Author Topic: Pikipruukki ja vuokrankorotukset  (Read 125719 times)

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

Offline Niin Makaa

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 284
 • kuin petaakin
  • View Profile
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #80 on: 18. 12. 2007 10:10 »
Pikiruukkin asumisoikeusasuntoon muuttaminen on suurin asumiseen liittyvä virhe, jonka perheemme on tehnyt.  Tilanne vain äkkiä oli niin että lapset ryhtyivät työntämään karvaa ja heille piti saada omat huoneet.

Pikiruukkin houkutukset ja asunnon saamisen nopeus uudesta talosta tuntuivat hyviltä.  Ajattelimme jopa että asuminen asumisoiaeustalossa on edullista, varsinkin kun meille vakuutettiin että "se on kuin asuisi omassa asunnossa".

Melko pian ilmeni että mitään ei saa tehdä ilman lupaa, että korjaukset viivästyvät ja että kaikesta pitää taistella.  Ja sitten vuokrat.  Pikiruukkin kehno tqaloudenpito on johtanut siihen että me olemme joutuneet joka vuosi maksamaan enemmän ja enemmän Pikiruukkin taitamattomuudesta.

Nyt alkaa mitta olla täynnä:  Älkää hyvät ihmiset missään tapauksessa ottako ristiksenne Pikiruukkin asumisoikeusasuntoa.
Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.

Offline T.Tyly

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 488
  • View Profile
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #81 on: 18. 12. 2007 12:12 »
Mikä on Ristinummen Kiinteistöpalvelu?  Kiinnostaa kovasti.  Kiinteistöpalvelun nettisivuilla sanotaan mm.  että kiinteistöhoitopalveluiden piirissä on n. 90 asunto- tai kiinteistöyhtiötä ja vuokrattavia asuntoja on n.1200 . Vuokrauskohteet sijaitsevat, Keskusta, Isolahti, Vöyrinkaupunki, Palosaari, Ristinummi alueilla ja että:

Kysy lisäksi tarjoustamme yhteistyökumppanimme Pikipruukki Oy:n vapaan asunnon vuokraamisesta kalustettuna (ks. Pikipruukin sivu). Vapaita asuntoja löydät myös Vaasan Asumisoikeuden sivuilta

Mikä on siis Pikipruukkin RKP:n suhde.  Mitä tuo 1200 asuntoa tarkoittaa tyhjien asuntojen kohdalla.  Onko Pikipruukki ulkoistanut vuokrauksensa miten pitkälle?

Ristinummen Kiinteistöpalvelu
« Last Edit: 18. 12. 2007 12:12 by T.Tyly »
Minäkin olen sitä mieltä, että ravirata on kaavoitettava asunnoille!

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #82 on: 18. 12. 2007 16:04 »
Hieman selvennystä:

Vaasan Asumisoikeus Oy on ihan oma itsenäinen yhtiö http://www.vaasanasumisoikeus.com/ Sen osakekannan omistaa Vaasan kaupunki. Vaasan asumisoikeus ostaa tällä hetkellä isännöintipalveluita Koy Pikipruukilta.(Näillä tuloilla katetaan Pikipruukin menoja ja ne osaltaan alentavat siis kustannuksia ja vuokria)


Ristinummen Kiinteistöpalvelut oli vielä muutama vuosi sitten Koy Pikipruukin tytäryhtiö mutta se myytiin ja on nykyään täysin yksityinen osakeyhtiö. Se on ihan normaalina liiketoimintanaan vuokrannut Koy Pikipruukilta pitkään tyhjänä olleita asuntoja, kalustanut ne ja vuokraa edelleen.

Sitten vuokrankorotuksiin.

Itse asiassa voin nyt ensimmäistä kertaa julkistaa tiedon, että Pikipruukki on alkanut myydä TYHJIÄ asuntojaan.   Se tapahtuu näin: Olemme saaneet (aluksi) kahdesta kerrostalosta vapautuksen arava-rajoituksista (hakemuksen käsittely kesti yli puoli vuotta). Muutamme nyt talot normaaleiksi asunto-osakeyhtiöiksi ja panemme tyhjät asunnot myyntiin. Niitä asuntoja, joissa on vuokralaiset emme myy (kuin heidän halutessaan niille, jotka siellä asuvat) ja asiakkaamme eivät siis tule huomaamaan mitään muutosta. Vuokrasuhde ja vuokraisäntä pysyy entisenä. Nämä ensimmäiset talot ovat Sala-ampujankadulla ja Lindroosintiellä. Kuten sanottu, nykyiset asukkaat voivat jatkaa asumistaan aivan rauhassa. Myynti alkaa joskus keväällä kun saadaan paperityöt ja byrokratia hoidettua.

Tyhjien asuntojen problematiikka on siinä, että 70-luvulla oli valtakunnallisena tavoitteena kohentaa Suomen asumisväljyyttä ja silloin pyrittiin  rakennetamaan väljiä asuntoja. Nyt on palattu ahtaaseen makuukoppimuotiin. Näitä  nykyään "ylisuuria" kaksioita ja kolmioita on Piikipruukilla lähes 100 ja ongelmallista on se, että niitä on niin monessa talossa. Yhdessäkään talossa ei taas ole pelkästään niitä. Yksiöistä on pulaa koko kaupungissa. (Myös se on tutkittu, josko voisi tehdä noista väärän kokoisista asunnoista yksiöitä. Ei lyö leiville.)

Talon rakennusvuosi ja jäljellä oleva lainamäärä vaikuttaa siihen kuinka paljon tyhjiä asuntoja siinä voi olla, ennen kuin se alkaa rasittaa muita. Juuri siinä järjestyksessä taloja muutetaan ASOy:iksi ja myydään tyhjiä asuntoja kuin ne rasittavat muita.

Yli 62 % vuokrasta koostuu pääomamenoista (siis koroista ja lainalyhennyksistä) ja korot ovat viime vuosina nousseet reippaasti (Pikipruukilla on muutakin kuin arava-lainaa, joka ei suinkaan ole aina halpakorkoista)

Vaasan Kaupunki on tullut hieman vastaan ja poistanut tilapäisesti tertiäärilainojensa koron. (Tertiäärilaina on pieni ensisijaislaina, jonka yhtiön omistajan tulee antaa ennen kuin voi saada aravalainaa.)

Pikipruukki on tehostanut toimintaansa ja vähentänyt työntekijöitään (johto- / ja väliportaasta).

Yli 500 uutta vaasalaista löytää ensikodin Pikipruukilta vuosittain, eikä se rasita kaupungin taloutta.

Poy Pikipruukilla ei ole muita tuloja kuin vuokratulot. Se on oma juridinen henkilönsä ja sitä säätelee osakeyhtiölaki. Omistaja käyttää valtaansa valitsemalla viisi hallituksen jäsentä - asukkaat valitsevat kaksi. (Koy Pikipruukin hallituksen enemmistö taitaa asua Pikipruukin asunnossa, joten kyllä vuokralaisen ääni "kuuluu". En muuten ole vielä törmännyt tilanteeseen missä vuokralaisen ja omistajan intresseissä olisi ollut ristiriitaa.)
« Last Edit: 18. 12. 2007 17:05 by Tapio Osala »

Juuseppi

 • Guest
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #83 on: 18. 12. 2007 18:06 »
Ajattelimme jopa että asuminen asumisoiaeustalossa on edullista, varsinkin kun meille vakuutettiin että "se on kuin asuisi omassa asunnossa".

Omassa asuminen vaikuttaa halvalta, kun ihmiset eivät laske remonttien kustannuksia, jotka ovat asunnossa vuosien mittaan tehneet itse tai teetettäneet. Tänä päivänä keittiö.- ja kylpyhuoneremppa ym pientä pintaremppaa siihen päälle maksaa äkkiä 20000 euroa niin sanotulla ammattimiehellä teetettynä. Jos tuon summan hakee pankista ja maksaa takaisin 15 vuoden aikana (että taas pitää rempata viimeistään), niin kulutusluottona kustannus on helposti 200 eur/kk

Juuseppi

 • Guest
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #84 on: 18. 12. 2007 18:06 »
voin nyt ensimmäistä kertaa julkistaa tiedon, että Pikipruukki on alkanut myydä TYHJIÄ asuntojaan.....Nämä ensimmäiset talot ovat Sala-ampujankadulla ja Lindroosintiellä

Kyseiset Pikipruukin osoitteet ovat tuttuja, mutta valitettavasti myös huonomaineiset. Mielenkiintoista nähdä miten kauppa tulee käymään ja millä hinnalla. Vai tulevatko asunnot avoimesti myyntiin välittäjien kautta, että myös ulkopuolisilla on mahdollisuus tehdä tarjouksia?

Quote
70-luvulla oli valtakunnallisena tavoitteena kohentaa Suomen asumisväljyyttä ja silloin pyrittiin  rakennetamaan väljiä asuntoja. Nyt on palattu ahtaaseen makuukoppimuotiin. Näitä  nykyään "ylisuuria" kaksioita ja kolmioita on Piikipruukilla lähes 100 ja ongelmallista on se, että niitä on niin monessa talossa. Yhdessäkään talossa ei taas ole pelkästään niitä. Yksiöistä on pulaa koko kaupungissa. (Myös se on tutkittu, josko voisi tehdä noista väärän kokoisista asunnoista yksiöitä. Ei lyö leiville.)

Muutostyöt tulevat kalliiksi tämän hetken hinnoilla, jos yleensä tekijöitä löytyy. ARAn ylijohtaja onkin ruvennut kampanjoimaan, että 70-luvun talot tulisi mieluummin purkaa, kun tulevien korjausten hinta ylittää uudistuotannon tason eikä lopputulos ole samaa tasoa.

http://www.rakennuslehti.fi/uutiset/rakentaminen/10892.html


Offline pitsipöksy

 • Kokelas
 • *
 • Posts: 28
  • View Profile
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #85 on: 18. 12. 2007 18:06 »
En viitsi kaikkia tämän palstan kirjoituksia edes lukea, koska uskon niiden sisältävän poikkeuksetta rutinaa Pikipruukin suojissa asumisesta ja asumisen kalleudesta. Mikään ei toimi. Vuokrankorotusten myötä viedään kohta tuhkatkin pesästä.

Pitsipöksy on muuten, yllätys, yllätys, Pikipruukkiin ERITTÄIN tyytyväinen!

On kyllä kokemuksia velkavankisen omistusasujankin tuskasta. Se vasta kurjaa oli!
Ja kallista. Vedet, sähköt, remontit, joita oli jatkuvasti jotain, piti kaikki maksaa omasta pussista. Sitten rivitalossa ainakin talonmiehen (paska)duunit vielä päälle. 

Pikipruukin asunnossa elän sen sijaan hyvinkin auvoisesti. Vuokra on täysin kohtuullinen. Vettä voi lorotella varsin huolettomasti tarvitsematta tarkkailla koko ajan kulutusta ja mitä maksaa? Lämmityskustannuksista en tiedä mitään.Nekin kuitataan vuokrilla.

Kannattaisi vähän hankkia muunkinlaisia kokemuksia elämästä, ettei kehtaisi joka välissä kollottaa, kuinka kaltoin muka Pikipruukki hyyryläisiään kohtelee.

Offline Niiskutti

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 1632
  • View Profile
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #86 on: 18. 12. 2007 19:07 »
Hyvä, jos näille tyhjille asunnoille ollaan keksitty jotain hyötykäyttöä : myydä tai vuokrata ristinummen kiinteistöpalvelulle tms. Ehkä jossain välissä sitten ei tarvitse vuokria niiden perusteella korottaa.

Offline Niin Makaa

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 284
 • kuin petaakin
  • View Profile
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #87 on: 18. 12. 2007 20:08 »
Kyllä huikea vuokrankorotus on minun mielestäni Tapio Osalalle näytön paikka mutta ehkä Osala saa alennusta Pikipruukin vuokrastaan tai sitten kuuluu yhteiskuntamme hyvätuloisiin. 

Osalalta kysyisin että täyttääkö vuokrankorotusilmoitus sekä asumisoikeusasukkaille että vuokra-asukkaile lain säätämät ehdot. 

Onko esimekiksi vuokralaisia ja asukkaita kuultu asianmukaisella tavalla ja onko heikllä/meillä ollut mahdollisuus osallistua korotusten valmisteluun.

Kun vuokra nousee yli 70 euroa kuukaudessa  ja on nyt reippaasti yli 700 euroa kuukaudessa, on kipuraja ylitetty.  Olemme päättäneet ryhtyä etsimään edullisempaa omistus- tai vuokra-asuntoa.

Sanotaan nyt vielä sekin että asumaamme taloa ei ole millään tavoin korjattu 10. vuoteen. Kaikesta joutuu huomauttelemaan useita kertoja ja julkisten tilojen siivouksen jälkii on kehnoa ja pesutupa- ja komerotilojen kohdalla ala-arvoista.
« Last Edit: 18. 12. 2007 20:08 by Niin Makaa »
Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.

majakka

 • Guest
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #88 on: 18. 12. 2007 20:08 »
ehkä Osala saa alennusta Pikipruukin vuokrastaan tai sitten kuuluu yhteiskuntamme hyvätuloisiin. 

Ehei, ei Osala asu Pikipruukin asunnossa eikä ole myöskään verotietojen mukaan hyvätuloinen.

majakka

 • Guest
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #89 on: 18. 12. 2007 20:08 »
Kyllä huikea vuokrankorotus on minun mielestäni Tapio Osalalle näytön paikka

Tämä korotushan on Osalan työtä, nyt täytyisi huutaa apuun Kouhi, Kokoomus ja Kaupunki (kkk) tai Pro Vaasan kaverit, Osala on nyt näyttänyt mihin pystyy, muistakaa että joka viides vastaantulija kaupungilla on Pruukin asukas.

tsailor

 • Guest
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #90 on: 18. 12. 2007 20:08 »
Eikö Pikipruukin asuntojen vuokrankorotusta ole sidottu elinkustannusindeksiin, mikä on yleinen käytäntö asunnon vuokrauksessa. Jos ei, niin miksi?

majakka

 • Guest
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #91 on: 18. 12. 2007 20:08 »
En muuten ole vielä törmännyt tilanteeseen missä vuokralaisen ja omistajan intresseissä olisi ollut ristiriitaa.)

Mistähän tämä mahtaa johtua ???, sinulle ilmeisesti ei kerrota kaikkea tai sitten vuokralaiset ovat huomaneet että  se on ajanhaaskausta.
Voin kertoa että nyt on luultavasti intresseissä suurikin ristiriita, takuulla.

majakka

 • Guest
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #92 on: 18. 12. 2007 21:09 »
Vuokrankorotusten myötä viedään kohta tuhkatkin pesästä.
Pitsipöksy on muuten, yllätys, yllätys, Pikipruukkiin ERITTÄIN tyytyväinen!

Taidat olla ERITTÄIN erikoinen.

Juuseppi

 • Guest
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #93 on: 18. 12. 2007 21:09 »
Eikö Pikipruukin asuntojen vuokrankorotusta ole sidottu elinkustannusindeksiin, mikä on yleinen käytäntö asunnon vuokrauksessa. Jos ei, niin miksi?

Milloin tuollainen käytäntö on tullut yleiseksi? Vuokrien ja arava-talojen osalta lähin indeksi taitaa olla rakennuskustannusindeksi. Sitäkin käytetään vain kun määritellään myyntihinta, mikäli myytävä kohde on rajoitusten alainen.

Vuokrasäännöstelystäkin luovuttiin jo 90-luvun alussa, mistä ainakin asuntoihin sijoittavat ovat riemuinneet kovasti. Ei kyllä mikään ihme, kun sen jälkeen vuokralla asuminen on kallistunut eniten.

Toisaalta vihreitten, demarien ja vasemmistoliiton ollessa hallituksessa on lisäksi tehty lakeja, joilla asuntosijoittamisesta on tullut todella hyvätuottoinen ja suosittu sijoitusmuoto nuorille bisnesleijonille. Esim. sijoitusasunnon velkojen korot voi vähentää täysimääräisesti, kun vastaavasti omaan käyttöön ostettu asunto on korkojen osalta vähennyskelpoinen vain 1400 euron asti, ellei henkilöllä ole pääomatuloja. Mutta kelläpä tavallisella duunarilla sellaisia tuloja olisi? Pieni palkka vain.

Toinen hämmästyttävä vasemmistopuolueiden ja vihreitten bisnesleijonille lahjoittama verovähennys on oikeus vähentää myös sijoitusasunnon rahoitusvastike, jonka seurauksena vuokralainen kustantaa asunnon sijoittajalle, lyhentämällä asunnon velkoja.

Nytkin Vaasassa nähdään, miten sijoittajat ovat rymistelleet asuntomarkkinoilla viime vuodet. Keskustan halutut pienet asunnot menevät pääasiassa sijoittajille. Pienipalkkainen duunari voi vain ihmetellä vieressä huuli pyöreänä, kun hinnat kipuavat yhä korkeammalle, tavoittamattomiin.Offline präntööläinen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 226
  • View Profile
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #94 on: 18. 12. 2007 21:09 »
vihreitten, demarien ja vasemmistoliiton ollessa hallituksessa on lisäksi tehty lakeja, joilla asuntosijoittamisesta on tullut todella hyvätuottoinen ja suosittu sijoitusmuoto nuorille bisnesleijonille.
Koska nämä puolueet olivat (yksin) hallituksessa? Koska nämä päätökset tehtiinkään?

majakka

 • Guest
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #95 on: 18. 12. 2007 21:09 »
Lipposen II hallitus,  sateenkaarihallitus, kokoonpano: SDP, Kokoomus, RKP, Vasemmistoliitto ja Vihreä liitto 15.4. 1999 – 17.4. 2003.

Juuseppi

 • Guest
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #96 on: 18. 12. 2007 21:09 »
Koska nämä puolueet olivat (yksin) hallituksessa? Koska nämä päätökset tehtiinkään?

Muistelisin että tuorein muutos on tehty joskus 1999-2001 verotuksessa. Siitä on päättänyt Lipposen sateenkaalihallitus, jossa mainitut puolueet olivat mukana. Vasemmistoliittohan on toki yrittänyt poistaa korkovähennyksen kokonaan, mutta tarkoittanut juuri ihmisiä, jotka asuvat itse omistamassaan asunnossa. En sitten tiedä tarkemmin, mikä kanta heillä on sijoittajien verovähennyksiin.

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #97 on: 18. 12. 2007 22:10 »

Pitsipöksy on muuten, yllätys, yllätys, Pikipruukkiin ERITTÄIN tyytyväinen!             Onneksi kuulut kuitenkin vähemmistöön.


             Nimittäin muuten nämä "Todelliset Kustannukset" olisivat vielä 100 % suuremmat..

             Perusteet:

             - Ei tarvitse paljon kattella miten vesiään lorottelee

             - Ei tarvitse ottaa kantaa mihinkään

             - Ei tarvitse säästellä missään

             - Voi kuluttaa huoletta, kyllä yhteisö maksaa

             - Mikään ei maksa paljon, koska se sisältyy hintaan.

             - Vain puhelinsoitto, ja kaikki pelaa

         


belurisk

 • Guest
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #98 on: 18. 12. 2007 23:11 »
Tapiolle!
Siis, että kulurakenteesta Pikipruukissa yli 62 % koostuu pääomakuluista.  Huolestuttavaa!
Ja vain vajaat 38 % muista menoista, kuten henkilöstökulut, energia-, vesi- ja jätevesi- sekä jätteenkäsittelykustannukset, huolto/ylläpito/korjaukset ja palvelutarjonta yhteistyökumppaneiden kanssa sekä muut sekalaiset kuluerät.
Onpa mielestäni melko erikoinen tilanne ja asetelma.
Elinkustannusindeksin vaikutukset nousuineen kohdistuvat lähinnä tuohon vajaan 38 % osaan Pikipruukin menopuolella.
Pääomapuolella Pikipruukilla lienee melkoinen määrä tileillään vuokratakuumaksuja, joille ei asiakkaille/vuokralaisille makseta hyvitystä (siis korkoa) , vaan korkoedun saa Pikipruukki.
Anto- ja ottolainauksen välinen marginaali ei hirveän suuresti vaihtele.
Keinottelusta ja virhearvioinneista sekä huonosta oy:n hoidosta ei tulisi laskuttaa vuokralaisia.
Palvelussa ja palveluhalukkuudessa on todella monien mielestä toivomisen varaa - eri tasoilla.
Kasvojen pesemiselle ja toiminnan korjaustoimille on tarvetta.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #99 on: 19. 12. 2007 00:12 »
Tapiolle!
Siis, että kulurakenteesta Pikipruukissa yli 62 % koostuu pääomakuluista.  Huolestuttavaa!
Ja vain vajaat 38 % muista menoista, kuten henkilöstökulut, energia-, vesi- ja jätevesi- sekä jätteenkäsittelykustannukset, huolto/ylläpito/korjaukset ja palvelutarjonta yhteistyökumppaneiden kanssa sekä muut sekalaiset kuluerät.
Onpa mielestäni melko erikoinen tilanne ja asetelma.
Elinkustannusindeksin vaikutukset nousuineen kohdistuvat lähinnä tuohon vajaan 38 % osaan Pikipruukin menopuolella.
Pääomapuolella Pikipruukilla lienee melkoinen määrä tileillään vuokratakuumaksuja, joille ei asiakkaille/vuokralaisille makseta hyvitystä (siis korkoa) , vaan korkoedun saa Pikipruukki.
Anto- ja ottolainauksen välinen marginaali ei hirveän suuresti vaihtele.
Keinottelusta ja virhearvioinneista sekä huonosta oy:n hoidosta ei tulisi laskuttaa vuokralaisia.
Palvelussa ja palveluhalukkuudessa on todella monien mielestä toivomisen varaa - eri tasoilla.
Kasvojen pesemiselle ja toiminnan korjaustoimille on tarvetta.
Kulurakenne on kuin ihan tavallisella asuntovelallisella. Pankkiin kannetaan enemmän kuin maksetaan yhtiövastiketta.
Pikipruukin talojen keski-ikä on joitain 15 v ja aravalainat annetaan ainakin 20-30 vuodeksi. Kaikki lainat eivät kuitenkaan ole aravalainoja (joiden korot ovat vakaita) ja nyt viime vuosien korkojen kova nousu näkyy myös Pikipruukin korkokulujen kasvuna.

Vuokratakuumaksujen korottomuus tulee tietysti kaikkien asiakkaiden hyväksi vähentäen pieneltä osalta korkokuluja.

Toistan vielä, että Koy Pikipruukilla ei ole muita tuloja kuin asiakkailta perimät vuokratulot.

"Keinottelusta ja virhearvioinneista sekä huonosta oy:n hoidosta ei tulisi laskuttaa vuokralaisia." Ei ole tiedossa Pikipruukin keinotelleen (Omistajan aikoinaan yhtiökokouspäätöksin tekemästä Myllyseikkailusta ei aiheutunut lopulta kustannuksia Pikipruukille).

Kaikkien yhtiöiden hoidoista voidaan olla monta mieltä mutta muitakaan maksajia kun asiakkaat ei yleensä löydy. Vasta äärimmäisessä hädässä yleensä omistaja sijoittaa lisää rahaa toimintaan.

Henkilökunta on koulutettua, pätevää ja ahkeraa.

Kulurakenteeseen on vaikeata vaikuttaa:
-korot
-energia
-vesi, jävesi
-kiinteistövero
-tontinvuokrat
-palkat
-huoltoyhtiöden maksut

Kaikilla on paha pyrkimys nousta...ja kun siis tulopuolella on vain vuokratulot niin...

Majakka: "Tämä korotushan on Osalan työtä, nyt täytyisi huutaa apuun Kouhi, Kokoomus"

Ensi syksyn vaalien jälkeen sitten sovitaan kuka istuu Pikipruukin hallituksessa 2010-2013. Edellisellä vaalikaudella paikka kuului kokoomukselle, nyt vihreille.


Offline Näin On

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 451
  • View Profile
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #100 on: 19. 12. 2007 04:04 »
belurisk kirjoitti:
>Keinottelusta ja virhearvioinneista sekä huonosta oy:n hoidosta ei tulisi laskuttaa vuokralaisia.
Palvelussa ja palveluhalukkuudessa on todella monien mielestä toivomisen varaa - eri tasoilla.
Kasvojen pesemiselle ja toiminnan korjaustoimille on tarvetta.<

Toivottavasti nyt tehty vuokrankorotus saa asukkaat sankoin joukoin liikkeelle.  Pikipruukin menettely vuokranmaksun yhteydessä on tutkittava tarkkaan.  iInulla on kutina että vuokrankorotuksen ilmoitusmenettelyn kohdalla on muotovirhe.

Samalla pitää tutkia vuokrankorotuksen perusteet. Kannattaa muistaa että vuokrankorutus voidaan aina antaa tuomioistuimentutkittavaksi.

Nyt tarvitaan asukkaiden yhteistoimintaa.
Ilman muuta Ravirata ihmisasunnoiksi

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #101 on: 19. 12. 2007 05:05 »
Kunnalliset vuokrataloyhtiöt pitäisi uudelleen organisoida siten että niissä olisi enemmän ammattimaisemmat hallitukset, jotka ymmärtäisivät oman tehtävänsä paremmin. Jokainen yritys ansaitsee tehokkaan ja osaavan hallituksen.

Lapsellinen ja jopa vastuuton pikkupolitrukkien istuttaminen hallituksiin vie niitä alaspäin. Hyvin hoidettu yritys on asiakkaan ja omistajan yhteinen etu. Jos tuo tasapaino vääristyy niin yksityisellä puolella se merkitsee konkurssia ja julkisella puolella taas veronmaksajalle lisä laskua, ei nyt pitäisi olla niin vaikeaa.

majakka

 • Guest
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #102 on: 19. 12. 2007 09:09 »
Ei voi olla niin että asiakkaat (asukkaat) joutuvat maksumiehiksi jos yritys ei pysty huolehtimaan velvotteistaan, kyllä asia on niin että omistaja on velvollinen pitämään yrityksensä kunnossa, ei asiakkaat.

majakka

 • Guest
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #103 on: 19. 12. 2007 09:09 »
Majakka: "Tämä korotushan on Osalan työtä"

Noin !

Offline suoraan asiaan

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 252
  • View Profile
  • Email
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #104 on: 19. 12. 2007 10:10 »
Nyt onkin enää kysymys siitä, mitä Pikipruukin asukaat voivat yhdessä tehdä asian hyväksi.  Miten tieto esim. tästä keskusteluta saataisiin leviämään mayhdollisimman laajalle?  Näin saataisiin uusia näkökantoja, jotka ehkä jotaisivat joihinkin konkreettisiin toimiin.

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #105 on: 19. 12. 2007 10:10 »
Asukasdemokratialaki tuo aravalainoja saaneiden yhtiöiden hallituksiin asukkaiden edustajat. Pikipruukilla on lakisääteisesti kaksi edustajaa seitsemästä asukkaiden valitsemia. Loput on omistajan valitsemia. Puheenjohtajan tehtävä rajoittuu hallituksen kokousten puheen johtamiseen.

Taloissa on asukastoimikunnat, jotka lähettävät edustajan asukastoimikuntien yhteiskokoukseen, jossa vuokranmäärityslaskelmat käydään läpi.

Vuokranmääritykset käydään lisäksi läpi talokohtaisesti lakisääteisessä Yhteistyöelimessä, jossa on sekä Pikipruukin hallitus, työntekijöitä ja asukasvaltuusto.


Ensi maaliskuussa voimaan astuvat vuokrankorotukset on hyväksytty kaikissa elimissä yksimielisesti.

Asukasvaltuusto on asukastoimikuntien yhteiskokouksen valitsema muutaman hengen elin, joka valmistelee asioita yhteiskokoukselle.

Järjestelmä suo asukkaille monia vaikutusmahdollisuuksia. On kuitenkin valitettavaa, että kaikissa taloissa ei ole toimivaa asukastoimikuntaa. Jokaisessa talossa pidetään vuosittain (tarvittaessa Pikipruukin työntekijöiden kutsumana) asukaskokous, jossa asukastoimikunta valitaan.

Kautta aikain ja koko maassa, niin arava-lainoitetuissa kuin kovan rahan vuokrataloissa, on myös tyhjien asuntojen kustannukset olleet taloyhtiön yhteisiä. Mitään uutta "tyhjäkäyttömaksua" ei ole otettu siis käytöön, se on vain nyt alettu esittämään selkokielellä. Aikaisemmin tyhjäkäyttö jättämä lovi jäi ehkä huomaamatta useimmilta kun se oli vain ennakoitu pienempänä vuokratulo-odotuksena. Vuokranmäärityslaskemassa on esitetty (täysin teoreettiset) 100% vuokratulot vastaavasti ennakoitu tyhjäkäytön jättämä vaje omalla rivillään vähentämässä tätä teoreettista 100 %:n käyttöasteen vuokratuloa.

Mikään ei siis ole muuttunut, esitystapa on tehty vain ymmärrettävämmäksi kaikille. Sopisikohan tähän sanonta "tieto lisää tuskaa".


« Last Edit: 19. 12. 2007 14:02 by Tapio Osala »

Offline koirasmartta

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 103
  • View Profile
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #106 on: 19. 12. 2007 11:11 »
Tapio Osala kirjoitti:
>Kautta aikain ja koko maassa, niin arava-lainoitetuissa kuin kovan rahan vuokrataloissa, on myös tyhjien asuntojen kustannukset olleet taloyhtiön yhteisiä. Mitään uutta "tyhjäkäyttömaksua" ei ole otettu siis käytöön, se on vain nyt alettu esittämään selkokielellä.<

Niin. Edellyttäen että asioista ovat hoitamassa osaavat ihmiset.

Tapio Osala esitti myös selkokiealellä mitä asukkailta on jäänyt tekemättä.  Demokratian opetteleminen on vaikeata.  Tosin en usko että mikään olisi muuttunut vaikka asukkaat olisivat osallistuneet sankoin joukoin eri vaiheiden käsittelyyn.

Opetellaan siis demokratiaa kunnolla.  Vaasan kaupunginvaltuustossa on jo nyt useita epävirallisia "puolueita":  on VPS-puolue, Sport-puolue, Golf-puolue ja RG-Line-puolue vain muutamia mainitakseni.

Aidolla puoluetaustalla ei ole enää mitään merkitystä niin kuin eräiden valtuutettujen käytäytymisestä RGL-jupakan yhteydessä nähtiin.

Nyt ovat kunnallisvaalit tulossa.  Perustetaan siis Pikipruukkin asukkaiden etuja ajamaan Piki-puolue, jolle valitaan kunnallisvaaleihin ehdokkaaksi  1-2 hyvämaineista, rehellistä kansalaista, jotka mahdollisimman moni voi hyväksyä.

Ei muuta kuin etsintä päälle.

Juuseppi

 • Guest
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #107 on: 19. 12. 2007 11:11 »
Kautta aikain ja koko maassa, niin arava-lainoitetuissa kuin kovan rahan vuokrataloissa, on myös tyhjien asuntojen kustannukset olleet taloyhtiön yhteisiä. Mitään uutta "tyhjäkäyttömaksua" ei ole otettu siis käytöön, se on vain nyt alettu esittämään selkokielellä.

Kerroit että Pikipruukin asunnoista 96% on vuokrattuna ja tyhjillään seisoo 4%. Tuo ei kuulosta kovin pahalta, ellei asiaa tarkastele talokohtaisesti. Tyhjät asunnot ovat vain keskittyneet muutamiin osoitteisiin, ja siellä tilanne näyttää pahalta.

Kuitenkaan mikään vuokrausta harjoittava yhtiö ei koskaan yllä  100% vuokrausasteeseen. 96% on hyvää keskitasoa. Joten sen perusteella tyhjäkäyttö ei selitä kohonneita kustannuksia kuin korkeintaan yhden prosenttiyksikön 10 prosenttiyksikön korotuksesta.

Suomessa vuokrat ovat nousseet monta vuotta noin 3% vuosivauhtia. Pikipruukilla nousutahti tuntuisi olleen tätä nopeampaa muutaman viime vuoden aikana, jos mukaan luetaan nyt kerrotut korotukset. Näitä ei tietysti näy vielä Tilastokeskuksen laskelmissa, joten ehkäpä vuokrat räjähtävät nousuun muuallakin eikä Pikipruukki erotu siinä suhteessa.

Henkilökohtaisesti olen kyllä sitä mieltä, että 8-9 euron neliövuokra on vielä kohtuullinen. Varsinkin pienituloiselle, työttömille, pakolaisille ja eläkeläisille, joitten vuokrasta ja vuokrankorotuksista Kela ja Vaasan sosiaalitoimista maksaa enemmän tai vähemmän suuren osan.
Offline Oksanen

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 226
 • "Lisää painetta", sanoi putkimies.
  • View Profile
  • Email
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #108 on: 19. 12. 2007 11:11 »
Kannatetaan:

Kunnallisvaaleissa ehdokkaaksi asettuvan tulee täyttää seuraavat edellytykset.

1) Henkilön kotikunta on kunta, jonka ehdokkaaksi hän asettuu.
2) Henkilöllä on äänioikeus kunnallisvaaleissa jossakin Suomen kunnassa.
3) Henkilö ei ole holhouksen alainen eli vajaavaltainen.

Ehdokkaita voivat asettaa sekä puoluerekisterissä olevat puolueet että äänioikeutettujen perustamat valitsijayhdistykset.

Yhden ehdokkaan asettamiseksi tarvitaan Vaasassa (X)  äänioikeutettua henkilöä. Valitsijayhdistykset voivat muodostaa yhteislistoja liittymällä yhteen. Yhteislistalla saa Vaasassa olla korkeintaan (XX) ehdokasta.

Joku tietävä voi täyttää X:llä kerrotut kohdat. Samoin kertoa mihin päivänmäärään mennessä ehdokaslista on jätettävä Vaasan keaskusvaalilautakunnalle syksyn 2008 kunnalölisvaaleissa.

Kyllä se siittä.


 

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #109 on: 19. 12. 2007 11:11 »Kulurakenteeseen on vaikeata vaikuttaa:
-korot
-energia
-vesi, jävesi
-kiinteistövero
-tontinvuokrat
-palkat
-huoltoyhtiöden maksut

Kaikilla on paha pyrkimys nousta...ja kun siis tulopuolella on vain vuokratulot niin...


Ensi syksyn vaalien jälkeen sitten sovitaan kuka istuu Pikipruukin hallituksessa 2010-2013. Edellisellä vaalikaudella paikka kuului kokoomukselle, nyt vihreille.Näihin kuluihin voidaan kylläkin osaksi jopa radikaalistikin vaikuttaa, vain valvonta puuttuu
joten käytännössä joka yksikkö valvoo lähinnä itse itseään, joten ylläpidossa asia ainakin tunnetaan.

Myös tämä Hallinnon uskottavuus alkaa olemaan ristiriitaista, nimittäin Päivän Pohjalaisen
etusivun artikkelissa Toimitusjohtaja ilmoittaa, että Pikipruukki ei tulouta kaupungille mitään.

Kun taasen KOY:n hallinnon, Nelimarkan puheenjohtajakauden jälkeen valittu Osala on
näissä kokouksissa tiedustelun mukaan maininnut usein moittivaan sävyyn kaupungille
joka vuosi tuloutettavan n. 2 miljoonan summasta, jolla käytännöllisesti katsoen
ei saada mitään vastinetta, eli mistä on kysymys, vai onko asia salainen.

Väärinkäsitystä. Vai juonimista.?

Nythän tämä väite on julkisesti hyvin selvitettävissä.
« Last Edit: 19. 12. 2007 11:11 by Professional »

Offline Niilo Aro

 • Omalla nimellä
 • Aktiivi vaikuttaja
 • *
 • Posts: 270
  • View Profile
  • Email
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #110 on: 19. 12. 2007 11:11 »
Juuseppi kirjoiti:
"Henkilökohtaisesti olen kyllä sitä mieltä, että 8-9 euron neliövuokra on vielä kohtuullinen. Varsinkin pienituloiselle, työttömille, pakolaisille ja eläkeläisille, joitten vuokrasta ja vuokrankorotuksista Kela ja Vaasan sosiaalitoimista maksaa enemmän tai vähemmän suuren osan."

Kyky suoriutua vuokrasta riipuu tietenkin kunkin yksilön elämäntilanteesta.  Kyllä sellaiselle perheelliselle jonka perheessä toinen on työtön ja toinen pätkätöissä, on yli 60- 70 euron korotus ja yli 700 euron vuokra lähes mahdoton yhtälö, varsinkin jos ei saa mitään tukea.

Sitten se tärkeä kysymys.  Voidaanko tätä Pikipruukin korotusmallia soveltaa suoraan samansisältöisenä myös asumisoikeusasuntoihin?

Professionalin kanssa olen samaa mieltä.  Tehdään RG-linet ja selvitetään asia.


« Last Edit: 19. 12. 2007 11:11 by Niilo Aro »

Juuseppi

 • Guest
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #111 on: 19. 12. 2007 11:11 »
Kyllä sellaiselle perheelliselle jonka perheessä toinen on työtön ja toinen pätkätöissä, on yli 60- 70 euron korotus ja yli 700 euron vuokra lähes mahdoton yhtälö, varsinkin jos ei saa mitään tukea.

Niinpä. Mutta tuo perhe onkin ns. väliinputoaja. Ei vielä tarpeeksi nöyrä, että olisi lakannut yrittämästä itse. Toinen perheessä vielä rimpuilee vastaan ja käy pätkätöissä. Hyi-hyi! Yhteiskunta haluaa, että ihminen nöyrtyy ja kaatuu voimattomana ja vailla ylpeyttä sosiaalitanttojen syliin ja tunnusta surkeutensa. Kyllä ne yhteiskunnan tukirahahanat sitten aukeavat ammolleen eikä tarvitse vuokrankorotuksista hermoilla. ;)

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #112 on: 19. 12. 2007 11:11 »
Quote
Juuseppi: Kuitenkaan mikään vuokrausta harjoittava yhtiö ei koskaan yllä  100% vuokrausasteeseen. 96% on hyvää keskitasoa. Joten sen perusteella tyhjäkäyttö ei selitä kohonneita kustannuksia kuin korkeintaan yhden prosenttiyksikön 10 prosenttiyksikön korotuksesta.

Suomessa vuokrat ovat nousseet monta vuotta noin 3% vuosivauhtia. Pikipruukilla nousutahti tuntuisi olleen tätä nopeampaa muutaman viime vuoden aikana, jos mukaan luetaan nyt kerrotut korotukse
Vuokrat nousevat keskimäärin 4,5 % 1.3.2008, ei toki 10 %:ia. Tänä vuonna on keskivuokra 8,23€ ja maaliskuusta lähtien 8,60 € neliöiltä. Vuokrat sisältävät aina sauna-, ves-i ja pesutupamaksun, joissakin taloissa myös sähkön.

Olikohan se vuosi 2004 vai 2005 kun vuokria ei korotettu Pikipruukilla lainkaan.

Yksittäisessä asunnossa 10 % korotus johtunee siitä, että Pikipruukki on anonut valtiolta, ja saanut,  muutamille taloille avustusta korkeiden pääomakulujen vuoksi. Anomukset tulee jätttää vuoden alussa ja ARAN prosessi kestää niin kauan, että koko vuodelle saatu avustus alentaa vuokraa kesä-helmikuun. Kun uudesta avustuksesta ei vielä ole tietoa niin "normaali" vuokrankorotus lasketaan siihen alentamattomaan vuokraan. Näin ko asunnon vuokra tulee olemaan maalis-toukokuun esim. 10 % nykyistä alennettua vuokraa korkeampi mutta laskee sitten taas kesäkuussa (mikäli sama valtion avustus kohteeseen taas myönnetään). Epäilen vahvasti, että tuossa esimerkissä on kyse tällaisesta tapauksesta (minulle voi halutessaan lähettää yksityisviestin niin otan selvää tarkemmin asiasta).

Mitä kaupungin saamiin "tuloutuksiin" tulee niin niitä kertyy esim. tontinvuokrista, kiinteistöverosta, tonttien ostoista, konsernipankin koroista. Myös vesiimaksuista ja sähkö/kaukolämpömaksuista kiertyy rahaa kaupungin kassaan. kaikki nämä ovat kuitenkin täysin asianmukaisia, asumiseen liittyviä kustannuksia.

P.S
Laskin pääomakulujen osuudet kokonaiskuluista hätäisesti. Suuret ne ovat mutta olivat viime vuonna "vain"  reilut 40 %....
« Last Edit: 19. 12. 2007 11:11 by Tapio Osala »

PeppiP

 • Guest
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #113 on: 19. 12. 2007 12:12 »
Tämä ei varsinaisesti liity vuokrankorotuksiin, mutta kerronpa omia mielipiteitäni tänne siinä missä muutkin.

Minulla on sydämellä nämä vuokravakuudet, jotka Pikipruukille pitää maksaa ennen vuokrasuhteen alkamista. Niissähän ei sinänsä mitään outoa ole, ihan normaalikäytäntö mutta mutta... Sitten siinä vaiheessa kun vuokralainen on muuttamassa asunnosta pois.. Siellä se vakuus on muhinut pankissa korkoa kasvamassa (?) vuosia ja ei sitä niin äkkiä takaisin saa, jos siis saa ollenkaan. Pikipruukilla ei kovin paljoa katsota kuuluvaksi "normaalin kulumisen" (vai miten se nyt sanotaan) piiriin.

Tuttaviani asuu vuokra-asunnoissa (ei tosin Vaasassa), joissa vuokranantaja (asunnonomistaja) kustantaa joka 3. vuosi tapetit ja maalit asukkaalle, joka voi itse kunnostaa asuntoaan. SEHÄN ON NIMITTÄIN ASUNNON OMISTAJAN, ei vuokralaisen, VASTUULLA. Siis remontit ja sen sellaiset.

Jos lapsiperhe asuu asunnossa muutaman vuoden, niin jo sitä saattaa jotakin sinne tapetteihin  ilmaantua.. Tai jääkaappi kulua ja ovihyllyjen reunat mennä rikki, tai lattiaan jälkiä tulla, varsinkin kun ei sitä vahaakaan kukaan kustanna..

Mielenkiintoista eräässäkin asunnossa se, että jääkaappi on täysin väärässä kohdassa, ovi ei meinaan aukea kokonaan ollenkaan ja on tullut sitten taas kerran rikottua ne vihanneslaatikot... Mitähän ne tällä kertaa maksaa. Halvemmaksi joka tapauksessa tulee, kun menee itse ostamaan uudet rautakaupasta.

Sitten... Huoltoyhtiöt.. Mitä ne niinku huoltaa? Ainakin meidän piha on aina sotkuinen, roskia siellä täällä, itse niitä aina lasten kanssa roskiksiin vien.. Ei kukaan huoltoyhtiöläinen ainakaan lehtiä haravoi, no onhan se ihan kivaa puuhaa itselle, voisiko Pikirpuukki tuoda vähän haravia..? Vai pitääkö nekin ostaa itse?

Jotenka... Ensi kerralla jos/kun muutan (ja toivottavasti soon ja away täältä) niin saa taas kattella jääkö vuokravakuudesta mitään itselle.. Tapetoida osataan, että voisko vaikka niitä remonttitarpeita saada, mun mielestä nimittän asukkaan ei tarvis kaikkia remontteja aina vuokranantajalle maksaa.

Ja jos kerran huoltomenot kasvaa ja kasvaa niin voisko ne huoltoyhtiöt tehräkin jottain..?

Niin, ja joku vois vähän kattella niiden perään, jotka rikkoo aina harjoja yms. tuolla pihalla.. Itse olen niistä Pikipruukille ilmoittanut, mutta eipä kukaan tunnu välittävän.. Ainahan senkin harjan voi lisätä ens vuonna vuokrankorotuksiin.

Very happy christamas kaikille! Nih =)


Offline Niilo Aro

 • Omalla nimellä
 • Aktiivi vaikuttaja
 • *
 • Posts: 270
  • View Profile
  • Email
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #114 on: 19. 12. 2007 12:12 »
Pikipruukin yritysimago lienee Vaasassa Vaasan läänin puhelimen luokkaa tai huonompi.  Keskustelin tänään yhden pikipruukkilaisen kanssa ja hän sanoi että hänen asuintalossaan ei ole tehty mitään yli kymmeneen vuoteen.

Ainoat kädenojennukset Pikipruukilta ovat pyykkituvan ilmoitustaululle tulevat ultimaattumit ja keväisin pihalle ilmestyvä kukkalaatikko.  Korjattavaa olisi kuulemma paljonkin.

Kyllä nyt on viimeisin hetki selvittää kaikille yhtiön työntekijöiden määrä kontra työpanos ja ennenkaikkea kertoa miksi niitä tyhjiä asuntoja on.  Kyllä niitä voidaan vuokrata myös pienemmällä vuokralla.

Jos Pikipruukki saisi myyntiin asumisoikeusasuntoja niin taloudellinen tilanne paranisi varmasti merkittävästi.

Boethius

 • Guest
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #115 on: 19. 12. 2007 12:12 »
Meidän asumisoikeusasunnoissa, korotus oli tuon 10%, eli täysin järjetön ja käsittämätön. Vuoden alusta nousi vesimaksu 11€:sta, 15€:n ja maaliskuussa vastike n. 70€ ja kappas, nelihenkisen perheen asumiskulut nousevat lähes 90€ /kk.

En keksi mitään syytä, miksi jatkaisimme nykyisessä asunnossa, tyhjien asuntojen ja muiden tekemien virheiden maksamista... :( 
« Last Edit: 20. 12. 2007 10:10 by Boethius »

Saakelin Akka

 • Guest
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #116 on: 19. 12. 2007 12:12 »
Joka sana. minkä Pikipruukin asukkaat ovat kirjoittaneet, on totta.  Meillä korotus jää hieman pienemmäksi mutta kirpaisee kuitenkin.

En ole enää vuosiin äänestänyt puoluetta, vaan ihmistä, joten annan ilman muuta ääneni Piki-puolueen edustajalle jos hyvä sellainen asetetaan kunnallisvaaliehdokkaaksi.

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #117 on: 19. 12. 2007 13:01 »
Olen aina sanonut että tukipolitiikka tappaa Kaikki nämä ongelmat ovat syntyneet suomalaisen erikoisen hyvinvointiyhteiskunnan utopiaa rakennettaessa. Kaikki tuet pois niin kyllä asiat korjaantuu, loppuu tuo yhteiskunnan suojatyöpaikkojen rahoitus, jota nyt köyhät kustantaa.

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #118 on: 19. 12. 2007 13:01 »


Mitä kaupungin saamiin "tuloutuksiin" tulee niin niitä kertyy esim. tontinvuokrista, kiinteistöverosta, tonttien ostoista, konsernipankin koroista. Myös vesiimaksuista ja sähkö/kaukolämpömaksuista kiertyy rahaa kaupungin kassaan. kaikki nämä ovat kuitenkin täysin asianmukaisia, asumiseen liittyviä kustannuksia.

P.S
Laskin pääomakulujen osuudet kokonaiskuluista hätäisesti. Suuret ne ovat mutta olivat viime vuonna "vain"  reilut 40 %....

        Jees.

        Eli kyse on siis käytännössä vain Kaupungin bisneksestä, omaan sutenöintimalliinsa liittyen
        eli " Suojelumaksuista" joilla kyseisiä palveluita nautitaan.

                       Hyväksytään. Piste.

        Nämä todelliset pääomakulut määräävät kai kuitenkin vuokran maksajan osalta varsinaiseen
        asuintaloon tai asuinkompleksiin kohdistetut nk. Talobudjetit, joissa esim. ns. "Kanavanvarren"
        Luhtitalokompleksin osalta seisoo Pääomakustannusten osalta kylläkin n. 53 %
        Eli muut ylläpitokustannukset jäävät lähinnä puntarin ylähyllylle.

        Sama kuin vertaisi Patteriniemen "suurta suosiota" nauttivia alueita uusimpiin
        luomuksiin. Eli keskiarvo putoaa radikaalisti..
       
« Last Edit: 19. 12. 2007 13:01 by Professional »

Offline Tapio Osala

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 3634
  • View Profile
  • http://TapioOsala.com
Re: Pikipruukki ja vuokrankorotukset
« Reply #119 on: 19. 12. 2007 14:02 »

Karitien asumisoikeusasunnoissa, korotus oli tuon 10%, eli täysin järjetön ja käsittämätön. Vuoden alusta nousi vesimaksu 11€:sta, 15€:n ja maaliskuussa vastike n. 70€ ja kappas, nelihenkisen perheen asumiskulut nousevat lähes 90€ /kk.

En keksi mitään syytä, miksi jatkaisimme nykyisessä asunnossa, tyhjien asuntojen ja muiden tekemien virheiden maksamista... :( 

Quote
Niilo Aro: Jos Pikipruukki saisi myyntiin asumisoikeusasuntoja niin taloudellinen tilanne paranisi varmasti merkittävästi.

Vaasan Asumisoikeus Oy on aivan oma yhtiönsä. Sitä varten voisi ehkä aloittaa ihan oman viestiketjun ettei mene pullat ja jauhot sekaisin. http://www.vaasanasumisoikeus.com/
---------------
Lisäsin tämän jo tuonne aikaisempaan viestiini #105 :
Kautta aikain ja koko maassa, niin arava-lainoitetuissa kuin kovan rahan vuokrataloissa, on myös tyhjien asuntojen kustannukset olleet taloyhtiön yhteisiä. Mitään uutta "tyhjäkäyttömaksua" ei ole otettu siis käytöön, se on vain nyt alettu esittämään selkokielellä. Aikaisemmin tyhjäkäyttö jättämä lovi jäi ehkä huomaamatta useimmilta kun se oli vain ennakoitu pienempänä vuokratulo-odotuksena. Vuokranmäärityslaskemassa on esitetty (täysin teoreettiset) 100% vuokratulot vastaavasti ennakoitu tyhjäkäytön jättämä vaje omalla rivillään vähentämässä tätä teoreettista 100 %:n käyttöasteen vuokratuloa.

Mikään ei siis ole muuttunut, esitystapa on tehty vain ymmärrettävämmäksi kaikille. Sopisikohan tähän sanonta "tieto lisää tuskaa"
.« Last Edit: 19. 12. 2007 14:02 by Tapio Osala »