Author Topic: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa  (Read 33663 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

PeppiP

 • Guest
Re: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #40 on: 09. 05. 2008 12:12 »
Ihan turhan rutkutusta moni viesti. On se itsestäkin kiinni, jos on lääkäristäkin. Ja ainahan rikkaammat voi mennä yksityiselle, jos ei tk miellytä. Itse ainakin menisin, jos varaa olisi, niin, ja jos olisi tarvetta.

Offline Niiskutti

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1632
  • View Profile
Re: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #41 on: 09. 05. 2008 15:03 »
Eikö terveyskeskuksiin kuitenkin mennä apua pyytämään kipuihin ja kolotuksiin? Jos sitä ei saa, niin sama kai se, vaikkei sitten olis koko keskuksia....

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #42 on: 09. 05. 2008 16:04 »
Ihan turhan rutkutusta moni viesti. On se itsestäkin kiinni, jos on lääkäristäkin. Ja ainahan rikkaammat voi mennä yksityiselle, jos ei tk miellytä. Itse ainakin menisin, jos varaa olisi, niin, ja jos olisi tarvetta.

      Jees, eli aika näppärästi pyöristetty.

      Varsinaisista sairauksista puhuttaessa taikasana Raha, tietty voitelee sukset aina liukkaammin.

      Tämä tosin toimii toistaiseksi vain Yksityisellä puolella, perseaukista eristäen.

               Ts. kunnalliseen putkeen kusettaen.

               Eli tervetuloa jonottamaan,  oma tuoli ja eväät mukaan.

               Jaa, kukas se olikaan seuraava, herra siellä perällä, nukutteko.? Ei saatana kuollut se on..

               

Offline Synteessi

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 131
  • View Profile
Re: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #43 on: 09. 05. 2008 18:06 »
EDIT: anti olla.
« Last Edit: 09. 05. 2008 18:06 by Synteessi »

markusesa

 • Guest
Hyvin palveltu
« Reply #44 on: 02. 01. 2010 13:01 »
Minulla ei ole muuta moitittavaa Vaasan perusterveydenhoidon ja erikoissairaanhoidon palveluista kuin joskus turhan pitkät odotusajat.
Omalääkärini on erittäin asiallinen.
Samoin diabeteshoitaja.
Laboratorioon voi varata netin kautta ajan. Ei tarvitse olla fyysisessä jonossa.
Keskussairaalassa on ollut myös hyvä palvelu.

Vaasassa on poikkeuksellista, että julkisella puolella on myös erikoishammaslääreitä. Siirryin yksityiseltä puolelta julkiseen hammashoitoon joku vuosi sitten ja sain hammaskalustoni kuntoon. Olen erittäin tyytyväinen. Palvelu oli hyvää ja ystävällistä. Ja säästin paljon rahaa.

Ihminen on erittäin monimutkainen organismi. Samoin sen vaivat.
Lääkäreitä usein moititaan turhaan, jos he eivät 15 minuutin vastaanottoaikana kykene tekemään oikeaa diagnoosia ja määräämään hoitoa.
Eräs nuori lääkäri sanoi, että käytännön ongelmana on se, että ihmisillä on usein monia vaivoja yhtä aikaa ja koulutuksessa käydään yksi tauti kerrallaan läpi. Oireet ja diagnoosi ja paras hoito.

Laajemmin Vaasan palveluihin.
Nyt on vuositolkulla puhuttu vanhusten palveluiden riittämättömyydestä jo nyt, kun vasta suuret ikäluokat ovat alkaneet eläköityä ja alkavat tarvitsemaan hoivapalveluja lisää.
Valtuusto päättikin suuresta virkapaketista sosiaali- ja terveystoimiin, mutta sitten iski lama ja pakettia karsittiin rajusti. Mutta kas kummaa niin hevosurheilukeskuksen ja ihmisurheiluareenoihin kyllä löytyy rahaa. Urheilupuolue on tosi vahva.
Toivottavasti ainakin katsomoihin tulee tilaa liikuntarajoitteisille, jotta he saavat virkistystä. Terveysliikunta on kannatettavaa, mutta huippu-urheiluhan sitoo suuret joukot katsomoihin ja kotisohville television ääreen liikkumattomiksi ja lihoviksi.
Onko ihmisarvo vai hevosarvo tärkeämpi?

Eivätkö nämä päättäjät usko tulevansa koskaan vanhoiksi ja hoivapalveluja tarvitseviksi vai onko heillä varaa ostaa palvelut yksityiseltä puolelta?


Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #45 on: 05. 01. 2010 23:11 »

Julkisen terveyspalvelun taso on sitä parempi, mitä selvempi diagnoosi on
eli kun sen syy, lääkitys ja hoito löytyy netistä, aina prognoosiaan myöten.

Tämän faktan nojalla hyvää palvelua voidaan olettaa saatavan aina, oli se sitten
selvempää selvempi labrakoe, tai lähimyymälän leipätiski, muista itsestään selvyyksistä puhumattakaan.

Selvääkin selvempi probleema lienee kuitenkin monimutkainen ihminen ja yksinkertainen lääkäri
spesialistit mukaanlukien.

              Varsinaiseen sairaudenhoitoon riittävä aika kun tahtoo loppua aina kesken..

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Re: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #46 on: 06. 01. 2010 16:04 »
Kun te haukutte kuntaa ja sen pitkiä jonotusaikoja niin kertokaa samalla mitä pitäisi tehdä. Pelkkä haukkuminen on kovin hedelmätöntä, jos ei osaa kertoa mitä pitäisi tehdä.

Julkiset terveyspalvelut voitaisiin muuttaa kelakorvattavaksi siten, että kunta korvaa kuntalaisille yli 500 miljoonan euron budjetistaan kelakorvauksen omavastuun säädetyissä rajoissa. Köyhimmille korvataan omavastuu kokonaan. Näin päästään siihen, että julkiset palvelut ovat asiakasriippuvaisia ja jonotuttamiseen ei ole taloudellisesti edes varaa. Toiminta pitää tehostaa, että palvelu saa sen asiakkaiden rahavirran tehokkaassa ajassa. Lisäksi toiminnan pitää kyetä ratkaisemaan asiakkaan ongelma ilman vahinkoja, että asiakas tulee toistekin.

Kaikki johtaa päätöksentekojärjestelmään.

Verotuloja nauttiva osapuoli on omaksi ja demokratian vahingoksi liian dominoivassa asemassa valitussa edustuksellisen demokratian järjestelmässä.

Verotuloja nauttivan osapuolen dominanssia demokratian elimissä voitaisiin vähentää asettamalla rajat sille kuinka paljon voi kussakin elimessä olla verotuloista nauttivan osapuolen edustajia ja veronmaksajia. Veronmaksajien edustajia on kuitenkin vaikeampi löytää koska heillä yksityisen sektorin aktiivisessa työiässä olevina ei ole aikaa, eikä kiinnostusta.

Valtaa ei vain voida demokratiassa antaa yksinomaan verotuloista nauttivalle osapuolelle tai edes tilaisuutta saada valtaa valtaamalla kaikki edustajapaikat vain siksi, että politiikkaan vain hakeutuu enemmän verotuloista nauttivan osapuolen edustajia.

Veroja maksavan osapuolen kanta edustaa terveempää ja kestävämpää ajattelua kuin mihin verotuloja nauttiva osapuoli yksinvallassaan kykenisi. Yhteiskunta ei yksinkertaisesti ole tasapainoinen ja oikeudenmukainen, jos sitä dominoi täysin verotuloja nauttiva osapuoli.

Asema edustajana kuitenkin johtaa veronmaksajankin ostamaan verotuloilla verotuloista nauttivien kannatusta siitä yksinkertaisesta syystä, että heidän äänensä saattavat olla niitä läpipääsemiselle ratkaisevia ääniä. Edustuksellinen demokratia on siis aivan toivoton järjestelmä mikäli halutaan luoda terveeseen kustannusrakenteeseen perustuva yhteiskunta.

Sen näkee jo suomalaisen yhteiskunnan rakenteesta mitä siitä seuraa, kun verotuloja nauttiva osapuoli on kiinnostuneempi politiikasta ja saa eniten edustajapaikkoja valtuustoihin ja eduskuntaan. Suomi on verottamassa itsensä lamaan verotuloista nauttivan osapuolen rakennettua tietenkin suuriin julkisiin menoihin perustuvan yhteiskunnan vallattuaan ensin eduskunnan ja valtuustot.

Rivikuntalainen tuntee ettei hänellä ole mitään muuta valtaa vaikuttaa verotuloista nauttivaan osapuoleen kuin lyödä hanskat naulaan tai lähteä valtiosta. Demokratia menee ihan väärinpäin, kun verotuloista nauttiva osapuoli itse voi äänestää itselleen lisää rahaa. Äänestysten pitäisi mennä niin päin, että veronmaksajat äänestävät kuinka paljon veronmaksajat antavat, eikä niin päin, että verotuloista nauttiva osapuoli äänestää kuinka paljon verotuloista nauttiva osapuoli ottaa.

Ihmisestä tulee erittäin helposti verotuloja nauttiva loinen, kun hän vain saa siihen tilaisuuden. Jos hänelle vielä annetaan suuresta edustajapaikkojen lukumäärästä itsetyytyväisenä nauttiva päätösvalta siihen paljonko hän ottaa niin eihän siinä ole enään mitään rajaa.

Kaikki johtuu siitä, että päätösvalta on edustuksellisella demokratialla, joka joulupukkeja täynnään tietenkin äänestää itselleen lisää jakovaraa ja riemuitsevia kannattajia, kun he kerran voivat tehdä niin. Ikävä vain, että sen jakovaran ottaminen maksaa veronmaksajan työmotivaatiota etenkin, jos veronmaksajan verovaroilla saama palvelukin on suorastaan vahingollista.

Kaiken avain on päätösvallan siirtäminen kuntalain muutoksella valtuustolta kuntalaisten kansanäänestykselle. Sen jälkeen alkaa kuntalaisten ääni kuulua ja ratkaisut kyseenalaistetaan ja ne eivät olekaan enään mitään läpihuutojuttuja samaan tapaan kuin nyt. Sitten, kun on saatu kokemusta valtuuston päätösvallan siirtämisestä kuntalaisille voidaan eduskunnan päätösvalta siirtää kansalaisille.

Internetin keskusteluihin kirjoittaessaan kuntalaiset samalla itseoppivat selvittäessään asioita internetistä kirjoituksia laatiessaan. Internet on yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneelle oikea aarreaitta.

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #47 on: 10. 01. 2010 17:05 »

Käsittääkseni täällä niinkään varsinaisesti "haukuta" julkisen terveyspalvelun tasoa
vaan yksinkertaisesti todetaan asian tila, joka pitkäaikaisesti tiedostetusta kestostaan huolimatta
ei ole nostanut imagoaan, joitain poikkeuksellisia osa alueitaan lukuunottamatta.

"Lääkkeet" ja diagnoosikin on ollut jo pitkään valmiina, eli palvelun tehostaminen
 eri osa alueiden toimintaa yhdistämällä ja työmääriä, sekä vastuuta jakamalla.

Tämä ei ole toiminut kuin osa alueilla, esim. labrat, joissa jonot vetävät urakkamentaliteetista
johtuen, kuin sikojen jouluteurastus Atrian tehtaillla ja niinedespäin.

Mistä sitten johtuu, että edelleenkään julkisen palvelun sektorilla "toisen kynää" ei nosteta
lattialta, vaikka työtovereita olisi 9 yhtä vastaan, esim. Lääkäri ja kuusi hoitajaa
johtuu yksinkertaisesti siitä syystä, että hierarkia ei salli vallan ja vastuun jakoa
ellei nk. Ammattiliitot, sekä traditiot kohtaa toisiaan.

Ns. keikka ja hätävaralekuri aikakaudellamme tilanne tahtoo olla vieläkin pahempi
koska esim. maakunnissa alempi h.kunta neuvoo jo ylempiään.

Eli siis Suomeksi: Mitä saat tehdä, mitä pitää ja mitä et..

Offline jali

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 424
  • View Profile
Re: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #48 on: 18. 01. 2010 17:05 »
Minä ja perheeni olemme saaneet aina samalle päivälle akuuttiajan hammaslääkärille kun on ollut särkyä.Mahtava helpotuksen tunne kun juuri avataan ja paine pääsee pois juuresta.

Offline jali

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 424
  • View Profile
Re: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #49 on: 20. 01. 2010 19:07 »
Kissa on joskus ollut leikattavana kaupungin pieneläinklinikalla.Halvempi toimenpide siellä kuin yksityisesti.Onko eläinlääkäriaseman pito lakisääteinen kunnan toiminta ja paljonko se kaupungille maksaa?

Offline Niiskutti

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1632
  • View Profile
Re: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #50 on: 20. 01. 2010 20:08 »
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2009/20090765

Kunta järjestää alueellaan peruseläinlääkäripalvelut ja kiireellisen eläinlääkärinavun sekä elintarvikkeiden turvallisuuden valvonnan ja kunnaneläinlääkärille säädettyjen tehtävien hoidon siten kuin tässä laissa säädetään.

Eli ilmeisesti kuuluu järjestää, en usko että kulut ovat kovin korkeat.

Offline jali

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 424
  • View Profile
Re: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #51 on: 22. 01. 2010 15:03 »
Huomasimme vanhan äitimme hygieinisasa puutteita ja totesimme ettei hän enää selviä yksi pesusta.Asia korjaantui puhelinsoitolla ja nyt haetaan ja tuodaan saunomaan ja vielä"kivat tytöt jynssää"on nyt viikon kohokohta..

Offline peili

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 309
  • View Profile
  • Email
Re: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #52 on: 05. 02. 2010 18:06 »
Onko aivan mahdoton ajatus että Vaasan kaupunki laittaisi sivuilleen edes kokeeksi lääkärinviran avoimeksi kun niistä lääkäreistä kerran on pulaa, muita virkoja kyllä on tuolla terveyskeskuksen alla haussa mutta ei ole ollut aikoihinkaan yhtään lääkäriä rekrytoinnissa.

Offline Roy Rabb

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1289
  • View Profile
  • Music Mega
Vs: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #53 on: 01. 04. 2010 13:01 »

Isovarpaan nivel tuli äkkiä ja arvaamatta kovin kipeäksi viime yön aikan joten raahauduin Sepänkyläntien pääterveysasemalle. Siellä oli kolmen tunnin jono. Kauhistelin. Pääsin jonkinlaiseen esitarkastukseen "vahtimestarilekurin" luo kuitenkin 10 minuutin jälkeen, mutteivät kaksi nuorta tyttöä mitään osanneet sanoa.

En halunnut odottaa kolme tuntia, joten lähdin kotiin ja soitin "omalääkäriin" Huutoniemen terv.asemalle. Siellä todellisen vitsin kertoivat, että pääsen vastaanotolle vasta 18.5. En voinut kuin nauraa.

Joten päätin kokeilla tuota uutta Promedi-asemaa tuolla Kivihaassa. Ihme ja kummastus, aikaa oli jo puolentoista tunnin päästä, samana päivänä. Lyhyt matka, ja parkkipaikka taattu. Not bad at all. Ja lasku, noin 150-kelakorvaus=125 euroa, tuntui melkein kuin lottovoitto itselle.

Pitäisikö ruveta varaamaan vaikkapa neljäksi kerraksi vuodessa jonkinlaisia rutiini-aikoja terveysasemalle ihan noin varmuuden vuoksi. Jos aihetta lääkäriin ei ilmaantuisi niin voisihan siellä käydä rutiinitarkastuksella, vaikka se olisi vain muodon vuoksi. Se olisi melkein ilmaista. Akuuttitapauksiin se ei tietenkään auttaisi.

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Vs: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #54 on: 02. 04. 2010 15:03 »
Vaasalla on kaikkien aikojen suurin verokertymä ja kaikkien aikojen suurin henkilöstö ja sittenkin aikoja annetaan kuukauden päähän potilasta tuntevalle omalääkärille. Itse potkisin jo puolueet, valtuuston ja lautakunnat vallasta. Mitä me niillä teemme, kun eihän se epäpätevä sakki saa edes julkista terveydenhoitoa toimimaan.

Jos minä saisin päättää niin tekisin Vaasan julkisesta terveydenhoidosta kelakorvattavan ja kelakorvauksen omavastuun korvaisi harkinnanvaraisesti kunta.
« Last Edit: 02. 04. 2010 15:03 by Timo Rintamäki »

eklu

 • Guest
Vs: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #55 on: 14. 04. 2010 08:08 »
Hammas lohkesi pahasti sunnuntaina, soitto kunnalliseen hammashoitoon ma, ti ja keskiviikkona jo tärppäsi. Kyllähän sitä vähän särkeekin mutta ei kehdannu väittää et ihan heti pitää päästä.

Puhelimessa roikuin reilusti yli tunnin yhteensä, voinen pitää palvelua välttävänä en hyvänä.

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Vs: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #56 on: 29. 03. 2011 14:02 »
Vaaleilla valituilla edustajilla ei ole niin paljon valtaa systeemissä kuin he haluavat antaa ymmärtää. Muutenhan asiat olisi jo korjattu.

Valtuutetut istuvat julkisen terveydenhoidon luottamusmieselimissä, mutta ilmeisesti vain istuvat pystymättä tekemään mitään ikuisuusongelmille, kuten julkisen puolen erikoislääkäreiden pitkille jonotusajoille. Pitäisi katsoa johtuuko pitkät jonotusajat erikoislääkärin päivässä tutkittavien potilaiden pienestä määrästä vai mistä. Auttaisiko toiminnan parempi organisointi. Resursseja luulisi olevan päätellen siitä kuinka suuren osan verotuloista julkinen terveydenhoito saa.

Julkinen terveydenhoito toimii liian hitaasti. Erikoislääkärille pääsy kestää kauan. Mallia voisi pitää jonotusaikojen osalta epäonnistuneena. Pitäisi alkaa keskustella julkisen terveydenhoitomallin uudistamisesta. Ehkä asia on niin, että, jos on erikoislääkärin tarvetta ja tietää missä ruumiinosassa vaiva on niin hakeutuu sen alan yksityiselle erikoislääkärille. Jos vaiva sitten vaatii kalliimpia hoitoja niin siirtyy julkiselle puolelle.

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #57 on: 29. 03. 2011 15:03 »
Terveydenhoitokulut ovat karanneet käsistä siksi että ihmiset eivät enään syö kunnon ruokaa.

Tämän lisäksi laitoshoidossa on laskettu vaippakustannuksia ja sen mukaan määritelty vanhusten aterioiden sisältö. Josta johtuen he nälissään eivät kykene enään vähäiseenkään omatoimisuuteen.

Itsenäisesti kotonaan asuvat vanhukset ovat jo harvinaisuus, heitä kuitenkin on ja kaikki joiden kanssa olen keskustellut,  ovat aina syöneet hyvin.  Ruoka on nykymailmassa niin halpaa että on käsittämätöntä ettei kukin saisi sitä riittävästi syödäkseen.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #58 on: 29. 03. 2011 17:05 »
  Ruoka on nykymailmassa niin halpaa että on käsittämätöntä ettei kukin saisi sitä riittävästi syödäkseen.

Häh?

No ei kukaan täällä nälissään ole mutta puheet ruuan halpuudesta ovat syvästi liioiteltuja sillä muualla se on paljon halvempaa.  Kiinassa se on keskimäärin kymmenesosa.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

take58

 • Guest
Vs: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #59 on: 11. 04. 2011 12:12 »
Jos palataan ihan siihen terveydenhoitoon terveyskeskuksissa ja sairaalassa niin minua lähestyi yhtenä päivänä eräs ulkomaalainen kollegani ja alkoi puhua Vaasan terveydenhoidon heikosta laadusta jota sitten ihmettelemään niin hän kertoi että heidän kotimaassaan (puhutaan kolmansista maista) vaikka on köyhä ja väkirikas niin potilaasta pidetään huolta ihmisenä eikä heitä jätetä ns. ”oman onnensa nojaan” niin kuin täällä Vaasassa tehdään.

Oikeassa oli kollegani ja esimerkki elävästä elämästä että leikkauksen jälkeen potilas kotiutetaan vaikka hänellä ei ole mitään edellytyksiä selvityä yksin kodissaan (soita vaikka naapuri auttamaan) oli ohjeistus ulko-ovelta ennen -24 astetta pakkaseen jouduttuaan.

Kirurgisten operointien laatu on myös laskenut kiitos lääkärit Virosta jotka tekevät töitä nähtävästi ”hällä väliä” ja ”verovapaa” meiningillä kun leikkauksen jälkeen 6 kertaa saa potilas tulla uudelleen ja uudelleen kotoa polin kautta sisään kun homma ei ole kunnolla tehty.

Offline Henry Eklund

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1871
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #60 on: 12. 04. 2011 17:05 »
Yleisen terveyden huollon asiaan perehtymättömältä ylilääkärilttä joka lopetti kaksi lääkettä seinään vaikka varoitetaan että niitä vähennetään valvotusti ei saanutkaan musta henkeä pois vaikka lähellä käytiin ei ole kunnon hoitoa jota jatkaa omalääkäri jolle on annettu ohjeet jatkosta ja aika on 8.6.2011 joten rattoisasti menee ja kipu jatkaa kroonistumista mitä vältellään kaikin keinoin. Tässä hijan kun oli kylmää vielä kävin heti aamulla 8.00 pyytämässä apua ja mulla oli näyttää lista lääkkeistä ja sanoin että en ole hakemassa lisää heittivät ulos kysymättä onko saattajaa yms. vasemmam puolen halvaus iski kolmekertaa kotimatkalla ja vieläkin on särkyjä kaatumisesta, näin kaiken kahtena kun vasen puoli tuli hitaasti perässä. Kotia päästyäni ja hivenen toivuttuani soitin Markku Sirviölle ja kysyin onko toimittu oikein kun on tuon laivan päällikkö, hivenen pahoitteli mutta niistäville ihmisille pitää saada 2-3 päivää saikkua ja jos yksi kuolee jonoon ei kokonaishoitoprosentti juurikaan pienene. Ne ja muut vastuussa olevat eivät kehtaa täällä lukea tosiasioita, itse en kehtaisi olla vastaamatta ja jos olisin aikoinaan tehnyt työni noin huonosti olis tullut potkut.
Kipu kasvattaa muttei opeta elämään kunnolla.

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Vs: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #61 on: 12. 04. 2011 19:07 »
Varmasti voi aloitta keskustelun "terveisiä helevetistä". Tiedän mikä on kipu ja kun siihen ei vastausta löydy.
Meillä on nykyään jo kiinnitetty huomiota kivun hoitoon, mutta on vielä vanhakantaisia lääkäreitä, jotka eivät tiedä mitään asdiakaspalvelusta. Ensinnäkin lääkäri jos kuka on asiakaspalvelija, hän kuuntelee potilasta ja keskustelee potilaan kanssa. Ei jakele määräyksiä, vaan neuvottelee mikä on asiakkaan kannalta paras vaihtoehto. Tuntuu siltä, että kipupotilaita ei keskussairaalassa palvella, vaan ainoa keino on työntää potilas psykiatrille!!! Valitin ortodikirurgille, että teoriassa terve mutta käytännössä luhi ja perkeleellisiä kipuja.

Sitten yritin saada terveyskeskuksesta aikaa, olisi kolmen kuukauden päästä saanut aamulla kello kahdeksan tulla jonottamaan että saan ajan puolen vuoden päähän. Kysyin tältä tampuurimajurilta, että sinun pitäisi arvioda takuuhoidon nimissä onko tapaukseni kiireellinen. Hän ilmoitti, että hän asian tutkinut, että voitte mennä.
Ei kysynyt edes nimeäni.

Jo ensimmäisessä maailmansodassa pahimmat sotilaiden kiusaajat on ollut tutkimusten mukaan sairaahoitajat.

Noniin! Tarina ei tähän lopu ontua klemppasin Mehiläiseen. Voi voi, kun tänään ei valitettavasti pääse, mutta huomenaamulla olisi aika klo 9.00. Menin ja pääsin lääkärille, hän otti röntgenkuvat ja sanoi että kiireesti leikkaukseen. Samana päivänä menin keskussairaalaan ja seuraavan päivän aamuna leikattiin.

Kyllä olen tapellut perusterveydenhuollon kanssa vuosia. Minä ihmettelen että Kauhajoella jossa lapsuuteni ja nuoruuteni elin, siellä oli 18000 asukasta ja kaksi lääkäriä ja vastaanotolle pääsi 2-3 päivän päästä. Vaasassa on satoja lääkäriä ja ei millään lääkärin vastaanotolle puoleen vuoteen.. Olen 2,5 vuotta sitten hylännyt pertusterveyshuollon ja siirtynyt yksityiselle puolelle. Se tosin maksaa, mutta siellä minua kohdellaan asiakkaana ei potilaana. Siinä on ero ja minä saan puhua ja minua kuunnellaan. Mutta ykstyisipuolelta olen saanut asiallisen kohtelun ja tätä nykyään minä voin ikäisekseni erittäin hyvin. Minulle syöritettiin melkoinen määrä  useita kymmeniä eri tapletteja , järkiperäistämällä tulen 5 tapletilla erittäin hyvin toimeen. Niinkauan kun tulen.

Sitä ei ole tutkittu mikä on lääkkeitten yhteisvaikutus, syötetään tarpeettomia lääkkeitä joka usein vie  siltä oikealta llääkkeltä. Toivon hartaasti, että sinua kohdellaan asiallisesti ja ihmisellisesti ja että sinulle tehdän potilasoikeutesi  selväksi. On olemassa potilasasiamies, ei ole kokemuksia mitä palveluja häneltä saa.

Että terveisiä helvettiin.

Pentti Suksi
ä

Offline Henry Eklund

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1871
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #62 on: 12. 04. 2011 20:08 »
Ei riitä rohkeus ottaa yhteyttä potilasasiamieheen kun kipupolilta pantiin spykiatrille kun en suostunut syömään heidän määräämää lääkettä joka vaikuttaa myös kipuun, no sitten suostuin ja mulla on ongelmana purra kivuissani hampaita niin purin sen kiskon neljään palaan ja näin helvetillisiä painajaisia. Ilmoitin lopettavani sen lääkkeen niin kosto oli uusi käynti spykiatrilla joka määräsi lääkityksen jolla voin hyvin, uusi neurologi purkasi sen pois ku ei auta mun tautiin ja omalääkäri laittaa lääkityksen kuntoon sitten kesällä. Pysyn ny hengissä kun menin itse samalle psykiatrille jonka lääkkeillä pärjään mutta kärsin kivuista ja kipulääkitys ei ole hänen alaa mutta nukun ilman unilääkkeitä enkä rouskuta hampaita, heti kun löytyy oikea lääkitys hän muuttaa sen pysyväksi ettei tarvi 2 kertaa kk olla terkkarissa uusimassa. Ei tämä ole sairaanhoitoa vaan valtataistelua eri lääkäreiden kanssa johon nuori terveyskeskuslääkäri ei uskalla puuttua, ne opettaa nuoremmat näin systeemiin jossa eletään lääkkeitä. Riitaan vaikutti myös se että vein printit ettei näitä kahta lääkettä saa käyttää yhdessä ja toista ei saa antaa diabeetikolle niin kummatkin pois. Neuropsykiatrian ylilääkäri Mihael Slama on pelastanut mun hengen ja kiitokset hänelle.
Kipu kasvattaa muttei opeta elämään kunnolla.

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Vs: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #63 on: 12. 04. 2011 21:09 »
Ei sunkaa sinulle syötetty Tramalia. Se oli hirveä lääke diabeetikolle ja on ankarasti sitä antamasta diabeetikolle. Tässä juuri ollaan tilanteessa, että kun yhtä syö niin toinen kumoaa.

Mulla on sikäli hurja luonto, että minä aika nopeasti huomautan, että lääkärien ja hoitajien tulee minua palvella. Herra se olen minäkin. Siinä on kaksi herraa vastakkain. Olen joutunut sanomaan, että tämä ruumis jossa minä asun ja kortteeria pidän, sitä ei omista Vaasan kaupunki eikä siitä määrää lääkärit. En ole väkivaltainen, mutta kolautan isonkin lääkärin meidän maan matosten joukkoon. Hyppäytettäväksi en missään tapauksessa suostu.

Eräs lääkäri sanoi, että teillä on tuota paino-ongelmaa. Hänen takkinsa napit oli kireällä, totesin hänelle, että meillä näyttää olevan yhteinen ongelma. Mitähän me sille tehtäis?

Olen vaativa asiakas, minua pitää kohdella ihmisten lailla, minulla on itsestäni itsemääräämisoikeus. Se näyttää tänä päivänä olevan kovaa evankeliumia perusterveyden huollossa. Pitäkää oikeuksistanne ehdottomasti kiinni.

Pentti Suksi

Offline peili

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 309
  • View Profile
  • Email
Vs: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #64 on: 12. 04. 2011 21:09 »
Huonoa suomea puhuva lääkäri kyseli puhelimessa muijalta pitääkö hoitosopimuksella makaavalle anopille tehdä verensiirto, no miten sen tavallinen tallaaja vois tietää jos ei lääkäri itse osaa päättää, hänellähän se on työnsä puolesta on oltava tieto mitä tehdään ja hoitovastuu kun siitä kerran maksetaan kaupungille.

Offline Henry Eklund

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1871
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #65 on: 12. 04. 2011 22:10 »
Pentti, mä söin Tramalia max annoksen 400mg päivässä puolivuotta ja se lopetettiin kerralla, Lyrica 600mg päivässä lopetettiin neljässä päivässä vaikka ohje oli 300mg viikko ja kahdenviikon päästä sama vähennys. Mä tiedän miltä Helvetissä näyttää ja on. Lääkityksen määräsi lääkäri joka ei lukenut mitä muita sairauksia on ja aloitettiin heti max annoksilla ja mä hullu söin kun oli määrätty. Jälistäpäin muut ihmetteli että jäin henkiin, jotain sopivaa pitäisi kipuihin saada. Paino sanalla sopivaa, en mä niin helpolla kuolekkaan vaikka siltä välillä tuntuu.
Kipu kasvattaa muttei opeta elämään kunnolla.

Offline Henry Eklund

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1871
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #66 on: 14. 04. 2011 15:03 »
Juuri tulen Promedista jossa oli merkillepantavaa että kymmenestä odottavasta asiakkaasta 8 oli mustia moniosaajia, on hyvä että heidän rahansa riittää kunnon hoitoon jaikka kassajonossa en heillä nähnytkään rahaa tai pankkikortta vaan jonkin lapun. Menen kohta uudestaan niin mistähän niitä lappuja saisi kun nyt maksoi 10% mun eläkkeestä joten voin käydä vielä useasti tässäkuussa. Samoja lappuja nähnyt kun maksavat apteekissa ja taxi odottaa ulkopuolella ja luulen että samanlaisilla taikalapuilla sekin maksetaan.

Siis mistä moisia lappuja saa ja millä perusteella.
Kipu kasvattaa muttei opeta elämään kunnolla.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #67 on: 14. 04. 2011 19:07 »
Juuri tulen Promedista jossa oli merkillepantavaa että kymmenestä odottavasta asiakkaasta 8 oli mustia moniosaajia, on hyvä että heidän rahansa riittää kunnon hoitoon jaikka kassajonossa en heillä nähnytkään rahaa tai pankkikortta vaan jonkin lapun. Menen kohta uudestaan niin mistähän niitä lappuja saisi kun nyt maksoi 10% mun eläkkeestä joten voin käydä vielä useasti tässäkuussa. Samoja lappuja nähnyt kun maksavat apteekissa ja taxi odottaa ulkopuolella ja luulen että samanlaisilla taikalapuilla sekin maksetaan.

Siis mistä moisia lappuja saa ja millä perusteella.

Tuollaiset taikalaput olisivat minunkin mieleen.  Voisi vaikka dokata sekussa ja sitten ajaa taikalapulla kotiin taksilla.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Henry Eklund

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1871
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #68 on: 14. 04. 2011 20:08 »
Joo. kivoja lappuja ja kohta joku väittää ettei niitä ole olemassakaan, kun näin ne olin 100%:n selvä eikä mitään lääkitystä päällä. Nyt on lievä lääkitys eikä harhoja, kaipaan itselleni niitä lappuja. Ne vaikuttaisi positiivisesti talouteeni, soittelen huomenna sossun ja Kelan ja pyydän niitä lappuja.
Kipu kasvattaa muttei opeta elämään kunnolla.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #69 on: 15. 04. 2011 07:07 »
Joo. kivoja lappuja ja kohta joku väittää ettei niitä ole olemassakaan, kun näin ne olin 100%:n selvä eikä mitään lääkitystä päällä. Nyt on lievä lääkitys eikä harhoja, kaipaan itselleni niitä lappuja. Ne vaikuttaisi positiivisesti talouteeni, soittelen huomenna sossun ja Kelan ja pyydän niitä lappuja.

Turhaan soittelet.  Et täytä "turvapaikkashoppailijan statusta."  Eli laittomasti maahanpyrkijän joka käyttää järjestelmän viivettä hyväksi ja elää sen kustannuksella.  Myös "turvapaikkashoppailijan" on saatava samat elinolosuhteet kuin kantaväestön.  Eli näitä taikalappuja mitä kantaväestö ei saa.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Henry Eklund

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1871
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #70 on: 23. 04. 2011 20:08 »
Kipupoli palautti tuon 400mg Tramalia päivässä vaikkei se sovi mulle mutta opiaatteja eivät määrää periaatteessa vaikka Hyksin ylilääkäri suositteli niitä kokeiltavaksi jos opivat löytyy. Piti yhtä 04mg Temgesikkiä pahana vaikka ilman sitä ei onnistu sängystä nouseminen ja muutama Diapam rentoutumiseen on myös hänen mielestään pah ja olisi vaihtanut me unilääkkeisiin ja ne vaikuttaa mieleen jota en halua sekoittaa. Tulee käynti yliopistolliseen sairaalaan ja sehän ei maksa yhteiskunnalle mitään mutta saadaan tämä valtapeli poikki ja taas kärsitään Tramalin lopetuksen vieroitusoireet, viikko helvetissä on taas taattu ja sydänvikaiselle se voi olla seviimeinen viikko mitä ilmeisesti odottavat. Kuulemma riittää jos kivusta saadaan 30% pois.
Kipu kasvattaa muttei opeta elämään kunnolla.

Offline Henry Eklund

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1871
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #71 on: 21. 06. 2011 13:01 »
Tulen juuri omalääkärin vastaanotolta ja hän on omaakin aikaa käyttänyt ja soitellu spesialisteille ja hups, lääkitys saatiin kuntoon. Eihän musta enään urheilijaa saa mutta lähes kivuttomana saan elää eikö ole pää sekaisin, nuorehko nainen otti asian lopulla todella työnalle ja olen hänelle ikuisesti kiitotllinen. Kyllä Gerbyn terveyskeskuksestakin löytyy lääkäri joka viitsii paneutua potilaan vointiin ja laittoi lähetteen kuntoutukseen jota kipupolilta ei saanut vaikka pyysi. Kerranki enemmän kuin tyytyväinen terveys palveluun eli pitkän taiston jälkeen asia kuntoon illman hullunpillereitä jotka toki vaikuttavat kipuunki, olen tyytyväinen ja nyt omalääkäri suhde toimii niinkuin se on suunniteltu.
Kipu kasvattaa muttei opeta elämään kunnolla.

Offline Kari Lajunen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 7818
 • Gender: Male
 • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
  • View Profile
  • Oivakaihdin Oy
  • Email
Vs: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #72 on: 21. 06. 2011 18:06 »
  omalääkäri suhde toimii niinkuin se on suunniteltu.

Minulla on aivan samanlaiset kokemukset täältä Gerbyn terveysasemalta.  Täällä tuo systeemi toimii.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Henry Eklund

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1871
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Esimerkki terveyspalveluista Vaasassa
« Reply #73 on: 21. 06. 2011 18:06 »
Mulla aluksi kyllä oli vaikeuksia kun oli kipupolin asiakas ja ei me löydetty yhteistä säveltä niin lopulta sain kirjallisen luvan että eräs toinen ja omalääkäri saa hoitaa mun lääkityksen, asian voi lukea että sain porkut kipupolilta niin nyt kun omalla lääkärillä on ollut aikaa perehtyä mun todella harvinaiseen tautiin ja lupa tehdä siihen muutoksia niin tämä lääkäri on pystynyt ihmeisiin vaikka onkin tarvinnut konsultaatio apua. Mutta oli niin sitkeä että kaivoi tiedot ja on lukenut mun historiaa enemmän kuin kaksi viimeistä sivua, todella kunnioitettava teko mitä ketään muuta ei ole tehnyt. Nyt mulla on omalääkäri joka on perehtynyt tietoihin ja tähän tautiin, olen ikuisessa kiitollisuuden velassa ja olen kyllä kiittänyt.
Kipu kasvattaa muttei opeta elämään kunnolla.