Author Topic: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat  (Read 71059 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Jazzbo

 • Guest
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #240 on: 29. 07. 2011 10:10 »
Jorma Kivimäki lainasi:
Quote
” Niinistö kritisoi myös perussuomalaisten kansanedustajaa James Hirvisaarta (ps), joka on sanonut, että "järkevällä maahanmuuttopolitiikalla" voitaisiin torjua Norjan tragedian kaltaisia hirmutekoja.”

Eikö asia sitten muka ole näin?

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #241 on: 29. 07. 2011 10:10 »
Jotain pitää tehdä vihapuheiden rajoittamiseksi, tällaisenaan vapaasti vellova nimimerkkien takana  
oleva vihapuheihen lietsonta ei käy. Että sananvapaus toteutuisi niin joidenkin sananvapautta on rajoitettava, että avoin ja demokraattinen yhteiskunta toimisi. Ihmisarvoa ja yksityisyyden suojaa on tääläkin aika rumasti loukattu. Olen joillekin ääriaineksille punainen vaate. Maltillisuus ei heille käy.

Kokemukseni on,  että minun ihmisarvoani ja yksityisyyden suojaa on loukattu ja ne olisi pitänyt välittömästi poistaa tätä kantaa, edustaa Julkisen Sanan Neuvoston lakiasiainhoitja Johanna Töyrylä. Olen hänen kanssaan samaa mieltä, sivistyneet pöytätavat on löydyttävä. Kannatan Erkki Tuomiojan ja Timo Soinin kantaa, johon vähemmistövaltuutettu  Eva Biaudet yhtynyt. Syyte kynnystä on alennettava. Muuten ei opita pöytätavoille.

Olen sitä mieltä, että joka nimimerillä kirjoittaa on annettava henkilötidet ylläpitäjälle voidakseen jatkossa kirjoittaa. Siirtymäkausi tuottaa ensin vaikeuksia. Norjan tapaus on sikäli terveellinen, jos tämä lisäisi päättäjien halua tiukentaa lainsäädännöllä liian vapaasti rehottavaa nettikeskustelua.

Muistan ajan 1970-luvulla jolloin oli voimassa itsesensuuri. Ulkopolitiikassa ei saanut ihan mitä tahansa örveltää. Sama pitäisi saada nytkin voimaan. Meillä on ja silloinkin jälkijättöinen sensuuri sananvapaudessa. Ja päästiin ilman vakavampia ulkopoliittisia selkkauksia läpi.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7444
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #242 on: 29. 07. 2011 10:10 »

Vihapuheella tarkoitetaan internetin keskustelupaltoille jätettyä kirjoitusta, joka kieltää jonkin etnisen, uskonnollisen , seksuaalisen tai vammaisryhmän demokraattiset oikeudet. Vihapuheen kirjoitataja ei odota kirjoiteukselleen vastinetta, vaan jatkaa kirjoitteluaan yhdensuuntaisesti.

Vihapuhe on rikoslain mukaan tulkittavissa, esim kiihoitusta kansanryhmää vastaan tai rikolliseen rasistiseen tekoon yllyttävää kirjoittelua. Kaikki muu on sananvapauteen liittyvvää oikeutta ilmaista mielpiiteensä kenenkään sitä ennakolta estämättä.”Vihapuheeksi voisin katsoa myös yritykset estää demokraattiset oikeudet osallistua normaaliin keskusteluun, Wanhan Miehityswallan jäänteet vieläkin suomalaisten kimpussa jakamassa ukaaseja ja lukemassa jalkapuutuomioita :

"Lievemmästäkin vihapuheesta tulisi harkita rangaistuksia, sanoo vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet.

Hänen mielestään median tulisi luopua nimettömänä käytävästä verkkokeskustelusta. Käytännön tulisi Biaudet'n mielestä olla sama kuin sanomalehtien yleisönosastoissa, joissa nimettömiä kirjoituksia julkaistaan vain poikkeustapauksissa."

http://www.pohjalainen.fi/uutiset/kotimaa/biaudet-lievemmastakin-vihapuheesta-tulisi-rangaista-1.1042920

.

Jazzbo

 • Guest
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #243 on: 29. 07. 2011 11:11 »
Kun uskonnollinen fundamentalisti tuomitsee lähimmäisensä alimpaan helvettiin, niin eikö silloin ole kysymys kriminalisoitavasta vihapuheesta?

Pentti Suksi mainitsee sivistyneet pöytätavat.  Juuri tästä on kysymys.  Muutama vuosi sitten täällä kirjoitettiin, että olemme  vieraina ylläpidon "olohuoneessa"  eli siis kaikien keskustelupalstojen ylläpidon olohuoneissa.

Jokaisen olisi syytä miettiä että käyttäytyisikö reaalimaailman olohuoneissa samalla tavalla kuin keskustelupalstoilla?
« Last Edit: 29. 07. 2011 11:11 by Jazzbo »

Offline Samael De Vill

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 125
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #244 on: 29. 07. 2011 11:11 »
Aidosti helvetillä peloiteltu käsrsii helvetillisiä tuskia jo maan päällä ilman että pelottelija ottaisi siitä mitään vastuuta.

Tämä on paljon pahempaa kuin kirjoittaisi että täällä ei tarvita yhtäkään neekeriä enempää.

Offline Tapio Parkkari

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 875
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #245 on: 29. 07. 2011 12:12 »
Vaikka Breivik vaikuttaa melko älykkäältä, hänen netissä julkaisemansa 1 500 -sivuinen teksti on paikoin melko lapsellista, Ranstorp katsoo. Hän näyttää keksivän omia merkityksiään asioille ja tekevän niistä itselleen todellisia.

-On kuin hän leikkisi avaruuslaivan kapteenia. Hän keksii oman maailmansa ja oman roolinsa siinä. Breivik on olemassa lähes kokonaan vain virtuaalisesti.

Yle
Auta foorumin tunnetuksi tekemisessä.  Lähetä tästä ketjusta tieto kavereillesi "Lähetä Aihe" nappulasta.  Nappula on heti pohjaviivan alapuolella.

Jazzbo

 • Guest
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #246 on: 29. 07. 2011 12:12 »
Peruuta Erkki sanasi:

"Itse olisit ehkä voinut huomata ennen lausuntoasi, että nimettömyys on sekä tekijänoikeuden että sananvapauden ydintä. Et kai vasiten vaadi, että sanavapautta saisi käyttää vain tunnistauduttuaan poliisille? – Sananvapaus ei siis koskisi Hesarin pääkirjoituksia, koske ne julkaistaan nimettöminä…

Lisäksi unohdit lähdesuojan. Henkilö joka pitää yllä aikakautista verkkojulkaisua, kuten minä blogiani, on oikeutettu salaamaan lähteensä. Lähdesuojasta käytiin hiljan kova vääntö nimimerkillä julkaistun Sonera-kirjan yhteydessä. Korkein oikeus otti asiaan selkeän kannan. Lähdettä ei tarvitse kertoa edes poliisille."

Kemppinen
http://kemppinen.blogspot.com/

belurisk

 • Guest
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #247 on: 29. 07. 2011 12:12 »
Aidosti helvetillä peloiteltu käsrsii helvetillisiä tuskia jo maan päällä ilman että pelottelija ottaisi siitä mitään vastuuta.

Tämä on paljon pahempaa kuin kirjoittaisi että täällä ei tarvita yhtäkään neekeriä enempää.
Ylläoleva on hyvä huomio sekä pointti tuoda esiin.
Meillä on uskontokuntia ja -lahkoja sekä aatesuuntia, jotka edelleen käyttävät jäseniään hyväksi taloudellisesti ja henkisesti.  Keinoja painostukselle ja uhkailuille eri asteikoilla on käytössä runsaasti.
Myös lähestyttäessä ulkopuolisia esim. värväysmielessä ovat kyseenalaisia - päällekäyviä, agressiivisia ja tuomitsevia. Tapoja ja keinoja kerätä varoja ja rahaa voidaan myös kritisoida.
Eli monimuotoisella terrorilla on myös monimuotoiset kasvot ja kaksinaismoraali rehoittaa.

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #248 on: 29. 07. 2011 12:12 »
Uskonnollinen fanatismi on yksi ääri-ilmöistä. Olenhan sitä kokenut erittäinkin vanhoillislastadiolaisten taholta.
Joidenkin jumala on aina pahalla päällä. Nyt kun ihmiset jo jonkinverran valistuneita, ei näitä niin usein kuule eikä näe.

Olen huolestuneena seurannut Vapaa-ajattelijain liiton touhuja. Siellä vallitssee ismlamfobia. Ja ketkä tätä johtaa? Vihreät, että  vihreitten puheenjohtajan Niinistön pitäisi miettiä omia ääri-ilmiöitä. Liittoa hallitsee vihreät ääriateistit jotka kylmää islamin vastaista kauhua. Kun plrasin Vapaa-attelija- lehtä, niin meinasin liittyä jo kirkkoon. Lehdestä sai sen käsityksen, että Islamin usko on Suomen pääuskonto. Tähän asti olen pitänyt islamin uskoa marginaalikysymyksenä. Liittoa johtaa kiiluvasilmäisetvihreät ääriateistit. Jotkut hurahtaa niin pitkälle että alkavat polttaa kirkkoja. Hurahtaneissa riittää.

Pentti Suksi

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #249 on: 29. 07. 2011 13:01 »
Kuuluuko länsimaiseen vapauteen myös pommien valmistusohjeet.  Googletin pommisivuja maanantaina ja löysin niitä heti ensimmäisellä hakukerralla.  Netissä on myös mm. anarkistin käsikirja, ohjeita vastustajan tappamisesta 100:lla eri tavalla jne.

No ei varmaan suoranaisesti, mutta minulle opetetettiin kovasti armeijassa aseiden kokoamista, tekniikkaa ja ammuntaa. Periaatteessa opin, miten aseet toimivat ja minulla on lyhyt matka tappajaksi, jos se olisi aseista kiinni.

Netin voimaa ei kannata liioitellakaan. Jokainen pystyy toimittamaan halutessaan jonkun pois kirjoista ja tapa vaatii vain mielikuvitusta. Ei siihen tarvita netin listoja. Olemmehan me saaneet todistaa veritekoja kautta aikojen, ilman Internettei.

Jotkut tuovat kovasti esiin nimimerkin takaa kirjoittamisen vakavuutta. Olen kuitenkin pannut merkille, miten jotkut kaikkein hulluimmat kirjoittivat tiedoillaan. Auttoiko se asiaa... Breivik oli jopa mies, joka esiintyi jopa puhujan pallilla ja nikkaroi itselleen omaa julkaisua. Auttoiko oma nimi... Ei auttanut, vaan mies toteutti suunnitelmansa.

Kaikki sivut ovat erilaisia. Ja jokaisella sivulla kirjoittavat erilaiset ihmiset. Minusta on tosin hassua vaasalaisia.info, jossa pari, kaikkein torveinta kirjoittajaa kirjoittaa oman nimen kera ja halveeraa nimimerkin takaa kirjoittavia. Heh! Oma nimi ei ole takuu paratiisiin. Ei ole maailmanrauhaankaan. Voisi olla jopa painvastoin.. millainen maailma olisi nyt, jos Hitler olisi pysynyt anonyymina... entas jos Stalin olisi aina vaan ihan tuntematon hemmo... Ei kai homma vaan ole niin, et kaikkein suurimmat idiootit, jotka tarvitsevat eniten huomiota, ovat juuri noita omin nimien kera huutelijoita?

En ole koskaan kokenut ongelmana sita kuka kirjoittaa. Jos jollain sivulla heilutaan turvallisuutta uhaten, poliisi voi hakea kirjoittajan tarpeen vaatiessa ip-osoitteen avulla. Nimimerkki ei ole todellakaan takuu siihen, etta pysyy anonyymina.
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

belurisk

 • Guest
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #250 on: 29. 07. 2011 13:01 »
Lyhyt kommentti nimimerkeistä.
Tällä foorumilla olen kirjoittanut nimimerkillä ja ylläpidolla on henkilöni tiedossa.
Samoin monella muulla kirjoittajalla. Muutamia kirjoituksia olen allekirjoittanut nimelläni.
Muilla foorumeilla en kirjoittele.
Lehtien, kuten Pohjalainen, Vasabladet, Hesari, Reserviläinen jne. olen kirjoittanut mielipidesivuilla omalla nimelläni. Olen omasta mielestäni tässä jonkun vuoden aikana sen verran runsaasti kirjoittanut vaasalaisia.infoon, että en koe mitään tarvetta enkä syytä luopua nimimerkistäni.
Foorumilla suurin osa rekisteröityneistä ja kirjoittajista esiintyvät nimimerkeillä
Mielestäni kaikki kirjoittajat ovat saman arvoisia.
Multipersoonat ovat sitten hupaisina hieman oma lukunsa. :)
Varsinaista vihakirjoittelua täällä en oikein huomaa. Ennakkoluuloja ja asenteita löytyy joka puolelta ja taholta.

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #251 on: 29. 07. 2011 14:02 »
Omista nimistä vielä sen verran, että uutisista voimme lukea, miten kaksi miesta tapettiin ja tukittiin roskasäkkeihin. Tapauksessa puhutaan jengeistä, joista niin uhrit, kuin epäillytkin ovat hyvin tunnettuja poliisille. Eipä auttanut. Näitä nyt vaan tulee esiin tasaisin välein, riippumatta siitä mitä nimiä, tai nimimerkkejä he käyttävät.

Sen verran annan tosin periksi, että omalla nimellä kirjoittamisen vaatimus poistaisi monta sellaista, jotka käyvät vain haistattelemassa ja nimittelemässä. Mutta taas toisaalta, moderointi tavoittaa heidät aivan samalla tavalla, kuin omilla nimilläänkin kirjoittavatkin.

Olisi tosin mukava joskus saada tähän selvä kannanotto sivuston omistajalta. Ymmärtääkseni vaasalaisia.info on joskus aikoinaan avattu kaikille, riippumatta siitä haluaako kirjoittaa omalla nimellä vai nimimerkillä. Siitä huolimatta jotkut jaksavat jankuttaa asiasta. Eikä auttanut vaikka Omalla Nimellä kirjoittavat saivat oman hiekkalaatikon, siitähän piti tulla niin hyvä juttu... Vaikka ei sen puoleen, olisi siitä periaatteessa voinut tullakin hyvä, mutta sivuston jäsenet eivät vain riitä siihen. Heitä on liian vähän ja heidän joukossaan on sitten vielä vähemmän sellaisia, jotka jaksavat kirjoitella parin nimekkään kanssa. Lopputulos onkin sitten pari itsekseen juttelijaa.
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Jazzbo

 • Guest
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #252 on: 29. 07. 2011 14:02 »
Tilanteita, joissa voisi haluta esiintyä anonyyminä tai peitenimellä?

Voin sanoa kerrankin mitä sylki suuhuni tuo!
-> Mitä sellaista haluaisit sanoa, ettet voisi sanoa itsenäsi? Normaalit keskustelusäännöt tulee huomioida verkkokeskusteluissa ja -yhteisöissä. Jos sanomiset eivät kestä päivänvaloa, ei niitä kannata kirjoittaa. Kaikesta jää jälki johonkin.

Minua ei leimattaisi tyhmäksi.
-> Varsinkin opetuksessa kannattaa luoda sellainen ilmapiiri, jossa uskaltaa kysyä.

En halua itselleni "pärstäkerrointa"
-> Verkkokyselyissä ja palautteen pyynnössä kannattaa suosiakin anonyymi-vaihtoehtoa, jotta puoluettomuus ei kärsisi.

Halua estää Ison Veljen valvomisen 
-> Periaatteessa tällainen henkilö haluaa peittää kaikki verkossa tekemisen jäljet työnantajalta, valtiolta, kaikilta.  - Jos työ, jota tekee on niin huippusalaista tulee yhteydet ja palvelut suojata myös sen suhteen.

Pelkään, että joku toinen haluaa vahingoittaa perhettä, omaisuutta.
-> Valitettavasti tämä on aika yleistä. Ennenkuin julkaisee perheensä kuvia tms. kannattaa miettiä, haluaako tosiaan tehdä niin.

Haluan johtaa palveluntarjojan harhaan, jotta oma IP-alue toimisi palvelussa.
-> Valitettavasti näin on joskus joutunut tekemään. Ulkomailla oleva palvelutarjojaa päätti, että kaikki Suomen IP-alueella olevat tietokoneet eivät päässeetkään enää keskustelualueelle. Tällainen väliaikainen tilanne saatiin kierrettyä ....

Itä-Suomen yliopisto

https://wiki.uef.fi/pages/viewpage.action?pageId=15467782

Umpi Luuta

 • Guest
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #253 on: 29. 07. 2011 14:02 »
Wikipedia määrittelee myös sanaa "viha". (Sivu ollut framilla ehkä aiemminkin?)

http://fi.wikipedia.org/wiki/Viha

Offline Näin On

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 451
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #254 on: 29. 07. 2011 15:03 »
Vihapuhe

Jos arvostelee Vähemmistövaltuutettua,
Jos arvostelee hallitusta ja sen politiikkaa,
Jos arvostelee maahanmuuttopolitiikkaa,
Jos arvostelee somaleja !
Jos arvostelee kunniamurhia,
Jos arvostelee islamia,
Jos arvostelee naisten sukuelinten silpomista,
Jos arvostelee Eu:n Komissaareja ja komissioita ynm.
Jos arvostelee eduskunnan takin kääntäjiä
Jos arvostelee EU-perussopimusta
Jos arvostelee KD:n homopolitiikkaa
Jos arvostelee Keskustapuoluetta
Jos arvostelee uskonnollista fanatismia
Jos arvostelee urheiluliittojen tyhjähousuja
Jos arvostelee formulakisoja

Jos arvostelee mitä tai ketä tahansa, niin aina löytyy niitä joiden mielestä kysymys on vihapuheesta.


Ilman muuta Ravirata ihmisasunnoiksi

belurisk

 • Guest
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #255 on: 29. 07. 2011 15:03 »
Yllä nm:ltä "Näin on" asiallinen huomio.
Noinhan se tuppaa helposti menemään.

Umpi Luuta

 • Guest
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #256 on: 29. 07. 2011 15:03 »
Näin On

On hyvä kun joku nostaa asiat jaloilleen. Listaa voisi jatkaa ja todeta pian, että Suomi paavillisempi, kuin paavi itse.

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #257 on: 29. 07. 2011 17:05 »
Jorma Kivimäki lainasi:
Quote
” Niinistö kritisoi myös perussuomalaisten kansanedustajaa James Hirvisaarta (ps), joka on sanonut, että "järkevällä maahanmuuttopolitiikalla" voitaisiin torjua Norjan tragedian kaltaisia hirmutekoja.”

Eikö asia sitten muka ole näin?

Ymmärränkö oikein, kun tulkitsen moderaattorina toimivan Jazzbon olevan pelkistetysti sitä mieltä, että Norjan tragedian syynä on vähemmän järkevä maahanmuuttopolitiikka ?

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #258 on: 29. 07. 2011 18:06 »


Jos arvostelee mitä tai ketä tahansa, niin aina löytyy niitä joiden mielestä kysymys on vihapuheesta.Aivan. Mutta kannattaa kuitenkin pitää mielessä tuo lihavoimani sana, sillä se jos asia on jonkun mielestä noin, ei tarkoita suinkaan sitä, että se ON niin.

Tällä kertaa olen sitä mieltä, että yllä oleva kirjoittaja on väärässä. Arvostelu ja vihakirjoittelu ovat kaksi eri asiaa.
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #259 on: 29. 07. 2011 18:06 »
Jorma Kivimäki lainasi:
Quote
” Niinistö kritisoi myös perussuomalaisten kansanedustajaa James Hirvisaarta (ps), joka on sanonut, että "järkevällä maahanmuuttopolitiikalla" voitaisiin torjua Norjan tragedian kaltaisia hirmutekoja.”

Eikö asia sitten muka ole näin?

Ymmärränkö oikein, kun tulkitsen moderaattorina toimivan Jazzbon olevan pelkistetysti sitä mieltä, että Norjan tragedian syynä on vähemmän järkevä maahanmuuttopolitiikka ?


Olisi mukava tietää sekin, että miten paljon maahanmuutto on aiheuttanut tuollasia hirmutekoja ja sitten vielä se, että olisiko hemmo elänyt onnellisena elämänsä loppuun asti, jos olisi saanut tehdä sen ainoastaan norjalaisessa seurassa... Pelkään pahoin, ettei se olisi auttanut asiaa. Mies voi pahoin vuosia ja yllytti itsensä tekoon metodisesti.
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Offline jali

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 424
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #260 on: 29. 07. 2011 18:06 »
Halla-aho jossakin vanhassa blogissa vertasi pohjoismaalaisia sosiaalidemokraatteja vastenmielisimpään myrkkykäärmeeseen.
Tuo oli jo vihapuhetta eikä normaalia arvostelua.
Ihmettelen kyllä äijän puheita vaikka luultavasti vanha kirjoitus.
Telkussa mitä on nähnyt,niin puhuu kyllä asiallisesti ja on hyvä esiintymään.

Jazzbo

 • Guest
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #261 on: 29. 07. 2011 18:06 »
Komppasin Hirvisaarta, koska olen myös sitä mieltä että järkevällä maahanmuuttopolitiikalla estetään  mitä erilaisimpien tragedioiden syntyminen.

Suomessa se voisi tarkloittaa esim. sitä että tänne tuodaan turvapaikanhakijoita vain maista, joiden kansalaisten tiedetään integroituvan helpommin Suomeen kuin joidenkin toisten maiden kansalaisten, joiden vaikeasta ingtegraatiosta on jo kokemuksia.

En tietenkään usko siihen että Norjan maahanmuuttopolitikka oli ainoa syy hirmutekoihin.


Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #262 on: 29. 07. 2011 18:06 »
Komppasin Hirvisaarta, koska olen myös sitä mieltä että järkevällä maahanmuuttopolitiikalla estetään  mitä erilaisimpien tragedioiden syntyminen.

Suomessa se voisi tarkloittaa esim. sitä että tänne tuodaan turvapaikanhakijoita vain maista, joiden kansalaisten tiedetään integroituvan helpommin Suomeen kuin joidenkin toisten maiden kansalaisten, joiden vaikeasta ingtegraatiosta on jo kokemuksia.

En tietenkään usko siihen että Norjan maahanmuuttopolitikka oli ainoa syy hirmutekoihin.Onko tarkoitus keskustella Breivikistä, terrorismistä, vai maahanmuuttopolitiikasta... Tämän otsikon alla, vai sille omistetulla? Kahdeksan surmanluotiakin olisi estetty, jos kukaan ei olisi juonut pontikkaa.

Yleensäkin, mitään järkevää maahanmuuttopolitiikkaa ei ole olemassakaan, joiden mielestä. Ja niin kauan kun ihmiset liikkuvat, he vievät ja tuovat tullessaan ja mennessään asioita, joita ei aina tahdota eikä tarvita.
« Last Edit: 29. 07. 2011 18:06 by Matseman »
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

belurisk

 • Guest
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #263 on: 29. 07. 2011 18:06 »
Hyvin monesta suunnasta on tähän mennessä lähestytty aihetta ja valotettu eri näkökulmista.
Syyt ja taustat ovat yhteiskunnallisia. Ne voisi kuvitella olevan tiedossa muutoinkin.
Tragediat ovat kulminoituneet mielenterveysongelmista kärsineisiin. Ei pitäisi vain kuvitella, että ongelmat poistuisivat jäljittämällä populaatiosta harva poikkeava.

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #264 on: 29. 07. 2011 18:06 »
Komppasin Hirvisaarta, koska olen myös sitä mieltä että järkevällä maahanmuuttopolitiikalla estetään  mitä erilaisimpien tragedioiden syntyminen.

Suomessa se voisi tarkloittaa esim. sitä että tänne tuodaan turvapaikanhakijoita vain maista, joiden kansalaisten tiedetään integroituvan helpommin Suomeen kuin joidenkin toisten maiden kansalaisten, joiden vaikeasta ingtegraatiosta on jo kokemuksia.

En tietenkään usko siihen että Norjan maahanmuuttopolitikka oli ainoa syy hirmutekoihin.Hirvisaari viittasi nimenomaan Norjan tragediaan. Toteat, ettei Norjan maahanmuuttopolitiikka ollut ainoa syy. Osasyy siis kuitenkin !

Tunnet siis Norjan maahanmuuttopolitiikan ja tiedät sen virheelliseksi ?

Yhdyt siis tähän kuoroon, jonka mielestä sitä saa mitä tilaa. Syytetään siis tapahtumasta ihan muuta tahoa kuin tekijää.

Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #265 on: 29. 07. 2011 18:06 »


Komppasin Hirvisaarta, koska olen myös sitä mieltä että järkevällä maahanmuuttopolitiikalla estetään  mitä erilaisimpien tragedioiden syntyminen.Ajatus on tietenkin kaunis, mutta mahdoton. Samalla tavalla voitaisiin listata kaikki joka voisi jotenkin johtaa tuollaisiin tapahtumiin. Homma pitäisi aloittaa jo kehdosta. Oikeita kehtolauluja, ei saa kiroilla, ei saa näyttää lapsille mitään väkivaltaisia elokuvia, ei saa antaa heille väkivaltaisia pelejä, vartija hiekkalaatikon reunalla etteivät vain tappele keskenään, ihanne koulu, jossa ei saa edes kiroilla, teevee lepikkoon ja täysin väkivallasta vapaa internet. Lisäksi maahanmuutto pitää lopettaa kokonaan, periaatteessa rajat kiinni kokonaan ja poliiseja jokaiselle kadunkulmalle. Rock musiikki pois, hiphop pannaan eikä pesukoneissa sallita lasiluukkuja, etteivät kalsarit näy... Sitten oltaisiinkin jo Saudi Arabiassa...

Voi sitä kieltojen määrää ja voi pettymyksen suuruutta jos vielä silloinkin joku nousee pumpulista ja kuristaa lähimmäisensä...
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

belurisk

 • Guest
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #266 on: 29. 07. 2011 18:06 »
Chatissa ei kukaan näytä olevan halukas keskustelemaan?!

Asiantuntija

 • Guest
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #267 on: 29. 07. 2011 18:06 »
Komppasin Hirvisaarta, koska olen myös sitä mieltä että järkevällä maahanmuuttopolitiikalla estetään  mitä erilaisimpien tragedioiden syntyminen.

Suomessa se voisi tarkloittaa esim. sitä että tänne tuodaan turvapaikanhakijoita vain maista, joiden kansalaisten tiedetään integroituvan helpommin Suomeen kuin joidenkin toisten maiden kansalaisten, joiden vaikeasta ingtegraatiosta on jo kokemuksia.

En tietenkään usko siihen että Norjan maahanmuuttopolitikka oli ainoa syy hirmutekoihin.Brivikin kaltaiset löytävät kyllä syyn toiminnalleen. Jos maahanmuuttoa ei olisi niin, se voisi olla hyvä syy käydä listimässä maahanmuuton vastustajia. Kyllä asiaa pitää pohtia aivan jonkun muun asian kantilta kuin maahanmuuton. Pienen, todella pienen ymmärryksen maahanmuuttopolitiikan syyttämiseen ymmärtäisin, jos tekijä olisi ollut edes maahanmuuttaja.

Tämä maahanmuuton syyttäminen alkaa olla jo melko huvittavaa. Kolme suomalaista ampuu ja räjäyttelee ihmisiä tahallaan (kouluampumiset ja Myyrmanni) Sitten, kun muutama kebabin vääntäjä päättää polttaa baarinsa Tampereella ja samalla vahingossa aiheuttavat muutaman ihmisen kuoleman, niin ainoita pahantekijöitä Suomessa ovat maahanmuuttajat.

Toivottavasti ne joiden pitääkin olla järjissään päättämässä ja suunnittelemassa tälläisten tapausten estämista, eivät takerru pelkästään sellaisiin seikkoihin kuin sattuneen tapauksen hoito ja mamut.

AD

 • Guest
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #268 on: 29. 07. 2011 19:07 »
Chatissa ei kukaan näytä olevan halukas keskustelemaan?!
no itse katosit välittömästi tullessani,,,

Asiantuntija

 • Guest
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #269 on: 29. 07. 2011 19:07 »


Komppasin Hirvisaarta, koska olen myös sitä mieltä että järkevällä maahanmuuttopolitiikalla estetään  mitä erilaisimpien tragedioiden syntyminen.Ajatus on tietenkin kaunis, mutta mahdoton. Samalla tavalla voitaisiin listata kaikki joka voisi jotenkin johtaa tuollaisiin tapahtumiin. Homma pitäisi aloittaa jo kehdosta. Oikeita kehtolauluja, ei saa kiroilla, ei saa näyttää lapsille mitään väkivaltaisia elokuvia, ei saa antaa heille väkivaltaisia pelejä, vartija hiekkalaatikon reunalla etteivät vain tappele keskenään, ihanne koulu, jossa ei saa edes kiroilla, teevee lepikkoon ja täysin väkivallasta vapaa internet. Lisäksi maahanmuutto pitää lopettaa kokonaan, periaatteessa rajat kiinni kokonaan ja poliiseja jokaiselle kadunkulmalle. Rock musiikki pois, hiphop pannaan eikä pesukoneissa sallita lasiluukkuja, etteivät kalsarit näy... Sitten oltaisiinkin jo Saudi Arabiassa...

Voi sitä kieltojen määrää ja voi pettymyksen suuruutta jos vielä silloinkin joku nousee pumpulista ja kuristaa lähimmäisensä...

Ja ennen kaikkea, että tuo saataisiin toimimaan - pitäisi jokaiselle ihmiselle olla omat säännöt, ettei joku vaan tulisi loukatuksi ja kaikilla olisi hyvä olla.

Ai niin... mutta silloinhan joku saattaisi suuttua siitä mistä joku toinen tykkää. Saattaisihan tuossakin tulla tilanne, että joku joutuisi surmaamaan kaikki ne joilla on tuollanen eilasiluukkuinen pesukone, sillä jonkun mielestä taas kalsareiden tulisi ehdottomasti näkyä ja se olisi ihan hyvä syy tehdä pieni ristiretki näkyvän pyykin puolesta.

Jazzbo

 • Guest
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #270 on: 29. 07. 2011 19:07 »
Holy Moses!, Kivimäki.  Olisiko PerSujen nousulla ja Suomen hallituksen (Vanhanen/Kivimäki) maahanmuuttopolitiikalla jokin yhteys?  Norjassa on tapahatunut samansuuntainen kehitys.  Olisiko Norjan maahanmuuttopolitiikalla jokin osuus asiaan?

Komppasin Hirvisaarta, koska olen myös sitä mieltä että järkevällä maahanmuuttopolitiikalla estetään  mitä erilaisimpien tragedioiden( ja arkipäivän konfliktien)  syntyminen.
Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #271 on: 29. 07. 2011 19:07 »
Holy Moses!, Kivimäki.  Olisiko PerSujen nousulla ja Suomen hallituksen (Vanhanen/Kivimäki) maahanmuuttopolitiikalla jokin yhteys?  Norjassa on tapahatunut samansuuntainen kehitys.  Olisiko Norjan maahanmuuttopolitiikalla jokin osuus asiaan?

Komppasin Hirvisaarta, koska olen myös sitä mieltä että järkevällä maahanmuuttopolitiikalla estetään  mitä erilaisimpien tragedioiden( ja arkipäivän konfliktien)  syntyminen.

Näkökantasi tuli selväksi, tosin en allekirjoita sitä. Tulikin jo mieleen, että tämä jo ennalta tietyssä maineessa oleva forum hakee moderaattorinsa persujen paikallisosastosta.

Toivottavasti tarkoitit Vanhanen/Kiviniemi, etkä Kivimäki kuten kirjoitit.

Offline herkkoo

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 7444
 • Gender: Male
  • View Profile
  • Email
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #272 on: 29. 07. 2011 19:07 »

 Sitten, kun muutama kebabin vääntäjä päättää polttaa baarinsa Tampereella ja samalla vahingossa aiheuttavat muutaman ihmisen kuoleman, niin ainoita pahantekijöitä Suomessa ovat maahanmuuttajat.

Toivottavasti ne joiden pitääkin olla järjissään päättämässä ja suunnittelemassa tälläisten tapausten estämista, eivät takerru pelkästään sellaisiin seikkoihin kuin sattuneen tapauksen hoito ja mamut.

Mutta ainoat syyllisiksi epäillyt olivat tietääkseni mamuja? Sitä paitsi se ei ollut "vain" baarin poltto vaan murhapoltto koska kolme kuoli?

.Offline Matseman

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2050
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #273 on: 29. 07. 2011 20:08 »


Olisiko Norjan maahanmuuttopolitiikalla jokin osuus asiaan? Holy moses Jatsari. Norja on lintukoto, jossa asukkaita alle viisi miljoonaa. Heistä kahdeksan prosenttia siirtolaisia. Vertaa Ruotsin kolmeentoista prosenttiin väkiluvusta, joilla on ulkomaalaiset juuret.
Norja on pohjoismaista se maa, jolla on ollut aina paras maahanmuuttopolitiikka pohjoismaissa. Vieraita on aina kutsuttu duuniin ja sama pätee yhä.
Norjassa on yhtä paljon ulkomaalaisia, kuin Euroopan suurimpien kaupunkien lähioissä.

Jos aletaan syytämään tätä maahanmuuttopolitiikan piikkiin, niin miksei tällaista ole tapahtunut esim. Ruotsissa joka vuosi...
Puunsärkijä ja Paskakasa. Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",  suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä. Katkera  , koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen. Kukkulan kuningas

Asiantuntija

 • Guest
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #274 on: 29. 07. 2011 20:08 »

 Sitten, kun muutama kebabin vääntäjä päättää polttaa baarinsa Tampereella ja samalla vahingossa aiheuttavat muutaman ihmisen kuoleman, niin ainoita pahantekijöitä Suomessa ovat maahanmuuttajat.

Toivottavasti ne joiden pitääkin olla järjissään päättämässä ja suunnittelemassa tälläisten tapausten estämista, eivät takerru pelkästään sellaisiin seikkoihin kuin sattuneen tapauksen hoito ja mamut.

Mutta ainoat syyllisiksi epäillyt olivat tietääkseni mamuja? Sitä paitsi se ei ollut "vain" baarin poltto vaan murhapoltto koska kolme kuoli?

.

He he

Tuossa on kysymysmerkki kirjoituksessasi. Odotatko minulta tuohon itsestäänselvään asiaan jotakin vastausta. No en sitä kuitenkaan anna.

Kuten kirjoitin, jätkien vilpitön tarkoitus oli ainoastaan poltaa baarinsa vakuutusrahojen toivossa ja lähtivat nimenomaan "vain" polttamaan baariansa. Minun saamien tietojen mukaan heillä ei ollut tarkoituksena surmata muita ihmisiä. Tarkoitus oli täysin eri kantasuomalaisten kouluampujien keskuudessa, mutta he eivät polttaneetkaan baaria.

Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #275 on: 29. 07. 2011 20:08 »
Punaiset ruusut kunnioittivat työväenliikkeen nuorten elämän muistoa

”Norjan pääministeri Jens Stoltenbergin mukaan 77 ihmisen hengen vienyt verilöyly oli isku Norjan demokratiaa vastaan. Stoltenberg puhui perjantaina työväenpuolueen muistojuhlassa sadoille kuulijoille.
- Tänään on kulunut viikko siitä, kun paholainen iski Norjaan.
- Meidän täytyy elää heinäkuun 22. päivän kanssa, mutta yhdessä me selviämme, Stoltenberg vakuutti.
Muistotilaisuuden vieraat kohottivat työväenpuolueen symboleina pidettyjä punaisia ruusuja ilmaan uhrien kunnioituksen merkiksi.

Stoltenbergin mukaan työväenpuolueen nuorisoon kohdistettu verilöyly oli suunniteltu minuutilleen ja toteutettu kylmäverisesti.
- Puolueen nuorilta ja sen parhailta lahjakkuuksilta riistettiin elämä. Heiltä vietiin kaikki, Stoltenberg kertoi.
Perjantain toinen muistotilaisuus pidettiin Oslon moskeijassa.”

Väkisinkin tulee mieleen maamme historia 1918-1945, jolloin äärioikeisto vainosi työväenliikkeen ihmisiä. Olen perinpohjin päässyt tutustumaan Suomen historiaan ja erityisesti käymäni koulutus Pohjolaopistolla ay-koulutuksessa antoi paljon. Siellä oli työväenliikkeen historia sekä euroopassa ja Suomessa hyvin esillä.

Tuskin Norjan massamurhakaan menee sille tasolle mitä oli äärioikeistonterrori 1918-1945 suomalaista työväenliikettä kohtaan. Suomessa oli, jopa keskitysleirejä, joissa ihmisiä kidutettiin ja tapettiin.

Tämä ei tarkoita ettenkö kunníoita Norjalaisten kokemaa järkyttävää tapahtumaa.

Mördaren är inte ensam om hatet
"Anders Behring Breiviks terroristattentat är unikt i sitt slag. Men samtidigt är hans åsikter väl
representerade i både Europa och Norge."

"Det behövs en stark arbetarrörelse för att mota rasismen. Ali Esbati, som själv deltog på sommarlägret på Utøya, önskar att tragedin ska fungera som en väckarklocka."

http://www.flamman.se/mordaren-ar-inte-ensam-om-hatet

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/07/stoltenberg_veriloyly_oli_isku_demokratiaamme_vastaan_2756598.html
« Last Edit: 29. 07. 2011 20:08 by Hertta »

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #276 on: 29. 07. 2011 21:09 »
Tämän kaiken vouhotuksen keskelle sydämetöntä realismia.

Norjalaisia on 4,6 miljoonaa. Breivik tappoi 77. Suhteessa Norjan väkilukuun menetys ei ollut yhtään mitään.

Media ja poliitikot haluavat omien tarkoitustensa tähden psyykata kansan valtavaan menetyksen tunteeseen vaikka realistisesti ajatellen populaatio ei kärsinyt ollenkaan sellaisia menetyksiä mitä se ei kärsisi muutenkin aivan tavallisessa populaation arjessa.

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #277 on: 29. 07. 2011 21:09 »
Tämän kaiken vouhotuksen keskelle sydämetöntä realismia.

Norjalaisia on 4,6 miljoonaa. Breivik tappoi 77. Suhteessa Norjan väkilukuun menetys ei ollut yhtään mitään.

Media ja poliitikot haluavat omien tarkoitustensa tähden psyykata kansan valtavaan menetyksen tunteeseen vaikka realistisesti ajatellen populaatio ei kärsinyt ollenkaan sellaisia menetyksiä mitä se ei kärsisi muutenkin aivan tavallisessa populaation arjessa.

Rintamäeltä uskomaton aivoitus! Tuo jo viittaa teoilleen naureskelevaan terroristiin.

Offline Timo Rintamäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 1386
  • View Profile
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #278 on: 29. 07. 2011 21:09 »
Tämän kaiken vouhotuksen keskelle sydämetöntä realismia.

Norjalaisia on 4,6 miljoonaa. Breivik tappoi 77. Suhteessa Norjan väkilukuun menetys ei ollut yhtään mitään.

Media ja poliitikot haluavat omien tarkoitustensa tähden psyykata kansan valtavaan menetyksen tunteeseen vaikka realistisesti ajatellen populaatio ei kärsinyt ollenkaan sellaisia menetyksiä mitä se ei kärsisi muutenkin aivan tavallisessa populaation arjessa.

Rintamäeltä uskomaton aivoitus! Tuo jo viittaa teoilleen naureskelevaan terroristiin.

Ei viittaa terroristiin vaan elämässään menetyksiä kokeneeseen ihmiseen.

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Vs: Terrorismi - iskut, todellisuus ja uhat
« Reply #279 on: 29. 07. 2011 21:09 »
Tämän kaiken vouhotuksen keskelle sydämetöntä realismia.

Norjalaisia on 4,6 miljoonaa. Breivik tappoi 77. Suhteessa Norjan väkilukuun menetys ei ollut yhtään mitään.

Media ja poliitikot haluavat omien tarkoitustensa tähden psyykata kansan valtavaan menetyksen tunteeseen vaikka realistisesti ajatellen populaatio ei kärsinyt ollenkaan sellaisia menetyksiä mitä se ei kärsisi muutenkin aivan tavallisessa populaation arjessa.

Rintamäeltä uskomaton aivoitus! Tuo jo viittaa teoilleen naureskelevaan terroristiin.

Kerrankin voin yhtyä Urhon mielipiteeseen. Täysin mauton kommentti Rintamäeltä.