Author Topic: Huolestuttavaa roskaamista  (Read 5868 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline herkkoo

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 7443
  • Gender: Male
    • View Profile
    • Email
Huolestuttavaa roskaamista
« on: 25. 09. 2017 19:07 »
.

Naisopiskelija jätti jälkeensä hävityksen: Vuokra-asunnosta paljastui jätteiden meri sekä lemmikkien surullinen kohtalo

" Asunnossa jouduttiin tekemään perusteellinen remontti, jonka kustannukset nousivat lähes 30 000 euroon.
Vaasan keskustassa Raastuvankadulla vuokralla asunut nainen ei maksanut vuokria, minkä takia hän sai asunnosta häädön. Karu totuus paljastui Vaasan opiskelija-asuntosäätiön edustajalle 12. marraskuuta 2014.

Asuntoa tarkastamaan mennyt mies huomasi, että huoneisto oli erittäin järkyttävässä kunnossa.

Katso vuokralaisen jättämät karut jäljet jutun alussa olevalta videolta.

Asunnossa otetuista kuvistakin ilmenee, että lattia oli kauttaaltaan kotitalousjätteen peitossa. Jätteen seassa oli muun muassa muovipusseja, sanomalehtiä ja pakkausmateriaalia.Kuva asunnon keittiöstä.

Asunnosta löytyi neljä kuollutta kissaa. Ne kuolivat ravinnon puutteeseen. Kissat olivat erittäin laihoja ja kuihtuneita. Kissoilla ei ollut esimerkiksi lainkaan rasvakudosta sisäelinten ympärillä eikä myöskään ihonalaista rasvakudosta. Kissojen raadot aiheuttivat voimakkaan hajun. Kissojen eritteet imeytyivät lattia- ja seinäpintoihin.

Jääkaapista otetusta kuvasta ilmenee puolestaan, että ruoka-aineet olivat voimakkaasti pilaantuneita. Jääkaapissa olikin huomattava määrä hyönteisten toukkia.Jääkaapista otetusta kuvasta ilmenee, että ruoka-aineet olivat voimakkaasti pilaantuneita. Jääkaapissa oli myös huomattava määrä hyönteisten toukkia

Asunto oli niin järkyttävässä kunnossa, että ennen varsinaisten korjaustöiden aloittamista huoneistossa piti tehdä erikoissaneeraus. Asunnon kaikki pintamateriaalit uusittiin. Työssä käytettiin höyrypesua ja erikoismaaleja. Asunnon kylpyhuone ja keittiö piti uusia kokonaan. Korjauskustannusten yhteissumma nousi yhteensä reiluun 29 000 euroon.Kissojen hiekka-astiat olivat levinneet asunnon lattialle

Asunnossa asunut vuonna 1984 syntynyt nainen myönsi rikokset, jotka tapahtuivat vuoden 2014 kesäkuun ja marraskuun välisenä aikana. Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi naisen törkeästä vahingonteosta ja törkeästä eläinsuojelurikoksesta vuoden ehdolliseen vankeuteen. Hänellä ei ole aiempia rikostuomioita.

– (Nainen) on jättänyt eläimet hoidotta kuolemaan nälkään pitkän ajan kuluessa, mistä on aiheutunut eläimille pitkittynyttä ja suurta kärsimystä. Eläinsuojelurikos on siten tehty erityisen raa`alla ja julmalla tavalla ja sitä on myös pidettävä kokonaisuutena arvostellen törkeänä.Yleiskuva olohuoneesta

– (Nainen) on menettelyllään aiheuttanut asunnon omistaneelle VOAS:ille 29 011,68 euron suuruisen vahingon, jota on pidettävä (...) erittäin suurena taloudellisena vahinkona, oikeus kirjoitti.

Nainen joutuu maksamaan aiheuttamansa vahingon. Nainen määrättiin myös viidentoista vuoden eläintenpitokieltoon, joka koskee kaikkia eläimiä.

Pohjanmaan käräjäoikeus antoi asiassa tuomion viime keskiviikkona, eikä se ole siten vielä lainvoimainen."Kuollut kissa roikkui asunnon sängystä

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005382150.html

.