Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Kolumni_Anna_Vuorinen_1_vaasalaisia.info

Kolumni_Anna_Vuorinen_1_vaasalaisia.info

Olen suomenkielisenä perusuomalaisten ehdokkaana täysin ruotsinkielisessä kunnassa eli Korsnäsissä. S eon varmasti tämän kunnan historiassa ensimmäinen tapaus, kirjoittaa yrittäjä kunnallisvaaliehdokas Anna Vuorinen.

Olen persupioneeri Korsnäsissä

Olen jonkinlainen pioneeri varsinkin, kun en itse täysin osaa kyseistä kieltä ja murteesta en ymmärrä yhtään mitään, mutta kuten kaikilla pienillä paikkakunnilla osa ihmisistä ovat kannustavia ja osa näyttää hapanta naamaa.

En kyllä unta näe, että tulisin valituksi, mutta jonkinlainen pioneeri olen perussuomalaisena kunnassa, missä jokainen paperi tulee ruotsinkielisenä, kadunnimet ruotsinkielisinä, aivan kuin asuisin ruotsissa.

Enemmänkin olen saanut hyväksyntää osakseni kuin kuraa niskaani, ehkä se johtuu omasta asenteestani, tai pitävät ehdokkuuttani täytenä vitsinä.

Ehkä sitten alkaa show, kun naamankuvani tulee katukuvaan ja asia on todellinen. Itse olen tullut täysin ruotsinkielisten kanssa erittäin hyvin toimeen, ruotsinkielensanakirja ahkerassa käytössä.

Leikitäänpä asialla että tulisin valituksi 🙂 Jessus, atomipommi olisi taatusti samaa luokkaa, ja tulkki olisi hommattava, vaikka ollaan suomessa, siellä kaikki hoituu toisella kotimaisella.

Olen itsekseni miettinyt minkä karhunpalveluksen siellä ihmiset lapsilleen tekevät kun eivät opeta oikeaa ruotsia, vaan siellä on murre, jota ei ymmärrä esim. riikinruotsalainen. Suomea puhuvia on todella vähän, jos haluaisivat lähteä muualle töihin, on vitsit vähissä, kun suomentaito on nolla.

Mutta, otan tämän hyvänä ja opettavaisena kokemuksena, meni sitten syteen tai saveen, koitin saada sieltä muitakin ehdokkaita, ei onnistunut, eivät kuulemma uskaltaneet.

En nyt usko kuitenkaan heidän minua roviolla kärventävän, ehkä järjestän sinne pieneen yhteisöön puheenaihetta ja väriä muuten niin tasaiseen elämään. Ja kuntaliitosta vaasaan pidän täysin mahdottomana ajatuksena ja toivon ettei siihen jouduttaisi.

Anna Vuorinen
Korsnäaes.
Perussuomalainen vaaliehdokas

About Toimitus

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa