Author Topic: VLP - oletteko tyytyväisiä?  (Read 53837 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Janne

 • Guest
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #80 on: 06. 06. 2007 16:04 »
http://vasabladet.fi/story.aspx?storyID=5883

Quote
Fiberkabeln över Kvarken
blev tillgänglig för alla


Den optiska fiberkabeln mellan Vasa och Umeå är nu tillgänglig för både privatpersoner och företag. Vem som helst kan på lika villkor köpa kapacitet i kabeln.

Kabeln har funnits i tio år och används bland annat av Vasa Läns Telefon som också äger halva kabeln. Men nu blir det möjligt för alla intresserade att boka kapacitet på den här snabba fiberoptiska förbindelsen över Kvarken.
-Det finns ett större utbud av internettjänster i Sverige än i Finland. Dessutom är priserna lägre i Sverige, vilket kan leda till att priserna pressas ner också här, säger projektchef Ulf Grindgärds på Österbottens Förbund.

Västerbotten, Österbotten och Helgeland i Norge har i flera år samarbetat då det gäller frågor som gäller IT-utveckling.
Samarbetet har skett via ett Interregfinansierat projekt kallat IT3. Parter i detta projekt är IT-Västerbotten/Kommunförbundet i Västerbotten i Sverige, Österbottens förbund i Finland och Rana Utviklingsselskap i Norge.

Interregfinansieringen för projektet uppgår till 370000 euro. Därefter är det tänkt att projektet ska vara lönsamt.
Fibernätet i Västerbotten har varit modell för projektet.
-Det räcker inte att koppla ihop Vasa med Umeå och Helgeland utan det krävs också att det fiberoptiska nätet byggs ut till varje hem, säger Ulf Grindgärds.

Just nu kommer kabeln inte längre än till Roparnäs, men inom kort kommer också Botnia Broadband i Malax och Dynamo Net i Närpes att få en så kraftig förbindelse till Vasa att kunderna kan ha nytta av kabeln över Kvarken.
Också i Kristinestad och Kronoby ska andelslag satsa på att koppla in alla hem på det fiberoptiska nätet. När detta är klart, kan husägaren fritt välja vilken operatör han vill köpa tjänsterna av.

-Kabeln kan exempelvis transportera hur mycket tv-program som helst. Det finns visserligen frågor om upphovsrätt, men tekniskt sett finns inga hinder, säger Grindgärds.
Han menar också att digitaliseringen av tv bara är ett kortvarigt steg på vägen mot tv via internet.
-Men kabeln behöver inte användas enbart för att få tillgång till nya tjänster. Den kan också användas av företag som producerar innehåll på internet.
-Via den här kabeln får ett företag tillgång till en marknad där omkring en miljon människor bor, säger Grindgärds.
På den svenska sidan är nätet kopplat ända ner till Stockholm.

Det regionala nätet AC-Net i Västerbotten har öppnat en inkopplingspunkt i Vasa. En likadan inkopplingspunkt öppnas i Mo i Rana varifrån man byggt en fiberförbindelse till Hemavan.
Karin Sundström
5.6.2007 kl. 22:31

Mahtava juttu, mutta sitten taas tämä on 50% VLP:n omistuksessa joten tuskin muutosta tulee. Herää kysymys että jos on ollut VLP:n omistuksessa koko ajan miksi Vaasassa on surkeimmat/kalleimmat liittymät koko Suomessa?!?

aqua

 • Guest
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #81 on: 23. 06. 2007 13:01 »
http://vasabladet.fi/story.aspx?storyID=5883

Mahtava juttu, mutta sitten taas tämä on 50% VLP:n omistuksessa joten tuskin muutosta tulee. Herää kysymys että jos on ollut VLP:n omistuksessa koko ajan miksi Vaasassa on surkeimmat/kalleimmat liittymät koko Suomessa?!?

100Mbps Internet liittymä tämän kautta maksaa 50,-/kk ALV 0% Ongelma on vain että olisi saatava yhteys tuohon solmuun ja 100Mbps liittymä VLP:n kautta tuolle solmulle maksaa about 850,-/kk ALV 0% Joku vetää välistä eurot pois...


hakkeri

 • Guest
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #82 on: 26. 07. 2007 07:07 »
Minulla on VLP:n netikkayhteys.  Eilen iltapäi vällä oli koneelleni aivan valtava tunku.

Joku - hakkerit, botit tai viranomaiset pyrkivät aivan selvästi skannaamaan  verkkoa tai konettani.  Itse kallistuisin botteihin mutta eihän sitä koskaan tiedä.  En ole niin pöljä että kuvittelisin esim. viranomaisten olevan kiinnostunut juuri minun koneestani.

Onko muilla vastaavia huomioita eilisestä iltapäi västä?

Offline Likka

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 10
 • Gender: Female
  • View Profile
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #83 on: 21. 08. 2007 20:08 »
Itse taannoin petyin myös VLP:n toimintaan. Olin tekemässä laajakaistapalvelun siirtoa toiseen osoitteeseen ja samalla tiedustelin, mitä siirto tulisi maksamaan. VLP:ltä sanottiin, että siirto on täysin ilmainen ja siitäkös riemastuin, koska olin satavarma, että jotain kustannuksia siitäkin tulisi.

Noh kuten arvata saattaa kolahti VLP:n lasku luukusta ja summa ei ollutkaan se vanha tuttu 27€ vaan 47€, selitteessä luki: kuukausimaksu plus liittymän siirtomaksu. EIKS SENY OLLUKKAA ILMASTA??
« Last Edit: 21. 08. 2007 20:08 by Likka »
Vai mitenkäs se nyt menikään??!

Offline manteiro

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1031
  • View Profile
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #84 on: 13. 09. 2007 09:09 »
Onneksi olkoon VLP nopeasta toiminnasta SVEATV:n näkyvyyden varmistamiseksi antenniverkoston rakentamisen myötä. Verkon hinta on vain on jäänyt yllekirjoittaneelta huomaamatta, ettei vaan olisi jäänyt salaukseen. Onko antenniston hinta niin halpa, että on kannattanut rakentaa turha verkko myös suomalaisseudulle?
Entä tekijänoikeusmaksut? Kattaako kanavakortin hinta antenniverkon rakennuskustannusten (kuoletusaika?) lisäksi myös mainitut tekijänoikeusmaksut?
Tuleeko digiaikaan siirtymisen (maalisk.) myötä Ruotsin tv:n maksukortti pakolliseksi myös kaapelikanavilla?
Outo salakähmäisyys verhoaa myös uuden toimitusjohtajan valintaa - valinta on suoritettu aikoja sitten - julkistaminen tapahtuu hamassa tulevaisuudessa. Mielenkiintoista nähdä, onko valituksi tullut PÄTEVÄ vai SOPIVA! Tiedättehän.
Tiedän toki, etteivät kysymykseni aiheuta minkäänlaista mielenliikutusta VLP:n toimistossa, mutta tulipahan hieman rääpäistyä pintaa.   

hakkeri

 • Guest
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #85 on: 24. 09. 2007 07:07 »
Tiesitkö, että NSA valvoo myös Vaasan läänin puhelimen ip-osoiteita. Tekeekö siis Vaasan läänin puhelin yhteaistyötä NSA:n kanssa.  Vaikka ei virallisesti tekisikään, niin tieto NSA:n toimista yhtiöllä täytyy olla.

Erään asiantuntijan mukaan yksikään pieni suomalainen teleoperaattori ei jätä käyttämättä mahdollisuutta toimia yhdessä viranomaisten – siis esim. Supon – kanssa jos se vain on mahdollista.

NSA  eli  National Security Agency (suom. "Kansallinen turvallisuusvirasto") eli NSA on 4. marraskuuta 1952 perustettu Yhdysvaltain tiedusteluelin ja virasto, jonka erikoisaloja ovat kryptoanalyysi, kryptografia ja signaalitiedustelu.  NSA:n tehtäviin kuuluvat vieraiden kielten osaaminen, sähköinen salakuuntelu , salakirjoituksen purku sekä Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden ylläpitäminen yhteistyössä liittovaltion poliisin FBI:n n kanssa.

Markku Johansson

Lue tämä ensinnäkin
http://markusjansson.blogspot.com/2007/09/nsa-vakoilee-suomessa.html

Ja sittenkoko blogi
http://markusjansson.blogspot.com/

NSA-vakoilee-suomessa.
http://fi.wikipedia.org/wiki/NSA
« Last Edit: 24. 09. 2007 07:07 by vaasalainen »

George

 • Guest
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #86 on: 24. 09. 2007 09:09 »
Se että NSA:llä olisi kanava Vaasan läänin puhelimen palvelimella tuntuu varmasti tavallisesta Taavista ufojutulta. 

Asia ei välttämättä ole näin.  Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset ovat kehittäneet maailman tarkinnan ja tehokkaimman valvontajärjestelmän joka koskee niin USA:n sisäistä kuin ulkoistakin  valvontaa.

Ei Suomi mikää erityiskohde ole, eikä Vaasa.  Ellei sitten kaupungin runsas mamu-väestö ole kiinnittänyt Yhdysvaltojen viranomaisten huomiota.  Tai onhan se voinut tapahtua yhdessä suomalaisten turvallisuusviranomaisten kanssa. 

Onhan kaupungiss jo pitkään kuiskittu että täältä olisi lähdetty mm. talibanjoukkoihin.  Mielenkiintoinen Markku Johanssonin juttu on. Se kannattaa lukea huolella.

Noin sivumennen sanottuna Vaasan läänin puhelimen verkossa on paljon mielenkiintoista.  Esimerkiksi monet erilaiset verkossa olevat valvontajärjestelmät.


Offline Niin Makaa

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 284
 • kuin petaakin
  • View Profile
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #87 on: 24. 09. 2007 18:06 »
Bushin Amerikka on tullut Vaasan monella muullakin tavalla.  Maksamme yhä mm. sataman turvajärjestelyista ja turva-aidoista kuin myös tiukentuneista lentotarkastuksista.

Minua ei lainkaan hämmästyttäisi vaikka selvisi että VLP on peräti sopimut asiasta NSA:n kanssa.  Jenkit ovat tunkeutuneet vakoilu- ja terroristihysteriassaan kaikkialle.

Kannattaa lukea ekajutun eka linkki huolella, saat lisää tietoa NSA:stä ja Vaasasta.


Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.

ummikko

 • Guest
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #88 on: 25. 09. 2007 17:05 »

 Parhaan varmistuksen tuolle asialle saa kun asennat seuraavan kerran tietokoneellesi käyttöjärjestelmän ja jos se nyt vielä sattuu olemaan win98 versio ja kun kone kysyy käyttäjän nimeä, niin laita nimeksi vaikka Moskova.
Itselleni laitoin nimittäin kun " buuttasin " vanhan ohjelman pois, kun vaihdoin kiintolevyn ja sen jälkeen se kaatuili tasaseen tahtiin 1-2 kk välein.

kp

 • Guest
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #89 on: 25. 09. 2007 19:07 »

Noin sivumennen sanottuna Vaasan läänin puhelimen verkossa on paljon mielenkiintoista.  Esimerkiksi monet erilaiset verkossa olevat valvontajärjestelmät.


Jaa, mitä, millaisia? Lisätietoja kaipaa kiinnostunut. Vai onko nämä niintä 'juttuja', joista ei ääneen huhuilla?

George

 • Guest
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #90 on: 25. 09. 2007 19:07 »
Verkon valvontajärjestelmät eivät tarkoita tässä tapauksessa mitään verkon käyttäjien valvontaa, vaan VPL:n verkossa olevia hälytysjärjestelmiä, kamerajärjestelmiä jne.  Googlen hakkerointiin perehtyneet tuntevat asian hyvin. Siis yleisellä tasolla.

Itse voit tutustua aiheeseen hakusanoilla webcam hacking ja sitten etsiä hakutulosesta lisää hakusanoja.

Happy Computing

kp

 • Guest
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #91 on: 25. 09. 2007 20:08 »
Tiedä vaikka NSA:n kaverit kiinnostuvat tekemisistäni, jos tuollaisia asioita lähden googlettamaan. Taidan ennemmin mennä hautaamaan web-kamerani takapihalle :)

Offline Into Poika

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 324
  • View Profile
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #92 on: 22. 11. 2007 15:03 »
Viimeisimmässä VLP:n laskussa oli puhelinluettelon rivimaksu matkapuhelimesta 13,20 euroa vaikka olin merkinnyt että en halua ko. riviä puhelinluetteloon.  Sitäpaitsi numero luettelossa on viisi vuotta vanha, eikä siis käytössä.  Kuitenkin se yritettiin laskuttaa.

Soitto laskutuspalveluun tosin muutti tilanteen.  Minua pyydettiin itse vähentämän tuo summa laskusta.

Olkaa kuitenkin tarkkoja.  Tarkistakaa viimeisimmästä laskustanne juuri tuo matkapuhelinrivi.

Tiedä vaikka VLP olisi laittanut sen jokaiseen laskuun.
Minäkin kuulun niihin, joiden mielestä  Vaasan Ravirata kuuluu ihmisille.

Maaseudun maffia

 • Guest
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #93 on: 23. 11. 2007 07:07 »
Noniin...kaikkia ketjun viestejä en ole lukenut mutta itselläni on kyseisen firman toiminnasta sen verran tietoa ( myös sisältä) että voin todeta rauhallisin mielin:

Asiakaspalveluun ja kaiken kaikkiaan myyntitoimintaan kielteisesti ja jopa halveksuvasti suhtautunut ja toiminut entinen tj Erik Sjöberg on henkilö joka tämän sai aikaiseksi. Ihmisten johtaminen ja koko henkilöstöpolitiikka niiden mallien mukaan jotka todettu jo aikaa sitten toimimattomaksi.

Osoitus yhteiskuntamme naurettavista piirteistä oli esim VLP Oy:n hallituksen pj: Anttilan kiitos kirje Sjöbergille (VBL ja POhjalainen) jossa hän kiitti Erikkiä siitä että VLP on tänään myynnin ja markinnoinnin osalta ja asiakaspalvelutason osalta kärkiyrityksiä. Hohojaa!

Konsultti Erkki Paajanen suoritti vuonna 2001 henkilökunnnan parissa mielipidetutkumuksen jonka tulos oli suoraan tulkittavissa: tj haluttiin vaihtaa.

Henkilökunta tuossa firmassa on ok. Ongelmat entinen tj Erikj Sjöberg ja hänen ympärilleene keräämät "luotto-jees-mies-henkilöt" jotka auktoritaarisesti johtanutta tj:aa eivät uskaltaneet haastaa...


Offline msr

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 60
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #94 on: 29. 11. 2007 17:05 »
Emme taaskaan ole; tänään tuli VLP:lta ilmoitus, jossa kerrottiin lankapuhelinliittymän kuukausiveloituksen pienenevän ja puheluiden hinnan hieman nousevan. Minun matikallani puheluiden minuuttiveloitus lähes kolminkertaistuu! Hieman nousee joo...

Offline Matti Meikäläinen

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 969
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #95 on: 30. 11. 2007 07:07 »
Tässä VLP antaa vahvan signaalin lankaliittymän omistajalle myydä osakkeensa koijareille. Siis mihin oikeasti nykypäivänä tarvitaan lankaliittymiä kun kaikilla kumminkin on jo kännykät ?

Maaseudun maffia

 • Guest
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #96 on: 30. 11. 2007 14:02 »
Mummat soittelevat keskenään langasta lankaan halvalla...muutenhan lankapuhelut tulivat suhteessa kalliimmaksi kun GSM 2005 jälkeen koska tuolloin käytiin GSM-markkkinoilla kovimmat kisat ja hinta tuli alas n 30%

Ei sitä osaketta myydä tarvi....ottaa pois käytöstä(termi: hyllyttää) ja myy sit kun on tarvis.
Normaali yritysosake...ei liittymää tarvi aktiivisena olla - osakas olet kuitenkin.

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #97 on: 30. 11. 2007 14:02 »
Siis mihin oikeasti nykypäivänä tarvitaan lankaliittymiä kun kaikilla kumminkin on jo kännykät ?


  Vastakysymys : 

  Moniko Yritys tai Laitos nykyään vastaa soittoosi kännykällä vastaten ?

POHJANMAA

 • Guest
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #98 on: 30. 11. 2007 16:04 »
Siis mihin oikeasti nykypäivänä tarvitaan lankaliittymiä kun kaikilla kumminkin on jo kännykät ?


  Vastakysymys : 

  Moniko Yritys tai Laitos nykyään vastaa soittoosi kännykällä vastaten ?
Ehkäpä suurin osa, on vain niin että soittaja ei tiedä sitä koska siirto tapahtuu ns. välittömänä soitonsiirtona.
Moni pienyrittäjä on jo aikoja sitten siirtynyt vain kännykkään, kännykkänumerosta voi sitten laittaa siirto lankanumeroon niin halutessa, allekirjoittaneen tulevista puheluista 86% on tänä vuonna tullut suoraan kännykkään (myyntipalveluyritys jossa mainoksissa ja esitteissä ilmoitetaan niin lanka että kännykkänumerot).

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #99 on: 30. 11. 2007 17:05 »

Ehkäpä suurin osa, on vain niin että soittaja ei tiedä sitä koska siirto tapahtuu ns. välittömänä soitonsiirtona.


Ei pidä paikkaansa kuin osittain, nimittäin ei tarvinne suurempaa tarkastelua huomatakseen esim.
Vaasan Alueen keltaisilta sivuilta, että enemmistö näiden yritysten suhteen käyttää ensisijaisena
yhteytetään edelleenkin 06 alkuisia numerosarjoja perusyhteyteen viitaten.

Mihin itse kukin sitten tarpeensa mukaisesti tämän yhdistää, on oman tavoitettavuus intressin mukainen
ja johon voi liittyä kännykästä aina sen toimisto Justiinan karjaisuun ja kaikkea siltä väliltä.

Tämähän sitten on enimmäkseen tavoittajaa vituttanutkin, koska asiakastasolla se kännykkä lienee
yleisn yhteyspalikka ja siitä lankaversioon huutelu, se kallein moodi, muusta tavoitettavuudesta puhumattakaan.. eli ni är kö ja sitä rataa.

   Todennäköisesti tähänkin nyt saadaan näillä hinnankorotuksilla muutos ja nopeampi väylä
   omaan käyttämääsi asiakasystävällisempään suuntaan viitaten ja siitä etukäteen kiitos.

   Vlp:tä kiitän pelkästään Taivaan isän varjeluksesta johtuen, kiinteämmän asiakas suhteen
   syntymättömyydestä, muutoin kuin korkeintaan Adsl verkon yhtenä vuokralaisena, jonka
   muutaman liittymäkytkennän tietoisesta viivästyttämisestä huolimatta, katson kuitenkin
   hyväksi puoleksi, kyseisen Lafkan pääoven takanani sulkien, sekä Hinta / Laatusuhteeltaan
   mielekkäämmän uuden Operaattorin oven avaten.

   
   

Maaseudun maffia

 • Guest
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #100 on: 30. 11. 2007 17:05 »
kirjoittaja poistanut viestin 15.4.09
« Last Edit: 15. 04. 2009 08:08 by Maaseudun maffia »

Maaseudun maffia

 • Guest
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #101 on: 30. 11. 2007 17:05 »
Liitetään tähän viime viestiin fakta ja ydin kyseisen yrityksen nykyisiin ongelmiin:

hallituksen jäseninä ei koskaan ole ollut edustusta joka tuntisi yrityksen rahantekomekansimit - Sjöbergin vakuuttava olemaus peittosi alleen paljon paskaa hänen toimikaudellaan. Kukaan ei tiennyt hallituksessa miten ihan oikeasti firmalla menee...


Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #102 on: 30. 11. 2007 20:08 »

hallituksen jäseninä ei koskaan ole ollut edustusta joka tuntisi yrityksen rahantekomekansimit - Sjöbergin vakuuttava olemaus peittosi alleen paljon paskaa hänen toimikaudellaan. Kukaan ei tiennyt hallituksessa miten ihan oikeasti firmalla menee...


  Tämän myös allekirjoitan.

  Kyseisen Rkp:läisen Mestarin aikakautta voi surutta verrata vaikka Vaasan talousnerojen täyttämään
  Kunnanhallitukseen, jossa koko toiminta perustuu pelkkään visiointiin paremmasta huomisesta,
  saman aikaan kun kenttä pelaa korttia täydellä palkalla.

  Ei kait joltain Rompan entiseltä bittinerolta muuta voine odottaakaan.

  Pääasia, että töitä riittää..

 

Maaseudun maffia

 • Guest
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #103 on: 30. 11. 2007 20:08 »
Kirjoittaja poistanut viestin 15.4.09

« Last Edit: 15. 04. 2009 09:09 by Maaseudun maffia »

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #104 on: 30. 11. 2007 20:08 »
  Onneksi sentään kuitenkin Kirkkovaltuustossa rehellistä bisnestä leikkien,
  eikä sentään Sähköyhtiön lahkolaisena toimitusjohtajana kansalle esiintyen.

  Kaiken kaikkiaan olemme siis tyytyväisiä VLP:hen.

  Eli niin kauan kuin asiakas suhteemme pysyy yhtä kaukana puljusta
  kuin paskankikkare uima altaasta.

  Mainoksen uhrithan ovat sitten asia erikseen ja vaativat eristystä ympärilleen..

Offline navajo

 • Vakituinen
 • **
 • Posts: 97
 • Vaasalainen Suomenkielinen Suomalainen
  • View Profile
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #105 on: 03. 12. 2007 05:05 »
Emme taaskaan ole; tänään tuli VLP:lta ilmoitus, jossa kerrottiin lankapuhelinliittymän kuukausiveloituksen pienenevän ja puheluiden hinnan hieman nousevan. Minun matikallani puheluiden minuuttiveloitus lähes kolminkertaistuu! Hieman nousee joo...

VLP teki "Sonerat". Samanlainen tiedotustapa käytössä. Samanlaisia venkuroita käytetty tiedotteessa.

"Perusmaksut laskevat 1.1.2008 seuraavasti"
"Puheluhinnat ovat 1.1.2008 lähtien"  Siis NOUSEVAT !

"Puhelun aloitusmaksu säilyy entisellään ja minuuttikohtainen hinta on edelleen edullisempi kuin matkapuheluiden hinnat"

Siis onko oikeasti  VLP:n lankaliittymästä soittaminen esim. matkapuhelimeen edullisempaa kuin matkapuhelimesta matkapuhelimeen soittaminen? Epäilen. Melkoista sanaleikkiä on koko tiedote.Maaseudun maffia

 • Guest
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #106 on: 09. 12. 2007 17:05 »
Entinen tj aliarvosti asiakasta aliarvioimalla myynnin ja markkinoinnin osuutta.
Hºn myos aliarvioi henkilokuntaa. On suuri mysteeri etta kyseinen Erik sain olla tehtavassaan elakkeelle astumiseen asti.

Arvioidessamme asiakaspalvelua yrityksen hinnoittelu ei mielestani suuremmin kuulu vertaltaviin variaabeleihin.

Asiakaspalvelu maaritellaan ja mitataan aivan eri asteikoilla.

Oli myos suuri mysteeri ettei Vaasasta loytynyt patevaa kaveria kyseisen yhtion ruoriin.
Olen suuresti hammillaani.

Esim Kai Dahl olisi saanut firmaan vauhtia ja suuntaa.


Offline vaasalainen

 • Tästä foorumista
 • Administrator
 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 5079
 • Gender: Male
 • Muista käydä Chatissa
  • View Profile
  • Email
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #107 on: 11. 12. 2007 08:08 »
34,50 euroa  3 minuutin työstä

Nettiyhteyteni on tökkinyt siitä saakka kun muutimme uuteen asuntoon neljä vuotta sitten.  Meillä on VLP:n Pikinetikkayhteys. Aina on asia korjaantunut esim. vaihtqamalla talon kaappiin  uudet (mitä ne nyt onkaan)

Nyt pari viikkoa sitten yhteys alkoi taas jälleen kerran pätkiä ja otin yhteyden VLP:n Help deskiin, josta yhteyden pätkiminen myös todettiin.  Parin tunnin kuluttua puhelimeni soi ja asentaja sanoi olevansa samalla kadulla ja kysyi, voisikohän tulla käymään.  Se sopi.

Ei kestänayt kuin muutama minutti kun ovikello soi ja kaksi asentajaa ilmaestyi ovelle.  Tämä ei kestä pitkään sanoi toinen, toinen ei puhukut mitään.

-Missä sinulla on puhelinpistoke kysyi kaveri.  Näytin paikan vaatekaapissa.  Pistoke on huonosti kiinni, sanoi asentaja ja työnsi sen tiiviimmin paikoilleen.

-Siinä olisi hyvä olla myös (mikä sen nimi nyt onkaan)  minulla on sellainen autossa, sanoi asentaja ja haki ko. tarvikeen oven ulkopuolella olleesta autosta ja laittoi paikoilleen.

Miesten vierailu kesti noin kolme minuuttia. Nyt tuli lasku 34.50. euroa  Siis n. 207 mummon markkaa.

Joku voi laskea minuuttimaksun.  Kieltäydyn toistaiseksi maksamasta varsinkin kun ko. kaapissa on iso painava laatikko pistorasien edessä mitä ei ole siirrelty ja pistoke on siinä kunnossa ja asennossa, mihin VLP:n asentaja sen 4 vuottta sitten jätti.
« Last Edit: 11. 12. 2007 10:10 by vaasalainen »
Tämä sivusto täytti 9 vuotta helmikuun 2 päivänä 2014.  Ylläpidän tätä vapaasta tahdostani.  Tämä on minun tapani osoittaa rakkauteni tätä hienoa kaupunkia kohtaan.

Offline Niiskutti

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1632
  • View Profile
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #108 on: 11. 12. 2007 14:02 »
Olen myös kokenut VLP:n pikinetikkatakkuilun.. Tämä tosin silloin, kun VLP tarjosi ainoastaan homepna-yhteydellä pikinetikkaa.
Naapureilla ei valittamista, ainoastaan minulla. Meillä taisi molemmilla mennä usko touhuun, kun minä soittelen hermopäissäni usein perjantaisin klo 17 aikaan helpdeskiin että joko tämä taas on epäkunnossa, ja just silloon kun asentajat on jo himassa, eikä tuu ennen maanantaita.
Helpdesk varmaan piti minua puolihulluna, ku olin kokoajan kitisemässä, en vain siedä että tilaamani tuote/palvelu on niin virheellinen ettei edes kuntoon saada.

Ikinä ei etätyönä lähtenyt netti pelittämään, vaan vaati aina asentajan käynnin. Jotain boxia se kuulemma kävi kellarissa käynnistämässä uudelleen. Toisinaan käytiin jopa kotona mittailemassa kuinka jatkojohtoni haittaa (mukamas) liikennettä. Kovin suurta eroa ei mittari antanut, pitäisi toimia mutta kun ei niin ei.
Kerran asentaja istahti tietokoneelleni, ja katseli kai jotain asetuksia, ja jopa omaa kotisivuaan näytti. Sitten sain lainaan jonkun boxin, ei muutosta. Pätkii ja poikkeilee ihan alvariinsa.
Lopulta kyllästyin, olin valmis nostamaan nopeutta ja maksamaan suurempaa kuukausimaksua siitä, että liittymä toteutetaan ADSL:nä, kuten nykyään kaikki nopeudet. Kiitokseksi tästä, sain sitten vielä yli 100e:n laskun, että vika minun laitteissani. Soitin laskutukseen, ja asia selvisi, ei tarvinnut maksaa.

UUSI ADSL toimi välillä hyvin, mutta kun taas se pätkiminen alkoi, vaihdoin operaattoria. Se vain ja ainoastaan siksi, että VLP syytti taas laitteistoani tuosta takkuamisesta. Että nyt olis tämä ADSL modeemi rikki tai sitten tuo jatkojohto. Näin aivan punasta kun asiakaspalvelija sanoi, että hae uusi boxi ja soita ylihuomenna jos ei toimi. Yritin selittää väliin, että ei nyt oo kyse taaskaan minun laitteistani, että joku muu mättää. Olisi kai pitänyt hakea vajaa 100e modeemi, ja soittaa kun ei toimi silläkään. Ymmärrän kyllä että joskus voi olla piuhat irti tai laite oikeesti rikki.

Vaikka tämä internet kuulemma ihan samoja piuhoja pitkin tulee, niin on se todella kumma, ettei ole tarvinnut kertaakaan soittaa mihinkään tukinumeroihin, joka VLP:llä on aika kalliskin vielä. Hyvityksiä en ole saanut kai koskaan.
BTW, sama modeemikin on ja jatkojohto, joista olen vuosikaudet kuullut että rikkirikki...
Kiitos että sain taas lempiaiheestani avautua, ja vaikka VLP tuossa vuodenvaihteessa laskee hintojaan tosi houkuttelevaksi koitan pitäytyä vaikka sitten hieman kalliimmassa, mutta ainakin hyväksi todetussa operaattorissa. Kerran aiemmin hairahdin VLP:lle takaisin...

Kalle Lanamäki

 • Guest
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #109 on: 29. 01. 2008 14:02 »
EN OLE!
En ainakaan tiedottamiseen. Netikka ADSL-liittymäni on kärsinyt aikoinaan lankalinjan suuresta vaimennuksesta jossakin puhelimen solmukeskusten välisessä kaapelissa, jossa ei ollut vapaata paria vian kiertämiseksi. Onneksi minulla on talon sisällä luotettava osaaja, joka on auttanut silloin, kun virallinen systeemi ei välitä auttaa. Tämä ystävä ihmettelikin, ettei firma mitenkään ole tiedottanut edellisen ongelman korjaamisesta. Nyt kuulemma saisin vaikka 8 megan (vai oliko gigan) yhteysnopeuden maksukykyni mukaan. Oli kuulemma tuotu uusi valokuitu miltei nurkalle. Valitettavasti perustietoni ei riittänyt tajuamaan mitä uusittu kaappi kadun varressa pitää sisällään. VLP:n ansiosta ei vieläkään olisi aihetta ostaa suurempaa nopeutta.

Sitten olen ihmetellyt, mikä estää VLP:ta jatkamasta analogisen signaalin jakelua kaapeliverkossa helmikuun jälkeen. Viestintäministerin mukaan se on vain VLP:n ja YLE:n välinen sopimusjuttu. Kaapelissa on paljon talouksia, jotka eivät tarvitse mm maksullisia kanavia, vaan tyytyvät ihan vain vapaiden peruskanavien (laihaan) tarjontaan. Erityinen kansalaisoikeuksien ongelma on se, että VLP panisi valtuuston istunnot maksukortin taakse. Siis kaupungin päättäjien toiminnan seuraamisesta rahastettaisiin!! Tuon tiedon saanti jokaiselle on turvattava ilman esteitä.

Sitten kaiken huippu: Puhelimen sisäpiiritiedon mukaan vapaat kanavat tulevat kaapeliverkossa analogisina ainakin vuoden loppuun!! Tästä olisi pitänyt tiedottaa jo valmisteluvaiheessa, sillä jokainen turhaan ostettu digiboxi on asiakkaan vinkkelistä petoksesta johtuva hankinta. Saamani tiedon mukaan ei ole voittamatonta estettä sille, että ruotsalaiseen tapaan kaapelista saa jatkossakin valita minkä signaalin haluaa. Milloin VLP alkaa tiedottaa??

Gogolin Hattu

 • Guest
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #110 on: 11. 05. 2008 17:05 »
Viikonlopun Iltalehdessä oli juttu siitä että operaattoreiden lupaamat laajankaistan nopeudet jäävät jopa puoleen luvatusta.  Jutun mukaan kovasti alle jäävistä nopeuksista kannattaa valittaa paikalliselle kulutttajaviranomaiselle tai neuvotella suoraan operaatorin kanssa.

Pannaan pystyyn joukkotesti ja tehdään joukkovalitus jos aihettta ilmenee.

Minulla on käytössäni 1 megatavun pikinetikka ja testin tulos oli surkea.  Toisella mittarilla pääsin vain 617 nopaeuteen. Koneeni sijaitsee 200 metrin päässä kauppatoraista.

Kiitos ylläpidolle kuvan säilyttämisestä.
Testin voit tehdä täällä:

http://www.bandwidth.com/tools/speedTest/

« Last Edit: 11. 05. 2008 17:05 by Gogolin Hattu »

Offline Niiskutti

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1632
  • View Profile
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #111 on: 11. 05. 2008 17:05 »
Saunalahti 1/1 = down: 935kbps ja up: 686kbps
Näin on nähtävä :)

AD

 • Guest
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #112 on: 11. 05. 2008 17:05 »
Viikonlopun Iltalehdessä oli juttu siitä että operaattoreiden lupaamat laajankaistan nopeudet jäävät jopa puoleen luvatusta.  Jutun mukaan kovasti alle jäävistä nopeuksista kannattaa valittaa paikalliselle kulutttajaviranomaiselle tai neuvotella suoraan operaatorin kanssa.

Pannaan pystyyn joukkotesti ja tehdään joukkovalitus jos aihettta ilmenee.

Minulla on käytössäni 1 megatavun pikinetikka ja testin tulos oli surkea.  Toisella mittarilla pääsin vain 617 nopaeuteen. Koneeni sijaitsee 200 metrin päässä kauppatoraista.

Kiitos ylläpidolle kuvan säilyttämisestä.
Testin voit tehdä täällä:

http://www.bandwidth.com/tools/speedTest/

No  tuonkin testin perusteella voisin narista VLP:n nopeuksia, kuitenkin mielestäni on suurempia aiheita koskien rakasta nettinliittymäämme mm.sen tajuton kalleus sekä sieltä sikamaisella hinnalla tilattu viirus jne, suojaus jonka toiminta on sieltä mihin ei yleensä aurinko paista.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7443
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #113 on: 11. 05. 2008 17:05 »
Saunalahti 1/1 = down: 935kbps ja up: 686kbps
Näin on nähtävä :)

Ei tuon parempi voi juuri käytännössä ollakaan, ainakaan tuo download-lukema :

Testasin Elisalla 1024 / 512 liittymä  :  Download speed 882 kbps ja upload 410 kbps
« Last Edit: 11. 05. 2008 17:05 by herkkoo »

Offline Niiskutti

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1632
  • View Profile
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #114 on: 11. 05. 2008 17:05 »
Koitin uusiksi niin, että ei oo mitään muuta liikennettä :

Eli 1002/723kbps
Näitä tuloksia lukiessani olen onnellinen etten ole enää VLP:n asiakas

Janne

 • Guest
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #115 on: 11. 05. 2008 19:07 »
Saunalahti FullRate 38€/kk. Sama netikalla 55€/kk. Latasin täältä ohjelman ja testasin nopeuden, https://nettimittari.ficora.fi/nettimittari/clients.aspx

Tulokseni oli 14mbs/860kps

Selaimessa käytettävät testit ovat yleensä vain suuntaa antavia. Tässä kaksi esimerkkiä:Tyytyväinen olen liittymääni.

Offline Niiskutti

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1632
  • View Profile
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #116 on: 11. 05. 2008 19:07 »
Quote
Saunalahti FullRate 38€/kk
Kotitotaali?

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #117 on: 11. 05. 2008 19:07 »

Selaimessa käytettävät testit ovat yleensä vain suuntaa antavia.


    Jees, eli totta.

    Samalla testerilläkin saa aika radikaaleja heittoja liikenteestä riippuen.

    Omalla 8 megan liittymällä heittelee  5700 / 7000 ja uppi tuolla 750 hujakoilla.

    Parhaan testin huomaa selaamalla, eli miten nopeasti sivut latautuvat.

    Tosin sivustotkin tulevat yhä raskaammiksi, enkä itse enää tajua, miten joku voi pärjäillä
    enään jollain 2 megaisella.

             Kyllä se tuo full rate on kohta investoitava ei tässä muu auta.

             So help me god,  if you please..


Offline Niiskutti

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1632
  • View Profile
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #118 on: 11. 05. 2008 19:07 »
proffa, mun mielestä toi kotitotaali sauniksella on tosi kova tarjous.... laskin sen varaan että valokuitua ei vanhikseen saada 2v aikana...

Janne

 • Guest
Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
« Reply #119 on: 11. 05. 2008 20:08 »
Quote
Saunalahti FullRate 38€/kk
Kotitotaali?

Kyllä, suosittelen lämpimästi. Mukana tuleva digiboksi ei ole kytkettynä mutta toimivuus testattu ja helkkarin hyvin pelitti. Yllätyin siitä että nopeus oli enemmän kun 8mb, saunalahden kaveri mittasi että 16mbs mutta välillä menee sen ylikin (riippuen millä mittaa :D )