Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Kypärä pienentää kuolemanariskiä

Kypärä pienentää kuolemanariskiä

Tappavaa jääkeliä!

Pyöräilykypärä on halpa henkivakuutus!

Teiden pinta on epätasainen ja jäinen yhä useammin lautuvan ilmaston Suomessa. Kun jäisen ja epätasaisen tien päälle sataa ohut lumikerros on tie pyöräilijälle tappavan vaarallinen.

Kokenutkin pyöräilijä horjahtaa helposti jos ajaa etupyörän sopivasti sellaiseen kohtaan mistä seuraa kaatuminen.

Maastopyörä, jossa paksuhkojen renkaiden hakkapeliitta tyyppinen pinnoitus yhdessä nastojen kanssa muodostaa mahdollisimman pitävän pidon sekä jäähän että lumeen. Nastoitettu eturengas on aina välttämätön talvipyöräilijälle.

Pyöräilykypärän käyttö pienentää pyöräilyonnettomuuksien kuolemanriskiä 73% tutkimuksen mukaan. Pää- ja aivovammojen riski pienenee 63-88 prosenttia. Pyöräilykypärän valinnassa; – CE- merkintä on EU:n tyyppihyväksyntä kypärän kelvollisuudesta – Sovita kypärää, ja huomioi säätöhihnat

– Otsaa suojaava kypärä joka ei siirry päässä sivuun kaatumistilanteessa, eli on päässä tukevasti paikoillaan – Kypärän kirkas väri auttaa näkymään liikenteessä Pyöräilykypärä ei ole kallis. Kypärän voi ostaa pyöräilyliikkeestä, tai marketista.

Jari Laurila

Kuva: Googlaen kuvahaku

About Tapio Parkkari

Olen eläkkeellä oleva toimittaja. Yli 50-vuotisen toimittajaurani aikana olen työskennellyt mm. Yleisradiossa, STT:llä, Kansan Ääni-lehdessä, Radio Vaasassa ja ennen eläkkeelle siirtymistä kaupunkilehti Uusi Vaasalainen päätloimittajana. Tämän lisäksi lukematon joukko erilaisia media-alan töitä. mm. kolumnistina 2 vuotta Viva-aikakausilaehdessä. 2.2. 2005 perustin vaasalaisia.info kaupunkiblogi sivuston, joka täyttää nyt päiväni. Lisäksi ylläpidän Vaasalaisia infoa facebookissa, Tapio Parkkari facesivua, Omavaraisuus laajasti facesivua ja Leif Färdinng "Onnen Poika" fb-sivuja sekä Vaasapedia kaupunkisanakirjaa.

Check Also

Pinkkejä busseja Vaasaan

Vaasan ja Mustasaaren uusi yhteinen joukkoliikenne Lifti aloittaa toimintansa ensi vuonna. Uudistuksen myötä bussit saavat …

Vastaa