Home / Vaasa - kaikki tarpeellinen Vaasasta / Kirjoituskilpailu nuorille Kuntsilla 2013

Kirjoituskilpailu nuorille Kuntsilla 2013

Kuntsin modernin taiteen museo järjestää tulevana kesänä näyttelyynsä liittyvän kirjoituskilpailun ”Tarinoita taideteoksesta” 7.–9.-luokkien oppilaille.

Avoin kirjoituskilpailu nuorille Kuntsilla

Kilpailuun voi osallistua Osipowin hernekeitto ja muita teoksia taidenäyttelyssä esillä olevista teoksista kertovilla runoilla, saduilla ja kertomuksilla. Kirjoituskilpailu käynnistyy näyttelyn avautumisen yhteydessä torstaina 20.6.2013.

Vaikka käsin kirjoittaminen vaikuttaa jääneen unholaan, niin Kuntsilla kannustetaan tarttumaan kynään. Taidemuseossa inspiraatiota on yllin kyllin. Kesän näyttely vie aikamatkalle 1970-luvulle, jolloin museon taidekokoelma oli esillä koulussa, Vaasan kauppaoppilaitoksessa. Jo tuolloin opettajat antoivat oppilailleen tehtäväksi kirjoittaa aineita taideteoksista. Näyttelyssä pääseekin näkemään erään museon arkistosta löytyneen esimerkin vuodelta 1970.

Kirjoituskilpailussa voi päästää mielikuvituksensa valloilleen ja kirjoittaa omalla tyylillään sadun, tarinan, fantasiakertomuksen tai novellin katsomalla ensin taideteoksia näyttelyssä. Innostua voi yhdestä tai useammasta teoksesta tai vaikkapa koko näyttelystä.  Alle 18-vuotiaille on ilmainen sisäänpääsy museoon. Tekstin kielenä voi olla suomi tai ruotsi ja tekstin pituus on vapaa, mutta kirjoituksella tulee olla nimi. Kilpailuun voi osallistua useammalla kirjoituksella.

Arvosteluraadissa toimivat vt. museopedagogi Johanna Kull, amanuenssi Pamela Andersson ja arkistoamanuenssi Mi Lönnblad Svenska litteratursällskapetista sekä Sanomalehti Pohjalaisen toimittaja.

Syyskuun loppuun mennessä Kuntsin modernin taiteen museoon saapuneet kirjoitukset hyväksytään mukaan kilpailuun. Näyttely Osipowin hernekeitto ja muita teoksia on esillä 22.9. saakka. Voittajat julkistetaan keväällä 2014 ja parhaat kirjoitukset julkaistaan museon verkkosivuilla. Lisäksi kolme parasta kirjoitusta palkitaan Kuntsin museokaupasta kootulla yllätyspaketilla.

Kirjoita tekstisi oheen koko nimesi, ikäsi, luokkasi ja koulusi nimi, osoitteesi sekä puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi. Kirjoitukset voi lähettää Kuntsin modernin taiteen museoon otsikolla ”Kirjoituskilpailu/Kuntsi 2013” joko sähköpostilla: kuntsi2013@vaasa.fi tai paperiversioina postitse: Sisäsatama, 65100 Vaasa.

KUNTSI Modernin taiteen museo
Sisäsatama 65100 Vaasa
kuntsi.vaasa.fi

Pauliina Pääkkönen
Tiedottaja | Informatör

About Toimitus

Check Also

Minun kaupunkini, minun kehittämänä

Vaasan kaupunki kehittää asukaslähtöisempiä palveluita ja toimintatapoja osana Avoin kunta –hanketta. Ensimmäisenä tartutaan osallistumisen palveluihin …

Vastaa