkamiehet vastustasisvat Kondishanketta jostain erityisestä syystä.. Kaupunki ei ole saanut kiinteistöyhtiöiltä asemakaavan muutosanomusta. Tässä ainoa syy.

-Me olemme valmiita tekemään sopimuksen milloin tahansa. Puuhamiesten asiana on hoitaa asia kuntoon korttelissa. Toivon että he pääsevät jonkinlaiseen sopimukseen.
Rakaennuttajainsinööri

Pitkämäki ei halua ottaa hakkeeseen mitään omaa kantaa, mutta suostuu pienen taivuttelun jälkeen antamaan yhden neuvon:

-Korttelin kiinteistönomistajien kannattaisi palkata yhteisen rakennuttajainsinööri selvittämään kaikki ongelmat. Se jouduttaisi asioiden etenemistä.

-Jäämme odottamaan asemakaavan muutosanomusta, sanoo Pitkämäki vielä varmuuden vuoksi.

Keskustelu jatkuu foorumissa:

About Toimitus

Check Also

Näe syvemmälle Vaasaan: Merenkurkun mielenkiintoinen historia

Merenkurkun historiaa Koska Merenkurkku Pohjanlahden kapeimpana osana yhdisti Pohjanmaan ja Västerbottenin oppivat ihmiset täällä jo …

Vastaa