Vaasalaisia.info - keskustelut

Vaasa keskustelualue => Yleistä keskustelua => Topic started by: Roikale on 04. 08. 2005 18:06

Title: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Roikale on 04. 08. 2005 18:06
Oletteko tyytyväisiä VLP:n toimintaan? Itseä ainakin jurppii se, kun töllöttimestä on kadonnut kanavia vuosi vuodelta: SubTV poistui jakelusta ilmeisesti vain siksi, että digibokseja menisi enemmän kaupaksi (muistaakseni SubTV:n johtaja kommentoi silloin, että kyse ei ollut mistään maksullisuudesta). Super Channelia ja NBC:tä näyttänyt kanava hävisi vaivihkaa, miksi? Esim. loistavaa Discovery Channelia näyttänyttä koekanavaa ei enää ole. Joissakin kaupungeissa analogisessa jakelussa olevaa Urheilukanavaa on kai turha edes toivoa. Jakelussa yhä olevalta Ranskan TV5:ltä en muista koskaan katsoneeni yhtään ohjelmaa. Maksuissa mitattaessa VLP taitaa kuitenkin olla siitä kalliimmasta päästä.

Nettipuolella ovat nyt laittaneet torille ja Rewelliin langattoman verkon. Jotenkin ihmettelen tämän verkon tarpeellisuutta, itselleni ei tulisi mieleen mennä naputtamaan kannettavaa Rollsiin tai Vapaudenpatsaalle. Korkeintaan hotelliasiakkaille sillä voisi olla käyttöä, mutta Vaakunassa on jo Soneran wlan-verkko. Jatkuvaa kitinää VLP:n toiminnassa aiheuttavat myös laajakaistayhteyksien asennukset, jotka yritys tekee kyllä omille liittymilleen nopeasti, mutta muille operaattoreille viikkojen viiveellä.

Kertokaapa mielipiteitänne ja korjatkaa, jos sattui virheitä faktoihin.
Title: VLP suututtaa
Post by: Näin On on 04. 08. 2005 19:07
Tulen erittäin huonolle tuulelle kun kulen kirjaimet VLP:  Minulla olisi kauhutarinoita kerrottavaksi asti erityisesti nettiyhteyksien sikamaisen huonosta tasosta.

Mutta on yrityksessä jotain positiivistakin.  MIssä tahansa näet VLP:n auton baarin tai kuppilan edessä, siellä on hyvä kahvi.
Title: Re: VLP suututtaa
Post by: Anonymous on 04. 08. 2005 22:10
Vahingossa tulin aikoinaan ostaneeksi digiboxin vlp:n myymälästä, kun luulin että vlp myy vlp:n verkossa kunnolla toimivia boxeja. Mitä vielä, boxi on tämän jälkeen haukuttu joka paikassa aivan lyttyyn ja boxia valmistava firmakin meni konkurssiin. Aluksi ihmetytti myös se kun boxi kyllä toimi helsingissä jotenkin oikein, mutta vaasaan tullessa taas mikään ei toiminut juuri lainkaan (mm. ohjelmaopas ei toimi ollenkaan). Kaiken huipuksi vlp päivittää verkon kautta vain vlp:ltä ostetut boxit, muut joutuvat viemään boxin vlp:lle joka maksua vastaan päivittää laitteen. (VLP:n myymissä boxeissa on tunniste ja vain niihin asentuu verkon kautta vlp:n lähettämä päivitys.)

Onneksi sentään viestintävirasto pakotti vlp:n poistamaan salauksen ilmaisilta digikanavilta. VLP:n mukaan ilmainen tarkoittaa sitä, että joutuu maksamaan aloitus- ja kuukausimaksun joka digilaitteeseen erikseen että sillä näkyy esim ylen kanavat. Omalta botniatv kanavalta eivät poistaneet salausta, ilmeisesti luulevat että se on niin suosittu että ihmiset haluavat maksaa sen katsomisesta.

Eipä kyllä tarvitse sieltä firmasta kantaa enää mitään pihalle.
Title: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Niiskutti on 07. 08. 2005 14:02
Saan kutiavia näppyjä ja tulen huonolle tuulellekkin.Kaikkia olen koittanut, lankaluuria, citikkaa ja netikkaa onnettomalla menestyksellä... en suosittele ees pahimmalle viholliselle. Kauhutarinoita löytyy myös.

Quote
Kaiken huipuksi vlp päivittää verkon kautta vain vlp:ltä ostetut boxit, muut joutuvat viemään boxin vlp:lle joka maksua vastaan päivittää laitteen.


Mikäs toi ny oli??En oo kuullukkaan.
Eipä tartte digitv:tä kattella jos palvelut on tuolta ostettava.
Subtv:n poistaminen oli törkee temppu, kerrankin jotain vähän nuoremmille teeveen katsojille.

Quote
Mutta on yrityksessä jotain positiivistakin. MIssä tahansa näet VLP:n auton baarin tai kuppilan edessä, siellä on hyvä kahvi.

Tämä taitaa pitää paikkansa...
Title: VLP = vetelä, laiska, p.
Post by: T.Tyly on 08. 08. 2005 05:05
Olen vieläkin raivoissani
Laskutus on todella ainoa asia mikä VLP:llä toimii.  Yrityksen palvelutaso on kaupungin kehnoin.

Muutimme vuoden 2003 alkuvuodesta Pikiruukin asuntoon ja saimme riesaksemme PikiNetikan.  Se oikkuili  jatkuvasti.  Yhteys katkeili mielivaltaisesti ja takkusi kaikin mahdollisin tavoin.  Soitin lähes kaksikymmentä kertaa yritykseen, sen helpdeskiin ja laitoin toistakymmentä meiliä.  Asentaja kävi neljä kertaa ilman mitään vaikutusta.

Tilanne muuttui vasta tämän vuoden touko-kesäkuun vaihteessa juuri kun asentaja oli jälleen tulossa.  Yhtä äkkiä kaikki vain toimi.  Asentajaa ei siis tarvittu.   Kun äimistelin syytä niin minulle kerottiin että talomme kytkentätauluun on vaihdettu jokin pieni osa.  Miksi sitä ei tehty heti?

Koko tämä prosessi, jonka aikana minulta katosi dataa, kului turhia tunteja - kesti siis  helmikuusta 2003 aina toukokuun loppuun 2005.

Uskomatonta taitamattomuutta. ammattitaidottomutta ja välinpitämättömyyttä!
Title: VLP:stä
Post by: Tarkkailija on 08. 08. 2005 20:08
"Tietoliikenteen kokonaisosaaja" on kyllä todella kaukaa haettu ja kuulostaa lähinnä surkuhupaisalta. Voin vakuuttaa, että minulla on sekä yksityiselämässä että työn puolesta todella huonoja kokemuksia VLP:stä.
Title: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: nianse on 11. 08. 2005 08:08
vlp:n toiminnasta en tiiä, mut pakko nyt kysyä kun tätä keskustelua luin että näkyykö Vaasassa subtv ilman boksia ollenkaan??? ja jos ei näy niin miks ihmeessä???
Title: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Niiskutti on 11. 08. 2005 09:09
Ei näy, semmosta asiallista vastausta asiaan en ole kuullut. Muistaakseni VLP:ltä ja Subtv:ltä loppui joku sopimus jota sitten ei uusittu.
Title: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Timo on 11. 08. 2005 13:01
Quote from: Niiskutti
Muistaakseni VLP:ltä ja Subtv:ltä loppui joku sopimus jota sitten ei uusittu.
Tuolloin oli lehdessä subtv:n Suomen pomolta kovat vakuuttelut, että he eivät halua VLP:ltä mitään rahaa kanavan näyttämisestä analogisesti, joten kyllä se oli VLP:ltä ihan digiboximenekin takia tehtyä kiusaa.
Title: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: ummikko on 14. 08. 2005 13:01
Quote from: Niiskutti
Muistaakseni VLP:ltä ja Subtv:ltä loppui joku sopimus jota sitten ei uusittu.


 Oli sitten kuinka oli sen sopimuksen kanssa mutta taitaa loppua pian asiakkaatkin tätä menoa jos ei palvelu parane vai olettaako VLP että nyt käydään Vapaudenpatsaalla vuorotellen langattoman kanssa ja muusta viis.
 Nooh... niin kauan kun asentaja vielä korjaa Internet yhteyttä ollaan jokseenkin selvillä vesillä mutta kun ruvetaan ruuvaamaan pesukonetta niin jotakin on tehtävä ja nopeasti.
Title: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Petri on 28. 08. 2005 13:01
Big Brother alkaa sitten vihdoinkin myös Suomessa. VLP tarjoaa myös kanavapakettia tähän tarjoukseen 25 euron hinnalla. Koska satun pitämään kyseisestä formaatista niin päätinkin sitten tilata kyseisen tuotteen. Tilauskin sujui ihan hyvin, mutta asiassa on yksi pieni tai aika iso detalji.

Koska minulla on VLP:ltä vuokrattu digiboxi, kanava ei näy vasta kuin 1.9 alkaen - kaikilla muilla boxeilla se on nähtävissä välittömästi tänään kun ohjelma käynnistyy... Eli olen siis vuokrannut heiltä boxin, jossa kanava ei toimi vasta kuin myöhemmin??? Jos nyt on aivan pakko rajoittaa näkymistä, niin eikö juuri siinä vuokralaitteessa sen pitäisi näkyä ensimmäisenä? Boxeja varmasti vuokrataan juuri sen syyn vuoksi, että käyttö olisi helppoa ja päivitykset tulisivat jouhevasti. No tämä on ilmeisesti VLP:n käsitys asiakaspalvelusta. Laitoin jo heille palautetta ja katsotaan mitä tuleman pitää.
Title: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Niiskutti on 28. 08. 2005 20:08
joo... kuulostaa uskomattomalta.
En onneksi tiedä mikä tuo bigbrother on, joten en tiedä mistä jään paitsi, mutta jos nyt haluaisin ko. sarjan ja tuon extran nähdä niin mitäs se maksaa?
Avaus 29e+Kortti 20,18e+Boxivuokra 12,95+kanavapaketti 25e=87,13e ...mut elämä on...
Onkohan joskus tulossa kilpailua digitv-puolelle? Jos ei, niin meirän talous luopuu töllöstä kun tuommonen boxipakko tulee.
Title: Kaapelikortti
Post by: maucca on 15. 12. 2005 10:10
Hei. Onko joku hankkinut VLP:ltä tuollaisen digiboksiin laitettavan kaapelikortin? Sillä pystyy näkemään siis MTV, Eurosportit jne. digitaalisesti. Hyötynä analogiseen (perinteiseen) kaapeliin tuossa on halvempi hinta (20 euroa vuodessa) ja se, ettei tarvisi toista kaukosäädintä, jos haluaa katsoa vaikkapa Eurosporttia...

Kysymykseni on, että ei kai tuon ostettuaan tarvitse enää maksaa sitä analogisen kaapelin maksua (noin 5 euroa kuussa= 60 euroa vuodessa)??? Toinen asia mikä ihmetyttää, on se kun kaapelikortin kotisivulla,  http://www.kaapelikortti.fi/etusivu.html , mainitaan että tuolla kortilla saisi lisäksi ns. bonuskatselua eli maksullisia kanavia saisi katsella ilmaiseksi! Mahtavaa, mutta: Bonuskatselua ei VLP:llä... Kas kummaa, että ainoana Suomessa jälleen VLP on jostain järjettömästä syystä jättänyt noin hienon bonuksen pois omilta asiakkailtaan... Kyllä hiukan kismittää tuo VLP:n touhu! SubTV:kin näkyy joka ainoassa muussa kaapelissa analogisena, mutta ei meillä Vaasassa...!
Title: Re: Kaapelikortti
Post by: maucca on 15. 12. 2005 10:10
Ja huomasinpa, että Travel kanavakaan ei ainoana Suomessa olevista kaapeleista näy yhdessä... Arvatkaapa huvikseen missä... No oikea vastaus: VLP ei Travel Canneliä... Minkähän kumman takia...
Title: Re: Kaapelikortti
Post by: lartsa on 15. 12. 2005 22:10
Kysymykseni on, että ei kai tuon ostettuaan tarvitse enää maksaa sitä analogisen kaapelin maksua (noin 5 euroa kuussa= 60 euroa vuodessa)???
...

Kyllä hiukan kismittää tuo VLP:n touhu! SubTV:kin näkyy joka ainoassa muussa kaapelissa analogisena, mutta ei meillä Vaasassa...!

Siirryin digiaikaan television osalta viime kesäkuussa ja otin myös VLP:n digikortin. Luulisinpa, että kyllä "normikaapelimaksukin" tulee maksettavaksi, koska televisiota (ja kaapeli-sellaista) voi katsella myös digiboxi ohittaen. Digikortista ei lisämaksuttomien kanavien osalta ole juuri hyötyä ollut, koska sillä saa suurin piirtein samat kanavat, jotka näkyvät normikaapelissakin. Toki kortti avaa pääsyn esim. Canalin kanaville. Omien kokemusten perusteella en digikorttia ottaisi, koska en juuri maksukanavia harrasta. Voipa olla, että kortti lähtee takaisin melko pian...

En tiedä missä muussa yrityksessä vallitsee vielä niin bresneviläinen meininki kuin VLP:llä näyttää ainakin asiakkaiden suuntaan olevan. Varsinkin subTV:n vieminen pelkkään digiin oli todella mauton veto. Monen muun kaupungin kaapelissa tarjolla on myös sellaisia hyviä kanavia kuin BBC World ja NBC (vai mikä lie CNBC onkaan nykyisin). Ei meillä täällä vaan...
Title: Re: Kaapelikortti
Post by: lansion on 16. 12. 2005 10:10
Kysymykseni on, että ei kai tuon ostettuaan tarvitse enää maksaa sitä analogisen kaapelin maksua (noin 5 euroa kuussa= 60 euroa vuodessa)???
...

Kyllä hiukan kismittää tuo VLP:n touhu! SubTV:kin näkyy joka ainoassa muussa kaapelissa analogisena, mutta ei meillä Vaasassa...!

Siirryin digiaikaan television osalta viime kesäkuussa ja otin myös VLP:n digikortin. Luulisinpa, että kyllä "normikaapelimaksukin" tulee maksettavaksi, koska televisiota (ja kaapeli-sellaista) voi katsella myös digiboxi ohittaen. Digikortista ei lisämaksuttomien kanavien osalta ole juuri hyötyä ollut, koska sillä saa suurin piirtein samat kanavat, jotka näkyvät normikaapelissakin. Toki kortti avaa pääsyn esim. Canalin kanaville. Omien kokemusten perusteella en digikorttia ottaisi, koska en juuri maksukanavia harrasta. Voipa olla, että kortti lähtee takaisin melko pian...

Itselläni on kaapelikortti ollut jo reilun vuoden verran ja se on osoittautunut ihan hyödylliseksi vaikken maksullisia kanavia juuri ole tilannutkaan. Jo pelkästään se, ettei tarvitse enää vekslata television oman kaukosäätimen ja digiboksin kaukosäätimen kanssa, riittää itselleni perusteeksi kortin vuosimaksun maksamiseen.

Olisi mielenkiintoista nähdä tilastoja digiboksien ja maksullisten kanavien käytöstä vlp:n verkossa verrattuna muihin kaapeliverkkoihin, joissa subtv näkyy analogisena. Monissa perheissä nuoret kinuavat subtv:tä ja vlp myy siinä samalla kaapelikortin mataloittaakseen kynnystä tilata maksullisia kanavia...
Title: Re: Kaapelikortti
Post by: Niiskutti on 09. 01. 2006 23:11
http://www.vlp.fi/fi/digiesittely.htm#ilman

Ei näy joo travel eikä toi sextv.fi:kään.
Kysyin syytä miksei sextv näy? niin asiakaspalvelija sanoi että siitä täytyy tehdä kanavapaketti. Ja että sopimusta ei aina saada syntymään.. niinkuin ei varmaan tässäkään:

http://www.kaapelikortti.fi/bonus.html
Aivan niinku vlp:n aluella asuis ihan eriarvosia ihmisiä... vai eikö tuon laitoksen kans päästä mihinkään yhteistyöhön..
Title: Re: Kaapelikortti
Post by: Petri on 23. 03. 2006 06:06
Tänään tuli On Cable - asiakastiedote ja siinä oli maininta ilmaiskanavasta. Eli tällä hetkellä kaapelikortti-asiakkaat saavat katsoa ilmaiseksi Showtime-kanavaa. "Bonus" tulee vaihtumaan säännöllisesti - hyvä että saimme tämän myös VLP:lle käyttöön.
Title: Re: Kaapelikortti
Post by: starman on 10. 04. 2006 03:03
Vaikka ostaa kaapelikortin ja maksaa siitä vuosimaksua, niin ei silti vältä sitä 5,50 e:n kuukausimaksua kaapelista, jota maksaa kaikki asunnot, joihin kaapeli on vedetty (Joissakin taloyhtiöissä se on sisällytetty yhtiövastikkeeseen, mutta silloin taloyhtiö maksaa sen) Se on niinkuin se maksu siitä, että kaapelijohto on olemassa ja sitä ylläpidetään (Ei kyllä ylläpidetä oikeesti, koska VLP ei maksa johdon kunnostusta esim Digitv kuntoon saattamiseksi, jos johto on huonokuntoinen, vaikka siitä maksaakin sen 5,5e/kk ja nykyään vielä sen parinkympin digikorttimaksun) Ai niin ja vielä TV-lupa. Ei oo halpaa ainakaan.
By the way: Tuo Vlp:n tarjoama SexTV.fi ilmestyi yllättäin minunkin kanavaluettteloon ilmaiseksi ja vaimoni hämmästykseksi, kun tuossa päivitin kanavaluetteloa. Sieltähän tulee sitä itseään harva se yö, eikä mitään pehmopornoa, vaan kunnon HC-meininkiä.
Title: Re: Kaapelikortti
Post by: Petri on 10. 04. 2006 07:07
Ehkä tämä Lumiokkio ja 7 aivokääpiötä sopisi paremminkin kyseiselle kanavalle. :P
Title: Re: Kaapelikortti
Post by: sepi on 10. 04. 2006 18:06
Eipä taida olla paljon syissä epäselvää kun VLP noita kanavia on laitettu ns. arvojärjestykseen. SubTV kun on suomenkielinen, niin joutaa lähteä tavallisilta kanavilta pois.
Title: Laajakaista
Post by: LaaLaa on 10. 10. 2006 08:08
Vaasan alueella saa vihdoinkin laajakaistaa halvalla, 24M/1M ADSL2+ 19,90 € /kk, mahtavaa!!!
Mutta sitten heräsin ja huomasinkin sen vain olevan unta... :(
Koskahan tämä tulee olemaan todellisuutta?? Miten on mahdollista että vaasan alueella on tarjonta mitä se on? Kommentteja...
Title: Re: Laajakaista
Post by: Janne on 10. 10. 2006 10:10
Saamme kiittää VLP:tä että asiat ovat näin.
Title: ?
Post by: Janne on 11. 10. 2006 07:07
*
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: vaasalainen on 11. 10. 2006 08:08
Voi olla, että siirtäminen oli virhe.  Ajattelin, että kaikki laajakaistaa ja VLP:t' koskevat viestit yhdistettäisiin.  Niitä o nnimittäin hajallaan erittäin runsaasti.  Eletäännyt hetki näin ja katselaan.  Palauttaminenkin on jo tässä vaiheessa vaikeata.
Title: Re: Kaapelikortti
Post by: manteiro on 23. 10. 2006 16:04
Eipä taida olla paljon syissä epäselvää kun VLP noita kanavia on laitettu ns. arvojärjestykseen. SubTV kun on suomenkielinen, niin joutaa lähteä tavallisilta kanavilta pois.

Sinäpä sen sanoit! VLP:n johto on suomenruotsalaisissa käsissä ja sen huomaa.
VLP on huolissaan ainoastaan ruotsalaisten tv-ohjelmien näkymisestä, suomenkielisistä viis!

Myös puhelinluettelopiruilu jatkuu entiseen malliin vastustuksesta huolimatta. Saavatko vaasalaiset jonottamalla E-P:n uuden luettelon ja mistä? Voimmeko saada sen esimerkiksi puhelimitse tilaamalla ja postin kotiin kantamana? Sen pitäisi olla vähintä, mitä VLP tarjoaa vaasalaisille.
Suurin osa meistä vaasalaisista olemme juuriltamme etelä-pohjalaisia. Me olemme yhteydessä E-P:n  suuntaan, emme tarvitse Korsnäsin tai Närpesin puhelinnumeroita.

Tietääköhän VLP:n johto, että "puhelimen" ynseistä kenttämiehistä monet eivät hallitse lainkaan suomea tai eivät halua vastata suomalaisten kysymyksiin? Ymmärrän, jos Mustasaaressa hyväksytään ruotsinkieliset ummikot, mutta VAASASSA! Emme hyväksy!

Ellei pian tapahdu jotain myönteistä tällä sekstorilla, tulen irtsanomaan lankapuhelinliittymäni. Elisan käännykkäyhteydet riittävät vallan mainiosti!


Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Gala on 23. 10. 2006 17:05
Miksi vlp:n kenttämiesten pitäisi osata suomea eikö se riitä että tekee heille osoitetut työt, ja kyllä närpiön ja korsnäsin numerot ovat yhtä tärkeitä kuin ep:n . Paremmin närpiöläisten kanssa pärjää kuin jonkun kyröläisen joka ei osaa sanoa edes ree kirjainta.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: manteiro on 02. 11. 2006 10:10
Miksi vlp:n kenttämiesten pitäisi osata suomea

VLP:n henkilökunnan ei tietenkään ole pakko hallita suomea esim. Närpesissä, tai vastata suomalaisten kysymyksiin, vaikka  todennäköisesti oasaavatkin suomea. Pois myös pakkoruotsi!
Kysymys on siitä, että VLP:n johdon pitäisi suomenruotsalaisuudestaan huolimatta huolehtia siitä, että Vaasassa,  lähes suomalalaisessa kaupungissa on suomentaitoisia työntekijöitä.
Vaasan Sähkö on myös tunnettu ruotsinkielisten suosimisesta, mutta siellä kuitenkin huolehditaan henkilökunnan suomenkielen taidosta.
Kysykää itseltänne, missä maassa asumme!

Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Gala on 02. 11. 2006 15:03
Onko manteirolta joku työ tai tehrävä jonka vlp:n on pitänyt tehdä jäänyt tekemättä. Eikö vlp:n loppuviimeksi omista suomenkielinen  enemmistö puhelinosakkeiden kautta, pököpäät eivät käytä valtaansa ja se on omaa tyhmyyttä.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: manteiro on 04. 11. 2006 12:12
Eikö vlp:n loppuviimeksi omista suomenkielinen  enemmistö puhelinosakkeiden kautta, pököpäät eivät käytä valtaansa ja se on omaa tyhmyyttä.

ÄLÄ MUUTA VISERRÄ!
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: manteiro on 21. 11. 2006 16:04
Vielä kerran, vaikka sen täysin turhaksi tiedänkin!

Nimittäin tuosta puhelinluettelopelleilystä sen verran, että tänä vuonna EP:n luettelon sai ainakin vielä VLP:n toimistosta. Bensaa hiukan kului, mutta suomenkielisenä tarvitsen tuotakin luetteloa, joten hyvä niinkin. Kiitos!

Sitä en sittenkään enkä kuitenkaan millään voi käsittää, miksei EP:n lueteloa voi saada Vaasan yleisistä jakelupisteistä "Pohjanmaan" ja KP:n luetteloiden tapaan? Kysyin EP:n luetteloa eräässä Kivihaan valintamyymälässä, jossa ison luettelokasan vieressä istuksi varttuneempi papparainen. Kysymystäni pohdittuaan ja pienen tovin jälkeen mies avasi sanaisen arkkunsa: SE ON SE SOITTA! 
Just, just!
 
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: vito on 24. 11. 2006 09:09
En halua olla koskaan missään tekemisessä VLP:n kanssa. huono palvelu, älytön ajattelutapa(subTV),kalliit nettiliittymät ja viivyttelee muiden internet operaattorien liittymien kytkemistä.
että kaikkea pahaa vaan sinne pääkallopaikalle.


...niin ja sitten ovat kehdanneet liimailla mainostarrojaan taloyhtiöiden rappuauloihin että "tääläkin on netikka liittymä" ja "tilaa täältä"    .......taitaa olla rkp jotenkin kytköksissä vlp:henkin..
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Niiskutti on 20. 12. 2006 17:05
Ärärrärräräräärrrr!!!! Taas menee hermo... tuli kaapelikortin vuosimaksu!
Erittelyssä lukee Kaapelikortti 20,00euroa/vuosi ajalta 1.1.07-31.12.07
Loppusumma, maksettavana 20,04euroa MITÄ HELKKARIA?!?! Melkeen vois viedä kortin sinne takas ja sanoo et unohtakaa koko juttu... samalla nettikin vaihtoon... :D
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: kp on 22. 12. 2006 14:02
Ärärrärräräräärrrr!!!! Taas menee hermo... tuli kaapelikortin vuosimaksu!
Erittelyssä lukee Kaapelikortti 20,00euroa/vuosi ajalta 1.1.07-31.12.07
Loppusumma, maksettavana 20,04euroa MITÄ HELKKARIA?!?! Melkeen vois viedä kortin sinne takas ja sanoo et unohtakaa koko juttu... samalla nettikin vaihtoon... :D

Vedin samaisesta neljän sentin vääryydestä herneen syvälle sieraimeen ja lähestyin VLP:ta asiassa. Sain heiltä seuraavan vastauksen:

Kiitos yhteydenotostanne
 
Voitte maksaa saamallanne laskulla summan 20,00 e. Erotus 0,04senttiä hyvitetään pois.
0,04 sentin hintaero johtuu ohjelmamme desimaalipyöristyksestä, johon on tulossa tulossa korjaus lähiaikoina.
Pahoittelemme tapahtunutta.
 
Terveisin
 
Laskutus/Vaasan Läänin Puhelin


Eli hinta on kyllä tasan 20€, mutta se nyt vaan tulostuu laskuun väärin. Minua ainakin hävettäisi, jos tekemääni ohjelmaan jäisi tuollainen pyöristysvirhe :D
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Niiskutti on 22. 12. 2006 15:03
Hahah... en oo ees saanu vastausta, kun en laittanu meiliosotetta, mutta uskon sinua, ja maksan sen 20e, mikäli tulee krävöö, niin vien koko kortin takasi
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: George on 13. 03. 2007 10:10
Taloon asennettiin uusi nopeampi pikinetikka laajakaista.  Verkkolaitteen asentaminen sujui ongelmitta ja aivan heti ei mitään ongelmia ollutkaan.  Nyt muutaman päivän kuluttua verkkoyhteyts ei käynnistykkään niin sujuvasti kuin pitäisi.  Eniten takkuaa Firefox.  Se saattaa pudota kokonan pois päältä ja vaatii uudekllleen käynnistyksen.

En tiedä onko näillä asioilla jotain tekemistä toistensa kanssa mutta Firefox putoaa nykyään useita kertoja päivässä.

Olen poistanut koneeltani vanhan clientin ja muut ylimääräiset VLPn  ohjeiden mukaisesti.  Onko muilla samanlaisia kokemuksia?
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Janne on 13. 03. 2007 10:10
Jos käytössä Firefox 2 niin ongelma on siinä, asenna vanhempi.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: hakkeri on 13. 03. 2007 11:11
Millainen palomuuri sinulla on?  Kysymys voi olla myös siitä.  Tutki palomuurisi asetuksi ja kruksaa firefoxin kohdalla Allow all activities for this application tai jotain sellaista.

Saattaa tietysti olla että Firefox 2 tökkii.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: vito on 13. 03. 2007 11:11
Se voi olla virheellisesti asentunut koneeseen. siis firefox.
kukaan järkevä ei neuvo asentamaan vanhempaa versiota. tietoturva ei ole vanhoissa versioissa samalla tasolla kuin uudet.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Janne on 13. 03. 2007 11:11
Se voi olla virheellisesti asentunut koneeseen. siis firefox.
kukaan järkevä ei neuvo asentamaan vanhempaa versiota. tietoturva ei ole vanhoissa versioissa samalla tasolla kuin uudet.

Joopajoo, itsellä sama ongelma oli ja jos osaa googlata niin löytää sen että muillaki ollut Firefox 2 kanssa ongelmia. Mutta onhan se 2 silleen turvallisempi ettei tule pöpöjä, koska ei pääse nettiin.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: jarto on 13. 03. 2007 12:12
Mitä konkreettisesti tarkoittaa että "Firefox putoaa" ?

Jos tarkoitat että se kaatuu (virheilmoitus/yhtäkkiä vain sammuu), korjautuu ongelma versiopäivityksellä. Jos käytät Windowsia, kannattaa myös tarkistaa ettei koneessasi ole mitään haittaohjelmia, jotka hyvinkin aiheuttavat vakausongelmia.

Jos taas tarkoitat että Firefox ei saa yhteyttä verkkoon, syvenny palomuuriasetuksiin.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: George on 13. 03. 2007 13:01
Olen kohtuullisen kokenut PC:n käyttäjä.  Firefox tekee näitä kaikkia eli  putoaa siis kertakaikkiaan ja  lakkaa toimimasta tai antaa jonkin virheilmoituksistaan

Löysin omasta palomuuristani aikaisemmin huomaamatta jääneen  kohdan joka vastsaa suunnilleen Hakkerin mainitsemaa.  Minulla on lisäksi Spybot ja Ad Aware ja ajan ne säännöllisesti.  Katsotaan auttaako palomuuarin viilaaminen.

Sitten hauska juttu:  Vaikka olen sammuttanut virran koneesta on joskus VLP:n verkkokortin 10 M LAN valo jatlaa vilkumista aivankuin joku yrittäisi koneeelleni.

Minulla on käytössä automaattinen versiopäivitys.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Kalle Lanamäki on 14. 03. 2007 00:12
Nyt taidan paljastaa koko tyhmyyteni, mutta tulkoot.  Kieltääkö laki VLP:ta muuttamasta digisignaalia verkkoonsa analogiseksi, kuten sairaaloissa toistaiseksi saa tehdä. Silloinhan voisivat lypsää boxitonta väkeä, joka ei voisi olla ilman tätä kaapeliverkkoa.
Arvaan jo etukäteen, että kyseessä on kytkykauppa maksukanavabisnekseen. Sehän kukoistaa ennen kaikkea digin mahdollistamana.
Jos ei muuta voi, kannattanee kotona käyttää niitä kortin monistajaboxeja, jotka toimivat langattomasti. Saattaisi eräiden kauhuksi onnistua jopa naapurikimppanakin.
Ehkäpä luovun koko töllöstä ja katselen harvakseltaan läppärin virittimellä. Syököön VLP vaikka kaapelinsa!
Vielä potuttaa se, että firman kuparipiuha on niin huono (kova vaimennus), ettei 500 nopeampaa ADSLää saa toimimaan. Kiitti v...usti!
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: George on 14. 03. 2007 04:04
Tuohan on mielenkiintoista.  Kaikki vain peliin kaikenlaisten monopolien murtamiseksi.  Kerro lisää.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: vito on 14. 03. 2007 05:05
Kaikkeen on jo tarvittaessa konstit... mutta niistä ei puhuta yleisillä palstoilla......
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: hakkeri on 14. 03. 2007 06:06
vito!
Tuo on yhtä tyhjän kanssa.  Jos jotain tiedät niin laita linkki.  Internet on julkinen paikka ja täällä on moderaattorien vastuulla, rikotaanko lakia.   Ei muuta kuin osote esille.  Itse tunnen alaa huonosti, mutta uskon että  alkukaivelun voi aloittaa täältä:

Electrick Sauna
http://www.skannerilehti.net/cgi-bin/cgiwrap/skalehti/sauna/YaBB.pl

Yleensähän vanha konsti on käyttää sanaa hacking.  Esimerkiksi:

hacking satellite cards
hacking digital satellite cards
hacking digital cable

Tai kokeilu yksinkertaisesti suomeksi:

digiboxin hakkerointi


Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: jarto on 14. 03. 2007 08:08
Olen kohtuullisen kokenut PC:n käyttäjä.  Firefox tekee näitä kaikkia eli  putoaa siis kertakaikkiaan ja  lakkaa toimimasta tai antaa jonkin virheilmoituksistaan
Mikä versio FireFox:sta sinulla on?

Kaatumisetkaan eivät välttämättä ole softan syytä. Jos kaatumisia tapahtuu myös muissa ohjelmissa, voi vika piileksiä jopa näytönohjaimen ajurissa, joiden ensimmäiset versiot ovat turhan usein bugisia.

Quote
Sitten hauska juttu:  Vaikka olen sammuttanut virran koneesta on joskus VLP:n verkkokortin 10 M LAN valo jatlaa vilkumista aivankuin joku yrittäisi koneeelleni.

Joku todennäköisesti yrittääkin. Boxisi on kiinteässä internetissä, joka on tulvillaan saastuneita koneita. Tiettyihin portteihin tulee jatkuvasti yhteysyrityksiä.


Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: George on 14. 03. 2007 10:10
Minulla on automaattipäivitys ja 2.0.0.2 versio..  Palomuurissa tehdyn fixauksen jälkeen ongelmat ovat vähentyneet mutta eivät poistuneet kokonaan. 

Riesana on myös käynnistyksen yhteydessä "Palveluinta ei löydy" ilmoitukset.  Yleensä ne poistuvat verkkoikonin Korjaa tai Avaa verkkoyhteydet linkkejä klikkailemalla.  Että aivan suurta autuutta tämä nopeampi laajakaistayhteys ei ole tuonut mukanaan.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Janne on 14. 03. 2007 11:11
Koita nyt vaan asentaa uudestaan se 1.6 ja odottaa että 2 versioon tulee päivitys joka korjaa ongelmat.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: opiskelija on 14. 03. 2007 22:10
vito!
Tuo on yhtä tyhjän kanssa.  Jos jotain tiedät niin laita linkki.  Internet on julkinen paikka ja täällä on moderaattorien vastuulla, rikotaanko lakia.   Ei muuta kuin osote esille.  Itse tunnen alaa huonosti, mutta uskon että  alkukaivelun voi aloittaa täältä:

Electrick Sauna
http://www.skannerilehti.net/cgi-bin/cgiwrap/skalehti/sauna/YaBB.pl

Taisiko tuo keskustelu suojauksen murtamisesta tulla nyt rangaistavaksi? Jotain juttuahan siitä oli lakimuutoksen yhteydessä... Jotain syytteitäkin jo napsahtanut (http://www.digitoday.fi/page.php?page_id=14&news_id=20073864).

Vastaavista analogiseen lähetykseen tarkoitetuistahan oli ollut vuosia sitten jo jotain juttua (Pohjalaisessa?). Vlp:llä varmaan tykkäsivät ;D.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: opiskelija on 14. 03. 2007 22:10
Minulla on automaattipäivitys ja 2.0.0.2 versio..  Palomuurissa tehdyn fixauksen jälkeen ongelmat ovat vähentyneet mutta eivät poistuneet kokonaan. 

Riesana on myös käynnistyksen yhteydessä "Palveluinta ei löydy" ilmoitukset.  Yleensä ne poistuvat verkkoikonin Korjaa tai Avaa verkkoyhteydet linkkejä klikkailemalla.  Että aivan suurta autuutta tämä nopeampi laajakaistayhteys ei ole tuonut mukanaan.

Kuulostaisi hieman operaattorin ammattitaidolta...

Vai tuliko ongelmat pelkästään Firefoxia käytettäessä (Jos ongelmia ollut muulloinkin niin kuinka vanhat tietokoneen komponentit ja Windowsin asennus kyseessä? Rekisterit ja päivitykset kunnossa? Operaa tai IE:tä kokeiltu?)?
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Kalle Lanamäki on 15. 03. 2007 00:12
Tuohan on mielenkiintoista.  Kaikki vain peliin kaikenlaisten monopolien murtamiseksi.  Kerro lisää.
Tuskin tässä tuli pyörä uudelleen keksityksi. En ole tarkoittanut lakia rikkoa, vaan kiinnostaa tietää mitä kaikkia laillisia keinoja on monopolien ja pakkomyynnin lieventämiseksi. Jos VLP ei halua palvella asiakkaitaan siten, ettei digiboxia tarvitsisi hankkia, on vielä jotakin tehtävissä? Digiboxin "monistaminen" asunnon sisäisin langattomin menetelmin lienee paitsi mahdollista, myös laillista. Sillä estettäisiin vain se kohtuuttomuus, että samassa taloudessa pitäisi käyttää useita boxeja sekä kortteja.
Maksan jo tälläkin hetkellä tarpeisiini verraten turhan korkeita lupa- ja verkkomaksuja. En edes kuvittele ostavani maksukanavia. Jos VLP jatkaa tylyä linjaansa, harkitsen palaamista yksinkertaisimpaan antennisysteemiin. En tiedä muuta keinoa torjua VLP:n monopolia kuin ehkä satelliittiantennin. Toki silloinkin pitää YLE:lle maksaa! Toinen vaihtoehto kai se tietokonevastaanotto. Mitä muuta olisi syytä tietää?
Eikö ketään harmita se, että tämä kaikki vaiva (ja rahanmeno) todennäköisesti on uudelleen edessä muutaman vuoden päästä, kun teräväpiirto tekee nykyiset turhiksi?
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: hakkeri on 15. 03. 2007 05:05
Aina voi tietysti googlettaa sellaisilla sanoilla kuin suojausten kiertäminen + digiboxit tai langaton digiboxi.  Helpoin oikotie tuohon Kallen esiin nostammaan juttuun, on kuitenkin mennä suoraan nyysseihin.

 Kirjoita Googlen hakukenttään lamgaton digiboxi tai jokin muu osuva hakutermi ja klikkaa kohtaa keskusteluryhmät.

Lainaus:
> "En ole tarkoittanut lakia rikkoa, vaan kiinnostaa tietää mitä kaikkia laillisia keinoja on monopolien ja pakkomyynnin lieventämiseksi."

Lähtökohtasi on turhan  sivistynyt.  Jos toinen osapuoli ei anna minkäänlaista lenkkiä, niin ei tarvitse antaa sinunkaan:

”Digitaalilaitteiden tehtävänä on tuottaa digitaalilaitteiden- ja ohjelmistojen valmistamiseen sijoittaneille eläkerahastojen pääomalle mahdollisimman paljon voittoa. ”

Pekka Uotila
http://portaali.internetix.fi/fi/sisalto/001etusivu/blogi/arkisto

Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: vito on 15. 03. 2007 17:05
vito!
Tuo on yhtä tyhjän kanssa.  Jos jotain tiedät niin laita linkki.  Internet on julkinen paikka ja täällä on moderaattorien vastuulla, rikotaanko lakia.   Ei muuta kuin osote esille.  Itse tunnen alaa huonosti, mutta uskon että  alkukaivelun voi aloittaa täältä:

Electrick Sauna
http://www.skannerilehti.net/cgi-bin/cgiwrap/skalehti/sauna/YaBB.pl

Yleensähän vanha konsti on käyttää sanaa hacking.  Esimerkiksi:

hacking satellite cards
hacking digital satellite cards
hacking digital cable

Tai kokeilu yksinkertaisesti suomeksi:

digiboxin hakkerointi
Siinä on vain sellainen seikka että on yksinkertaisia menetelmiä (paljon yksinkertaisempia kuin analogisen ajan "dekooderit") mutta tälläisillä asioilla on taipumusta mennä läskiksi kun touhu yleistyy liikaa. eli tänne jos joku rautalangasta vääntäen kirjoittaa kuinka kaikki kanavat aukeaa, on se melkein sama kuin se lukisi lehdessä... silloin homma räjähtää käsiin ja lysti lopuu kaikilta.  sama juttu oli netin vertaisverkot, niistä ei kukaan piitannut mitään paitsi sitten kun pari kolme vuotta sitten netinkäyttäjien määrä räjähdysmäisesti kasvoi..... muuttui "warettajista" rikollisia.

eli jos tämä touhu jotain kiinnostaa, niin sen eteen joutuu kyllä näkemään vaivaakin.. eikä siihen muuten pelkkä google riitä.

niin ja ps. itselläni ei muuten ole edes digiboxia vielä.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: George on 15. 03. 2007 18:06
Siis Google ei riitä.  Onko siis aiheesta tietoa tietokannoissa?  Voidaan me tätä kissa-ja-hiiri-leikkiä jatkaakin. Löytyvätkö tiedot tietokannoista artikkelihakujen vai avainsanahakujen perusteella.  Tämä auttaa jo kovasti eteenpäin.  Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat-
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: vito on 15. 03. 2007 19:07
no voipi olla että googlekin johdattaa jonnekkin josta taas pääsee jonnekkin josta tietoa löytyy.
usein tälläiset tulee tietoon puskaradion kautta "kaverilta kaverille".
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: vaasalainen on 10. 04. 2007 04:04
Toimiko laajakaistasi pääsiäisen aikaan niin kuin pitääkin?  Minulla yhteydet takkuilivat ja hidastelivat ja katkeilivat säännöllisesti.  Järjestelmä antoi jatkuvasti "aikakatkaisin" virheilmoituksia.  Merkillinen ilmiö oli myös se, että VLP:n (Pikinetikka) laitteessa valot elivät villisti.  Erityisesti DSL ja ACT ledit elivät vilkasta elämää.

Tietenkin kysymys voi olla myös siitä, että koneeseeni on iskenyt paha haittaohjelma.  Virustutka, Spy-Bot ja AdWare eivät ole kuitenkaan sellaista löytäneet.  Maanantaina iltapäivällä kaikki ongelmat poistuivat kuin taikaiskusta. (Nyt pitää tietysti koputtaa puuta).
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: vito on 10. 04. 2007 11:11
Mulla multi.fi  full-rate laajakaista eikä pätki. ja on halvempi kuin netikka... eikä ole vlp:n omistama
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Into Poika on 13. 05. 2007 09:09
Sanomalehti Pohjalaisen pääkirjoituksen alakerrassa toppuutellaan tänään (13.05.07) myymästä VLP:n puhelinosakkeita kenellekään ulkopuoliselle "pelinappulaksi".  Ilkka-Yhtymän tarjous on tänään 1450 euroa ja oululaisen OTC-sijoitusyhtiön 1600 euroa.

Pohjalainen vetoaa maakuntahenkeen.  Kirjoitus on tökerö.  Osakeyhtiöiden ainoa tarkoitus on, Nalle Wahlroosin mukaan, tuottaa voittoa sijoittajilleen.  Pitäisikö nyt siis tavallisen osakkeita omistamattoman kansalaisen uhrautua jonkin käsitteellisen paikallisuuden vuoksi?

Ei perhana.  Myykää osakkeenne kalliimpaan mahdolliseen hintaan sille, joka on valmis maksamaan.  Ymmärtäkää että myös Ilkka-konserni elää Wahlroosin oppien mukaan. Muistakaa myös Fortumin ja Nokian optiomiljoneerejä.

Joku tolkku se on oltava kerjätessäkin.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Professional on 13. 05. 2007 10:10


Pohjalainen vetoaa maakuntahenkeen.  Kirjoitus on tökerö.  Osakeyhtiöiden ainoa tarkoitus on, Nalle Wahlroosin mukaan, tuottaa voittoa sijoittajilleen.  Pitäisikö nyt siis tavallisen osakkeita omistamattoman kansalaisen uhrautua jonkin käsitteellisen paikallisuuden vuoksi?

Ei perhana.  Myykää osakkeenne kalliimpaan mahdolliseen hintaan sille, joka on valmis maksamaan.

Joku tolkku se on oltava kerjätessäkin.


Täysin samaa mieltä.

Jutussa puolusteltiin paikallisuutta, myös muutaman työpaikan säilymisen varjolla,
puuttumatta myöskään siihen seikkaan, että ammattilaiset yleensä siirtyvät suoraan uuden omistajan
palvelun alle, silmäkarvan värähtämättä.

Itse jopa toivon, tämän hurrimonopolin fuusioitumista suurempaan verkostoon,
jo VLP:n tahallaan pitämän jälkijuna aikataulun syystä, kehittyneidenpien, kuin myös hinta / laatusuhteiltaan kilpailukykyisempien toimien ja palveluiden suhteen.

Jälkijuna konservatismia tukee myös VLP:n aikanaan ylimielisesti suhtautuma asenne esim.
saapuvan ja kehitteillä olleen laajakaista tekniikan suhteen, eli ei meillä moiseen humpuukiin tulla
satsaamaan ?

Palvelu / Laatu, kuin hinnatkin, ovat jatkuvasti raahautuneet muiden perässä rimaa hipoen,
joten tervemenoa VLP.

Sjöberg, ymmärsi lähteä jo ennakkoon..
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: serafim on 14. 05. 2007 13:01
Olejn myös kyllästynyt VLP-monopoliin. Niin, eihän se aivan monopoli ole. Onko kokemuksia maanpäällisesta digisovittimesta, sen vaatimista antenneista yms. Minua harmittaa esim. nyt kun VLP ei myy erikseen urheilukanavapakettia vaikka Canal+:lla sellainen tuote onkin. Canaldigitalilla on muutenkin hyvä tarjonta.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Professional on 14. 05. 2007 17:05
Onko kokemuksia maanpäällisesta digisovittimesta, sen vaatimista antenneista yms.

Sen verran on, että ensinnäkin ns. säästöpakatuista ilmaiskanavatarjonnasta puhuttaessa,
on antenniverkon vastattava hyvää laatua, talo verkkoineen, sekä alkuperäisen signaalin suuresta
laatuvaihtuvuudesta johtuen, myös digiboxin virheenkorjaus tekniikan mielellään oltava
lähinnä huipputasoa, kohtuullisesta katselunautinnosta puhuttaessa.

Tämän alittaessa kohtuutason, joka ei tarkoita suinkaan minimitasoa, on katselunautinto nykyvehkeillä
lähinnä helvettiä, missä hintaluokassa tahansa.

Myös ns. himoittujen LCD paneeli televisioiden kuvalaatu värimaailman luonnollisuuden suhteen,
on väriprofiilien noloudesta riippuen, hyvinkin valmistajakohtaista, jopa luonnottomuuteen asti
ulottuen.

Tätä ongelmaa korostavat lisäksi televisiolähetysten vanhojen standardien runsas huonolaatuinen
tarjonta, joka ei kelpaa edes testikatseluun, muista testiominaisuuksista puhumattakaan.

Ikävä kyllä, tämä kehitysasteillaan taapertama kauppiaitten mylvimä tekniikka eri tarjontoineen,
tulee myöhemmässä vaiheessa olemaan jo vanhentunutta, tulevaisuuteen varautuneista
vähimmäisvaatimus spekseistään huolimatta.

Maanpäällisestä digiantennitekniikasta puhuttaessa, täytyy aina ikävä kyllä ottaa huomioon ns.
maanpäälliset signaalia häiritsevät maastokohtaiset, kuin säätilatkin huomioon, joten keskimääräisenkin
arvion suorittaminen on hyvinkin aluekohtaista, muine signaaliin liittyvine ongelma optioineen.

Olkaa Hyvät..

Ps. Vielä hieman valopilkkua, tuohon Vaasassakin ilmenevään fragmentoitumis, eli "palikoitumis
ongelmaan" jopa kaapelitalouksia koskien ja varsinkin ilmaiskanavien genressä:

Koska yhden analogisen kanavan vievällä paikalla, voidaan nykytekniikalla lähettää useampia
kanavia, ns. kanavanippuina, on loogisesti paljon muutakin dataa kuljettavalla nipulla käytettävä
pakkausta, datan juohean liikkumisen turvaamiseksi.

Tätä alan piireissä yleisesti kutsutaankin nk. säästöpakkaamiseksi, joka käytännössä taas
tarkoittaa datan supistamista, jonkun puupään arvioimaan "kohtuulliseen" arvoon
tämän datan lukemiseksi ja joka taas aiheuttaa vastaanotossa runsaita virheitä,
vielä mitä erilaisimmilla kombinaatioilla tulkiten.

Tästä syystä ns. Digiboxit sisältävätkin ( ainakin teoriassa ) nk. virheenkorjaustekniikan,
jota käytännössä taas valmistaja ei kummemmin mainosta, paitsi ehkä kalleimman luokan
laitteissaan.
Samoin päätelmin, sen voidaan myös olettaa jätetyn vähemmälle huomiolle,
nk. halvisluokan boxien suuntaan katseltaessa.
Toki poikkeuksiakin saattaa löytyä, mutta sen todistaminen kuulunee lähinnä uskon asiain,
vaativampaan ja kehittyneempään luokkaan.

Tästä paradoksista sitten johtuukin ainakin ongelman  tajuavien keskuudessa, ihmettely
yhtälön suhteen, kannattaako esim. huonosta materiaali, tai ohjelmatarjonnasta maksaa
vielä tätä hintaa, kohtuu tekniikan pyöriessä esim. hintaluokassa 1000 - 2000 €
ohjelmalisensseineen tv lupineen ?

Itsellä se pyörii jo lähinnä luokassa n. 3000 €, joskin puolustuksena PC tekniikkaan liittyvä
yhteiskäyttö, Digilaatu vaatimuksineen.

Yhteenvetona, väittäisin kivuttomimpina vaihtoehtoina, esim. autoilun tapaan olevan vain
kaksi "järkevää" vaihtoehtoa:

Eli edulliset ensivehkeet, tai kehittyneimmät ja loogisesti  päivän tekniikkaa syövät,
kalleimmat laitteet.

Automaailmassahan tämän voisi vaikka tulkita näin:

Mahdollisimman edullinen eteenpäin kulkeva vehje, lähes vuoden katsastusleimalla,
jonka jälkeen vehje siirretään ojaan, sitä paremmin tarvitsevalle.

Tai vaihtoehto kaksi. Mahdollisimman kallis ja hyvälaatuinen päivän tekniikan omaava kulkupeli,
josta iloa vielä vuosiksi, ainakin alaspäin yhteensopivana, hinnastaan huolimatta..
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Meitsi on 15. 05. 2007 18:06
Onko kokemuksia maanpäällisesta digisovittimesta, sen vaatimista antenneista yms.

Sen verran on, että ensinnäkin ns. säästöpakatuista ilmaiskanavatarjonnasta puhuttaessa,
on antenniverkon vastattava hyvää laatua, talo verkkoineen, sekä alkuperäisen signaalin suuresta
laatuvaihtuvuudesta johtuen, myös digiboxin virheenkorjaus tekniikan mielellään oltava
lähinnä huipputasoa, kohtuullisesta katselunautinnosta puhuttaessa.

Maanpäällisistä ilmaiskanavista puhuttaessa kaapelitelevisiokatselijat eivät ole yhtään sen paremmassa asemassa. Ne häiriöt, jotka ovat lähetyssignaalissa vaikuttavat molemmille samoin tavoin. Tämä siksi, että VLP vastaanottaa samaa signaalia, kuin kuka tahansa maanpäällisten lähetysten katsoja.

Maanpäälliset kanavat näkyvät päivitetyllä boksilla yleensä erittäin hyvin, jos analogisesta lähetyksestä näkyy edes vähänkään selvä kuva. Jos antenniverkossa on esimerkiksi vahvistin tai vanha antenni, voi tilanne olla toinen. Kuvan laadun oleellinen paraneminen on digitaalisuuden mukanaan tuoma loistava asia.

Itse katselen maanpäällisiä lähetyksiä ja olen tyytyväinen. Antenni meni uusiksi (hinta 14,90), mutta muuten ei ole tarvinnut mitään tehdä. Meille tulee myös kaapelitelevisioverkon kaapeli sisälle, mutta sitä ei ole koskaan kytketty. Tämä siksi, että kytkentä maksaa lähes tonnin ja kuukausimaksu olisi lähes kuusi euroa. Niin paljon ei nuo kaapelitelevision "loistavat" lisäkanavat kiinnosta, että olisin valmis ylimääräistä niistä maksamaan. Ja onneksi maanpäällisten lähetyksien tarjonta kasvaa jatkuvasti.. ;)

Ai niin.. meillä näkyy subtv.. ja ihan televisioluvan hinnalla.. :)
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Professional on 15. 05. 2007 22:10Sen verran on, että ensinnäkin ns. säästöpakatuista ilmaiskanavatarjonnasta puhuttaessa,
on antenniverkon vastattava hyvää laatua, talo verkkoineen, sekä alkuperäisen signaalin suuresta
laatuvaihtuvuudesta johtuen, myös digiboxin virheenkorjaus tekniikan mielellään oltava
lähinnä huipputasoa, kohtuullisesta katselunautinnosta puhuttaessa.

Maanpäällisistä ilmaiskanavista puhuttaessa kaapelitelevisiokatselijat eivät ole yhtään sen paremmassa asemassa. Ne häiriöt, jotka ovat lähetyssignaalissa vaikuttavat molemmille samoin tavoin. Tämä siksi, että VLP vastaanottaa samaa signaalia, kuin kuka tahansa maanpäällisten lähetysten katsoja.

Maanpäälliset kanavat näkyvät päivitetyllä boksilla yleensä erittäin hyvin, jos analogisesta lähetyksestä näkyy edes vähänkään selvä kuva. Jos antenniverkossa on esimerkiksi vahvistin tai vanha antenni, voi tilanne olla toinen. Kuvan laadun oleellinen paraneminen on digitaalisuuden mukanaan tuoma loistava asia.


Quote

Totta hyvinkin. VLP todellakin siirtää samaa ns. "Lapuan Liike" signaalia kaapeliin, valmiine mahdollisine
häiriöineen, joten siinä suhteessa ei parempaan asemaan päästä.

Mutta taasen maasto, kuin myös säätila poikkeamat vaikuttavat oleellisesti ns. antennisignaalin laatuun, joka taas ei hätkäytä kaapelissa "liikuttaessa".

Varsinainen fragmentoitumisongelma, ( hyvin yleinen Vaasassa), ei taasen aiheudu tuosta "master"
signaalin noloudesta, vaan pakkaus, sekä lukuvirheongelmista, digitekniikan lapsenkengissä liikuttaessa.

Alunperin tämä epäjumalamme Digita väitti mainitsemaasi analoogiseen sydeemin verraten,
kokemuksen syvällä rintaäänellä Digisignaalin ykkös etuasemaksi ilmiötä, että digilähetys on
erinomaisesti tulkittavissa huonoillakin olosuhteilla ja tämän alapuolella loppuu kokonaan.

Eli siis näkyy, tai ei näy.

Tämähän on nyt nähty paskapuheeksi, parin vuoden janalla, kun tällä ilmiöllä on leikitty.
Eli virheissä löytyy, jos jonkinlaisissa.

Varsinaisesta kuvanlaadusta puhuttaessa, mastermateriaali unohtaen,
on paras laatu todettavissa toistaiseksi kombinaatiolla 100 hz kuvaputkitöllö ja laadukas boxi.

Sekä kaapelitalous.

Näky vailla vertaa, tällä Pal Secam sarjan matskulla.

  P.S VLP, muuten lupasi jo pari vuotta sitten kokeilla nk. teräväpiirtolähetyksiä,
  muistaakseni, viime keväänä alkaen.
  Mittauksiakin oli kuulemma innolla aikomus tehdä, kovaan ääneen mummoille toitottaen.

  Meniköhän sekin toive Sjööperin mukana "Eläkkeelle" parempia visioita venttaamaan ?

  No, firmahan on muutenkin myynnissä, toivottavasti ei kuitenkaan Ilkalle,
  johan sille jo Kepulainenkin nauraisi..
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Meitsi on 16. 05. 2007 08:08

Mutta taasen maasto, kuin myös säätila poikkeamat vaikuttavat oleellisesti ns. antennisignaalin laatuun, joka taas ei hätkäytä kaapelissa "liikuttaessa".


Juu.. tämähän on pelkkää radiotekniikka. Sään vaihtelut, esteet lähettimen ja vastaanottimen välillä yms. vaikuttavat vastaanotettavan signaalin laatuun. Kyllä. Mutta samoin perustein voisin valita lankapuhelimen..

Digiboksin merkillä ja viimeisimmällä päivityksellä on valtava merkitys kuvan laatuun. Viimeisenä niittinä on tuo oma antenniverkko. Jos yhtälö on kunnossa, kuva on poikkeuksetta hyvä. Digitv:n maine on kärsinyt paljon tekniikan keskeneräisyydestä, mutta parantumaan päin. Luulen kuitenkin, että elokuun lopussa monen kuvan pätkii silti ja palautetta tulee...


  P.S VLP, muuten lupasi jo pari vuotta sitten kokeilla nk. teräväpiirtolähetyksiä,
  muistaakseni, viime keväänä alkaen.
  Mittauksiakin oli kuulemma innolla aikomus tehdä, kovaan ääneen mummoille toitottaen.


Eikös CANAL+ HD -lähetys ole edelleen verkossa ja kaiken lisäksi salaamattomana? Ainoa ongelma taitaa olla digiboksin puuttuminen. Mistä löytää boksi kaapeliverkkoon, joka tukee HDtä..

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että kaapelitelevisio on tavallaan yhtä hyvä bisnes kuin lankapuhelin... eli kuolee pois. Aatellaanpa vaikka omakotitalon rakentajaa:
- Maanpäälliseen lähetykseen tarvitset 14,90 maksavan antennin ja muutaman metrin johtoa ja antennipistorasia. Jos ei ole asennukseen itsellä ammattitaitoa, on antenniurakoitsijoita tarjolla. Hintaa televisiokuvalle tulee 20-200 €. Eikä mitään kuukausimaksuja!
- Kaapelitelevisioon tarvitset liittymän, johtoa ja pistorasian. Ja mahdollisesti asentajan. Hintaa 1000 € ja kuukausimaksu.

Miksi hankkisin kaapelitelevision? Ei minua kiinnosta ylimääräiset kanavat saatika sitten ruotsin kielinen ohjelmatarjonta. Epäilen kaapelitelevisioliittymän vaikutusta asunnon arvoon niin paljon, että se kannattaisi sen perusteella hankkia.

Ottaen vielä huomioon lautasella saatava ohjelmatarjonta.. Turha koko kaapelitelevisio.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Professional on 16. 05. 2007 10:10

Miksi hankkisin kaapelitelevision? Ei minua kiinnosta ylimääräiset kanavat saatika sitten ruotsin kielinen ohjelmatarjonta. Epäilen kaapelitelevisioliittymän vaikutusta asunnon arvoon niin paljon, että se kannattaisi sen perusteella hankkia.

Ottaen vielä huomioon lautasella saatava ohjelmatarjonta.. Turha koko kaapelitelevisio.

Tämähän on tietysti sarjaa oma mielipide, tarpeineen, eli miksi hankkisin kännykän, tai auton tapaan.

Suurimmalla osalla töllöttäjiä, ei kuitenkaan tätä valinnanmahdollisuutta tietenkään ole,
koska asuntokriteerit kulkevat pääsääntöisesti toki muiden aspektien, kuin tellusydeemien kautta.

Lisäksi suuren ryhmän osalta hankittavaksi tulee yleensä mahdollisuudet, jotka talo tarjoaa,
eli harva sinne esim.omia antenniverkkoja on perustamassa, perusvaihtoehdon rinnalle.

No tämähän nyt on tietenkin yleisesti jo tiedossa.

Vaikka itse, monen muun ohella  pidän kaapeliverkon rahastusmallia,VLP:n sydeemien myötä  törkeänä lypsämisenä, sen eduista, tai puutteista huolimatta,
tuntuisi homman kuihtuminen uskomattomalta lypsylehmän teurastukselta, joka ei kuulu päivän
talousmallin kuvioihin.
Eli lopettaa kävely kengissä, jotka myömämiesten suurella tuella on fitattu
jo lähes jokaisen kuluttajan alitajuntaan, lisää lompakkoa kaivellen.

Vaihtoehdot ovat asia erikseen, joskin nekin ovat alkuaikojen satelliittiwaretusten myötä
jäämässä "koppavoortti" historiaan, kehitysrahoilla uusia teitä pluukaillen.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Sandviken on 16. 05. 2007 12:12
Suunnittelen tv.n hankkimista kesäasunnolle. Mikä se selillainen pieni sisäantenni on joka pannaan vaikka TVn päälle? Mitä sillä näkyy jos on digiboksi?
Mitä sitten näkyy lautasantennilla? Näkyykö SVT? Entä Yle? Maksaako ne taivaskanavat?
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Meitsi on 16. 05. 2007 13:01
Suunnittelen tv.n hankkimista kesäasunnolle. Mikä se selillainen pieni sisäantenni on joka pannaan vaikka TVn päälle? Mitä sillä näkyy jos on digiboksi?


Sisäantenni on aivan toimiva. jolla saat näkyviin nämä kanavat:
http://www.digitv.fi/sivu.asp?path=1;2999


Mitä sitten näkyy lautasantennilla? Näkyykö SVT? Entä Yle? Maksaako ne taivaskanavat?

http://www.viasat.fi/
http://www.canaldigital.fi/

Noista linkeistä löytyy lisätietoo lautasesta.. toki toki on sitten nämä vapaat "taivaskanavat", mutta se on sitten toinen juttu. SVT:stä en tiedä, mutta ainakin Yle näkyy. Lisäksi ainakin Canal digitaalilta saa HD-kanavan.

Eiköhän tuossa nyt ole tarpeeksi uskottavia vaihtoehtoja kaapelille.. ;)
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Matti Meikäläinen on 16. 05. 2007 13:01
Digiboksi kesämökille onkin sitten hieman kinkkisempi juttu. Piiska-antennit sun sellaiset sisäviritykset kun ei riitä. Katolle vain haravat rakentelemaan... Just luin Tietokonelehdestä, että kaikki nykyiset harava-anteenit pitää sitten uusia kun muutaman vuoden kuluttua tulee teräväpiirto-tv. Eli kulutusjuhlat sen kun jatkuvat...

Kesämökki + tv on muutenkin ongelma sillä yleensä kesämökille on tavattu raahata vanhat käytöstä poistetut romut. Usein niissä ei ole edes scart-liitintä jota ilman digiboksin kytkeminen ei käy...
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Professional on 16. 05. 2007 17:05
Uskon Masan kanssa aivan samoin, näiden terrestiaali verkkojen näkyvyyden suhteen,
jossain "raippiksien" mökeillä, näiden kympin parin uullssoniluokan sisäviritysten avulla.

Neroimmat vannovat jo jonkin juhlamokkapaketin foliokuorista askarreltujen "satelliitti antennien"
mahtaviin "näkyvyys alueisiin", kunhan ne vain asianmukaisesti ovat kiinnitetty DVD kotelon
tyhjiin kuoriin.

Totuus on, että tälläkin kelillä Vaasassa katellaan kiroillen terrestiaali sydeemeillä kuvaa,
joka häiriöalttiudessaan vetää vertoja jo vaikka espanjassa kootulle seat ibizalle.

Toinen ikiongelmia sisältävä pointti, ovat nämä hiirenhännillä varustellut maagiset PC digitikut,
jotka eivät skulaa täysin, edes talojen mahdollisiin antenniverkkoihin kytkettynä.

Ei tuossa antenniverkossa mitään maagista puolusteltavaa ole, edes hinnan suhteen,
samaa paskaa, ehkä enemmän häiriö alttiina.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Meitsi on 18. 05. 2007 17:05
Totuus on, että tälläkin kelillä Vaasassa katellaan kiroillen terrestiaali sydeemeillä kuvaa,
joka häiriöalttiudessaan vetää vertoja jo vaikka espanjassa kootulle seat ibizalle.

Tämähän on tietysti sarjaa oma mielipide

Ei tuossa antenniverkossa mitään maagista puolusteltavaa ole, edes hinnan suhteen,
samaa paskaa, ehkä enemmän häiriö alttiina.

Ainakin meikäläisen maksukyvyllä ero parin kympin ja tonnin välillä on merkittävä.. no.. köyhä kun olen niin joudun ajattelemaan asioita järjellä.. ;) Onneksi en asu Vaasassa. Täällä maalla ilmeisesti järjen käyttö on sallittua..
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Professional on 18. 05. 2007 17:05
Itse en monen muun ohella, pysty taasen järjelläkään käsittämään laadun saamista halvalla.

Tähän taas on tullut päädyttyä kymmenien vuosien kokemuksella radio ja televisiolaitteiden
kehityskaarta seuraten, aina tämän päivän kertiskulttuuriin, sekä globaalin digitekniikan
via dolorosaa seuraten.

Mikä pakko tähän kehitykseen osaa on ottaa, senkun asustelee maalla ja tukee maakuntahallituksia,
joskin parikymmentä vuotta kehityksestä perinteisesti jäljessä.

Järkeäkin on siinä ulottuvuudessa parempi käyttää, koska virheitä ei ole vielä syntynyt,
aina näkemyksistä kehitysrahojen maksajiin saakka.

Varsinaiseen introon viitaten kuitenkin voisi väittää kuitenkin rahastuksen tulleen ja jääneen muotiin,
VLP:tä mukaillen.

Onko tätä sydeemiä sitten syytä rahoittaa, saatikka sillä rahastaa, siitä taas voidaan viisauden
ohella olla taasen montaakin mieltä, aina Sjööperistä Eläkemummoon saakka.

Suomalaisista alkaa tosin pikkuhiljaa virallisesti olla n. puolet hulluja, eli töllötaloudet kaapeliin kytkettyjä, boxilla tahi ilman, se on saletti..
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: vito on 23. 05. 2007 12:12

Kesämökki + tv on muutenkin ongelma sillä yleensä kesämökille on tavattu raahata vanhat käytöstä poistetut romut. Usein niissä ei ole edes scart-liitintä jota ilman digiboksin kytkeminen ei käy...


"köyhänmiehen" litteä tallentava digimatkatv....  kuulostaako hyvältä?

.... on halpa läppäri, johon USB-digi"kortti"tikku ja harava katolle.
siinä samassa löytyy DVD/MP3 soitin

Uuden koneen sopivan koneen saa n.500€:lla +digitikku 40€+antenni15€.

tähän vielä saunalahden nyt tarjoama 2meganen kännykkänettiliittymä hintaan 14€/kk niin
saa mökillä olla tölläämässä ruutua päivätpitkät.  ;)
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Professional on 23. 05. 2007 15:03

Kesämökki + tv on muutenkin ongelma sillä yleensä kesämökille on tavattu raahata vanhat käytöstä poistetut romut. Usein niissä ei ole edes scart-liitintä jota ilman digiboksin kytkeminen ei käy...


"köyhänmiehen" litteä tallentava digimatkatv....  kuulostaako hyvältä?

.... on halpa läppäri, johon USB-digi"kortti"tikku ja harava katolle.
siinä samassa löytyy DVD/MP3 soitin

Uuden koneen sopivan koneen saa n.500€:lla +digitikku 40€+antenni15€.

tähän vielä saunalahden nyt tarjoama 2meganen kännykkänettiliittymä hintaan 14€/kk niin
saa mökillä olla tölläämässä ruutua päivätpitkät.  ;)

Sinähän sen sanoit.

Ja vielä viisas Vista, kaupanpäälle.

..Toisaalta, ainakin  näin vanhempana kääpänä sitä väkisinkin kuitenkin miettii...?

Mitähän niinkun perkelettä sitä pitää tähän yhteiskuntaan pakosta yhteydessä olla,
kesämökin maailmasta puhuttaessa ?

Niin kännyköin, kuin halvis läppärein. Njet snaju..njet, njet. Eli pysyy sitten mieluimmin
sen plasmansa ääressä kotona.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: vito on 23. 05. 2007 15:03
Empä minäkään sitä tv:tä muuten tarvi saaressa mutta formulat tahtois kattoa. ne kun tuppaa tulemaan aina viikonloppuisin.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Professional on 23. 05. 2007 21:09
Olen silloin tällöin ollut saneeraustöissä yksityisesti Vaasan saaristossa.

Lähinnä tonteilla, johon on ollut vaikeuksia saada duunareita mm. sähköjen, kuin muidenkin
"sivistyneen" ja kehittyneen yhteiskunnan perustarpeiden muodossa.

Näillä tonteilla on väännetty käsin pellikatoista saunaremppoihin ja pihatöistä tupiin asti.

Kulkuyhteyksien pituuksista, kuin isännän intresseistä riippuen, näissä leireissä on myös yövytty,
kuin eletty yhdistettyä työ / loma kombinaatiota, paikkojen tarjoamia "etuja" hyväksi käyttäen.

Tässä yhteydessä jokin Formula olisi käytännössä "pyhäinhäväistys".

Nyt sukupolvi haluaa asua "lomillaan" Omakotitaloissa, jotka kaikin city mukavuuksin vastaavat
siviiliosoitteita, lähes arkiosoittein.

Lomakämpästä pitäisi myös löytyä tietenkin napanuorat, eli pikayhteydet, ainakin S Market,
Viinakauppa + hätätilassa rantabaarit, jotka siten lievittäisivät paniikkihäiriötä nimeltä loma,
yhteiskunnan pölyt karistaen.

Heh..jos itse joutuisin miettimään digitöllöjä huvilalleni päivääkään, etenkin kakaroideni vaatimuksin,
ampuisin mieluimmin itseni, jos ei sitten rytmihäiriöt aiemmin manalle veisi.

No onneksi meillä on kuitenkin Gigantti, että asiat ovat paremmin kuin ennen, jos laatua ei lasketa.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Professional on 23. 05. 2007 21:09
Tänään nähtiin sitten VLP:n intressit, itkettyjen analogisina toivottujen YLE lähetysten suhteen.

Eli kaupalliseen nippuun ei sitten tuo kolmas kanava mahdu jäteprässilläkään, ettei ennestään paska
laatu kärsi.

YLE parka, päästäänkö nyt sitten tuohon elokuun 85 % boxi tilastoon ?

Veikkaan että tästä tulee vielä kansallinen pelastus operaatio legendaarisen pankkikriisin malliin.

Sjööperihän jo pelasti itsensä. Diilerit käyvät kuumana..
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Petri on 24. 05. 2007 06:06
Omasta mielestäni tämä takinkäännös signaalinmuuntamiseen on mielestäni naurettava. Siinä mielessä huomattavasti parempi, että kaapelitelevisioyhtiöt tarjoavat hyvin rajoitetusti analogisia kanavia. Täten ihmiset käyvät digiboxi-ostoksilla ahkerammin.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Toope on 31. 05. 2007 15:03
Onko jollakin tietoa maksaako palvelunumeroon, joka alkaa 010 soittaminen jotain extraqa.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Petri on 31. 05. 2007 18:06
Onko jollakin tietoa maksaako palvelunumeroon, joka alkaa 010 soittaminen jotain extraqa.

Puheluhinnat Elisan 010 yritysnumeroon ovat seuraavat:

Kiinteän verkon liittymästä 8,21 snt/puh + 1,47 - 5,90 snt/min

Matkaviestinverkon liittymästä 29,13 snt/min

lähde: elisa.fi

Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Janne on 06. 06. 2007 16:04
http://vasabladet.fi/story.aspx?storyID=5883

Quote
Fiberkabeln över Kvarken
blev tillgänglig för alla


Den optiska fiberkabeln mellan Vasa och Umeå är nu tillgänglig för både privatpersoner och företag. Vem som helst kan på lika villkor köpa kapacitet i kabeln.

Kabeln har funnits i tio år och används bland annat av Vasa Läns Telefon som också äger halva kabeln. Men nu blir det möjligt för alla intresserade att boka kapacitet på den här snabba fiberoptiska förbindelsen över Kvarken.
-Det finns ett större utbud av internettjänster i Sverige än i Finland. Dessutom är priserna lägre i Sverige, vilket kan leda till att priserna pressas ner också här, säger projektchef Ulf Grindgärds på Österbottens Förbund.

Västerbotten, Österbotten och Helgeland i Norge har i flera år samarbetat då det gäller frågor som gäller IT-utveckling.
Samarbetet har skett via ett Interregfinansierat projekt kallat IT3. Parter i detta projekt är IT-Västerbotten/Kommunförbundet i Västerbotten i Sverige, Österbottens förbund i Finland och Rana Utviklingsselskap i Norge.

Interregfinansieringen för projektet uppgår till 370000 euro. Därefter är det tänkt att projektet ska vara lönsamt.
Fibernätet i Västerbotten har varit modell för projektet.
-Det räcker inte att koppla ihop Vasa med Umeå och Helgeland utan det krävs också att det fiberoptiska nätet byggs ut till varje hem, säger Ulf Grindgärds.

Just nu kommer kabeln inte längre än till Roparnäs, men inom kort kommer också Botnia Broadband i Malax och Dynamo Net i Närpes att få en så kraftig förbindelse till Vasa att kunderna kan ha nytta av kabeln över Kvarken.
Också i Kristinestad och Kronoby ska andelslag satsa på att koppla in alla hem på det fiberoptiska nätet. När detta är klart, kan husägaren fritt välja vilken operatör han vill köpa tjänsterna av.

-Kabeln kan exempelvis transportera hur mycket tv-program som helst. Det finns visserligen frågor om upphovsrätt, men tekniskt sett finns inga hinder, säger Grindgärds.
Han menar också att digitaliseringen av tv bara är ett kortvarigt steg på vägen mot tv via internet.
-Men kabeln behöver inte användas enbart för att få tillgång till nya tjänster. Den kan också användas av företag som producerar innehåll på internet.
-Via den här kabeln får ett företag tillgång till en marknad där omkring en miljon människor bor, säger Grindgärds.
På den svenska sidan är nätet kopplat ända ner till Stockholm.

Det regionala nätet AC-Net i Västerbotten har öppnat en inkopplingspunkt i Vasa. En likadan inkopplingspunkt öppnas i Mo i Rana varifrån man byggt en fiberförbindelse till Hemavan.
Karin Sundström
5.6.2007 kl. 22:31

Mahtava juttu, mutta sitten taas tämä on 50% VLP:n omistuksessa joten tuskin muutosta tulee. Herää kysymys että jos on ollut VLP:n omistuksessa koko ajan miksi Vaasassa on surkeimmat/kalleimmat liittymät koko Suomessa?!?
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: aqua on 23. 06. 2007 13:01
http://vasabladet.fi/story.aspx?storyID=5883

Mahtava juttu, mutta sitten taas tämä on 50% VLP:n omistuksessa joten tuskin muutosta tulee. Herää kysymys että jos on ollut VLP:n omistuksessa koko ajan miksi Vaasassa on surkeimmat/kalleimmat liittymät koko Suomessa?!?

100Mbps Internet liittymä tämän kautta maksaa 50,-/kk ALV 0% Ongelma on vain että olisi saatava yhteys tuohon solmuun ja 100Mbps liittymä VLP:n kautta tuolle solmulle maksaa about 850,-/kk ALV 0% Joku vetää välistä eurot pois...

Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: hakkeri on 26. 07. 2007 07:07
Minulla on VLP:n netikkayhteys.  Eilen iltapäi vällä oli koneelleni aivan valtava tunku.

Joku - hakkerit, botit tai viranomaiset pyrkivät aivan selvästi skannaamaan  verkkoa tai konettani.  Itse kallistuisin botteihin mutta eihän sitä koskaan tiedä.  En ole niin pöljä että kuvittelisin esim. viranomaisten olevan kiinnostunut juuri minun koneestani.

Onko muilla vastaavia huomioita eilisestä iltapäi västä?
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Likka on 21. 08. 2007 20:08
Itse taannoin petyin myös VLP:n toimintaan. Olin tekemässä laajakaistapalvelun siirtoa toiseen osoitteeseen ja samalla tiedustelin, mitä siirto tulisi maksamaan. VLP:ltä sanottiin, että siirto on täysin ilmainen ja siitäkös riemastuin, koska olin satavarma, että jotain kustannuksia siitäkin tulisi.

Noh kuten arvata saattaa kolahti VLP:n lasku luukusta ja summa ei ollutkaan se vanha tuttu 27€ vaan 47€, selitteessä luki: kuukausimaksu plus liittymän siirtomaksu. EIKS SENY OLLUKKAA ILMASTA??
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: manteiro on 13. 09. 2007 09:09
Onneksi olkoon VLP nopeasta toiminnasta SVEATV:n näkyvyyden varmistamiseksi antenniverkoston rakentamisen myötä. Verkon hinta on vain on jäänyt yllekirjoittaneelta huomaamatta, ettei vaan olisi jäänyt salaukseen. Onko antenniston hinta niin halpa, että on kannattanut rakentaa turha verkko myös suomalaisseudulle?
Entä tekijänoikeusmaksut? Kattaako kanavakortin hinta antenniverkon rakennuskustannusten (kuoletusaika?) lisäksi myös mainitut tekijänoikeusmaksut?
Tuleeko digiaikaan siirtymisen (maalisk.) myötä Ruotsin tv:n maksukortti pakolliseksi myös kaapelikanavilla?
Outo salakähmäisyys verhoaa myös uuden toimitusjohtajan valintaa - valinta on suoritettu aikoja sitten - julkistaminen tapahtuu hamassa tulevaisuudessa. Mielenkiintoista nähdä, onko valituksi tullut PÄTEVÄ vai SOPIVA! Tiedättehän.
Tiedän toki, etteivät kysymykseni aiheuta minkäänlaista mielenliikutusta VLP:n toimistossa, mutta tulipahan hieman rääpäistyä pintaa.   
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: hakkeri on 24. 09. 2007 07:07
Tiesitkö, että NSA valvoo myös Vaasan läänin puhelimen ip-osoiteita. Tekeekö siis Vaasan läänin puhelin yhteaistyötä NSA:n kanssa.  Vaikka ei virallisesti tekisikään, niin tieto NSA:n toimista yhtiöllä täytyy olla.

Erään asiantuntijan mukaan yksikään pieni suomalainen teleoperaattori ei jätä käyttämättä mahdollisuutta toimia yhdessä viranomaisten – siis esim. Supon – kanssa jos se vain on mahdollista.

NSA  eli  National Security Agency (suom. "Kansallinen turvallisuusvirasto") eli NSA on 4. marraskuuta 1952 perustettu Yhdysvaltain tiedusteluelin ja virasto, jonka erikoisaloja ovat kryptoanalyysi, kryptografia ja signaalitiedustelu.  NSA:n tehtäviin kuuluvat vieraiden kielten osaaminen, sähköinen salakuuntelu , salakirjoituksen purku sekä Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden ylläpitäminen yhteistyössä liittovaltion poliisin FBI:n n kanssa.

Markku Johansson

Lue tämä ensinnäkin
http://markusjansson.blogspot.com/2007/09/nsa-vakoilee-suomessa.html

Ja sittenkoko blogi
http://markusjansson.blogspot.com/

NSA-vakoilee-suomessa.
http://fi.wikipedia.org/wiki/NSA
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: George on 24. 09. 2007 09:09
Se että NSA:llä olisi kanava Vaasan läänin puhelimen palvelimella tuntuu varmasti tavallisesta Taavista ufojutulta. 

Asia ei välttämättä ole näin.  Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset ovat kehittäneet maailman tarkinnan ja tehokkaimman valvontajärjestelmän joka koskee niin USA:n sisäistä kuin ulkoistakin  valvontaa.

Ei Suomi mikää erityiskohde ole, eikä Vaasa.  Ellei sitten kaupungin runsas mamu-väestö ole kiinnittänyt Yhdysvaltojen viranomaisten huomiota.  Tai onhan se voinut tapahtua yhdessä suomalaisten turvallisuusviranomaisten kanssa. 

Onhan kaupungiss jo pitkään kuiskittu että täältä olisi lähdetty mm. talibanjoukkoihin.  Mielenkiintoinen Markku Johanssonin juttu on. Se kannattaa lukea huolella.

Noin sivumennen sanottuna Vaasan läänin puhelimen verkossa on paljon mielenkiintoista.  Esimerkiksi monet erilaiset verkossa olevat valvontajärjestelmät.

Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Niin Makaa on 24. 09. 2007 18:06
Bushin Amerikka on tullut Vaasan monella muullakin tavalla.  Maksamme yhä mm. sataman turvajärjestelyista ja turva-aidoista kuin myös tiukentuneista lentotarkastuksista.

Minua ei lainkaan hämmästyttäisi vaikka selvisi että VLP on peräti sopimut asiasta NSA:n kanssa.  Jenkit ovat tunkeutuneet vakoilu- ja terroristihysteriassaan kaikkialle.

Kannattaa lukea ekajutun eka linkki huolella, saat lisää tietoa NSA:stä ja Vaasasta.


Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: ummikko on 25. 09. 2007 17:05

 Parhaan varmistuksen tuolle asialle saa kun asennat seuraavan kerran tietokoneellesi käyttöjärjestelmän ja jos se nyt vielä sattuu olemaan win98 versio ja kun kone kysyy käyttäjän nimeä, niin laita nimeksi vaikka Moskova.
Itselleni laitoin nimittäin kun " buuttasin " vanhan ohjelman pois, kun vaihdoin kiintolevyn ja sen jälkeen se kaatuili tasaseen tahtiin 1-2 kk välein.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: kp on 25. 09. 2007 19:07

Noin sivumennen sanottuna Vaasan läänin puhelimen verkossa on paljon mielenkiintoista.  Esimerkiksi monet erilaiset verkossa olevat valvontajärjestelmät.


Jaa, mitä, millaisia? Lisätietoja kaipaa kiinnostunut. Vai onko nämä niintä 'juttuja', joista ei ääneen huhuilla?
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: George on 25. 09. 2007 19:07
Verkon valvontajärjestelmät eivät tarkoita tässä tapauksessa mitään verkon käyttäjien valvontaa, vaan VPL:n verkossa olevia hälytysjärjestelmiä, kamerajärjestelmiä jne.  Googlen hakkerointiin perehtyneet tuntevat asian hyvin. Siis yleisellä tasolla.

Itse voit tutustua aiheeseen hakusanoilla webcam hacking ja sitten etsiä hakutulosesta lisää hakusanoja.

Happy Computing
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: kp on 25. 09. 2007 20:08
Tiedä vaikka NSA:n kaverit kiinnostuvat tekemisistäni, jos tuollaisia asioita lähden googlettamaan. Taidan ennemmin mennä hautaamaan web-kamerani takapihalle :)
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Into Poika on 22. 11. 2007 15:03
Viimeisimmässä VLP:n laskussa oli puhelinluettelon rivimaksu matkapuhelimesta 13,20 euroa vaikka olin merkinnyt että en halua ko. riviä puhelinluetteloon.  Sitäpaitsi numero luettelossa on viisi vuotta vanha, eikä siis käytössä.  Kuitenkin se yritettiin laskuttaa.

Soitto laskutuspalveluun tosin muutti tilanteen.  Minua pyydettiin itse vähentämän tuo summa laskusta.

Olkaa kuitenkin tarkkoja.  Tarkistakaa viimeisimmästä laskustanne juuri tuo matkapuhelinrivi.

Tiedä vaikka VLP olisi laittanut sen jokaiseen laskuun.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Maaseudun maffia on 23. 11. 2007 07:07
Noniin...kaikkia ketjun viestejä en ole lukenut mutta itselläni on kyseisen firman toiminnasta sen verran tietoa ( myös sisältä) että voin todeta rauhallisin mielin:

Asiakaspalveluun ja kaiken kaikkiaan myyntitoimintaan kielteisesti ja jopa halveksuvasti suhtautunut ja toiminut entinen tj Erik Sjöberg on henkilö joka tämän sai aikaiseksi. Ihmisten johtaminen ja koko henkilöstöpolitiikka niiden mallien mukaan jotka todettu jo aikaa sitten toimimattomaksi.

Osoitus yhteiskuntamme naurettavista piirteistä oli esim VLP Oy:n hallituksen pj: Anttilan kiitos kirje Sjöbergille (VBL ja POhjalainen) jossa hän kiitti Erikkiä siitä että VLP on tänään myynnin ja markinnoinnin osalta ja asiakaspalvelutason osalta kärkiyrityksiä. Hohojaa!

Konsultti Erkki Paajanen suoritti vuonna 2001 henkilökunnnan parissa mielipidetutkumuksen jonka tulos oli suoraan tulkittavissa: tj haluttiin vaihtaa.

Henkilökunta tuossa firmassa on ok. Ongelmat entinen tj Erikj Sjöberg ja hänen ympärilleene keräämät "luotto-jees-mies-henkilöt" jotka auktoritaarisesti johtanutta tj:aa eivät uskaltaneet haastaa...

Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: msr on 29. 11. 2007 17:05
Emme taaskaan ole; tänään tuli VLP:lta ilmoitus, jossa kerrottiin lankapuhelinliittymän kuukausiveloituksen pienenevän ja puheluiden hinnan hieman nousevan. Minun matikallani puheluiden minuuttiveloitus lähes kolminkertaistuu! Hieman nousee joo...
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Matti Meikäläinen on 30. 11. 2007 07:07
Tässä VLP antaa vahvan signaalin lankaliittymän omistajalle myydä osakkeensa koijareille. Siis mihin oikeasti nykypäivänä tarvitaan lankaliittymiä kun kaikilla kumminkin on jo kännykät ?
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Maaseudun maffia on 30. 11. 2007 14:02
Mummat soittelevat keskenään langasta lankaan halvalla...muutenhan lankapuhelut tulivat suhteessa kalliimmaksi kun GSM 2005 jälkeen koska tuolloin käytiin GSM-markkkinoilla kovimmat kisat ja hinta tuli alas n 30%

Ei sitä osaketta myydä tarvi....ottaa pois käytöstä(termi: hyllyttää) ja myy sit kun on tarvis.
Normaali yritysosake...ei liittymää tarvi aktiivisena olla - osakas olet kuitenkin.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Professional on 30. 11. 2007 14:02
Siis mihin oikeasti nykypäivänä tarvitaan lankaliittymiä kun kaikilla kumminkin on jo kännykät ?


  Vastakysymys : 

  Moniko Yritys tai Laitos nykyään vastaa soittoosi kännykällä vastaten ?
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: POHJANMAA on 30. 11. 2007 16:04
Siis mihin oikeasti nykypäivänä tarvitaan lankaliittymiä kun kaikilla kumminkin on jo kännykät ?


  Vastakysymys : 

  Moniko Yritys tai Laitos nykyään vastaa soittoosi kännykällä vastaten ?
Ehkäpä suurin osa, on vain niin että soittaja ei tiedä sitä koska siirto tapahtuu ns. välittömänä soitonsiirtona.
Moni pienyrittäjä on jo aikoja sitten siirtynyt vain kännykkään, kännykkänumerosta voi sitten laittaa siirto lankanumeroon niin halutessa, allekirjoittaneen tulevista puheluista 86% on tänä vuonna tullut suoraan kännykkään (myyntipalveluyritys jossa mainoksissa ja esitteissä ilmoitetaan niin lanka että kännykkänumerot).
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Professional on 30. 11. 2007 17:05

Ehkäpä suurin osa, on vain niin että soittaja ei tiedä sitä koska siirto tapahtuu ns. välittömänä soitonsiirtona.


Ei pidä paikkaansa kuin osittain, nimittäin ei tarvinne suurempaa tarkastelua huomatakseen esim.
Vaasan Alueen keltaisilta sivuilta, että enemmistö näiden yritysten suhteen käyttää ensisijaisena
yhteytetään edelleenkin 06 alkuisia numerosarjoja perusyhteyteen viitaten.

Mihin itse kukin sitten tarpeensa mukaisesti tämän yhdistää, on oman tavoitettavuus intressin mukainen
ja johon voi liittyä kännykästä aina sen toimisto Justiinan karjaisuun ja kaikkea siltä väliltä.

Tämähän sitten on enimmäkseen tavoittajaa vituttanutkin, koska asiakastasolla se kännykkä lienee
yleisn yhteyspalikka ja siitä lankaversioon huutelu, se kallein moodi, muusta tavoitettavuudesta puhumattakaan.. eli ni är kö ja sitä rataa.

   Todennäköisesti tähänkin nyt saadaan näillä hinnankorotuksilla muutos ja nopeampi väylä
   omaan käyttämääsi asiakasystävällisempään suuntaan viitaten ja siitä etukäteen kiitos.

   Vlp:tä kiitän pelkästään Taivaan isän varjeluksesta johtuen, kiinteämmän asiakas suhteen
   syntymättömyydestä, muutoin kuin korkeintaan Adsl verkon yhtenä vuokralaisena, jonka
   muutaman liittymäkytkennän tietoisesta viivästyttämisestä huolimatta, katson kuitenkin
   hyväksi puoleksi, kyseisen Lafkan pääoven takanani sulkien, sekä Hinta / Laatusuhteeltaan
   mielekkäämmän uuden Operaattorin oven avaten.

   
   
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Maaseudun maffia on 30. 11. 2007 17:05
kirjoittaja poistanut viestin 15.4.09
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Maaseudun maffia on 30. 11. 2007 17:05
Liitetään tähän viime viestiin fakta ja ydin kyseisen yrityksen nykyisiin ongelmiin:

hallituksen jäseninä ei koskaan ole ollut edustusta joka tuntisi yrityksen rahantekomekansimit - Sjöbergin vakuuttava olemaus peittosi alleen paljon paskaa hänen toimikaudellaan. Kukaan ei tiennyt hallituksessa miten ihan oikeasti firmalla menee...

Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Professional on 30. 11. 2007 20:08

hallituksen jäseninä ei koskaan ole ollut edustusta joka tuntisi yrityksen rahantekomekansimit - Sjöbergin vakuuttava olemaus peittosi alleen paljon paskaa hänen toimikaudellaan. Kukaan ei tiennyt hallituksessa miten ihan oikeasti firmalla menee...


  Tämän myös allekirjoitan.

  Kyseisen Rkp:läisen Mestarin aikakautta voi surutta verrata vaikka Vaasan talousnerojen täyttämään
  Kunnanhallitukseen, jossa koko toiminta perustuu pelkkään visiointiin paremmasta huomisesta,
  saman aikaan kun kenttä pelaa korttia täydellä palkalla.

  Ei kait joltain Rompan entiseltä bittinerolta muuta voine odottaakaan.

  Pääasia, että töitä riittää..

 
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Maaseudun maffia on 30. 11. 2007 20:08
Kirjoittaja poistanut viestin 15.4.09

Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Professional on 30. 11. 2007 20:08
  Onneksi sentään kuitenkin Kirkkovaltuustossa rehellistä bisnestä leikkien,
  eikä sentään Sähköyhtiön lahkolaisena toimitusjohtajana kansalle esiintyen.

  Kaiken kaikkiaan olemme siis tyytyväisiä VLP:hen.

  Eli niin kauan kuin asiakas suhteemme pysyy yhtä kaukana puljusta
  kuin paskankikkare uima altaasta.

  Mainoksen uhrithan ovat sitten asia erikseen ja vaativat eristystä ympärilleen..
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: navajo on 03. 12. 2007 05:05
Emme taaskaan ole; tänään tuli VLP:lta ilmoitus, jossa kerrottiin lankapuhelinliittymän kuukausiveloituksen pienenevän ja puheluiden hinnan hieman nousevan. Minun matikallani puheluiden minuuttiveloitus lähes kolminkertaistuu! Hieman nousee joo...

VLP teki "Sonerat". Samanlainen tiedotustapa käytössä. Samanlaisia venkuroita käytetty tiedotteessa.

"Perusmaksut laskevat 1.1.2008 seuraavasti"
"Puheluhinnat ovat 1.1.2008 lähtien"  Siis NOUSEVAT !

"Puhelun aloitusmaksu säilyy entisellään ja minuuttikohtainen hinta on edelleen edullisempi kuin matkapuheluiden hinnat"

Siis onko oikeasti  VLP:n lankaliittymästä soittaminen esim. matkapuhelimeen edullisempaa kuin matkapuhelimesta matkapuhelimeen soittaminen? Epäilen. Melkoista sanaleikkiä on koko tiedote.


Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Maaseudun maffia on 09. 12. 2007 17:05
Entinen tj aliarvosti asiakasta aliarvioimalla myynnin ja markkinoinnin osuutta.
Hºn myos aliarvioi henkilokuntaa. On suuri mysteeri etta kyseinen Erik sain olla tehtavassaan elakkeelle astumiseen asti.

Arvioidessamme asiakaspalvelua yrityksen hinnoittelu ei mielestani suuremmin kuulu vertaltaviin variaabeleihin.

Asiakaspalvelu maaritellaan ja mitataan aivan eri asteikoilla.

Oli myos suuri mysteeri ettei Vaasasta loytynyt patevaa kaveria kyseisen yhtion ruoriin.
Olen suuresti hammillaani.

Esim Kai Dahl olisi saanut firmaan vauhtia ja suuntaa.

Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: vaasalainen on 11. 12. 2007 08:08
34,50 euroa  3 minuutin työstä

Nettiyhteyteni on tökkinyt siitä saakka kun muutimme uuteen asuntoon neljä vuotta sitten.  Meillä on VLP:n Pikinetikkayhteys. Aina on asia korjaantunut esim. vaihtqamalla talon kaappiin  uudet (mitä ne nyt onkaan)

Nyt pari viikkoa sitten yhteys alkoi taas jälleen kerran pätkiä ja otin yhteyden VLP:n Help deskiin, josta yhteyden pätkiminen myös todettiin.  Parin tunnin kuluttua puhelimeni soi ja asentaja sanoi olevansa samalla kadulla ja kysyi, voisikohän tulla käymään.  Se sopi.

Ei kestänayt kuin muutama minutti kun ovikello soi ja kaksi asentajaa ilmaestyi ovelle.  Tämä ei kestä pitkään sanoi toinen, toinen ei puhukut mitään.

-Missä sinulla on puhelinpistoke kysyi kaveri.  Näytin paikan vaatekaapissa.  Pistoke on huonosti kiinni, sanoi asentaja ja työnsi sen tiiviimmin paikoilleen.

-Siinä olisi hyvä olla myös (mikä sen nimi nyt onkaan)  minulla on sellainen autossa, sanoi asentaja ja haki ko. tarvikeen oven ulkopuolella olleesta autosta ja laittoi paikoilleen.

Miesten vierailu kesti noin kolme minuuttia. Nyt tuli lasku 34.50. euroa  Siis n. 207 mummon markkaa.

Joku voi laskea minuuttimaksun.  Kieltäydyn toistaiseksi maksamasta varsinkin kun ko. kaapissa on iso painava laatikko pistorasien edessä mitä ei ole siirrelty ja pistoke on siinä kunnossa ja asennossa, mihin VLP:n asentaja sen 4 vuottta sitten jätti.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Niiskutti on 11. 12. 2007 14:02
Olen myös kokenut VLP:n pikinetikkatakkuilun.. Tämä tosin silloin, kun VLP tarjosi ainoastaan homepna-yhteydellä pikinetikkaa.
Naapureilla ei valittamista, ainoastaan minulla. Meillä taisi molemmilla mennä usko touhuun, kun minä soittelen hermopäissäni usein perjantaisin klo 17 aikaan helpdeskiin että joko tämä taas on epäkunnossa, ja just silloon kun asentajat on jo himassa, eikä tuu ennen maanantaita.
Helpdesk varmaan piti minua puolihulluna, ku olin kokoajan kitisemässä, en vain siedä että tilaamani tuote/palvelu on niin virheellinen ettei edes kuntoon saada.

Ikinä ei etätyönä lähtenyt netti pelittämään, vaan vaati aina asentajan käynnin. Jotain boxia se kuulemma kävi kellarissa käynnistämässä uudelleen. Toisinaan käytiin jopa kotona mittailemassa kuinka jatkojohtoni haittaa (mukamas) liikennettä. Kovin suurta eroa ei mittari antanut, pitäisi toimia mutta kun ei niin ei.
Kerran asentaja istahti tietokoneelleni, ja katseli kai jotain asetuksia, ja jopa omaa kotisivuaan näytti. Sitten sain lainaan jonkun boxin, ei muutosta. Pätkii ja poikkeilee ihan alvariinsa.
Lopulta kyllästyin, olin valmis nostamaan nopeutta ja maksamaan suurempaa kuukausimaksua siitä, että liittymä toteutetaan ADSL:nä, kuten nykyään kaikki nopeudet. Kiitokseksi tästä, sain sitten vielä yli 100e:n laskun, että vika minun laitteissani. Soitin laskutukseen, ja asia selvisi, ei tarvinnut maksaa.

UUSI ADSL toimi välillä hyvin, mutta kun taas se pätkiminen alkoi, vaihdoin operaattoria. Se vain ja ainoastaan siksi, että VLP syytti taas laitteistoani tuosta takkuamisesta. Että nyt olis tämä ADSL modeemi rikki tai sitten tuo jatkojohto. Näin aivan punasta kun asiakaspalvelija sanoi, että hae uusi boxi ja soita ylihuomenna jos ei toimi. Yritin selittää väliin, että ei nyt oo kyse taaskaan minun laitteistani, että joku muu mättää. Olisi kai pitänyt hakea vajaa 100e modeemi, ja soittaa kun ei toimi silläkään. Ymmärrän kyllä että joskus voi olla piuhat irti tai laite oikeesti rikki.

Vaikka tämä internet kuulemma ihan samoja piuhoja pitkin tulee, niin on se todella kumma, ettei ole tarvinnut kertaakaan soittaa mihinkään tukinumeroihin, joka VLP:llä on aika kalliskin vielä. Hyvityksiä en ole saanut kai koskaan.
BTW, sama modeemikin on ja jatkojohto, joista olen vuosikaudet kuullut että rikkirikki...
Kiitos että sain taas lempiaiheestani avautua, ja vaikka VLP tuossa vuodenvaihteessa laskee hintojaan tosi houkuttelevaksi koitan pitäytyä vaikka sitten hieman kalliimmassa, mutta ainakin hyväksi todetussa operaattorissa. Kerran aiemmin hairahdin VLP:lle takaisin...
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Kalle Lanamäki on 29. 01. 2008 14:02
EN OLE!
En ainakaan tiedottamiseen. Netikka ADSL-liittymäni on kärsinyt aikoinaan lankalinjan suuresta vaimennuksesta jossakin puhelimen solmukeskusten välisessä kaapelissa, jossa ei ollut vapaata paria vian kiertämiseksi. Onneksi minulla on talon sisällä luotettava osaaja, joka on auttanut silloin, kun virallinen systeemi ei välitä auttaa. Tämä ystävä ihmettelikin, ettei firma mitenkään ole tiedottanut edellisen ongelman korjaamisesta. Nyt kuulemma saisin vaikka 8 megan (vai oliko gigan) yhteysnopeuden maksukykyni mukaan. Oli kuulemma tuotu uusi valokuitu miltei nurkalle. Valitettavasti perustietoni ei riittänyt tajuamaan mitä uusittu kaappi kadun varressa pitää sisällään. VLP:n ansiosta ei vieläkään olisi aihetta ostaa suurempaa nopeutta.

Sitten olen ihmetellyt, mikä estää VLP:ta jatkamasta analogisen signaalin jakelua kaapeliverkossa helmikuun jälkeen. Viestintäministerin mukaan se on vain VLP:n ja YLE:n välinen sopimusjuttu. Kaapelissa on paljon talouksia, jotka eivät tarvitse mm maksullisia kanavia, vaan tyytyvät ihan vain vapaiden peruskanavien (laihaan) tarjontaan. Erityinen kansalaisoikeuksien ongelma on se, että VLP panisi valtuuston istunnot maksukortin taakse. Siis kaupungin päättäjien toiminnan seuraamisesta rahastettaisiin!! Tuon tiedon saanti jokaiselle on turvattava ilman esteitä.

Sitten kaiken huippu: Puhelimen sisäpiiritiedon mukaan vapaat kanavat tulevat kaapeliverkossa analogisina ainakin vuoden loppuun!! Tästä olisi pitänyt tiedottaa jo valmisteluvaiheessa, sillä jokainen turhaan ostettu digiboxi on asiakkaan vinkkelistä petoksesta johtuva hankinta. Saamani tiedon mukaan ei ole voittamatonta estettä sille, että ruotsalaiseen tapaan kaapelista saa jatkossakin valita minkä signaalin haluaa. Milloin VLP alkaa tiedottaa??
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Gogolin Hattu on 11. 05. 2008 17:05
Viikonlopun Iltalehdessä oli juttu siitä että operaattoreiden lupaamat laajankaistan nopeudet jäävät jopa puoleen luvatusta.  Jutun mukaan kovasti alle jäävistä nopeuksista kannattaa valittaa paikalliselle kulutttajaviranomaiselle tai neuvotella suoraan operaatorin kanssa.

Pannaan pystyyn joukkotesti ja tehdään joukkovalitus jos aihettta ilmenee.

Minulla on käytössäni 1 megatavun pikinetikka ja testin tulos oli surkea.  Toisella mittarilla pääsin vain 617 nopaeuteen. Koneeni sijaitsee 200 metrin päässä kauppatoraista.

Kiitos ylläpidolle kuvan säilyttämisestä.
Testin voit tehdä täällä:

http://www.bandwidth.com/tools/speedTest/

(http://www.vaasalaisia.info/uploads/Nopeustesti.JPG)
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Niiskutti on 11. 05. 2008 17:05
Saunalahti 1/1 = down: 935kbps ja up: 686kbps
Näin on nähtävä :)
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: AD on 11. 05. 2008 17:05
Viikonlopun Iltalehdessä oli juttu siitä että operaattoreiden lupaamat laajankaistan nopeudet jäävät jopa puoleen luvatusta.  Jutun mukaan kovasti alle jäävistä nopeuksista kannattaa valittaa paikalliselle kulutttajaviranomaiselle tai neuvotella suoraan operaatorin kanssa.

Pannaan pystyyn joukkotesti ja tehdään joukkovalitus jos aihettta ilmenee.

Minulla on käytössäni 1 megatavun pikinetikka ja testin tulos oli surkea.  Toisella mittarilla pääsin vain 617 nopaeuteen. Koneeni sijaitsee 200 metrin päässä kauppatoraista.

Kiitos ylläpidolle kuvan säilyttämisestä.
Testin voit tehdä täällä:

http://www.bandwidth.com/tools/speedTest/

(http://www.vaasalaisia.info/uploads/Nopeustesti.JPG)
No  tuonkin testin perusteella voisin narista VLP:n nopeuksia, kuitenkin mielestäni on suurempia aiheita koskien rakasta nettinliittymäämme mm.sen tajuton kalleus sekä sieltä sikamaisella hinnalla tilattu viirus jne, suojaus jonka toiminta on sieltä mihin ei yleensä aurinko paista.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: herkkoo on 11. 05. 2008 17:05
Saunalahti 1/1 = down: 935kbps ja up: 686kbps
Näin on nähtävä :)

Ei tuon parempi voi juuri käytännössä ollakaan, ainakaan tuo download-lukema :

Testasin Elisalla 1024 / 512 liittymä  :  Download speed 882 kbps ja upload 410 kbps

(http://www.vaasalaisia.info/galleria/albums/userpics/Speed%20test%20smaller.jpg)


Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Niiskutti on 11. 05. 2008 17:05
Koitin uusiksi niin, että ei oo mitään muuta liikennettä :
(http://img366.imageshack.us/img366/6573/nettikb5.th.jpg) (http://img366.imageshack.us/my.php?image=nettikb5.jpg)
Eli 1002/723kbps
Näitä tuloksia lukiessani olen onnellinen etten ole enää VLP:n asiakas
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Janne on 11. 05. 2008 19:07
Saunalahti FullRate 38€/kk. Sama netikalla 55€/kk. Latasin täältä ohjelman ja testasin nopeuden, https://nettimittari.ficora.fi/nettimittari/clients.aspx

Tulokseni oli 14mbs/860kps

Selaimessa käytettävät testit ovat yleensä vain suuntaa antavia. Tässä kaksi esimerkkiä:
(http://i4.photobucket.com/albums/y129/janma666/untitled-1.jpg)
(http://www.speedtest.net/result/270098355.png) (http://www.speedtest.net)

Tyytyväinen olen liittymääni.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Niiskutti on 11. 05. 2008 19:07
Quote
Saunalahti FullRate 38€/kk
Kotitotaali?
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Professional on 11. 05. 2008 19:07

Selaimessa käytettävät testit ovat yleensä vain suuntaa antavia.


    Jees, eli totta.

    Samalla testerilläkin saa aika radikaaleja heittoja liikenteestä riippuen.

    Omalla 8 megan liittymällä heittelee  5700 / 7000 ja uppi tuolla 750 hujakoilla.

    Parhaan testin huomaa selaamalla, eli miten nopeasti sivut latautuvat.

    Tosin sivustotkin tulevat yhä raskaammiksi, enkä itse enää tajua, miten joku voi pärjäillä
    enään jollain 2 megaisella.

             Kyllä se tuo full rate on kohta investoitava ei tässä muu auta.

             So help me god,  if you please..

Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Niiskutti on 11. 05. 2008 19:07
proffa, mun mielestä toi kotitotaali sauniksella on tosi kova tarjous.... laskin sen varaan että valokuitua ei vanhikseen saada 2v aikana...
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Janne on 11. 05. 2008 20:08
Quote
Saunalahti FullRate 38€/kk
Kotitotaali?

Kyllä, suosittelen lämpimästi. Mukana tuleva digiboksi ei ole kytkettynä mutta toimivuus testattu ja helkkarin hyvin pelitti. Yllätyin siitä että nopeus oli enemmän kun 8mb, saunalahden kaveri mittasi että 16mbs mutta välillä menee sen ylikin (riippuen millä mittaa :D )

Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Synteessi on 11. 05. 2008 20:08
    Tosin sivustotkin tulevat yhä raskaammiksi, enkä itse enää tajua, miten joku voi pärjäillä
    enään jollain 2 megaisella.

Tuo sivujen raskaus ja "raskautuminen" on kyllä varsin ärsyttävää, kun se ei tunnu olevan missään suhteessa toiminnallisuuteen. Toisin sanoen sivut täyttyvät kaikesta turhasta, vilkkuvasta ja liikkuvasta, mutta mitään varsinaista lisäarvoa ylimääräisillä biteillä ei saada aikaan.

Hitaammallakin yhteydellä tosin pärjää, kun kytkee selaimesta flashin pois. Jää paljon mainoksia latautumatta.

Seuraavan askeleen näissä yhteyskapasiteeteissa toivoisi olevan upload -kaistan kasvun. Se on varsin oleellinen esim. p2p -periaatteella toimivien televisiolähetysten seuraamisessa.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: juntti on 12. 05. 2008 08:08
http://www.bandwidth.com/tools/speedTest/

Saunalahti ja VLP yhteyden antajana 1/1 = down: 0,613 ja up: 0,397.
Sehän onki yhteensä enemmän ko ovat luvanneet: 1,01mega
 (kyseessä lankaverkkoyhteys)

 Vaikka mie kyllä luulin ostaneeni megan yhteyden mennen tullen ja palatessakin.
Saakuri!!!! jää puoleen luvatusta. Mie soitan sinne.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Janne on 12. 05. 2008 08:08
Koita nyt juntti ladata täältä https://nettimittari.ficora.fi/nettimittari/clients.aspx ohjelma ja aja se. Ylempänä ollaan jo todettu se että selaimien nopeustestit ovat vain suuntaa antavia. Sekin vaikuttaa asiaan että onko muuta liikennettä, esim jo Messenger syö kaistaa.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: porkkana on 12. 05. 2008 08:08
Minä tein bandwidth testin

Elisa 1/1 = down: 945kbps ja up: 708kbps
hjuva hjuva
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: juntti on 12. 05. 2008 10:10
Koita nyt juntti ladata täältä https://nettimittari.ficora.fi/nettimittari/clients.aspx ohjelma ja aja se. Ylempänä ollaan jo todettu se että selaimien nopeustestit ovat vain suuntaa antavia. Sekin vaikuttaa asiaan että onko muuta liikennettä, esim jo Messenger syö kaistaa.

En mie ossaa

 salasanaa vaatii. neuvoja tarvihen lissää

en pidä siitä kun sanot minua juntiksi.  :)
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: majakka on 12. 05. 2008 16:04
Voihan kännykässäkin olla 06 suuntanumerona, saunalahden liittymä koneeseen ja valitset itse vaikka kotipuhelimesi numero käytettäväksi kännykässäsi.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: olmari on 17. 05. 2008 14:02
Näissä nopeustesteussä pitää aina muistaa myös sekin että kuinka nopeaa se vastapalvelin pystyy liikuttamaan dataa ja montako käyttäjää käyttää kyseistä palvelinta... Eli jos sun nettiliittymä pystyyvastaanottamaan vaikkapa sen 24mbit/s, niin nopeustestipalvelimen pitää myöskin pystyä sen verran lähettämään, saatikka kahdella testaajalla yhtäaikaa nopeus onkin jo 48 mbit/s... Ja nopeustestit eivät varmasti ole ainoa palvelu mitä noissa pyörii...

Siksi nää testit on aina hankalia etenkin nopeissa liittymissä, pitäisi löytää aina sellainen palvelin joka sijaitsee mahdollisimman lähellä omaa liittymää jos tahtoo absoluuttisia arvoja mitata liittymästänsä mahdollisimman luotettavasti.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Professional on 19. 05. 2008 19:07


Siksi nää testit on aina hankalia etenkin nopeissa liittymissä, pitäisi löytää aina sellainen palvelin joka sijaitsee mahdollisimman lähellä omaa liittymää jos tahtoo absoluuttisia arvoja mitata liittymästänsä mahdollisimman luotettavasti.

      Mie oon käättännä tätä, vai mikähän se oli.

              Siinä kun on se Turuun pyramiiri, vai mihinä se oli.

                       Näkkyypi se pingikin, vai viivekös se oli

                      http://www.speedtest.net/
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: ramiska on 19. 05. 2008 20:08
Sitten olen ihmetellyt, mikä estää VLP:ta jatkamasta analogisen signaalin jakelua kaapeliverkossa helmikuun jälkeen.

Veikkaan, että syy on kaistan loppuminen. Ei haluta hukata kaistaa saman kanavan lähettämiseen 2:lla eri tavalla, jolloin joitain muita kanavia ei voitaisi lähettää - kuten näitä uusia MTV3:n maksukanavia.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Überhurri on 20. 05. 2008 07:07
Sitten olen ihmetellyt, mikä estää VLP:ta jatkamasta analogisen signaalin jakelua kaapeliverkossa helmikuun jälkeen.

Veikkaan, että syy on kaistan loppuminen. Ei haluta hukata kaistaa saman kanavan lähettämiseen 2:lla eri tavalla, jolloin joitain muita kanavia ei voitaisi lähettää - kuten näitä uusia MTV3:n maksukanavia.

Kaistaa on ihan riittävästi. Vapaana on nyt monta kanavaa VHF I (kanavat 2 - 4), VHF II (kanavat 5 - 12) ja S-kanava alueella. Digilähetykset käyttävät UHF I ja UHF II:n alkupään.

Mutta, YLE ei salli isojen operaattorien jakaa lähetyksiään analogisena kaapeliverkossa toisin kuin esim. SVT Ruotsissa. Siellä SVT:n jakelu on salittu rinnakkain digilähetyksien kanssa.
Siksi SVT näkyy edelleen analogisena VLP:n alueella.

YLE on nyt kuitenkin myöntänyt taloyhtiökohtaisten kanavamuuntimien käyttöä. Joten taloyhtiö voi hankkia digi/ana konvertterit muutamalle YLE:n kanavalle ja lähettää YLE:n kanavat edelleen analogisena talon verkossa.

 
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: ramiska on 21. 05. 2008 17:05
Kyllä vhf tuli käyttöön kun analogiset tippui pois. Ottivat samalla QAM256 modulaation käyttöön. Paljonko tuollainen yksi kanavanippu ottaa kaistaa? enemmän kuin yksi analoginen kanava? Näin väittäisin.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Überhurri on 22. 05. 2008 06:06
Kyllä vhf tuli käyttöön kun analogiset tippui pois. Ottivat samalla QAM256 modulaation käyttöön. Paljonko tuollainen yksi kanavanippu ottaa kaistaa? enemmän kuin yksi analoginen kanava? Näin väittäisin.


Kaikki anologiset kanavat lähetettiin ihan alusta asti VHF alueella. Digikanavat syötetään kaapelille UHF-alueella.
Yksi anologinen kanava = yksi ohjelma vie 7 MHz
Yksi diginippu = MUX = 4 - 8 eri TV kanavaa ja lukuisaa radiokanavaa vie 8 MHz
Joten diginipun hyötykerroin analogiseen verrattuna voi olla jopa seitsemänkertainen
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Professional on 22. 05. 2008 17:05


Joten diginipun hyötykerroin analogiseen verrattuna voi olla jopa seitsemänkertainen

    Ja mitä enemmän tätä paskaa pakataan, sitä enemmän "hyötyä" kerrotaan.

    Useimmiten kuitenkin kokonaislaatu kärsii, laiteinvestoinneista puhumattakaan.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: ramiska on 22. 05. 2008 19:07
Digikanavat syötetään kaapelille UHF-alueella.

Juu olet oikeassa. VLP:llä oli yksi muxi VHF alueella (143MHz), mutta ei näemmä ole enää. Nykyisin kaikki ovat uhf alueella.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Maaseudun maffia on 02. 08. 2008 08:08
Ihanaa! Erik Sjöberg päästi yhtiön henkilökunnan ja asiakkaat piinasta - siirtyi vihdoinkin eläkkeelle.
Ihmetyttää kuinka niin vähän myynnistä, markkinoinnista ja asiakaspalvelunlaadusta piittava henkilä saa noin kauan olla noin ison firman TJ ja nauttia 500 000 eur vuosituloista.

Käsittämätöntä.

On vielä vallankahvoissa kiinni HSS Median kautta.

Toivottavasti pian tajuaa lopettaa ihan kokonaan.

Siitä hyötyy monet todella monella tavalla ja osaalueella (henkisesti erityisesti)Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Timo Rintamäki on 02. 08. 2008 09:09
Annoin vuosia sitten Vaasan läänin puhelimelle kaksi vaihtoehtoa, joko saan kaksi viikkoa maksuaikaa laskulle tai lopetan heidän laskutuksensa osaltani irtisanomalla lankapuhelinliittymän. Siinähän kävi niin, että seuraavaksi tuli ulosmiehen kirje ja lisälaskua 600 markkaa. Siihen loppui VLP laskutus. Kyse oli lankapuhelimen vuokraliittymän kuukausimaksuista ja puhelinlaskusta. Lankapuhelinliittymää en enään hankikaan takaisin koska aika on jo mennyt sen tekniikan ohi ja pitää säästää laskennallisesti itselle ne rahat mitä VLP olisi näinä vuosina minulta laskuttanut, jos olisin jatkanut asiakkaana.

Mitäs tuosta. Kyseessä ei ollut mikään iso juttu vaan huvittava episodi.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Maaseudun maffia on 02. 08. 2008 09:09
xxxxxxxxxxxxxx
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Professional on 04. 08. 2008 11:11


Mitäs tuosta. Kyseessä ei ollut mikään iso juttu vaan huvittava episodi.

Tuosta tuli myös mieleen muinoinen saman genren huvittava episodi Vlp:n laskutusta koskien.

Ostin aikanaan yksityiselta ns. vuokrapuhelinliittymän hintaan 800 markkaa.

Myöhemmin laskutus erimielisyyksien johdosta rästiin jäi puhelinlaskua n. 700 markkaa
ja liittymä siten irtisanottiin.

Pyyhin asialla perseeni, kunnes:

Vlp:ltä tuli aikanaan kirje, että irtisanottu liittymänne on vuokrattu edelleen päivän hintaamme
eli a: 1800 markkaa.

Olemme vähentäneet summasta rästinne a: 700 markkaa, joten tilinumeronne toimitettuanne
hyvitämme teille a: 1000 markkaa, iloista kesää ja päivän tarjouksiimme tutustumista toivotellen.

Nipistin itseäni käsivarresta hain tonnini suoraan Vlp:ltä,  lähdin kotilaan ja siunasin itseni.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Maaseudun maffia on 04. 08. 2008 16:04
Totuus on se että Sjöbergin arvoastekolla myynti ja sitä kautta asiakas oli joku priority 3 tai 4. Näin se on nähtävä ja näin sen asiakkaat myös ovat kokoeneet. Kovin moni ei voi olla eri mieltä.
Henkilökunta hoiti asiat ja asentajat siellä kyllä olleet kovia venymään. Sen olen firmassani huomannut että asentajat tekivät kovasti työtä. Avointa kritiikkiä sai toki tj ja oli yleisesti tiedossa kuinka heikko ihmisten johtaminen on heillä.

Edelle meni ykkösenä tekninen osasto ( keskukset, piuhat kaapelit yms).
Sitten Talousosasto. Kolmantena KTV. Kenties neljäntenä asiakasosasto.

Olen valitettavasti täysin varma siitä että Erik Sjöbergin aikakaudella hallitus ei koskaan tainnut tietää kuinka välinpitämätön näkemys hänellä oli myyntiin. Normaalissa yhtiössä tj olisi vaihdettu tosi vikkellään.

Tunnen monta henkilöä jotka ovat käyneet siellä töissä vain todeten että asioita ei j-lauta voi muuttaa tuossa isossa lasitalossa.

Nyt kun vaihto en viho viimein tapahtunut tuo yritys tulee nousemaan ihan uudelle tasolle,

Osingonjaon osalta siinä ei ole ES:llä mitään yhteyttä esim onnistuneiden strategioden, myynnillisten tai markkinoinnillisten ratkaisujen osalta - yrityksen vahva markkina asema on taannut rahavirran vaikka firman sisällä tehty pitkä lista virheitä ja henkilöstöpolitiikka oli jostakin kaukaa 1890-luvulta.

Kyseisen firman asiakaspalvelu oli kyllä ihan eriksjöbergiläinen eli sellanen firma kun sillä on tj pitä tässä ihan hyvin paikkansa.

Valitettavasti hän on vallankahvassa kiinni vielä HSS:n kautta esim Vasabladettiin ja lukemattomiin kiinteistöihin etc ja tietysti hoitaa synninpoiston evluth seurakunnassa. Ilmainen viini joka sunnuntai et silleen. Sellainen viestintäneuvos meillä.Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: herkkoo on 04. 08. 2008 21:09

Yksi asia mihin kuluttaja-asiamiehen tulisi puuttua välittömästi on tämä kilpailevien laajakaistaoperaattori asiakkaiden kriminalisointi yleensäkin (ei koske vain VLP:tä), eli kun vaihtaa osoitetta niin tulee kuukauden, puolentoista pituinen "karenssi" nettiyhteyksiin, tarkoituksena tietenkin että kilpailijan asiakkaalta menee hermot ja vaihtaa paikallisoperaattoriin.

Noh mobiililaajakaistalla onneksi pärjää auttavasti...
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Janne on 04. 08. 2008 21:09

Yksi asia mihin kuluttaja-asiamiehen tulisi puuttua välittömästi on tämä kilpailevien laajakaistaoperaattori asiakkaiden kriminalisointi yleensäkin (ei koske vain VLP:tä), eli kun vaihtaa osoitetta niin tulee kuukauden, puolentoista pituinen "karenssi" nettiyhteyksiin, tarkoituksena tietenkin että kilpailijan asiakkaalta menee hermot ja vaihtaa paikallisoperaattoriin.


Vaasan seudulla se koskee pelkästään VLP:tä koska he omistavat linjat, kytkevät ja ylläpitävät niitä. Tosin voi vähän ymmärystä antaa miksi kestää kun tätä hoitaa yksi asentaja pelkästään, mutta tuo kuukaus tai puolitoista on liikaa.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Maaseudun maffia on 05. 08. 2008 07:07
Kilpailuvirasto on langettanut uhklsakon VLP:lle kupariparien kytkennän viivityksistä kun kysessää kilpailiajan DSL-yhteys. Oli muistaakseni vuonna 2004 ja uhksasakkoa oli vahvistettu 500 000 euron sanktiolla mikäli toiminta uusitaan.

Sjöbergille käsite asiakaspalvelu oli ihan uusi sana.

Siemensin metrojupakan ajoilta kun istui 2 pv vankilassa epäiltynä lahjonnasta oli suuri koulu hänelle - sieltä kumpusi hänen valtava perlko verottajaa kohtaan. Siitä joskus toiste lisää.

Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Loner on 05. 08. 2008 07:07


Mitäs tuosta. Kyseessä ei ollut mikään iso juttu vaan huvittava episodi.

Tuosta tuli myös mieleen muinoinen saman genren huvittava episodi Vlp:n laskutusta koskien.

Ostin aikanaan yksityiselta ns. vuokrapuhelinliittymän hintaan 800 markkaa.

Myöhemmin laskutus erimielisyyksien johdosta rästiin jäi puhelinlaskua n. 700 markkaa
ja liittymä siten irtisanottiin.

Pyyhin asialla perseeni, kunnes:

Vlp:ltä tuli aikanaan kirje, että irtisanottu liittymänne on vuokrattu edelleen päivän hintaamme
eli a: 1800 markkaa.

Olemme vähentäneet summasta rästinne a: 700 markkaa, joten tilinumeronne toimitettuanne
hyvitämme teille a: 1000 markkaa, iloista kesää ja päivän tarjouksiimme tutustumista toivotellen.

Nipistin itseäni käsivarresta hain tonnini suoraan Vlp:ltä,  lähdin kotilaan ja siunasin itseni.

Tässä toinen esimerkki:

Aikoinaan ostettu VLP:n osake maksoi n. 4200mk - myin muutama kuukausi sitten ja sain 1800,00€...voittoa...voittoa
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Timo Rintamäki on 05. 08. 2008 17:05
Laskekaa kaikki kyseiseen puhelinosakkeeseen ajan myötä kertyneet kulut mukaan eli minun ratkaisuni, että äkkiä eroon tuoreesta vuokraliittymästä hinnalla millä hyvänsä taisi ehkä säästää rahaa paljon enemmän kuin se, että olisi odotellut puhelinosakkeen arvonnousua ja samaan aikaan maksellut puhelinlaskuja ja perusmaksuja.

Ehkä toimin tyhmästi siinä, että irtisanoin vuokraliittymän, enkä siirtänyt sitä jollekin maksusta. Olisin ehkä voinut saada rahani takaisin. Sama se. Huvittava episodi kumminkin.

Onneksi en vaasalaisia.infossakaan noudata periaatetta, jos en ymmärrä, en sotkeudu.

Puhelinosakkeelle maksetaan osinkoakin, nykyään 54 euroa vuodessa, joka jää niukin naukin puhelinosakkeen vuoden perusmaksujen alle, joka on 4,97 kuukaudessa.

Puhelinosakkeen jälleenmyyntihinnan yksiselitteinen vertaaminen puhelinsosakkeen ostohintaan ei kerro totuutta.

http://www.vlp.fi/index.php?sivu=osakeliittyma
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Roikale on 05. 08. 2008 18:06
Sjöberg ym...

Mielenkiintoista kaupunkitarinointiahan tämä, mutta käsittääkseni Sjöberg on ollut kohta vuoden päivät eläkkeellä, joten pitäisikö tässä ketjussa keskittyä firman nykyisten edesottamuksien ruotimiseen?
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Maaseudun maffia on 05. 08. 2008 19:07
Niin on mutta kyseisten herrojen toiminta on viel vallan.

Herrojen pelko on tyhmyyden alku.

Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Jack on 05. 08. 2008 19:07

                                Kuka tarttee VLP:tä?

Jokainen kantaa ristinsä itse.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Besse R. Wisser on 05. 08. 2008 19:07
Herran pelko on herran alku.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: ramiska on 06. 08. 2008 08:08
Kuka tarttee VLP:tä?

Se joka haluaa kaapeliyhteyden Vaasassa.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: herkkoo on 06. 08. 2008 16:04
Kuka tarttee VLP:tä?

Se joka haluaa kaapeliyhteyden Vaasassa.

Tarkoitatko tällä nyt sitä ettei muita laajakaistatarjoajia voisi valita Vaasassa? Ainakin Elisa pitäisi olla saatavissa...
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Niiskutti on 06. 08. 2008 16:04
Vaikka maksan laskuni eri operaattorille, niin samoja kaapeleita käyttävät...

Ja teeveekaapelia täs kai tarkotettiin...
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: herkkoo on 06. 08. 2008 17:05
Vaikka maksan laskuni eri operaattorille, niin samoja kaapeleita käyttävät...

Ja teeveekaapelia täs kai tarkotettiin...

Ok.

Mutta eikös Teeriniemen ja Ristinummen kaapeli-tv yhtiöt ole edelleen voimissaan, ainakin Teeriniemen keskusantenniosuuskunnan sivut löytyvät http://www.tao.fi/

Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Professional on 06. 08. 2008 18:06


Mutta eikös Teeriniemen ja Ristinummen kaapeli-tv yhtiöt ole edelleen voimissaan, ainakin Teeriniemen keskusantenniosuuskunnan sivut löytyvät http://www.tao.fi/Kyllä Vaasan kaapeliverkon rakentaja Vlp omistaa edelleen verkkonsa oli kaistaa sitten vuokrattavissa

vaikka mandariinikiinan munkkiyhteisöstä.

         Miten sen taittelisi rautalangasta.?

         Siis Maitokärryt  omistaa Vlp, kuskit ovat vain vuokralla.

Poikkeuksen tekee vain Vaasan Sähkö Oy, Nette verkollaan, joka kulkee
tietty oman sähköverkkonsa rinnalla.

Tosin huomattavasti suppeammalla alueella sukkuloiden...
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: herkkoo on 06. 08. 2008 18:06


Mutta eikös Teeriniemen ja Ristinummen kaapeli-tv yhtiöt ole edelleen voimissaan, ainakin Teeriniemen keskusantenniosuuskunnan sivut löytyvät http://www.tao.fi/Kyllä Vaasan kaapeliverkon rakentaja Vlp omistaa edelleen verkkonsa

Kyllä kyllä mutta entä jos asiakas välttämättä haluaa signaalin Teeriniemen osuuskunnasta :=)

Onko muuten käyty verisiä taisteluita antenniosuuskuntien rajoilla, ymmärtääkseni vlp:lle kaikki kilpailijat ovat "som hanttiinpanijat"
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Niiskutti on 06. 08. 2008 18:06
Kun kerran viitsit kaivaa tuon sivun esiin, olisit voinut sieltä lukea vastauksen kysymykseesi (jos ymmärsin mitä haet takaa)

Lainaus sivuilta :
"Digitaalisuuden myötä päätettiin sekä digitaalinen että analoginen signaali ostetaan toistaiseksi paikalliselta puhelinyhtiöltä, Vaasan Läänin Puhelin Oy:ltä. Näin ollen kaikki VLP:n palvelut toimivat myös Teeriniemen keskusantenniosuuskunnan kaapeli-tv verkossa."
http://www.tao.fi/

Sama se on mistä sen signaalin repii, vlp siellä on jossain aina mukana...
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: herkkoo on 06. 08. 2008 18:06
Kun kerran viitsit kaivaa tuon sivun esiin, olisit voinut sieltä lukea vastauksen kysymykseesi (jos ymmärsin mitä haet takaa)

Lainaus sivuilta :
"Digitaalisuuden myötä päätettiin sekä digitaalinen että analoginen signaali ostetaan toistaiseksi paikalliselta puhelinyhtiöltä, Vaasan Läänin Puhelin Oy:ltä. Näin ollen kaikki VLP:n palvelut toimivat myös Teeriniemen keskusantenniosuuskunnan kaapeli-tv verkossa."
http://www.tao.fi/

Sama se on mistä sen signaalin repii, vlp siellä on jossain aina mukana...

Se nyt on vähän sama kuin sähkön kanssa, vaikka sopimus on Vaasan Sähkön kanssa niin mistä sen tietää mistä Fortumilta tai Vattenfallilta sen sähkönsä oikeasti hankkivat, voihan olla että kaikki omat "voimalat" on pelkkää kulissia omia nelivärijulkaisuja varten :=)

Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Professional on 06. 08. 2008 18:06
   
           Ainahan Vlp on verkkoaan pantannut, niinkuin Pikipruukkikin aikanaan asuntojaan.

            Syykin lienee hyvin looginen.

            Mikäli omistat maitokärryt kuskeineen ja vuokraat niitä myös kilpailijoillesi.

            Myy siinä itse sitten.

                               ulkosynnytin mikä logiikka ja vielä varoituksen sanat:

                               Älä kokeile tätä kotona...:-o
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Liiteri on 26. 08. 2008 13:01
Kun kerran viitsit kaivaa tuon sivun esiin, olisit voinut sieltä lukea vastauksen kysymykseesi (jos ymmärsin mitä haet takaa)

Lainaus sivuilta :
"Digitaalisuuden myötä päätettiin sekä digitaalinen että analoginen signaali ostetaan toistaiseksi paikalliselta puhelinyhtiöltä, Vaasan Läänin Puhelin Oy:ltä. Näin ollen kaikki VLP:n palvelut toimivat myös Teeriniemen keskusantenniosuuskunnan kaapeli-tv verkossa."
http://www.tao.fi/

Sama se on mistä sen signaalin repii, vlp siellä on jossain aina mukana...

Se nyt on vähän sama kuin sähkön kanssa, vaikka sopimus on Vaasan Sähkön kanssa niin mistä sen tietää mistä Fortumilta tai Vattenfallilta sen sähkönsä oikeasti hankkivat, voihan olla että kaikki omat "voimalat" on pelkkää kulissia omia nelivärijulkaisuja varten :=)Niin, antenniosuuskunta (Teeriniemen) omistaa kaapelit, vahvistimet ja putket maassa. Hetkellä jolloin digitv lähetykset alkoivat vuosituhanteen alkupuolella oli ainut järkevä ratkaisu ostaa signaali ulkopuoliselta toimittajalta, kuin alkaa rakentamaan omaa digipäävahvistinta silloisen analogisen rinnalle. Tällä hetkellä tilanne on se että täälläpäin ei ole juurikaan muuta varteenotettavaa signaalintarjoajaa. Toisaalta on hieno nähdä että maailma muuttuu. Vaihtoehtoisia signaalintarjoajia on näköpiirissä joka tarkoittaa kilpailua ja toivon mukaan parempia aikoja tälläkin saralla. Ja voihan niihin putkiin pukata jotain fiksumpaakin kuin caox kaapelia jatkossa.  http://www.fionets.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=2
Liiteri
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: herkkoo on 26. 08. 2008 18:06
Kun kerran viitsit kaivaa tuon sivun esiin, olisit voinut sieltä lukea vastauksen kysymykseesi (jos ymmärsin mitä haet takaa)

Lainaus sivuilta :
"Digitaalisuuden myötä päätettiin sekä digitaalinen että analoginen signaali ostetaan toistaiseksi paikalliselta puhelinyhtiöltä, Vaasan Läänin Puhelin Oy:ltä. Näin ollen kaikki VLP:n palvelut toimivat myös Teeriniemen keskusantenniosuuskunnan kaapeli-tv verkossa."
http://www.tao.fi/

Sama se on mistä sen signaalin repii, vlp siellä on jossain aina mukana...

Se nyt on vähän sama kuin sähkön kanssa, vaikka sopimus on Vaasan Sähkön kanssa niin mistä sen tietää mistä Fortumilta tai Vattenfallilta sen sähkönsä oikeasti hankkivat, voihan olla että kaikki omat "voimalat" on pelkkää kulissia omia nelivärijulkaisuja varten :=)Niin, antenniosuuskunta (Teeriniemen) omistaa kaapelit, vahvistimet ja putket maassa. Hetkellä jolloin digitv lähetykset alkoivat vuosituhanteen alkupuolella oli ainut järkevä ratkaisu ostaa signaali ulkopuoliselta toimittajalta, kuin alkaa rakentamaan omaa digipäävahvistinta silloisen analogisen rinnalle. Tällä hetkellä tilanne on se että täälläpäin ei ole juurikaan muuta varteenotettavaa signaalintarjoajaa. Toisaalta on hieno nähdä että maailma muuttuu. Vaihtoehtoisia signaalintarjoajia on näköpiirissä joka tarkoittaa kilpailua ja toivon mukaan parempia aikoja tälläkin saralla. Ja voihan niihin putkiin pukata jotain fiksumpaakin kuin caox kaapelia jatkossa.  http://www.fionets.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=2
Liiteri

Onhan noita pienempiäkin kaapeliyhtiöitä joilla on omat laitteet digitaalilähetysten välittämiseen mutta todennäköisesti VLP teki sellaisen tarjouksen signaalin välittämisestä ettei ollut rahallisesti mieltä sijoittaa omaan kalustoon - nythän tilanne saattaa olla jo ihan toinen kuin silloin digin alkuaikoina....

Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Liiteri on 27. 08. 2008 08:08

Onhan noita pienempiäkin kaapeliyhtiöitä joilla on omat laitteet digitaalilähetysten välittämiseen mutta todennäköisesti VLP teki sellaisen tarjouksen signaalin välittämisestä ettei ollut rahallisesti mieltä sijoittaa omaan kalustoon - nythän tilanne saattaa olla jo ihan toinen kuin silloin digin alkuaikoina....Tilannehan on muuttunut viimeisen vuoden-parin aikana melkoisesti kanavatarjonnan suhteen kun on päästy analogisista teresteriaalilähetyksistä eroon. En nyt viikonloppuna laskenut, montako kanavaa Lapua lähettää mutta näyttäähän siellä olvan kymmeniä maksukanavia tarjolla jakeluvelvoitteisten lisäksi.

Muutama pikkuinen CATV operaattori taitaa olla rannikolla jotka välittää omiin kaapeleihin tarjontaa, ilmeisesti tuon saman mitä ilmastakin löytyy ?? En tiedä tarkemmin. Perusongelma lienee kuitenkin salauksen tekeminen maksukanaville. Ei taida monikaan haluta 3-5 eri korttia digiboksiin riippuen siitä tuleeko signaali mistä satelliitista ja keneltä ostettuna/millä sopimuksella. Eli CATV operaattorin pitää prkaa salaus ja salata uudestaan omalle kortilleen ja antaa valtuutukset  jotta ei tarvita useampaa korttia.

Jatkossa ehkä saamme IPTV signaalin. Toivon mukaan vielä http://www.openiptvforum.org/ standardin mukaisesti.   Nyt OpenIPTV ei luonnollisesti signaalintarjoajia taida houkutella koska se luo kilpailua eri operaattoreiden välille helpommin. Jatkossa toivon mukaan tähän tai vastaavaan mennään jolloin asiakkaalla on yksi boxi/tv jolla voidaan valita kanava se kanava siltä operaattorilta jolta halutaan.

Liiteri
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Maaseudun maffia on 02. 09. 2008 06:06
Ja mitä tapahtuu VLP:ssä.

Palveluketjun integraatiota omistuksellisin ostoin - kovin kovin myöhään. Erik Sjöbergillä ei ollut näkemystä asiaan koska hänellä ei ollut kiinnostusta asiaan - myynti ja ASIAKAS ja palvelu.

Nyt VLP:llä menee kovaa.

Ihme kun tällaiset Sjöbergiläise jarrut saavat istua rauhassa paikallaan näin helvetin pitkään!

Ihanaa kun hän on siirtynyt eläkkeelle!! yes
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Bjarne Östman on 30. 10. 2008 21:09
Ärärrärräräräärrrr!!!! Taas menee hermo... tuli kaapelikortin vuosimaksu!
Erittelyssä lukee Kaapelikortti 20,00euroa/vuosi ajalta 1.1.07-31.12.07
Loppusumma, maksettavana 20,04euroa MITÄ HELKKARIA?!?! Melkeen vois viedä kortin sinne takas ja sanoo et unohtakaa koko juttu... samalla nettikin vaihtoon... :D
Onneksi on edullisempia vaihtoehtoja, kanavapaketti, kaapelikortti, pikinetikka ja lankaliittymä tarkoitti meikäläisen perheessä n. 100 euroa/kk (600 Fmk), ei helskutti ajattelin, mökillä näkyy analogisella sateliittivastaanottimella maksutta suomen pääkanavat, pari ruotsin ja muista maista mieletön määrä joten kun telkkua pääasiassa viikonloppuisin ehtii katsoa niin se kaapelikortti oli turha kapistus, lankapuhelin siirtyi valtakunnallisen operaattorin hoitoon ja toimii nyt ihan vanhalla kotinumerolla paikallispuhelun hinnalla koko maassa kännykässä, samaiselta operaattorilta sain lyhyeen puhelinkeskustelun ansiosta nopean mobiililaajakaistan tosi edullisesti ja se on käytössä osoittautunut mainioksi kapistukseksi. Nyt ei tarvitse pitää rahat kiinni Vlp,n liittymässä ja kaiken lisäksi säästöä syntyy n. 50 euroa/kk, se on vuodessa n. 600 euroa. Ei tarvi odottaa pikinetikan trimmaamista, sitä kun on trimmattu alusta alkaen miltei tuloksetta.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: ramiska on 31. 10. 2008 18:06
Olisin erittäin kiinnostunut tietämään, että mistä satelliitista saat ANALOGISENA suomen kanavat maksutta? En ole nähnyt moista ainakaan 5 vuoteen.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Bjarne Östman on 02. 11. 2008 15:03
Sori, olin huolimattomasti kirjoittanut, ruotsin 1 ja 2 näkyvät harava-antennilla samoin suomen kanavia ainakin 7 kappaletta, nämä kortittomalla digiboksilla. Tänä viikonloppuna näkyi joitakin suomen maksukanavia ilmeisesti kaikilla, junior, fakta ja max ainakin jotka normaalisti mielestäni eivät näy. Sateliittien kautta tulee kuten varmaan tiedät satoja kanavia analogisena edelleen, kieltämättä digitaalisella sellaisella näkyy varmasti vielä paljon enemmän. Halusin vain sanoa että tällainen tv;n pienkuluttajaperhe,  pärjää mainiosti ilman vlp,n palveluita.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Risto Helin on 02. 11. 2008 16:04
Tänään on esiintynyt paljon häiriötä ainakin max kanavilla , kuinkahan olenko ainoa jolla on ollut ongelmaa.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Maaseudun maffia on 10. 12. 2008 06:06
Erik Sjöberg eläkkeelle....mitä sen jälkeen onkaan tapahtunut? Lista on pitkä.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Gerbyn Kuningas on 06. 02. 2009 05:05
VLP/Anvia tekee sen jälleen, Pohjalainen, julkaistu: 06.02.2009 06:55:
"Ensi viikolla ystävänpäivänä starttaava uusi erityisesti naisille suunnattu trendikanava Liv näkyy joka päivä ilmaiseksi kaikissa Suomen kaapelitalouksissa paitsi Anvian (VLP) alueella. Kanavan ohjelmisto koostuu eri elämänalueisin liittyvistä sarjoista ja dokumenteista.
- Kanava näkyy täysin ilmaiseksi kaikissa Suomen kaapelitalouksissa 14.2 alkaen, toteaa Nelonen Median tiedottaja Anu Sokura.
- Liv toimii mainosrahoitteisesti eli on kaikille katsojille maksuton.
Liv näkyy kanavapaikalla 8 kaapelitalouksissa joka päivä aamu seitsemästä puoleenyöhön. Antennitalouksissa Liv näkyy arkisin kello 10-14.
Tähän asti kanavaa on markkinoitu ilmaiskanavana. Anvian kaapelitalouksissa joutuu kuitenkin lunastamaan 49 euroa maksavan kaapelikortin, mikäli haluaa kanavan kokonaan näkyviin. Sen jälkeen kanavapaketista juoksee parinkympin vuosimaksu.
Suomen ensimmäistä lifestyle-tv-kanavaa markkinoivalle Nelonen Medialle Anvian järjestely tulee yllätyksenä.
- Minulla on ollut se käsitys, että kanava on ilmainen kaikille kaapelitalouksille, toteaa Sokura."

Eli vähän sama kuin aikanaan subin kanssa. Ainoana Suomessa, hienoa Anvia! Vaikka en katsoisikaan kys. kanavaa, niin tuntuu tuo Anvian harjoittama politiikka perin ihmeelliseltä.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Nahikas on 06. 02. 2009 05:05
Kyllähän nämä Anvian elkeet siltä näyttävät että putiikissa on vaihtunut muutakin kuin nimi.
Jotenkin siitä on tullut aktiivisempi, nimeä myöten nykymenon mukainen agressiivisuus ja isommaksi tulemisen polte leimaa menoa.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Kari Lajunen on 06. 02. 2009 07:07
Tänään on esiintynyt paljon häiriötä ainakin max kanavilla , kuinkahan olenko ainoa jolla on ollut ongelmaa.

Koko ajan.  Ykkösen ja kakkosen tekstityksestä jää silloin tällöin tekstiä pois.
Vika on niin pieni ettei siitä ole valitettu mutta ongelma näkyi olevan ihan
yleinen koska siitä on täällä puhuttu.   
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Timo Rintamäki on 06. 02. 2009 08:08
Antenniverkossa ja kuparikaapeliverkossa jaettavat televisiolähetykset yksisuuntaisena teknologiana ovat tiensä päässä. Yhä useampi tietokoneen ja nopean laajakaistan hankkinut heittää televisionsa romulaariin ja irtisanoo televisiolupamaksun. Itsekin olen tehnyt niin. Saattaa käydä niinkin, että kuntalaiset itse hankkivat kattavan taustamateriaalin internetkirjoituksiinsa kuvaamalla videoita ja ottamalla kuvia ja keräämällä tietoja ja näin saattavat jopa ilmaisella työllään pestä median edustajat journalismin sisällössä ja laadussa ja kattavuudessa.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Roikale on 06. 02. 2009 12:12
VLP/Anvia tekee sen jälleen, Pohjalainen, julkaistu: 06.02.2009 06:55:
"Ensi viikolla ystävänpäivänä starttaava uusi erityisesti naisille suunnattu trendikanava Liv näkyy joka päivä ilmaiseksi kaikissa Suomen kaapelitalouksissa paitsi Anvian (VLP) alueella.

Eli mikään ei ole muuttunut 2005 kirjoittamastani avausviestistä. Digitalisointi on jo saatu päätökseen, joten mihinkähän tekosyyhyn Anvia tällä kertaa vetoaa?
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Tapio Osala on 06. 02. 2009 18:06
Netikassa on ollut vähemmän häiriöitä/katkoksia ja se on hieno asia, että Netikan päivystys on paikalla myös iltaisin ja taitaa olla myös viikonloppuisin. Aika moni ongelma ratkeaa keskuksesta kaukosäädöllä. Kun vielä saisi asentajatkin 24/7 päivystykseen....
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Maaseudun maffia on 10. 02. 2009 09:09
Kirjoittaja poistanut viestin. Lisää tietoa mahdollisessa kirjassa.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: qwer on 10. 02. 2009 14:02
...
Eli Radiolinjan puhelut olivat nolla euroa mutta Sjöberg päätti rokottaa myyjiään kun eivät suostuneet allekirjoittamaan uusia puhelinetu sopimuksia joissa myyjän vapaat työpuhelut olisi rajoitettu n 30 euroon kuukaudessa. Siis kyseessä oli yritysmyyjien työpuhelin jossa myyjien olisi pitänyt arvioida kuukaudessa kuinka paljon niitä asiakaspuheluita otti ! Kukin myyntitoiminnassa ollut ymmärttää että jos myyjä joutuu arvioimaan edustaen yritystä että myyntipuhelulut mahdollisesti vähennetään palkasta VÄHENTÄÄ omaa tekemistään. Erityisen erikoista tämä näyttää olevan juuri puhelinyhtiössä jossa firman ulkoinen nettokustannus on minuuttitaksaa jopa paljon pienempi kun mahdollinen minuuttitaksa.
...

Enpä ole ennen kuullut, että selkeitä työpuheluita tarvitsisi työntekijän missään itse maksaa. Olisiko kyseessä voinut olla esim. jonkinlainen puhelimen käytön ohjausyritys, että ulospäin suuntautuvat myyntipuhelut olisi pääsääntöisesti pyrittävä hoitamaan talon luureilla työhuoneesta, ja vältettävä (firmalle kalliimpaa) kännykän käyttöä, ja siksi kännykällä otettavien työpuheluiden määrää haluttiin rajoittaa?
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Maaseudun maffia on 10. 02. 2009 16:04
Lisäjorinat kirjassa.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: ramiska on 10. 02. 2009 20:08
Erikistä ja VLP:stä olisi kiva saadakkin kirja. Hänestä on niin paljon juttuja liikkeellä, että se ei olisi edes mikään ongelma!
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Maaseudun maffia on 11. 02. 2009 12:12
Kerro joku asia mutta muista että jos ylität herjaamis - tai kunnianloukkas syytekynnyksen on sinun oltava valmis todistamaan asiasi :-)

Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Gerbyn Kuningas on 17. 02. 2009 09:09
Liv -kanavan mainostettiin näkyvän kanavapaikalla 8. Ehdin jo perskules mennä poistamaan kaikki ylimääräiset Canaö+ ja muut kanavat luettelosta, kunnes luin Anvian sivuilta:

"Kanavapaikalla 8 Liv-kanava lähettää ohjelmaa ma–pe 11-15. Laajemman ohjelmatarjonnan Liv-kanava tarjoaa Next-kanavapaketissa, kanavapaikalla 20, jossa ohjelmaa päivittäin klo 7-24."

On tuo Anvian touhu tämänkin suhteen kyllä käsittämätöntä. Miksi siis kanava maksaa täällä mutta ei muualla? Saisinko vastauksen, miksi muaalla ei signaalinsiirrosta tule maksua??
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Maaseudun maffia on 18. 02. 2009 09:09
Anvian P Haavisto asiaa valaisi kyllä asiallisesti lehdessä. Jos Anvialle ei signaali tule vastikkeetta on pieni maksu oikeutettu. LIV:stä ilmoitettiin että signaali on vapaasti siirrettävissä eli kumpaan tässä siis uskoa....LIV vai Anvia? Int e ju detta på LIV och DÖD - pikkujuttu :-)

Kyllähän firma on selkeesti freesimpi kun isojarru siirtynyt eläkkeelle :-)

Taitaa johtua siitä että hallitukseen on saatu alaosaamista ja henkilöitä joilla munaa.

Muistan erään esimerkin mitä tarkoitan:

Eräs toimitusjohtaja valittiin hallintoneuvostoon ja ensimmäisessä kokouksessa hän ilmoitti että hallitusneuvosto tulee yhtiöjärjestyksestä poistaa. Koska ehdotus ei saanut kannatusta hän irtisanoutui halintoneuvoston paikalta heti. Kyse oli Finnsat Oy:n TJ Leif Saarela joka nykyään Anvia TV:n johtaja.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: hartsa on 18. 02. 2009 20:08
Alkuperäisen aiheen kysymykseen vastaus: erittäin tyytyväisiä. Huippuluokan palvelua.

Minulla oli nelisen vuotta Soneran nettiyhteys. Sen saaminen kesti aikanaan kolme kuukautta tilauksesta, vaikka oli luvattu kuukaudessa. Soittelin viikon-parin välein palvelunumeroon, jossa jonottelin aina pitkät ajat, kunhan ensin päästin kaikkien valikkojen läpi. Vastaaja oli aina joku poikanen tai tyttönen joka ei osannut auttaa millään tavalla, kunhan sanomalla että syy viiveeseen on paikallisen puhelinyhtiön. Ei, toimitusaikaa ei osata sanoa.

Nyt talvella Sonera sitten nosti hintoja ja vaihdoin edullisempaan Anviaan. Toimitus luvattiin 2 viikossa ja annettiin jopa täsmällinen päivä jolloin se toimii. Kun se päivä tuli, piruuttani ajattelin heti soittaa kun yhteys ei toiminutkaan. Vikailmoituksista, josta vastattiin heti, yhdistettiin suoraan HUOLTOPÄÄLLIKÖLLE. Joka kertoi että oli käyty yrittämässä asennusta mutta Sonera ei ollut purkanut sovittuna aikana entistä, joten ei voitu asentaa. Minun valtuutuksellani purkivat sitten kilpailijan asennuksen vielä samana päivänä.

Oli aivan täysin toisen luokan palvelua, erittäin ripeää, ammattitaitoista, asiantuntevaa, ja vielä henkilökohtaista. Ei valikkoja vaan ihmisiä. Kaikkiaan ensiluokkaista.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Timo Rintamäki on 18. 02. 2009 21:09
Itsekin hankin keväällä 2005 Soneran laajakaistan. Sitäkin sai odottaa kolmatta kuukautta. Silloin en tiennyt mistä odotusaika johtuu. Sittemmin sain tietää, että Vaasan alueen puhelinlinjat asentaa ja hallinnoi VLP. Kilpailijoiden liittymien asentamisessa VLP ei ilmeisesti pitänyt turhaa kiirettä. Oliko se sitten jokin hallinnollinen päätös vai mikä.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Gerbyn Kuningas on 19. 02. 2009 06:06
Itsekin olen nettipuolella enemmän kuin tyytyväinen Netikkaan. Aina saa palvelua samantien asiantuntija tasolta oli sitten kyseessä wlan konffaus tms. Loistavaa palvelua. Televisio kanavien puolella kuitenkin ihme häröilyä, jolla saadaan paljon pahaa verta aikaan..
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Maaseudun maffia on 19. 02. 2009 16:04
VLP:lle langetettiin joskus 2003 tai 2004 jopa 500 000 tuhannen euron uhkasakko koska oli viivytellyt muun operaattorin kupariparin kytkennässä. Eli kyllä tässä viivytelty on ainakin aikasemmin ihan tietoisesti.

Mitä tulee Soneraan niin joudut valikkoviidakkoon ja samoin Elisassa,,,isot firmat jossa tieto hajanaista ja niitä flikkoja ja poikia jotka halvalla siellä töissä - eivät osaa eivätkä tiedä. Tämä puoli jos haluaa palveluna ainut oikea vaihtoehto on Anvia.

Painavimpana asiana painottaisin lamaaikana kotimaisuutta ja yksityisen firman suosimista.

Elisa Oyj:n omistaa n 70% eläkerahastojen kautta USA:n rikkaat mummat ja paapat ja TeliaSoneran alkulähteet =Z Posti ja lennätinlaitos ja valtiollisen telemonopoolin puolestajapuhuja Numero UUNO ja nyt n 45% omistus bye Svenska staten...

Sitä saa mitä tilaa,,,nyt kun Sjöberg on eläkkeellä on ainut oikea vaihtoehto ANVIA!
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: massi on 21. 02. 2009 08:08
Kyllähän paikallista pitäisi suosia, mutta joku raja pitäisi olla Anvian ahneudellakin,

ettei sentään ilmaiskanavasta laskuttaisi.Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Maaseudun maffia on 21. 02. 2009 19:07
kllllllll
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Maaseudun maffia on 19. 03. 2009 15:03
No niin...nyt ne sit tuli eli historialliset VLP:n ekat YT-neuvottelut. Monopoliasemasa ollut operaattori ei ole koskaan 130 v aikana joutunut tämän eteen. Sjöbergillä ei ollut kokonaiskuvaa markkinoista, ei kuvaa palveluketjutegraatiosta yritysostoin( mm Geotrack) ja ei liioin henkilöstön osalta managementtia eli henkilöstö voi pääsääntöisesti huonosti koko hänen valtakaudellaan. Kulminaatiopiste oli 2000-luvun alkupuoli jossa tilanne kärjistyi sen verran että tj päätti rauhoittaa tilanne tilaamalla Erkki Paajanen Oy:ltä sisäinen henkilöstötutkimus jonka tuloksia nähtävästi Erik Sjöbergin esimies (hallituken pj) ja hallitus ei saanut koskaan  lukeakseen. Olen kuullut että lähes kaikki VLP:n työntekijät täyttivät tutkimuksen ja takaisin palautettiin n 99%. Useimmat jäivät jopa töiden jlk kirjoittelemaan asioita tutkimuken avoimiin kysymyksiin. 

Onko YT:t ja se tilanne johon Anvia on joutunut uuden tj:n aiheuttamaa? EI. Sjöbergin myynnnillinen osaamattomuus ja heikko markkinoiden  hallinta ja erityisesti samalla heikko johtaminen ovat ne suurimmat syyt että nyt ollaan tultu siihen tilanteeseen että VLP:ltä porukkaa aletaan laittaa pihalle.

Häntä ollaan sanottu vahvaksi johtajaksi - itse olen tämän henkilön suhteen täysin eri linjoilla. Ihmetyksen aihe on ollut kuinka hän pystyi löytämään tukioijta jotta hän kykeni saada luottamus tuossa hallinnollisessa tehtävässä nuon kauan.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: herkkoo on 24. 03. 2009 13:01

Ennen Elisa-laajakaistan siirtoa piti odottaa 1-2 kk Vlp:n alueella, nyt näyttäis että runsas viikko riittää? 

Että näin se tekninen kehitys menee eteenpäin :=)

Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Maaseudun maffia on 24. 03. 2009 15:03
Kyllähän se Viestintävirastosta tai Kilpailuvirastosta selviää kuka viivyttelystä vastasi. Erikoista sinänsä että Sjöberg joissakin asioissa osoitti pääsäismunaa vaikka pelkäsi virastoja yli kaiken. Erityisesti verovirastoa.
Joku sanoi hänen kärsivän jopa ujoudesta koska hänellä oli niin vaikeata saada aikaan normaalia dialoogia henkilökuntansa kanssa. Itse tulkitsin sen enemmän ylimielisyydeksi ja tunneälyn köyhyydeksi jossa muiden henkilöiden edesottamukset olivat aina kielteisiä asioita. Tapahtui sitten ihan mitä vain - ne olivat tuomittavia.

Voin sanoa että Sjöbergin hengen saaminen ulos Anviasta voi kestää 3-5 vuotta.

Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: kamaroudari1 on 24. 03. 2009 16:04
Voin sanoa että Sjöbergin hengen saaminen ulos Anviasta voi kestää 3-5 vuotta. Sjöberg on vihattu henkilö. Piste.


Tuntematta henkilökohtaisesti lähemmin sen paremmin E Sjöbergiä kuin nimimimerkkisi taustahenkilöä, totean että, varmasti lukijat uskovat jo, että katkerasti vihaat mollaamaasi henkilöä.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Maaseudun maffia on 25. 03. 2009 07:07
öööööö
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Maaseudun maffia on 13. 04. 2009 17:05
kk
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Niiskutti on 21. 01. 2010 17:05
Onko kenelläkään Anvia Koti-pakettia?
Kotitotaalisopimukseni Saunalahden kanssa on päättymässä enkä pärjää enää ilman nopeaa 8/1 tai 24/1 intternettiä. Tarvitsen myös tallentavan digiboxin ja mielellään jotenkin kivasti mediaa PC->TV, eli elokuvia, juutubea ja sellaista.

Tällä hetkellähän tuo kotitotaali tallentaa verkkoon jopa 5000Gigaa ohjelmia, joita voi katsoa netin kautta silloin kun haluaa. Vaikka 2 vuoden päästä tallennuksesta. Voi katsoa sekä koneelta että tv:stä.

Anvialla tämä menee näin: Tallentaa 11 kanavan kaikki ohjelmat ympäri vuorokauden ja katsella niitä silloin kun sinulle parhaiten sopii. Nauhoitetut ohjelmat ovat katsottavissasi viikon ajan.
Netikka TV:tä voit katsoa Netikka TV -boksiin liitetyllä televisiolla tai tietokoneen ruudulta. Sisältyy Anvia Koti -paketin kuukausihintaan (Netikka TV -boksi lisämaksusta 150e/200e tai vuokralle).

Mietin myös, että olisikohan järkevämpi ottaa internet erikseen, ja sitten ostaa hyvä digiboxi, johon voi tallentaa ne ohjelmat jotka haluaa säästää, ja tässä olisi vaikka sitten usb-paikka, jonka kautta voisi siirtää PC:lle ja polttaa vaikka levylle. Sarjojen tallennukseen voisi sitten sopia TVKaista palvelu...hmmm..

Mutta jos sinulla on tuollainen paketti, niin kerro vähän oletko ollut tyytyväinen niin tiedän sitten harkita..(minulla on ennakkoon hieman hampaankolossa Anviasta, mutta toivon että parissa vuodessa ovat saaneet yhteydet toimimaan kunnolla.)

Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Gerbyn Kuningas on 28. 01. 2010 05:05
Mietin myös, että olisikohan järkevämpi ottaa internet erikseen, ja sitten ostaa hyvä digiboxi, johon voi tallentaa ne ohjelmat jotka haluaa säästää, ja tässä olisi vaikka sitten usb-paikka, jonka kautta voisi siirtää PC:lle ja polttaa vaikka levylle. Sarjojen tallennukseen voisi sitten sopia TVKaista palvelu...hmmm..
Tuohan on laitonta polttaa niitä levylle. Tallentaa toki saat digiboksiin, mutta levylle polttaminen on käsittääkseni nykyisen lainsäädännön mukaan rikos. ;)

No joo, mutta asiaan. Mielestäni pääset halvemmalla ostamalla digiboksin erikseen ja nettiliittymän erikseen. Eri asia onkin sitten käytön helppous, youtuben selaaminen jne. kun ei digiboksilla onnistu.

Netikka liittymä ainakin itselläni pätki pidemmän aikaa, kunnes korjauksen jälkeen on toiminut moitteetta. Help desk taitaa olla nettiliittymissä paras mitä tälle alueelle saa. Soitappa vaikka Soneralle vs. Netikka, niin tiedät mistä puhun.
Title: Re: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Niiskutti on 28. 01. 2010 10:10
Nojoo, sain Saunalahdelta vastauksen, että palveluuni ei vielä ole tulossa muutoksia, että toistaiseksi voimassaolevana tulisi jatkumaan, ja laitteet jotka piti olla vuokralla saisi pitää vaikka lopettaa homman. Niillä saan jaettua mediaa televisioon todennäköisesti sitten jatkossakin.

Quote
Tuohan on laitonta polttaa niitä levylle. Tallentaa toki saat digiboksiin, mutta levylle polttaminen on käsittääkseni nykyisen lainsäädännön mukaan rikos. Wink
Missä siitä rikos tulee?

Mielenkiinnolla muuten katselen miten käy tuon TV-Kaista kiistan, Netikka TV on aivan samanlainen palvelu.

Olen tyytymätön myös siihen, että yli kahteen vuoteen ei ole maksiminopeuksissa tullut mitään muutosta, siis omalle kohdalle. On kai jotain taloyhtiöitä kuidutettu, mutta eipä se mua hyödytä.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: vaasalainen on 03. 04. 2010 05:05
Jos viestiin ei ole vastattu 300 vrk., se poistuu automaattisesti.  Tämä on ainoa tapa säilyttää tärkeä viestiketju.
Title: kaapelikortti 0e/vuosi (kampanja)
Post by: Niiskutti on 19. 05. 2010 15:03
http://www.anvia.fi/fi-FI/Yksityisille/Televisio/Sivut/televisiokampanjat.aspx (http://www.anvia.fi/fi-FI/Yksityisille/Televisio/Sivut/televisiokampanjat.aspx)

Hakekaa ny ku ilmatteeks saa!!!

Muutin otsikkoa, että juttu huomataan..
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: vaasalainen on 03. 08. 2010 10:10
No, ei niin vanha.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: eklu on 31. 08. 2010 16:04
Vaihdoin liittymäni nopeammaksi ja eilen viiden jälkeen soitti asentaja että on kytketketty, vanha liittymä poikkaistiin ja yllätys yllätys uusi ei toiminutkaan. Koko tämä päivä on mennyt teletappien ihmettelyyn ja kahdenaikaan totesivat että ovat kytkeneet väärään asuntoon. Nuo ammattitaidottomat vatusveskit yrittivät ettei mulla ole oikein kytketty ja pyysivät ottaa virran pois laitteista 15min ja muuta paskaa, tämmöistä vikaa eivät kykene korjaamaan päivässä. On kiva soittaa niiden helppariin ja kuunnella hissimusiikkia puoli tuntia, näkevät mun laitteen ja toteavat ettei se saa IP-osoitetta. Vanha asiakas ja tässä palkka, olen ostanut heiltä litran maitopurkin joka päivä vaikka siinä on ollut vain 3 Dl maitoa. Josei huomenna toimi menee tilaus Soneralle ja vien itse lankapuhelimen heille takaisin ja myyn osakkeen pois.

Tämä ei ole sitten ensinmäinen kerta, heidän yliheittojensa takia on ollut netti poikki 5vrk ennenkin. Tuo rantaruottalaisten miehittämä laitos on syvältä.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: AD on 31. 08. 2010 17:05
No et ole ainut pettynyt, itse riitelin päivänselvän asian koskien kyseisen laitoksen osakkeensiirtoa.
asiasta väännettiin kättä pari kuukautta, soiteltiin tuntitolkulla, ja lopputulos pitkän pelleilyn jälkeen oli se minkä ensimmäisessä keskustelussa ehdotin.
No kuitenkin ylemmällä taholla kuin asiakaspalvelussa löytyi järkeviä ihmisiä, sellaisia jotka selvittivät heille, ei itselleni oleelllisia asioita saadakseen asiakkaalleen oikeudenmukaisen lopputuloksen.
Asiakaspalvelu,,, enpä viitsi sanoa siitä enempää.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: rasvattu ajatus on 31. 08. 2010 18:06
Juu oikein olen tyytyväinen nyt kun en enää ole vlp paskalafkan asiakas. Netti on toiminut oikein hyvin siitä lähtien. ennemmin kärsittiin jatkuvista katkoista.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: eklu on 31. 08. 2010 20:08
Joo eli pitänee vaihtaa firmaa, mitä noiden kanssa leikkii kun vakio asiakkaat ei kiinnosta. Nythän saa ilmeisesti puhelinosakkeestakin kunnon hinnan, mitä mä silläkään teen ku kämppä on täynnä kännyköitä.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Niiskutti on 31. 08. 2010 20:08
Juu oikein olen tyytyväinen nyt kun en enää ole vlp paskalafkan asiakas. Netti on toiminut oikein hyvin siitä lähtien. ennemmin kärsittiin jatkuvista katkoista.

Eikös piuhat ole kaikkialla Vaasan alueella kuitenkin Anvian? Vai onko Soneralla omat kaapelit?

Tosin, itse olen tehnyt saman huomion, että "määrittelemätön ja tuntemattomasta syystä johtuva pätkiminen sekä katkokset" ovat kaikonneet vaihtaessani reilut 2v sitten Saunalahteen. Katkoksia on tainnut olla kaksi, sekä yksi ennalta ilmoitettu päivitystöistä johtuva. Vieläkään ei ole tarvetta vaihtaa, edullisempaa / nopeampaa ei paikallinen yhtiö tarjoa, vaikka tarvetta jo alkaa olla. Pitkän aikaa on menty sillä mitä silloin tarjottiin. Onneksi uskalsin tarttua tarjoukseen. Tästä vaihdetaan vain pakon edessä, ja silloinkin saatan vaikka mokkulan ottaa ennemmin, vaikka se häiriöherkempi on kuin kiinteä laajakaista.

Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: eklu on 01. 09. 2010 14:02
Teletappien piuhoja Sonerakin joutuu käyttämään mutta eivät liene noin paskiaisia etteivät korjaa itse tekemäänsä virhettä. Mun virhe oli että allekirjoitin vuoden sopimuksen eli vaihdan firmaa ensivuoden syyskuussa, vieläkään eivät ole virhettään korjanneet. Soneran mokkulalla nyt mennään.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Juuseppi on 01. 09. 2010 15:03
Yksityiskohtiin menemättä voin kertoa, että ainakin kuusi laskua peräkkäin olivat virheellisiä ja jouduin oikomaan niitä. Sinällään ADSL-yhteys toimi hyvin lukuunottamatta alkuaikojen mystisiä ongelmia.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Juuseppi on 01. 09. 2010 16:04
Juu oikein olen tyytyväinen nyt kun en enää ole vlp paskalafkan asiakas. Netti on toiminut oikein hyvin siitä lähtien. ennemmin kärsittiin jatkuvista katkoista.
onko Soneralla omat kaapelit?

Soneran extra-liittymässä (valokaapeli) piuha saattaa olla Soneran oma. En tiedä tarkemmin, mutta liittymätyyppi on tarjolla Vaasassakin.

http://www.sonera.fi/laajakaista/laajakaista+kotiin/extra
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Peetu on 01. 09. 2010 16:04
Minulta lupaa kysymättä tuplasivat nopeuden ja laskivat kuukausi maksua 4€.

Eikä edes yhteys pätki.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: kamaroudari1 on 01. 09. 2010 19:07
Minulta lupaa kysymättä tuplasivat nopeuden ja laskivat kuukausi maksua 4€.

Eikä edes yhteys pätki.

Ketkä?
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Peetu on 02. 09. 2010 04:04
Minulta lupaa kysymättä tuplasivat nopeuden ja laskivat kuukausi maksua 4€.

Eikä edes yhteys pätki.

Ketkä?

No, ne Anvian hemmot.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Kari Lajunen on 02. 09. 2010 07:07
Nyt pitäisi saada nettiliittymä jota käyttää 6-8 opiskelijaa.  Jako toteutetaan Wireles Lan jakajalla mutta mistä siis liittymä?

Mitä maksaa?

Mikä nopeus?
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Roy Rabb on 02. 09. 2010 09:09
Eilen ja tänään en ole ollenkaan tyytyväinen nettiyheyteen. Minulla on Soneran liikkuva laajakaista, asun Purolassa. En ole päässyt maksamaan Nordean verkkopankissa laskuja, ja vaasalaisinfokin tökkii. PRR-le.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Jorma Kivimäki on 02. 09. 2010 11:11
Minäkin ajattelin vaihtaa Soneran kiinteän laajakaistan langattomaan ja liikkuvaan Palautin mokkulan jo muutaman päivän kokeilun jälkeen, kun nopeus putosi välillä ihan minimaaliseksi.  Videot pyörivät aina välillä pysähtyen ja niin edelleen. Hyvää oli se, että kahden viikon kokeiluaika oli aito ja palautus toimi moitteetta.

Nyt kun Soneran edellinen 18 kuukauden sopimus päättyi, saisi vaikkapa Anvian laajakaistan huomattavasti halvemmalla. Ongelmana on se, että taas oltaisiin kiinteän yhteyden vankina pitkän aikaa.

Tiedä sitten toimisiko Elisan mokkula  paremmin. Luultavasti ei.
Ei oikein viitsisi molempia kiinteää ja mokkulaa ylläpitää ja maksaa, kun mokkula tulisi vain mökkikäyttöön.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: eklu on 02. 09. 2010 12:12
Juuri kävi asentaja ja parin minuutin homma oli, tulo vaan kesti melki viikon. Liittymä toimii jopa hieman nopeammin kuin luvattu, Soneran mokkulan pidän kyllä varalla.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Juuseppi on 02. 09. 2010 13:01
Tiedä sitten toimisiko Elisan mokkula  paremmin. Luultavasti ei.
Ei oikein viitsisi molempia kiinteää ja mokkulaa ylläpitää ja maksaa, kun mokkula tulisi vain mökkikäyttöön.

Mokkula soveltuu paikkoihin, joihin ei lankaliittymää saa. Tai henkilölle, joka käyttää nettiä vain joitakin tunteja kuukaudessa.

Oletko muuten huomannut, että ainakin Saunalahti ja Sonera tarjoavat ADSL-yhteyttä, jonka mukana saa mokkulan? Molemmilla hinta oli noin 35-40€/kk.

Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Roy Rabb on 02. 09. 2010 13:01
Soneran Liikkuva laajakaista-mokkula on ollut vuoden minulla, ja tähän asti olen ollut jotensakin tyytyväinen. Mutta viime aikoina tökkimiset ovat lisääntyneet, ja eilisestä lähtien en ole voinut maksaa laskuja verkkopankkiin.
        Kysyttäessä Nordeassa "kaikki kunnossa", Ylätorin Soneraliikkeessä "ei tietoa häiriöistä". Sietämätöntä. Mistä saada, vai onko olemassa jo TIETOPANKKI, josta luotettavaa infoa saa hetkessä. Sillä nykyoloissa ei pääse läpi mihinkään tietäväiseen tahoon. Soneraliikkeessäki yrittivät soittaa tukeen, mutta eivät hekään päässeet perille.
       On rasittavaa että vallanpitäjät ja muut neropatit ylistävät nykyistä "kehitystä tehokkuuteen ja parempaan", vaikka asia on juuri päinvastoin. Tehokkuus hukkuu iänikuisiin odotusaikoihin ja uusavuttomuuteen.
   
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Niiskutti on 02. 09. 2010 14:02
Tiedä sitten toimisiko Elisan mokkula  paremmin. Luultavasti ei.
Ei oikein viitsisi molempia kiinteää ja mokkulaa ylläpitää ja maksaa, kun mokkula tulisi vain mökkikäyttöön.

Mokkula soveltuu paikkoihin, joihin ei lankaliittymää saa. Tai henkilölle, joka käyttää nettiä vain joitakin tunteja kuukaudessa.

Oletko muuten huomannut, että ainakin Saunalahti ja Sonera tarjoavat ADSL-yhteyttä, jonka mukana saa mokkulan? Molemmilla hinta oli noin 35-40€/kk.

Itse en ole vielä vaihtanut tällaiseen versioon, vaan otin todella satunnaista käyttöä varten Saunalahden Prepaid-mokkulan. http://saunalahti.fi/prepaid/mobiililaajakaista.php (http://saunalahti.fi/prepaid/mobiililaajakaista.php) <- linkissä lisää tietoa.

Kuuluvuus on parantunut huomattavasti kesällä 2010 kesään 2009 verrattuna. Käyttöni on ollut niin vähäistä, että olen reilun vuoden aikana ladannut saldoa ehkä noin 50 eurolla.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Jorma Kivimäki on 02. 09. 2010 14:02

Oletko muuten huomannut, että ainakin Saunalahti ja Sonera tarjoavat ADSL-yhteyttä, jonka mukana saa mokkulan? Molemmilla hinta oli noin 35-40€/kk.


Enpä ole huomannut Soneran sivuilla käydessä. Ei myöskään Rewell Centerin Sonerapisteessä tuollaisesta vaihtoehdosta mainittu, vaikka selitin tarpeeni. Siis paljon kotikäyttöä, vähemmän mökkikäyttöä. Ei kummallakaan kerralla (haettaessa mokkula koekäyttöön ja palautettaessa palveli eri henkilöt). Kiitos tiedosta.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Kari Lajunen on 02. 09. 2010 14:02
Minäkin ajattelin vaihtaa Soneran kiinteän laajakaistan langattomaan ja liikkuvaan Palautin mokkulan jo muutaman päivän kokeilun jälkeen, kun nopeus putosi välillä ihan minimaaliseksi.  Videot pyörivät aina välillä pysähtyen ja niin edelleen. Hyvää oli se, että kahden viikon kokeiluaika oli aito ja palautus toimi moitteetta.

Nyt kun Soneran edellinen 18 kuukauden sopimus päättyi, saisi vaikkapa Anvian laajakaistan huomattavasti halvemmalla. Ongelmana on se, että taas oltaisiin kiinteän yhteyden vankina pitkän aikaa.

Tiedä sitten toimisiko Elisan mokkula  paremmin. Luultavasti ei.
Ei oikein viitsisi molempia kiinteää ja mokkulaa ylläpitää ja maksaa, kun mokkula tulisi vain mökkikäyttöön.


Jos minulla olisi kiinteä yhteys niin hankkisin prepaidliittyän siihen rinnalle.  Eli nettitikun.  Käyttäisin sitä vain tarvitessa.  Näinhän meillä on Vaasalaisia infon videotiimin kanssa jos lähetämme suoraa videolähetystä niin silloin koneeseen kytketään prepaid.  Se maksaa 2 eur sen vuorokauden mitä käytetään.  Muulloin kun käyttää kiinteää niin prepaidista ei tarvitse maksaa mitään.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: eklu on 02. 09. 2010 15:03
Tein tässä taannoin Soneran mokkulasta 2 vuoden sopparin ja kk maksu on alle 12€ eli joutaa tuota pitää käyttämättömänäkin, data sillä liikkuu ihan mukavasti mutta vasteajat ovat järkyttäviä. Kyllä surffatessa sivun pitää aueta heti tai tulee tylsistynyt olo, hetikun joku kaivaa valokuidun tuohon nurkille niin otan jonku satamegasen yhteyden. Sitä sydeemiä että bitit liikkuu antennijohdossa en ikinä huoli, keltään.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Juuseppi on 02. 09. 2010 16:04
Enpä ole huomannut Soneran sivuilla käydessä. Ei myöskään Rewell Centerin Sonerapisteessä tuollaisesta vaihtoehdosta mainittu, vaikka selitin tarpeeni.

Saunalahdella on halvempi vaihtoehto jos tyytyy miniminopeuteen, mutta saatavuus huonompi Vaasan suunnalla. Tuossa Soneran vastaava (tupla) liittymä max-nopeudella. Käytännössä ADSL-yhteyden nopeudet ovat 4-18 megaa asuinpaikasta riippuen.

http://www.sonera.fi/laajakaista/tupla
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Jorma Kivimäki on 02. 09. 2010 21:09
Jos nyt teen Soneran kanssa 24 kk sopimuksen nykyisen maksimin eli 8/1 megan jatkosta olisi hinta 29,90 € / kuukausi. Jos taas ottaisin tuon tuplan, maksaisi se samanpituisella sopimuksella 39,90 € /kk. Toisin sanoen maksaisin mokkulasta 10 euroa / kuukausi.

Tällä perusteella alkoi kiinnostamaan Lajusen mainitsema prepaid liittymä...Jos se kerran toimii mainituin periaattein.Tuleeko siihen hankintamaksuja ?
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Niiskutti on 03. 09. 2010 04:04
Saunalahti Prepaid Mobiililaajakaista

Mobiililaajakaista on nyt myös Prepaid

    * Paketti sisältää Nettitikun (E1552) omaksi ja Saunalahti Prepaid Aloituspakkauksen
    * Mukana arvoseteli, jonka aktivoimalla voit surffata kotimaassa netissä yhden kuukauden veloituksetta ilman tiedonsiirtorajoituksia! (huom, aktivoinnin jälkeen aika kuluu vaikkei käyttäisikään)
    * Koko paketin hinta vain 39 €
    * Veloituksettoman jakson jälkeen mobiililaajakaistan käyttö 1,50 €/Mt ja maks. 1,90 €/vrk.
    * Halutessasi voit tilata kiinteähintaista tiedonsiirtoa viikoksi tai kuukaudeksi kerrallaan.
       -Viikkopaketti (max. 4 Mbit/s.) hintaan 6,90 € / 7 vrk
       -Kuukausipaketti 1 (max. 1 Mbit/s.) hintaan 19,80 € / 31 vrk
       -Kuukausipaketti 2 (max. 4 Mbit/s.) hintaan 29,80 €/31 vrk
    * Tilaa Saunalahti Prepaid Mobiililaajakaista -pakkaus suoraan kotiisi tai osta esim. Elisa Shopitista, R-Kioskilta, Prismasta, Tarjoustalosta.

 Saunalahti Prepaid Aloituspakkaus

    * Sisältää 6 € puheaikaa
    * Voimassa 3 kk liittymän aktivoinnista ja 12 kk edellisestä saldolatauksesta
    * Toimitukset vain kotimaassa

Nettitikku E1552 USB-modeemi

    * HSDPA-tiedonsiirtonopeus max. 3,6 Mbit/s! Lähetysnopeus max. 384 kbit/s
      - UMTS/HSDPA 900/2100 MHz ja GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900MHz
    * Nettitikku -asennusohjelmisto (englanninkielinen) sisäänrakennettuna
    * Käyttöohje suomeksi
    * Toimii vain Saunalahden ja Elisan liittymissä
    * Käyttöjärjestelmävaatimukset: Windows 2000 / XP / Vista / 7 ja Mac OS X 10.4 tai 10.5


http://saunalahti.fi/prepaid/mobiililaajakaista.php (http://saunalahti.fi/prepaid/mobiililaajakaista.php)

Tämä saattaa olla huono vaihtoehto jos käyttö onkin sitten jatkuvaa, itselleni passaa hyvin, koska käytän vaan oikeastaan kesälomalla.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Niiskutti on 03. 09. 2010 04:04
Laitan eri viestiin, koska huomasin vasta että:

Jos nyt teen Soneran kanssa 24 kk sopimuksen nykyisen maksimin eli 8/1 megan jatkosta olisi hinta 29,90 € / kuukausi. Jos taas ottaisin tuon tuplan, maksaisi se samanpituisella sopimuksella 39,90 € /kk. Toisin sanoen maksaisin mokkulasta 10 euroa / kuukausi.

Tällä perusteella alkoi kiinnostamaan Lajusen mainitsema prepaid liittymä...Jos se kerran toimii mainituin periaattein.Tuleeko siihen hankintamaksuja ?

Jos kerran 8/1 riittää, tai se on nopein minkä voit saada ja tuossa hinta, niin tässä olisi Saunalahden paketti kiinteästä ja mokkulasta:

Saunalahti TuplaLaajakaista

Huippunopeat mobiili ja kiinteä laajakaista samassa paketissa!

    * Avaus 0 €
    * Kuukausimaksu vain 28,90 €/kk
    * Säästösi koko sopimuskaudelta jopa 766 €!

    * Mobiili laajakaistaliittymä
          o MobiililaajakaistaPaketti Nopsa, jossa rajoittamattomat kotimaan datayhteydet jopa 15 Mbit/s nopeudella
          o Tietokoneen USB-liitäntään kytkettävä Nettitikku 0 €
          o Mukana GSM-liittymä - voit pitää SIM-kortin jatkuvasti modeemissa

    * Kiinteä laajakaistaliittymä
          o Saunalahti ADSL (http://fi.wikipedia.org/wiki/ADSL) Full Rate 8/1 Mbit/s tai Kaapelimodeemi 10/1 Mbit/s
          o Kotiboksi-WLAN-modeemi 0 €
          o Turvapaketti Plus -palvelu 6 kk -50 %

    * 24 kk määräaikainen sopimus, määräaikaisen sopimushintaisen jakson jälkeen sopimus jatkuu automaattisesti toistaiseksi voimassa olevilla hinnaston mukaisilla kuukausimaksuilla. TuplaLaajakaista on saatavilla rajoitetun ajan


http://saunalahti.fi/internet/tuplalaajakaista.php (http://saunalahti.fi/internet/tuplalaajakaista.php)

Eli nykyistä liittymääsi euron halvempi, sekä saat sitten rajoittamattoman mokkulayhteyden rinnalle. Ja ei, tällä hetkellä en saa provikkaa Saunalahden mainostamisesta, olen vain tyytyväinen käyttäjä.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Roy Rabb on 03. 09. 2010 11:11
Pariin päivään pääsin vaivoin nettiin. Tietokoneissa ei ollut vikaa eikä verkossa, joten jäi ainoaksi oletettavasti vialliseksi valkoinen ZTE-mokkulatikku. Tällä johtopäätöksellä marssin Rewellcenterin Soneraliikkeeseen, ja tosin, tikku todettiin vialliseksi. Otettiin huoltoon pariksi viikoksi, ja takuu on voimassa, 2 vuotta niinkuin pakollinen kahden vuoden sopimuskin. Sain lainaksi pariksi viikoksi toisen tikun, ja tuntuu pelaavan.

Nyt kuulemma postikirjeetkin halutaan enenevästi ruveta hoitamaan netissä. Varautukaamme yhä huonompaan palveluun, virhetilanteisiin, kaaokseen.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Jorma Kivimäki on 03. 09. 2010 12:12
Kiitän Niiskuttia hyvästä infosta. Maksan nykyään 42 euron kk-maksua Soneralle, mutta 18 kk: n sopimus päättyi juuri. Eli ilman muuta jotain tarvii nyt tehdä.

Näin ymmärsin, ettei Sonera tarjoa 8/1 megaa nopeampaa yhteyttä Ristinummelle.

Tutkitaan ja mietitään !
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Niiskutti on 03. 09. 2010 14:02
Kiitän Niiskuttia hyvästä infosta. Maksan nykyään 42 euron kk-maksua Soneralle, mutta 18 kk: n sopimus päättyi juuri. Eli ilman muuta jotain tarvii nyt tehdä.

Näin ymmärsin, ettei Sonera tarjoa 8/1 megaa nopeampaa yhteyttä Ristinummelle.

Tutkitaan ja mietitään !

Kannattaa tosiaan kysyä vanhalta operaattorilta tarjous, ja mainita mihin hintaan sen kilpailija tarjoaa... varsinkin jos on nyt sopimus katkolla, niin saattavat hieman viilata tarjoustaan.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: eklu on 03. 09. 2010 14:02
Eikä tarvi odottaa Anvian asentajia Joulukuuhun asti jos jatkaa vanhaa jolla piuhat jo kiinni.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: herkkoo on 03. 09. 2010 16:04

.

Syysiltojen lämpimiksi vähän vertailua näistä viihde-laajakaistoista :

Elisa Viihde 24 megan yhteys 39,90 eur /kk

http://www.elisa.fi/viihde/

Netikka tv (Anvian sivuilta)

Netikka TV -hinnat
8 M Laajakaista    45 e/kk
Netikka TV Mini    0 €/kk
Netikka TV    5,04 €/kk
Netikka TV avausmaksu    27,90 €

http://www.anvia.fi/fi-FI/Yksityisille/Televisio/NetikkaTV/Sivut/default.aspx

.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: vanki on 04. 09. 2010 08:08
Eipäs ole kovin nopeita nuo Elisa/Saunalahden korjaukset, kesäkuun lopulla täällä itäisessä vaasassa ilmeni ongelmia 3g yhteydessä ja mobiililaajakaista on sen jälkeen toiminut 2g nopeuksille jos asetuksissa on muutos osattu tehdä muutoin vain satunnaisesti, monen monen vikailmoituksen jälkeen suvaittiin tänään ilmoittamaan että on havaittu häiriöitä, meni siis yli 2 kuukautta pelkästään sen kertomiseen. Tässä siis operaattorin suhtautuminen asiakkaisiin on kovin kyseenalaista. Sähköposti tänään:   

 Hei,

kiitos yhteydenotostasi.

Viimeisen häiriöilmoituksenne 09238440 on vielä avoin. Teitä palvelevassa tukiasemassa on havaittu 3G:n puolella vikaa ja siitä on tehty eteenpäin ilmoitus. Korjausaikataulu ei ole toistaiseksi vielä tiedossa, mutta tiedotamme tekstiviestillä kun häiriöilmoitus on kuitattu.

Ystävällisin terveisin,

Mikael Fred
Palveluasiantuntija
Elisa Oyj
Elisan tekninen asiakastuki / Helpdesk
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Niiskutti on 04. 09. 2010 08:08

.

Syysiltojen lämpimiksi vähän vertailua näistä viihde-laajakaistoista :

Elisa Viihde 24 megan yhteys 39,90 eur /kk

http://www.elisa.fi/viihde/

Netikka tv (Anvian sivuilta)

Netikka TV -hinnat
8 M Laajakaista    45 e/kk
Netikka TV Mini    0 €/kk
Netikka TV    5,04 €/kk
Netikka TV avausmaksu    27,90 €

http://www.anvia.fi/fi-FI/Yksityisille/Televisio/NetikkaTV/Sivut/default.aspx

.


Itselläni on Elisa Viihteen pilottiversio (Saunis), ja aiemminkin vertailua (kokemuksia) kyselin... tuo Anviahan tallentelee kaikki kanavat, kun taas Elisalla saa itse valita mitä ohjelmia tallentaa. Anvian tallennusta voi verrata mielestäni TV-Kaistaan. http://www.tvkaista.fi/ (http://www.tvkaista.fi/)
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: herkkoo on 04. 09. 2010 11:11

.

Vaikka Saunis ja Elisa on samaa konsernia niin jotakin eroa niissä on, esimerkiksi mobile voip puhelinnumeron  (mobiili internet puhelut) voi aktivoida sauniksella mobiili-voippia ymmärtävään kännykkään  mutta jostakin syystä elisalla sama ei onnistu

"Saunalahti Nettipuhelin

Saunalahti Nettipuhelinta voi käyttää joko tietokoneella tai erillisellä VoIP-puhelimella. Normaali analoginen lankapuhelin on mahdollista muuntaa VoIP-puhelimeksi ns. ATA-sovittimella.

Käyttö Nokia E- tai N-sarjan matkapuhelimella

Voit käyttää Nettipuhelinta suoraan useimmilla Nokian E- ja N-sarjan multimediapuhelimilla, katso ohjeet"

http://saunalahti.fi/tuki/voip/

.

Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Roy Rabb on 14. 01. 2011 11:11

Anvia keksi ovelan rikastuseinon lankapuhelinten osakekirjojen vaihtamisella sähköiseen arvo-osuusjärjestelmän.

Lankapuhelimen osake lienee suurimmalta osaltaan hankittu puoli vuosisataa sitten, ja tähän aikaan mahtuu paljon muutoksia hallintaolosuhteissa. Yksinkertaisesti merkittävä osa osakekirjoista lienee hävinnyt. Näin tuntuu olevan tilanne ainakin minun kohdalla. Vaasan Puhelimen asiapaereissa osake on isäni nimessä, ja hän kuoli vuonna 1973. Eikä osake tunnu löytyvän.

Tällä kaappauksella Anvia ja panki rikastuvat, moni köyhä vanhus menettää ainoan puhelimensa.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Pappa Razzi on 14. 01. 2011 11:11
Meillä on joskus 1962-63 VLP:ltä hankittu lankapuhelin ,josta ei enää löydy osakekirjaa. Onko mahadollista että se menetetään?
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: rasvattu ajatus on 14. 01. 2011 12:12
Anvian sivulta:


Olen hukannut osakekirjat, mitä teen?
Jos osakekirja ei ole tallessa, eikä sitä etsinnöistä huolimatta löydy, pitää se kuolettaa. Tästä saa tarkemmat ohjeet Anvialta, puh.  (06) 411 4044 tai sähköpostitse puhelinosakeasiat@anvia.fi

Kuolettaminen, yhteiskuoletus
Anvia Oyj tarjoaa osakkeenomistajille, joiden osakekirja on kadonnut tai hävinnyt, mahdollisuuden osakekirjojen yhteiskuoletuksen.
Mikäli osakkeenomistaja haluaa hakea osakkeidensa kuolettamista Anvia Oyj:n välityksellä, osakkeenomistajan tulee tehdä kirjallinen hakemus Anvia Oyj:n antamien ohjeiden mukaisesti. Kun osakekirja on kuoletettu, Anvia Oyj tekee siitä merkinnän osake- ja osakasluetteloon ja sopii osakkeenomistajan kanssa Nordealle annettavasta toimeksiannosta vaihtaa osake ja kirjata se osakkeenomistajan arvo-osuustilille Kirjauksen perusteena käytetään tuomioistuimen pöytäkirjaa, joka on varustettu Anvia Oyj:n tiedoksisaantimerkinnällä.

Osakkeenomistaja maksaa kuoletusmenettelystä Anvia Oyj:lle maksun, joka on 170 euroa/osake.


http://www.anvia.fi/fi-FI/Konserni/sijoittajat/arvo-osuusjarjestelma/Sivut/FAQ.aspx
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Henry E klund on 14. 01. 2011 12:12
Ihan kiva niiden joilla ei ole arvo osuustiliä Nordeassa maksaa nyt yhden puhelinosakkeen takia 3€/kk tilinhoitomaksua, melko reilua syödä tuotosta kolmasosa ja jos huono vuosi niin tulee tappiota. Mutta meidän hyväksihän tämä kaikki tehdään, mitähän mäkin teen tolla puhelinosakkeella ja nyt mietin kovasti myynkö viimeisenki pois.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: rasvattu ajatus on 14. 01. 2011 13:01
Euroclear:sta saa arvo-osuustilin ilmaiseksi. Entiseltä nimeltään arvopaperikeskus. Funtsin tota et ottaako Nordea jotain välitysmaksuu, kun se siirtää sen osakkeen tolle euroclearin tilille?

http://www.euroclear.eu/2049_FIN_ST.htm

Mut sitä mä en snaijaa miten vlp on tähän asti maksanut osinkoa pankkitilille ja nyt ne ei voi suoraan siirtää näitä osakkeita sinne arvo-osuusjärjestelmään? Ihan kuin tässä tiputettais pois ne osakkeenomistajat, jotka ei osaa tai tohdi lähtee mukaan tämmöseen sähköiseen systeemiin.

edit: voisko olla et muutaman vuoden sisään osakkeilla tekee ison tilin? Tällä hässäkällä yhtiöstä tulee helpommin realisoitava, kun osakkeet eivät ole pitkin maakuntaa piironginlaatikoissa.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: peili on 14. 01. 2011 13:01
Itsellä on kyllä oma arvo-osuustili mutta taitaa olla kymmeniä tuhansia niitä joilla tulee eteen semmoisen hankkiminen pikaisesti lähiaikana. Olisi kyllä ollut aikoinaan päätettäessä  kyseisestä siirrosta arvo-osuusjärjestelmään ollut paikallaan infota asiakkaita niin että  silloin olisi osattu ottaa kantaa siihen mitä muutos vaikuttaa tavalliseen puhelimen käyttäjään eikä mennä vain muutaman suursijoittajan ehdoilla eteenpäin ja nyt sitten vetäydytään tehdyn päätöksen taakse.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Henry E klund on 14. 01. 2011 14:02
Kun suositetaan Nordean arvo osuustiliä moni vanhempi ihminen menee kiltisti osakkeen kanssa Nordeaan avaamaan tilin vaikka olisikin omassa pankissa jo sopiva tili valmiina. Mullakin on moinen pienessä osuuspankissa ja sinne vaan osake joka on siellä pankin tallelokerossa, nyt on kumminki pakko hakea se osake ensin kotiin ja ottaa siittä värikopio kun sattuu olemaan mallia vanha, muistaakseni siinä lukee arvoksi 30 markkaa. Kehystän seinällä ihan piruuttaan kin tuossa sivustolla on siihen juuri sopiva paikka vanhan erikson puhelimen kanssa, semmonen reilusti ennen sotia malli.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Jorma Kivimäki on 14. 01. 2011 14:02

Yksinkertaisesti merkittävä osa osakekirjoista lienee hävinnyt. Näin tuntuu olevan tilanne ainakin minun kohdalla. Vaasan Puhelimen asiapaereissa osake on isäni nimessä, ja hän kuoli vuonna 1973. Eikä osake tunnu löytyvän.


Sama tilanne äitini kohdalla, ei tunnu löytyvän osakekirjaa. Isän nimissä näyttää olevan ja hän kuoli jo 1977.

Oma osakepaperi toki löytyy, mutta lankapuhelin on hävitetty jo vuosia sitten. Harkinnan paikka laittaa osake nyt myyntiin.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Kari Lajunen on 14. 01. 2011 14:02

Sama tilanne äitini kohdalla, ei tunnu löytyvän osakekirjaa. Isän nimissä näyttää olevan ja hän kuoli jo 1977.

Oma osakepaperi toki löytyy, mutta lankapuhelin on hävitetty jo vuosia sitten. Harkinnan paikka laittaa osake nyt myyntiin.


Heh kun on tallessa niin löytyy.

Mielenkiintoinen tapaus sattui 3 vuotta sitten kun hävitin faksin niin myin sen osakkeen.  Osakekirjaa ei löytynyt mistään.  Muistin kuitenkin noinkin pitkälle, etten koskaan hakenut sitä puhelinlaitokselta.  Se vain unohtui 20 vuodeksi hakea mutta muistin koko ajan etten sitä hakenut.  Menin nyt siis hakemaan sitä ja kerroin, etten ole koskaan sitä hakenut.  Virkailija ei ollut uskoa mutta lähti silti katselemaan.  Osakekirja löytyi 10:ssä minuutssa.  Virkailijalla oli jännä ilme kasvoilla koska hän juuri 10 min aiemmin piti sen löytymistä mahdottomana. 
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Jorma Kivimäki on 14. 01. 2011 14:02
Täytyy sitten tuokin vaihtoehto tsekata.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Henry E klund on 14. 01. 2011 14:02
Mun äitee kuoli tässä jokunen vuosi sitten ja siskon kanssa päätettiin myydä osake kun kummallakin oma ja niistä sai 1500€ silloin, olihan rumba että sain sen pesänhoitajalta mun nimiin koska myydessä olisi pitänyt sit siskonki olla mukana. No sain todisteen että se on mun ja takapuolelle siirto mun nimiin ja VLP:n likat sit häipyi sen kanssa jonnekkin piiloon (kaffille) ja sitten sain osakkeeni käteen. Myynti jobbarille oli helppo kun se ketoi mitä kirjoitan sinne taakse niin hän maksaa ja lähettää mulle kuoren jolla voin sen palauttaa. Rahat tuli mun tilille ennenkuin se palautuskuori kauppakirjoineen tuli mulle, pohjalaisessa silloin aktiivisesti mainosti ostavansa noita ja olis halunnu ostaa mun oman osakkeen johon lupasi pitkän aikaa ilmaista vuokra aikaa ja mun puhelin olisi jäänyt toimintaan samalla numerolla.

No saihan niistä jopa 1850€ yhdessä välissä ja VLP olisi maksanut n.700€, olkoon ny kun oli aikoinaan nuorelle parille vajaalla 3000 markalla aikoinaan kova hankinta eikä Nokia tehnyt silloin kun kumisaappaita.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Henry E klund on 24. 01. 2011 11:11
Nyt ANVIA aikoo poistaa kanavia kaapeliasiakkailta mutta maksutta ne näkyvät antennia asiakkailla, tein pienen testin kun mulla on tietokoneessa antennipuolen didi USB tikku josta lainasin antennin joka on kahden tupakkiaskin kokoinen ohut muoviläpyskä. Kytkin sen TV:n antennipistokkeeseen kun siihen ei tule mulla johtoa vaikka kaapeli/tv muunnin onki kun tallentava digipoksi tuottaa kuvan jonkin saakelin HDMI-liitännän kautta. Kanavat hakuun tuolla antennilla jonka laitoin ikkunalaudalle verhon taakse, jopladaa ja kaikki kanavat näkyi virheettömästi. Tuo koko USB systeemi anteineineen maksoi 19.96€, nyt kun formuloissakaan ei ole mitään seurattavaa niin palautan tuon kortin 20€ vuosi + max kanavien maksu mitä en muista. Mitä Anvia oikein meinaa meille tehdä, eikö se mun satku vuodessa kelpaa heille ja seuraava toimi on että katkaistaan koko saakelin kaapeli niin loppuu siittäkin maksu ja pelkällä TV-luvalla näen ja hyvin kaiken tavallisen hömpän ja leffat katson TV:n liitetyllä  Portable Theather multimedia playerillä joko suoraan netistä tai tietokoneeseen ladatulta tiedostolta. Nettiyhteyshän siinä vähän vinkuu mutta siinä on kiinteä maksu. Tuo lisälaite telkkariin maksaa satkun ja onnistuu USB tilulta katsoa tai laittaa digikameran muistikortin jos netin tarjonta ei riitä. Netistä näkee ne formulatkin ja paljon muuta. Nyt tarkkana Anvian kokouksessa koska ainakin minä kerron julkisesti tarkat ohjeet kuinka ilmainen katselu onnistuu ja tulen kaffipalkalla tekemään asennuksia minkä kerkeän.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Niiskutti on 24. 01. 2011 14:02
Mitä kanavia menee (jälleen!) kortin taakse? Luin ko. asiasta Pohjalaisen mielipideosastolta ja homma ei siitä selvinnyt.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Henry E klund on 24. 01. 2011 17:05
No eipä nuo ny mitään tärkeitä kanavia ole muutta kyseessä on periaate, jos ne näkyviin niille joilla on kaapelikortti niin ehkä pidän tuon Max kanavaroskan mut muuten lähtee vaikka kyseessä olisi yhden euron vuosimaksun nosto, siis rahalla ei ole mitään tekemistä ja äkkiä laitan satelliitin takaisin kun en vehkeitä malttany heittää pois vaan vain anteennin. Luulee naapurit että joku notkuja asuu tässä.
Title: Vs: VLP - oletteko tyytyväisiä?
Post by: Klaus Berg on 01. 02. 2011 11:11
Haikeudella tuli todistettua että maailman perässä ei Dinosaurukset enään juokse. Kuolevat taantumuksensa poteroihin eivätkä edes tajua sitä.

Olin aikoinaan kolmas vaasalainen jolle kuulemma asennettiin kiinteä yhteys kotiin. Asentaja sen silloin kertoi ja olihan sitä pirun ylpeä omasta innostaan olla ensimmäisten joukossa maksamassa maltaita puhelinyhtiölleen. Siitä on menty lujaa eteenpäin ja olen uskonut sokeasti aina vaasalaiseen puhelinyhtiöön hyvänä palveluntoimittajana.

Mutta tänään menin ja lopetin Netikka liittymäni ja pikkasen täytyy sanoa että tuli siinä pihalla lausuttua muutama herkkä sana, kun kurvasin Anvian portista ulos.

Dinosauruksen muistolle pieni hiljainen hetki.