Author Topic: Vaalit 2011  (Read 174512 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

21solmua

  • Guest
Vs: Vaalit 2011
« Reply #440 on: 29. 01. 2011 19:07 »
Kysymys kuuluu, mitä erinomaista Mape on saanut esimerkiksi Vaasan kunnallispolitiikassa. Kannanotot ovat ihan merkityksettömiä. Valtuustossa ehkä mopopojat ovat  aihepiiri josta voi puhua.
Lumion tapauksessa hyväveli järjestelmä kyllä toimii. Kokoomuslaiset eivät ole kunahtaneetkaan asiaan?
Ovat aina korostaneet korkeata moraalia???!! Missä se luuraa!?
Ovatko he hyväksymässä tämän, että kaupungin varoja ja kortteja käytetään tällätavoin.
Jos kysymyksessä olisi joku toinen tai toisen poliittisen puolueen mandaatilla oleva, niin varmaan ärähdettäisiin. No juristit ja poliisit - missä on oikeudentunto? Onko sitä?

Offline Näin On

  • Aktiivi vaikuttaja
  • ****
  • Posts: 451
    • View Profile
Vs: Vaalit 2011
« Reply #441 on: 30. 01. 2011 05:05 »
Tulee olemaan mielenkiintoista seurata Mape Mäntymään ponnisteluja kohti Arkadianmäkeä. Mapella on nyt 500:n tukihenkilön lista.  Kuinka monelle riittää esim. että joku entinen lätkän pelaaja on kannattamassa?

Odotan Mapelta järkeviä, uusia uria avaavia kannanottoja.  Eduskunnassa on jo nyt aivan tarpeeksi 0-tason miehiä ja naisia.
Ilman muuta Ravirata ihmisasunnoiksi

Offline Vapaudenpatsas

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 575
    • View Profile
Vs: Vaalit 2011
« Reply #442 on: 30. 01. 2011 06:06 »

No jos Vapaudenpatsas on lukenut niin ei ainakaan tunnu oppineen mitään. Pääoman vapauttamista finanssipiirit perustelivat 80-luvulla sillä, että näin saadaan vakautta aikaan. Heitä rasitti se pieni asia, että siihen asti Suomen taloutta oli vakautettu menestyksellisesti mm. devalvaatioiden avulla. Johtavana talousteoriana siihen asti oli keynesläysyys, ja Suomi rakennettiin olemaan maailman neljäneksi rikkain 80-90-luvun vaihteessa, myös olemaan osa pohjoismaista hyvinvointia.


No, mikä sana on nykyään se yleisin kun taloudesta puhutaan?  Se on epävarmuus. Ja Suomen taloutta on vain purettu viimeiset 20 vuotta. Kyllä nyt on jo tehtävä jotakin muuta kuin virnuilla EU:n huippukokousten yhteiskuvissa.

Jos tämä on liian vaikeaa tajuta olisi ehkä syytä palata koulupenkille.
Nyt minua jo hiukan naurattaa, kun Herra Rabb syyttää minua joksikin suurpääoman kätyriksi ja hän itse pitää devalvaatioita menestyksellisenä talouspolitiikkana! :)
Devalvaatioilla nimenomaan suosittiin suomalaisia suuryritysten omistajia, kun taas kansa maksoi siitä inflaation kautta.

Me olemme mukana globaaleissa markkinoissa, halusimme tai ei. Ja kuvitelma, että Suomi näin pienenä taloustekijänä voisi olla siitä irrallinen, tai että se voisi yksin toimia niinkuin se haluaa, on kyllä varsin suurta haihattelua. Minusta tuntuu, että Herra Rabb on kyllä kuullut Keynesiläisyydestä, mutta hän ei kyllä ole kyseiseen talousmalliin tutustunut syvällisemmmin.
Talousmallit ovat aikansa lapsia. Ne syntyvät jälkijättöisesti kokemusten perusteella ja elävät jokseenkin toimivina, kunnes olosuhteet pakottavat muutokseen. Esimerkiksi Keynesin mallista huomattiin, että sen mukainen talouspolitiikka ei oikein kestä talousshokkeja. Sellaisia, kuin 70-luvun öljykriisit esimerkiksi.

Mutta sen minä voin luvata, että jos Herra Rabb kykenee todistamaan, että devalvaatiot ovat merkki hyvästä ja menestyksellisestä talouspolitiikasta, niin hän on varma Nobelin talouspalkinnon voittaja!
En kehota kuitenkaan ketään lyömään isoja vetoja kyseisen tapahtuman puolesta. ;)




Offline Roy Rabb

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 1289
    • View Profile
    • Music Mega
Vs: Vaalit 2011
« Reply #443 on: 30. 01. 2011 09:09 »


Devalvaatio on paljon pienempi paha kuin jatkuvat finanssikriisit ja teollisuuden muutto ulkomaille. Devalvaatio piti tuotannon pyörät liikkeessä, ja tuontihintojen nousu kohtasi tasaisesti kaikkia. Todisteena taas kerran sen ajan hyvä työllisyys, pienet tuloerot, ei valtionvelkaa nimeksikään ja yleinen hyvinvointi.

Keynesläinen markkinajärjestelmä ylläpiti tervettä tasapainoa liberalismin ja protektionismin välillä, valtiot kuten Suomi pystyivät itse vaikuttamaan taloudenpitoonsa. Markkinavoimat eivät riehuneet. Keynesläisyys kestää, mutta nykyinen ääriliberalismi ei. Öljykriisi oli aikaansaatu poliittisella päätöksellä, ei taloussysteemin heikkouksista. Hämmästyttävää että joku vielä sekoittaa nämä asiat.

Tällä hetkellä olemme surkeasti mukana globalisaation tuhoisissa pyörteissä, koska vallanpitäjät kuten kolme suurinta puoluetta niin halusivat a haluavat. Mukanaolo ei ole mikään luonnonlaki, vaan täysin poliittisista päätöksistä kiinni.

Perussuomalaiset eivät pysty nykyisin voimasuhteisin saamaan yksin tervehdyttämistä aikaan, siihen tarvitaan eduskunnan enemmistöä mukaan. Eikä pieni Suomi myöskään yksin voi tätä tehdä. Mutta jonkun on alettava puhua ja toimia, vaikkapa järjestyksessä Suomi, EU, koko maailma.

Perussuomalaiset ajattelevat omilla aivoilla. Heille ei syötetty valhe kelpaa.

belurisk

  • Guest
Vs: Vaalit 2011
« Reply #444 on: 30. 01. 2011 14:02 »
Meillä taitaa olla vain omat aivot.
Puhun siis itsestäni.
Tulevat vaalit ovat jälleen jokseenkin ongelmalliset.  Äänenantajan kannalta.
Kokoomus ja Keskusta ovat täysin syvältä.  Sdp:llä hommat hakuusissa, ei taida edes meditaatioreissu Tiibettiin auttaa.  Vihreät eivät tiedä väriään, kun se vaihtelee Suomen neljän vuodenajan mukaan.  Vasemmisto ei tiedä onko vasenkätinen - vai kuinka.  Jompikumpi käsi on kuitenkin se, joka toimii. Kd:t ovat leijumassa jossain taivaan ja maan välillä. Rkp nurkuu aina hallitukseen (rkp= rakastan kuninkaallista perhettä) on se jätte kiva att deltaa, uutan Sverige skulle ju inte finnarna ens förekomma eller finnas.
Persut tarkkailee ja ovat tarvittaessa tarvittavaa ja haluttua mieltä.
Kansalaisaktiivisuus on meitä kannustava asia ja aivan upea mahdollisuus todella konkreettisesti vaikuttaa.  Neljä vuotta sujuu todella sukkelaan ja jokaisella vaalikaudella kansalaisten elämä on todella kohentunut.

21solmua

  • Guest
Vs: Vaalit 2011
« Reply #445 on: 30. 01. 2011 16:04 »
Jos Perussuomalaiset olisivat saaneet budjettiin tällä eduskuntakaudella mitä olisivat esittäneet, niin Suomi niminen valtio olisi ollut konkurssissa!
 Näin on!
 Kun sitten vastuuta tulee. niin käy niinkuin SMPn Poutiaisen, ei näy kuin korvat puun takaa.

Offline herkkoo

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 7433
  • Gender: Male
    • View Profile
    • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #446 on: 30. 01. 2011 16:04 »

.

Suomellahan on velkaa jo 72 miljardia ja velka lisääntyy 10 miljardilla vuodessa, eikö silloin olla jo itse asiassa konkurssissa?

Oikeestaan *mikä tahansa* vaihtoehto on silloin parempi

.

Harri Leppälä

  • Guest
Vs: Vaalit 2011
« Reply #447 on: 31. 01. 2011 12:12 »
Malta nyt Vapaudenpatsas vielä hetki aikaa kun julkistamme vaaliohjelmamme, ehkä sieltä löydä joitakin kaipaamiasi vastauksia kysymyksiisi. Tuomitset Ps:n jo etu käteen vaikka vaalit on vasta muutaman kuukauden kuluttua ja sen jälkeen nähdään vasta seuraava hallituspohja. Olen moneen otteeseen sanonut ja kirjoittanut että ensi vaalikauden jälkeen nähdään vasta näiden vaalien todelliset voittajat. Tietysti toivon että PerusSuomalaisten kannatus säilyisi tämän päivän tasolla tai vaikka nousisikin mutta se vaatii kovaa työtä ja oikeita ratkaisuja että voimme täyttäääänestäjiemme odotukset. Vaalivoitto ja hallitukseen pääsy on todella kova paikka ja haaste, ketkä sinne sitten menevätkin. Viimeisen 12 vuoden aikana tehtyä sotkua ei korjata 4:ssä vuodessa. Siihen ei ole mitään oikotietä eikä taikatemppua sehän on päivän selvä. Varmasti tosissaan töitä tulemme tekemään tasapainoon saamiseksi. Velkaantumisen 500€:n sekuntti vauhtia on pytyttävä jarruttamaan.
 Ydinvoima kysymykseen oma kantani on se että Suomen ei pitäisi energiaa tuottaa muuta kuin omiin tarpeisiin. Jos muulla tavalla tuotettua sähköä on varaa myydä niin ydinvoiman lisärakentaminen on mielestäni tarpeetonta. Olkoon muut PerusSuomalaiset sitten mitä mieltä tykkäävät.

Offline Risto Helin

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 2167
    • View Profile
    • Olen Suomalainen
    • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #448 on: 31. 01. 2011 17:05 »
http://www.markkumantymaa.fi/mape/mapen-tukiryhma.html

Mapella on poliisina kova tukija Isoostakyrööstä: Pekka Erkkilä. Eikös Pekka ollut maineikas poliisi?

Jotkut tukijat on varmuuden vuoksi ilmoitettu kahteen kertaan, näyttää komiammalta.

Mielenkiintoinen tukija on myös, urheilipuolueen edustaja Mapelle: Björn Borg

Oli siellä monta tuttua aikojen takaa, jotka yllätyksekseni kannattavat kokoomusta.

----
Mapella on vaalisivuillaan kysymyslaatikko mutta se ei tietystikään näy muille. Ei tiedä mitä kukin kysyy ja mitä hän vastaa. Ehkä parempi Mapelle ettei vastaus näy?

Sinne pitää panna sähköpostiosoite. Voisiko käyttää jotain tämän palstan yleisosoitetta? En minä halua, että Mape mun nimen saa tietoon. Sehän pääsee väestörekisteriin heti tutkimaan taustoja.

Olisi kyllä kiva saada Mapen kanta Lumion varojenkäyttöön.
Tuohon tukiryhmään ei ole mitään pääsyvaatimuksia, istuin Isossakyrössä eräässä kahvipöydässä missä kapteeni evp. Hölsö kysyi myös minua tuohon ryhmään ja ymmärsi hyvin kun sanoin äänestäväni persuja.
Mapelle voi hänen sivuillaan esittää kysymyksiä ja esitin hänelle lauantaina kysymyksen vastauksen sain hetki sitten joten kohtuullisen nopeasti hän vastailee, noihin pohjalaisen sivuilla oleviin kysymyksiin tuskin saamme vastauksia.
veritas odium parit.

Umpi Luuta

  • Guest
Vs: Vaalit 2011
« Reply #449 on: 04. 02. 2011 12:12 »
Taidan äänestää nuorta naista..

http://www.pohjalainen.fi/Article.jsp?article=550690

Offline kamaroudari1

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 977
  • Gender: Male
    • View Profile
    • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #450 on: 05. 02. 2011 16:04 »
Keskustelua Vaasalaisista, ja läheisesti Vaasaan liittyvistä kansanedustajaehdokkaista, johonka he itsekin mahdollisesti osalistuisivat, olisi näin vaalien lähestyessä mm tämä hyvä foorumi.
Tähänastiset julkiset esiintulot eivät paljon kerro valmiuksista, edellytyksistä ja tavoitteista mahd. kansanedustajana.

Useimmin ovat asiakohteitaan esitelleet M-P Kumpula-Natri ja Lasse G. Kumpula-Natrilla jo edustakokemusta, mutta mitkä ovat hänen aikaansaannoksensa? Rasittaako läheinen Lipponen yhteys?
Suomenkieliselle äänestäjälle arveluttaa Lasse G:n puoluetausta.

Offline Original Wiik,

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 2699
  • Gender: Male
    • View Profile
Vs: Vaalit 2011
« Reply #451 on: 05. 02. 2011 17:05 »
Minulla ei Pohjanmaan alueen kansanedustaja ehdokkaista ole paljon mieleen jäänyt. Jos lyhykäisesti kertoo niin yksi on Kokoomuksen Susanna Koski jonka kohdalla luoja ei ole lahjojaan säästellyt, tosin on hänellä osittain poliittista särmääkin, hieman haitaksi kuitenkin taantumuksellista Kokoomusta,  mutta muuten saattaa olla tulevaisuuden tekijä.

Toinen on vain nimenä tullut esiin useissa eri yhteyksissä Pastuhov, jolta monet odottavat suuria, mutta jonka profiili tuntuu ohuelta,  tai huonosti markkinoidulta.

Poliiseista ei ole kansanedustajiksi, koska heillä pitää olla ensin todisteet,  ennenkuin osaavat päättää.  Joten Mäntymaa ja Salo ovat ulkona. Sitten on vielä lähinnä esineistä mieleen muistuvia kuten kirveestä ja sikapiikistä

Ei oikein hyvältä näytä vielä, kuulostellaan nyt vielä.

Henry E klund

  • Guest
Vs: Vaalit 2011
« Reply #452 on: 06. 02. 2011 12:12 »
Voi kun saisi äänestää ihmistä eikä tarvitsisi pelätä sitä puoluetta jolle ääni menee, lappuun ruksi et jos äänestämäni henkilöä ei valita ääneni tuhoutuu.

Offline Jorma Kivimäki

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 2826
    • View Profile
    • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #453 on: 06. 02. 2011 13:01 »
Eduskuntavaalit jos mitkä, ovat leimallisesti nimenomaan puoluevaalit.

Yksittäiset kansanedustajat eivät saa oikeastaan mitään konkreettista yksin aikaan. Asioiden eteenpäin vieminen vaatii yhteistyötä muiden kanssa ja suhteita ministeriön virkamiehiin. Uusilla edustajilla pelkästään vaikuttamisverkoston luominen kestänee vuosia.

Paras meriitti mitä istuva kansanedustaja voi saada, on se, että on ensimmäisenä esittänyt jotain, joka lopulta tulee päätökseksi. Siitähän he näyttävät usein kinastelevankin.
« Last Edit: 06. 02. 2011 13:01 by Jorma Kivimäki »

Henry E klund

  • Guest
Vs: Vaalit 2011
« Reply #454 on: 06. 02. 2011 19:07 »
Siis nukkuvien puolue jatkaa kasvuaan, ehkä hyvä kun RKP.ssä ei nukuta vaan väki herätetään ja epäillyskin äänestämättä jättämisestä erottaisi kaikesta yhteisön toiminnasta. Joku edes tässä maassa toimii, ehkä maahanmuuttoministerin puoli menee kumminki vaikka persuille. Silmiään räpsyttelevä työministeri otetaan myös muualta kun vihreistä ei tule ministereitä, nehän ei mene hallitukseen jos Olkiluodon seinätkään maalataan. Tilasin juuri netistä vitamiinejä jotta näkisin tämän, voin kuolla levullisin mielin.

Offline Hertta

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 662
  • Monikulttuurisuus on voimaa
    • View Profile
Vs: Vaalit 2011
« Reply #455 on: 06. 02. 2011 19:07 »
Eduskuntavaalit jos mitkä, ovat leimallisesti nimenomaan puoluevaalit.

Yksittäiset kansanedustajat eivät saa oikeastaan mitään konkreettista yksin aikaan. Asioiden eteenpäin vieminen vaatii yhteistyötä muiden kanssa ja suhteita ministeriön virkamiehiin. Uusilla edustajilla pelkästään vaikuttamisverkoston luominen kestänee vuosia.

Paras meriitti mitä istuva kansanedustaja voi saada, on se, että on ensimmäisenä esittänyt jotain, joka lopulta tulee päätökseksi. Siitähän he näyttävät usein kinastelevankin.


Viime aikoina on paljon kannettu huolta siitä, kun äänestäjä eivät näe eroja puolueiden välillä.
Eräässä kyselyssä olivat, kyselyyn osallistuneet nimenneet SDP hallituspuolueeksi, vaikka se on oppositiossa.

Eduskuntavaalit ovat puolue vaalit! Hyvä, näin sen pitäisikin olla, kuten on Ruotsissa. Mutta ei vain ole, kuten sinunkin kirjoituksesta voi päätellä. Sinäkin jätät sen uuden kansanedustajan yksin hoitelemaan asioita ja luomaan suhteita muihin edustajiin ja virkamiehiin. Mihin se puolue nyt jäi?

Toisaalta puolue jo senkin johdosta on jäänyt taustalle, kun maassa on henkilöihin painottunut vaalijärjestelmä.

Tämän ajan yksi isoimmista ongelmista osassa kapitalistisia maita parlamentarismissa onkin juuri kansanedustajien vieraantuminen puolueestaan ja äänestäjistään. Kansanedustajat elävät omaa suljettua elämäänsä seuraaviin vaaleihin asti.

Offline Jorma Kivimäki

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 2826
    • View Profile
    • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #456 on: 06. 02. 2011 20:08 »

Eduskuntavaalit ovat puolue vaalit! Hyvä, näin sen pitäisikin olla, kuten on Ruotsissa. Mutta ei vain ole, kuten sinunkin kirjoituksesta voi päätellä. Sinäkin jätät sen uuden kansanedustajan yksin hoitelemaan asioita ja luomaan suhteita muihin edustajiin ja virkamiehiin. Mihin se puolue nyt jäi?

Toisaalta puolue jo senkin johdosta on jäänyt taustalle, kun maassa on henkilöihin painottunut vaalijärjestelmä.


Ei se puolue mihinkään jäänyt, totesin heti kättelyssä että eduskuntavaalit ovat mitä suuremmassa määrin puoluevaalit. Totesin myös, ettei yksittäinen kansanedustaja yksin saa mitään konkreettista aikaan. Sinunkin Hertta pitäisi tuosta ymmärtää, että tarkoitin tällöin vaihtoehtona olevan toimiminen ryhmässä.

Suurimmaksi osaksi maan parlamentissa asioita hoidetaan eduskuntaryhmien kautta. Nehän ovat puolueryhmiä. Joissain alueellisissa asioissa tämän seutukunnan kansanedustajat toimivat myös yhdessä.

Kaiken tämän lisäksi kansanedustajan pitäisi pystyä luomaan vaikuttamisen verkosto. Siihen kuuluu virkamiesten ja vaikutushenkilöiden lisäksi myös yhteydenpito omaan viiteryhmään ja äänestäjäkuntaan.

Vaaleista on tullut liiaksi henkilövaaleja ja siihen on ollut syynä valtava rahan käyttö vaalimainostaan. Ehkäpä siihen saadaan sattuneesta syystä nyt jotain tolkkua. Toki eräät halusivat niin minimaalisia rajoituksia, ettei homma kovin merkittävästi muutu. 

vanki

  • Guest
Vs: Vaalit 2011
« Reply #457 on: 06. 02. 2011 21:09 »
Useimmin ovat asiakohteitaan esitelleet M-P Kumpula-Natri ja Lasse G. Kumpula-Natrilla jo edustakokemusta, mutta mitkä ovat hänen aikaansaannoksensa? Rasittaako läheinen Lipponen yhteys?
Suomenkieliselle äänestäjälle arveluttaa Lasse G:n puoluetausta.
Tein pienen analyysin koskien valtiolliset vaalit, palasin ajassa taaksepäin 16 vuotta, tämän analyysin perustella niin LG kuin MPKN eivät ylitä kynnystä, rkp:ssa on taistelu vaasa/mustasaari rkp äänistä niin kova että taitavat äänet mennä ihan muualle, jopa Perus Suomalaisille, demariehdokkaalla taas ei ole tarpeeksi vahva ketju ympärillänsä tällä kertaa ja muita naisehdokkaita tuetaan maakunnassa vahvasti, koska demariääniä valuu runsaasti Perus Suomalaisille voi jopa käydä niin että demariedustajia nähdään vaalien jälkeen "pienpuolueen" edustajina. Kokoomus sensijaan kyllä säilyttää lukumääränsä, Vasemmistoliitto taitaa saada Vaasan vahva mies eduskuntaan.   

Offline Jorma Kivimäki

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 2826
    • View Profile
    • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #458 on: 06. 02. 2011 22:10 »
Tein pienen analyysin koskien valtiolliset vaalit, palasin ajassa taaksepäin 16 vuotta, tämän analyysin perustella niin LG kuin MPKN eivät ylitä kynnystä, rkp:ssa on taistelu vaasa/mustasaari rkp äänistä niin kova että taitavat äänet mennä ihan muualle, jopa Perus Suomalaisille, demariehdokkaalla taas ei ole tarpeeksi vahva ketju ympärillänsä tällä kertaa ja muita naisehdokkaita tuetaan maakunnassa vahvasti, koska demariääniä valuu runsaasti Perus Suomalaisille voi jopa käydä niin että demariedustajia nähdään vaalien jälkeen "pienpuolueen" edustajina. Kokoomus sensijaan kyllä säilyttää lukumääränsä, Vasemmistoliitto taitaa saada Vaasan vahva mies eduskuntaan.   

Mahtaako tuossa vangin hieman sekavassa analyysissa olla yhtään kohtaa, joka täsmäisi mielipidetiedustelujen tai yleensä minkään realistisen ennusteen kanssa. Voisin olla melkein jokaisesta kohdasta eri mieltä, ihan jo tutkimusten sekä oman näppituntuman valossa.

Alueen RKP: läiset antavat ihan varmasti runsaasti ääniä vaasalaisille ja mustasaarelaisille ehdokkailleen. Tuskin menevät täkäläiset äänet muualle maakuntaan. LG ei mennyt viimeksi läpi, enkä osaa ennustaa äänestävätkö vaasalaiset mustasaarelaista ja kuka on tämän alueen ykkönen. Osaavatko vaasalaiset keskittää ääniä ?

Miapetralla on käsittääkseni sama tukiverkosto kuin ennenkin, eikä minulla ole tietoa keitä maakunnan naisehdokkaita tuettaisiin nyt vahvemmin kuin viimeksi. Ainoan maakunnallisen vaalitutkimuksen mukaan (Taloustutkimus Ilkka /Pohjalainen) demarit säilyttävät kaksi kansanedustajaa Vaasan vaalipiirissä. Näkisin, että paikoista taistelevat samat kasvot kuin viimeksikin (Miapetra Kumpula-Natri 7285, Jutta Urpilainen 7244 ja pudonnut Harry Wallin 6027)

Saman tutkimuksen mukaan nimenomaan kokoomus olisi menettämässä yhden paikan, koska sillä oli viimeksi viimeinen paikka juuri ennen Vasemmistoliittoa. Kokoomuksella ei siis ole varaa menettää kannatustaan juuri lainkaan, säilyttääkseen kolmannen paikkansa.

Paikka ei tuon tutkimuksen mukaan ole menossa Vasemmistoliitolle, vaan persuille, joten Moision mahdollisuudet perustuvat vain hänen puolueensa vaalivoittoon. Sitäkään ei galluppien valossa ole näkyvissä.

Henry E klund

  • Guest
Vs: Vaalit 2011
« Reply #459 on: 07. 02. 2011 13:01 »
Moisio saanee merkittävästi niitä henkilökohtaisia äänia joiden voima nähdään vasta vaalien jälkeen, korvat auki kun kulkee niin kaikkea kuulee. Semmonen pelle kuin Veltto Virtanen syö enemmän ääniä kuin Moisio saa henkilokohtaisesti puoluetaustastaan riippumatta. Miksei se vaihtanu puoluetta jolla olisi varmistanut varman läpimenon, tekee niin jos politiikkaan haluaa. Vaasalaisia sinne pitää saada ja paljon.

vanki

  • Guest
Vs: Vaalit 2011
« Reply #460 on: 07. 02. 2011 14:02 »

 Kokoomuksella ei siis ole varaa menettää kannatustaan juuri lainkaan, säilyttääkseen kolmannen paikkansa.

Paikka ei tuon tutkimuksen mukaan ole menossa Vasemmistoliitolle, vaan persuille, joten Moision mahdollisuudet perustuvat vain hänen puolueensa vaalivoittoon. Sitäkään ei galluppien valossa ole näkyvissä.

Hieman yllättyisin jos asetelma olisi tuo Kivimäen mallin mukainen, ei pidä unohtaa että PS:n miesehdokas Harri Leppälä tulee keräämään nimen omaan Vaasasta "entisiä" demariääniä aika lailla, Leppälän kannatus on myös maakunnassa (varsinkin EP:lla) varsin vahva, kysyä sopii menettääkö demarit paikan PS:lle, tältä nyt vaan pahasti näyttää.

Offline Jorma Kivimäki

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 2826
    • View Profile
    • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #461 on: 07. 02. 2011 16:04 »
Hieman yllättyisin jos asetelma olisi tuo Kivimäen mallin mukainen, ei pidä unohtaa että PS:n miesehdokas Harri Leppälä tulee keräämään nimen omaan Vaasasta "entisiä" demariääniä aika lailla, Leppälän kannatus on myös maakunnassa (varsinkin EP:lla) varsin vahva, kysyä sopii menettääkö demarit paikan PS:lle, tältä nyt vaan pahasti näyttää.

Toivoisi tietenkin vangilta, oikein analyysista kun puhuu, muutakin kuin musta tuntuu tai näin minä toivon tapahtuvan perusteluja.

En osaa kovinkaan hyvin ottaa kantaa siihen, ketkä persuista ovat vahvoilla. Näppituntumalla tietysti vahvoilla on tämä tunnetuin Saarakkala, mutta mitä sen jälkeen on ainakin minulle arvoitus. Yleensä läpimenijät löytyvät niistä kunnista, missä ko. puolueen äänimäärätkin ovat isoja. Tässä suhteessa en näe vaasalaisten persujen mahdollisuuksia erityisen hyvinä, äänipottia kun on jakamassa kaksi ehdokasta.

Mikään tutkimus ei tue vangin olettamusta, että vain demarit olisivat menettämässä persuille ääniä. Niitä ovat galluppien valossa menettämässä lähes kaikki muut puolueet, ainakin Keskusta, Kokoomus, SDP ja Vasemmistoliitto. Vaasan kepuvoittoisessa vaalipiirissä luultavasti eniten juuri keskusta. Tuon ainoan tehdyn tutkimuksen (Taloustutkimus 12/2010) mukaan paikkoja olisivat menettämässä keskusta ja kokoomus.

Paikkojen menettäjiä ennustettaessa, täytyy tarkastella viime vaalien tuloksia. Kokoomus ja Vasemmistoliitto kisasivat viimeisestä paikasta ja kummallakaan heillä ei nyt olisi varaa menettää oikeastaan yhtään kannatustaan. Sen sijaan demareiden tilanne on huomattavasti parempi, koska häviövaraa on.

Viime vaaleissa viimeisenä meni läpi kokoomuksen edustaja Pihlajaniemi vertausluvulla 11367. Moision vertausluku oli 11342.(Vasemmistoliiton äänet yhteensä). Demarit saivat 30720 ääntä, kun kahden läpimenoon olisi siis riittänyt 22735 ääntä. Demareilla on siis varaa menettää siis melko selvästi enemmän ääniä verrattuna Kokoomukseen ja Vasemmistoliittoon. Vanki ennusti silti kokoomukselle kolmea paikkaa ja Vasemmistoliitolle yhtä. Kummankin kannatus näyttäisi olevan kuitenkin tutkimusten mukaan laskussa viime vaaleihin verrattuna.

Mitä tulee Miapetra Kumpula-Natrin läpimenomahdollisuuksiin, näyttää vanki vaihtaneen perusteitaan. Kumosin väitteen tukirenkaan heikkenemisestä ja jostain ihmeellisestä maakunnan vahvasta tuesta muille naisehdokkaille. Nyt vanki perustelee ilmeisesti samaa asiaa Leppälän vaikutuksella. Onhan muillakin demariehdokkailla lähipiirissä persuehdokas. Mitä siis seuraavaksi ?

vanki

  • Guest
Vs: Vaalit 2011
« Reply #462 on: 07. 02. 2011 17:05 »
Mitä tulee Miapetra Kumpula-Natrin läpimenomahdollisuuksiin, näyttää vanki vaihtaneen perusteitaan. Mitä siis seuraavaksi ?

Ehkä kirjoitin hieman epäselvästi tai lukija ei halunut ymmärtää lukemaansa, Miapetra Kumpula-Natrin mahdollisuudet uusia edustajapaikkaansa näyttää tosi heikolta.
Seuraavaksi on tulossa niin kysely kuin muita suuntaa antavia tuloksia, tämän kuun loppupuolella olemme jo paljon viisaampia, ei tässä nyt kuitenkaan pidä yöuniaan menettää, toivoa vain täytyy että vaasa / mustasaaresta saadaan kaksi edustajaa arkadianmäelle, se mistä puoluesta ovat on loppujen lopuksi yhdentekevää.

Offline Jorma Kivimäki

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 2826
    • View Profile
    • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #463 on: 07. 02. 2011 18:06 »
Ehkä kirjoitin hieman epäselvästi tai lukija ei halunut ymmärtää lukemaansa,

Totta ihmeessä ymmärsin, mutta sinä itse taisit tulkita sanomani väärin. Kysyin miksi vaihdat koko ajan perusteita Miapetran menestymättömyydelle ?  Ensin tukiverkon vähentyminen, sitten vahvistunut tuki maakunnan naisehdokkaille, tämän jälkeen demarien paikkaluvun väheneminen. Nyt sitten vaan yleinen toteamus. Ei kovin vakuuttavaa. Olen vahvasti kanssasi tästä asiasta eri mieltä, myös tuosta että olisi aivan sama mistä puolueesta vaasalainen edustaja on. Muuten - huhtikuussa se lopullinen mielipidemittaus suoritetaan.
« Last Edit: 07. 02. 2011 18:06 by Jorma Kivimäki »

vanki

  • Guest
Vs: Vaalit 2011
« Reply #464 on: 07. 02. 2011 18:06 »
Ehkä kirjoitin hieman epäselvästi tai lukija ei halunut ymmärtää lukemaansa,

Totta ihmeessä ymmärsin, mutta sinä itse taisit tulkita sanomani väärin. Kysyin miksi vaihdat koko ajan perusteita Miapetran menestymättömyydelle ?  Ensin tukiverkon vähentyminen, sitten vahvistunut tuki maakunnan naisehdokkaille, tämän jälkeen demarien paikkaluvun väheneminen. Nyt sitten vaan yleinen toteamus. Ei kovin vakuuttavaa. Olen vahvasti kanssasi tästä asiasta eri mieltä, myös tuosta että olisi aivan sama mistä puolueesta vaasalainen edustaja on. Muuten - huhtikuussa se lopullinen mielipidemittaus suoritetaan.


lue nyt hyvä mies tätä oikein ajan kanssa:   
Vs: Vaalit 2011
« Vastaus #457 : eilen kello 23:18:17 »
  

Tein pienen analyysin koskien valtiolliset vaalit, palasin ajassa taaksepäin 16 vuotta, tämän analyysin perustella niin LG kuin MPKN eivät ylitä kynnystä, rkp:ssa on taistelu vaasa/mustasaari rkp äänistä niin kova että taitavat äänet mennä ihan muualle, jopa Perus Suomalaisille, demariehdokkaalla taas ei ole tarpeeksi vahva ketju ympärillänsä tällä kertaa ja muita naisehdokkaita tuetaan maakunnassa vahvasti, koska demariääniä valuu runsaasti Perus Suomalaisille voi jopa käydä niin että demariedustajia nähdään vaalien jälkeen "pienpuolueen" edustajina. Kokoomus sensijaan kyllä säilyttää lukumääränsä, Vasemmistoliitto taitaa saada Vaasan vahva mies eduskuntaan.    
« Last Edit: 07. 02. 2011 18:06 by vanki »

Offline Jorma Kivimäki

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 2826
    • View Profile
    • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #465 on: 07. 02. 2011 18:06 »
Tulihan se sieltä - taas uusi peruste "rasittaako läheinen Lipponen yhteys" !
Sitä paitsi lainaamasi teksti on yksittäisen kirjoittajan aprikointia kysyvässä, ei toteavassa muodossa. RKP: n osalta vetelit kyllä ihan metsään omine tulkintoinesi tuota lainaamasi.

Täytyy sanoa, etten parhaalla tahdollakaan ymmärrä mitä tuo "palasin ajassa 16 vuotta taaksepäin" tarkoittaa ja mikä yhteys sillä on tähän.

vanki

  • Guest
Vs: Vaalit 2011
« Reply #466 on: 07. 02. 2011 18:06 »
Täytyy sanoa, etten parhaalla tahdollakaan ymmärrä mitä tuo "palasin ajassa 16 vuotta taaksepäin" tarkoittaa ja mikä yhteys sillä on tähän.

Ymmärrän

Offline Jorma Kivimäki

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 2826
    • View Profile
    • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #467 on: 07. 02. 2011 18:06 »
Tuskinpa...

Offline Original Wiik,

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 2699
  • Gender: Male
    • View Profile
Vs: Vaalit 2011
« Reply #468 on: 07. 02. 2011 19:07 »
Vasemmistoliitto taitaa saada Vaasan vahva mies eduskuntaan. [/i]   

Tuossa saattaa olla perää. Olen kuullut monen Kokoomukselaisenkin todenneen,  tässä Seinäjoki paineessa että Vaasan on hyvä saada läpi ehdokkaita ja että Kokoomukselainen voisi ihan hyvin äänestää vaikkapa  Moisiota.

Kivimäki on myöskin oikeassa ettei SDP.lä ole hätää Vaasan vaalipiirissä, vaikka muualla on vaikeuksia varsinkin etelän ruuhkakeskuksissa, siellä persut vievät ääniä mutta paikkoja ei heru.

Kokoomus tulee hyötymään tästä asetelmasta siellä.  Pystyvätkö he käyttämään sen hyväkseen,  on kiinni heistä itsestään.

Keskustassa Vaasan vaalipiirissä, joka mielestäni oli Miedolta virhe.  On Mieto ainakin menettämässä täkäläisen baarikansan luottamuksen. Tämä 50-60 vuotiaiden miesten sakki on arvoitus tässä vaiheessa, lähtevätkö he panostamaan Persuihin,  vai jäävätkö kotiin tällä kerralla.

Miedon viimekertaisen menestyksen ansiosta.  Keskusta pärjäsi Vaasan vaalipiirissä, koko historiansa huonoimmalla taktiikalla lopulta hyvin. Nyt näyttäisi Keskustan trategia uuden puheenjohtajan johdolla selkeästi paremmalta,  kun edellinen.

Paljon on muutujia,  joten vaalit eivät suinkaan ole vielä käyty pelkillä gallubeilla.

Täytyy kuitenkin hetken vielä katsoa,  ennenkuin teen arvion lopputuloksesta. Lopputulos näyttäisi kuitenkin menevän huonompaan suuntaan kansalaisten kannalta.

Todellista vallan ja vastuun palauttamista ei ole näköpiirissä, vastuuta sensijaan sälytetään kansalaiselle yhä lisää. Minusta se on klassinen uhrin tie, "Jeesuksen tie".  Joka pitäisi olla turha. Kun se jo tehtiin. Osoitukseksi siitä että toinenkin tie on olemassa.

Offline Kari Lajunen

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 7818
  • Gender: Male
  • Kerro tästä foorumista mahdollisimman monelle.
    • View Profile
    • Oivakaihdin Oy
    • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #469 on: 07. 02. 2011 19:07 »


Ehkä kirjoitin hieman epäselvästi tai lukija ei halunut ymmärtää lukemaansa, Miapetra Kumpula-Natrin mahdollisuudet uusia edustajapaikkaansa näyttää tosi heikolta.
Seuraavaksi on tulossa niin kysely kuin muita suuntaa antavia tuloksia, tämän kuun loppupuolella olemme jo paljon viisaampia, ei tässä nyt kuitenkaan pidä yöuniaan menettää, toivoa vain täytyy että vaasa / mustasaaresta saadaan kaksi edustajaa arkadianmäelle, se mistä puoluesta ovat on loppujen lopuksi yhdentekevää.

Mielestäni kirjoitus oli täysin selvää jo ensimmäisellä kerralla.  Jos ei osaa lukea tai ei ymmärrä lukemaansa niin ei sille mitään voi.
Lähetä tieto tästä ketjusta henkilölle jota arvelet sisällön kiinnostavan ja kavereillesi alareunan "Lähetä Aihe" nappulasta.  Tämä on ainoa keino kertoa tästä foorumista.

Offline Jorma Kivimäki

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 2826
    • View Profile
    • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #470 on: 07. 02. 2011 20:08 »

Mielestäni kirjoitus oli täysin selvää jo ensimmäisellä kerralla.  Jos ei osaa lukea tai ei ymmärrä lukemaansa niin ei sille mitään voi.

Ai niinkö ?

Onko Kari Lajunen sinun mielestäsi asia niin, että jos et tule ymmärretyksi, jää asia siihen – ei voi mitään. Muistaakseni olet itse paininut täällä joskus ymmärtämisongelmien kanssa. Noinko siihen pitää suhtautua. Tarkoituksesi on mitä ilmeisemmin kyseenalaistaa ymmärtämykseni. Toisin sanoen yrität saada minut näyttämään tyhmältä.

Tietysti tajusin heti suurimman osan tuosta vangin kirjoituksesta. Minusta vain perustelut olivat ihan metsässä. Suurimmaksi osaksi myös ennusteet. Eipä tuota vangin alkuperäistä maratonvirkettä (457) parhaalla tahdollakaan kukaan voine sanoa selväkieliseksi.

Silti ainoa asia, mitä en tosiaan tajunnut, oli tuo viittaus 16-vuoden takaiseen. Joku kummallinen viittaus Lipposeen ? Kerro nyt hyvä mies Kari Lajunen, kun kerran ymmärsit ja olet paikalla, mitä tuo viittaus tarkoitti. Kuka tahansa voi tuon minulle selventää, kun en tosiaan ymmärrä.

Tein pienen analyysin koskien valtiolliset vaalit, palasin ajassa taaksepäin 16 vuotta, tämän analyysin perustella niin LG kuin MPKN eivät ylitä kynnystä, rkp:ssa on taistelu vaasa/mustasaari rkp äänistä niin kova että taitavat äänet mennä ihan muualle, jopa Perus Suomalaisille, demariehdokkaalla taas ei ole tarpeeksi vahva ketju ympärillänsä tällä kertaa ja muita naisehdokkaita tuetaan maakunnassa vahvasti, koska demariääniä valuu runsaasti Perus Suomalaisille voi jopa käydä niin että demariedustajia nähdään vaalien jälkeen "pienpuolueen" edustajina. Kokoomus sensijaan kyllä säilyttää lukumääränsä, Vasemmistoliitto taitaa saada Vaasan vahva mies eduskuntaan.  

Haloo - kuuleko Lajunen !
« Last Edit: 07. 02. 2011 20:08 by Jorma Kivimäki »

Offline Urho

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 686
  • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
    • View Profile
Vs: Vaalit 2011
« Reply #471 on: 07. 02. 2011 20:08 »
Populistit nousussa

"Tiedotustilaisuudessa tunnettu ranskalainen oppositiopoliitikko Royal pohti myös syitä eurooppalaisten populistiliikkeiden nousuun.
-Taustalla on kurjuuden ja köyhyyden kasvu. Kansainvälisellä tasolla annettuja lupauksia ei ole pidetty. Meille on luvattu pankkijärjestelmän säätämistä, johtajien bonuksien lopettamista, veroparatiisien lopettamista ja rahatalouden valvontaa, mutta mitään ei ole tehty.
-Kurjuus, köyhyys ja työttömyys lisääntyvät ja populistit löytävät tähän helppoja syitä: maahanmuuttajat ja Euroopan unioni, Royal arvioi.”

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/02/royal_suomelle_riittaisi_naton_kumppanuusohjelma_2345149.html

vanki

  • Guest
Vs: Vaalit 2011
« Reply #472 on: 07. 02. 2011 20:08 »
se koira ärähtää johon kalikka kalahtaa!!

Offline Jorma Kivimäki

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 2826
    • View Profile
    • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #473 on: 07. 02. 2011 21:09 »
se koira ärähtää johon kalikka kalahtaa!!

Kovasti tulee köyhää informaatiota – eikä lainkaan vastauksia tehtyyn kysymykseen. Minusta on oikeasti alkanut tuntua, että et tiedä itsekään mitä tuolla ”palasin ajassa taaksepäin 16 vuotta” tarkoitit.

Offline Jorma Kivimäki

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 2826
    • View Profile
    • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #474 on: 07. 02. 2011 21:09 »
Tuossa saattaa olla perää. Olen kuullut monen Kokoomukselaisenkin todenneen,  tässä Seinäjoki paineessa että Vaasan on hyvä saada läpi ehdokkaita ja että Kokoomukselainen voisi ihan hyvin äänestää vaikkapa  Moisiota.

Kuulostaa aika oudolta, mutta jos olet suoraan kuullut niin kai sitä pitää uskoa. Olen aina kuvitellut, että Kokoomuksen ja Vasemmistoliiton välinen siirtymä olisi olematonta.

Mäntymaa saattaa kuitenkin, täällä nähdyistä ennusteista huolimatta, yllättää ja tulla valituksi. Risikon valinta lienee selvä, mutta kisaileeko kaksi poliisia (Salo, Mäntymaa) mahdollisesta toisesta paikasta. Pihlajaniemi meni viime vaaleissa kolmantena läpi 3091 äänellä, eikä taida suupohjassa juurikaan olla äänille kasvuvaraa. Petri Salo on ”kunnostautunut” tässä matkan varrella ja sai Vaasasta viimeksi paljon ääniä. Kuvittelisi, että hänen äänimääränsä (6344) on merkittävästi laskussa näistä syistä.

Mäntymaan läpimeno on kiinni siitä, kuinka Vaasan kokoomuslaiset keskittävät äänensä. Ainakin kannattajalistan mukaan ovat sitä kovasti tekemässä. Eri asia on sitten realisoituuko se ääninä. Kokoomus on saanut täällä runsaat 6000 ääntä, joten niistä pitäisi kaksi kolmasosaa ohjautua pääehdokkaalle. Näin tapahtui viimeksi demareiden Kumpula-Natrin kohdalla. Jos Vaasasta saa tuollaisen pohjan, on läpimeno lähellä.

Tänään on näköjään hieman ymmärtämisvaikeuksia. OW kirjoitit ” Keskustassa Vaasan vaalipiirissä, joka mielestäni oli Miedolta virhe.  On Mieto ainakin menettämässä täkäläisen baarikansan luottamuksen.” 

Mikä oli Miedolta virhe ?  Miksi hän on menettämässä baarikansan luottamuksen ?

Offline Original Wiik,

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 2699
  • Gender: Male
    • View Profile
Vs: Vaalit 2011
« Reply #475 on: 08. 02. 2011 04:04 »
Selvennystä hieman Jormalle. Minusta Miedon olisi pitänyt asettua ehdolle Helsingissä, jossa uskottavuus perustuu muille hänen ansioilleen, kuin politiikalle.

Täkäläinen Baarikansa joka viime kampanjassa oli hänen ykköskohteensa on vahvasti 50-60 vuotiaista joutilaista miehistä koostuvaa sakkia,  joka odotti Miedon rehellisyysteeman purevan eduskunnassa. Toiveena ja ajatuksissa oli että tämä unohdettu kansa saisi oikeutta.

Nyt nämä samat ovat joutuneet pettymään, kun Mieto ei oikeasti ymmärtänyt politiikasta eikä sen tekemisestä enempää,  kuin sika pohjantähdestä. Tämä äänestäjäjoukko hakee nyt toivoa Perussuomalaisista ja Saarakkala kyllä tietää sen.

Saarakkalan kompastuskivi taitaa kuitenkin olla poliittisten avustajien puute,  josta johtuen hän ei pysty hyödyntämään hyviä asemiaan.

Offline Nahikas

  • Veteraanivaikuttaja
  • *****
  • Posts: 521
  • Gender: Male
  • Joskus tökkii toisinaan sitten taas lipsuu
    • View Profile
Vs: Vaalit 2011
« Reply #476 on: 08. 02. 2011 06:06 »
Haitanneeko jos tämän korkealentoisen väittelyn lomaan laitan rahvaanomaisemman pohdiskelun, enemmän persoonakohtaisen näkemyksen miten lähestyvät vaalit yksilö saattaa tykönään kokea ja kuinka äänestyspäätöstään aprikoida.

Vaalien lähestyessä  vastuuta tuntevana kansalaisen puntaroin ja pohdin eri kanteilta kenelle ääneni annan.
Tarkkaan seuraan mediasta mitä ovat ehdokkaat sanoneet, mitä jättäneet sanomatta ja mitä ovat ihan aikaiseksi saaneet. Niinistön herättämänä annan enemmän arvoa kun kerrotaan mitä aiotaan tehdä eikä keskitytä luettelemaan mitä ei saa tehdä.
Vaikka vaaleissa ehdokkaiden kuuluukin kertoa mikä nykymenossa kiikastaa ja parannusehdotuksia luetella niin silti en hyväksy sellaisia ehdokkaita jotka tyystin unohtavat kertoilla mistä otetaan rahat parannuksiin joita ehdottavat.
Pahana pidän jos liiaksi on sanoma kilpailijoiden mollaamista ja omat ajatukset puuttuvat. Niin velvollisuudentuntoinen olen että jopa ehdokkaiden vaalimainoksetkin luen kriittisyydestä kuitenkaan tinkimättä ajatuksella ja makustellen.

Halveksin syvästi laiskoja ja välinpitämättömiä ihmisiä jotka eivät äänestämään vaivaudu tai mukamas protestiksi jäävät sohvilleen äänestyspäivänä köllöttelemään. Yhtään myötätuntoani eivät saa myöskään yhdenasianliikkeiden ehdokkaat eivätkä julkkikset ja urheilusankarit joilta puuttuu kokemukset ja näkemykset hoitaa kansanedustajan tehtäviä.

Hyvähän se olisi jos kelvollinen ehdokas löytyy  läheltä, mutta jos mitat täyttävää ei löydy en väkisin äänestä omanpaikkakuntalaista, katson läpi naapuripaikkakuntien ja koko alueeni vaihtoehdot.  Vaikka oma asuinpaikka lähellä sydäntä on en hyväksy kotiinpäinvetoa hinnalla millä hyvänsä, kyllä koko maakunnan ja  maankin etua on kansanedustajan katsottava.  Puistattavia esimerkkejä mielistelystä ja tapauksista joissa panokset ja hyödyt eivät kestä  päivänvaloa ovat Raippaluodon silta ja Sepänkylän ohitustie.

Kieliasiaan hirttäytyvät hylkään kättelyssä, kaksikielisyydestä ei saa tehdä keppihevosta eikä elämää suurempaa asiaa.
Mikä nostaa karvat pystyyn on jos huomaan että vaalilupaukset kasvattaisivat  byrokratiaa ja täysjärkisen yksilön holhoamista, jo nykymenolla ihminen ja valtakunta huokaavat syvään niistä aiheutuvien pakkopaidan ja kustannusten alla.

Meinasin vielä lopuksi ruveta puolustelemaan ehdokkaita jotka lupaisivat katsoa eläkeläisten etujen perään, mutta antaa sen olla. On se niin koettu vuosien varrella että  puolueeseen katsomatta kaikki vaalipuheissaan muistavat eläkeläiset mutta heti valituiksi tultuaan unohtavat koko jutun.
Saattaa olla että vain luulottelen mutta parempi se kuin tuppisuuna

Offline Jorma Kivimäki

  • Omalla nimellä
  • Veteraanivaikuttaja
  • *
  • Posts: 2826
    • View Profile
    • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #477 on: 08. 02. 2011 07:07 »
Selvennystä hieman Jormalle. Minusta Miedon olisi pitänyt asettua ehdolle Helsingissä, jossa uskottavuus perustuu muille hänen ansioilleen, kuin politiikalle.

Täkäläinen Baarikansa joka viime kampanjassa oli hänen ykköskohteensa on vahvasti 50-60 vuotiaista joutilaista miehistä koostuvaa sakkia,  joka odotti Miedon rehellisyysteeman purevan eduskunnassa. Toiveena ja ajatuksissa oli että tämä unohdettu kansa saisi oikeutta.

Nyt nämä samat ovat joutuneet pettymään, kun Mieto ei oikeasti ymmärtänyt politiikasta eikä sen tekemisestä enempää,  kuin sika pohjantähdestä. Tämä äänestäjäjoukko hakee nyt toivoa Perussuomalaisista ja Saarakkala kyllä tietää sen.

Saarakkalan kompastuskivi taitaa kuitenkin olla poliittisten avustajien puute,  josta johtuen hän ei pysty hyödyntämään hyviä asemiaan.

Hyvä – asia selvisi kerralla. Varmaan tuossa on paljon totuuttakin, tosin Miedon äänimäärä oli niin suuri, että sieltä täytyy löytyä aika monipuolistakin taustaa. Vaasastakin löytyi 604 entisen hiihtäjän kannattajaa.

Voi myös kysyä, eikö Mieto asettumalla ehdokkaaksi muualle, jättäisi kentän täysin avoimeksi Saarakkalalle ?  Mahtaisiko Mieto loppujen lopuksi mennä kansaan Helsingissäkään, vaikka siellä tietysti riittää sukankuluttajaa joka lähtöön.

---   ---   ---   ---
Nahikkaalta hyvä kirjoitus, jonka allekirjoitan hyvin pitkälle.

Otit esiin samassa kirjoituksessa sen, että esittäjän täytyy tietää mistä rahat otetaan parannusehdotuksiin ja lopulta eläkeläisten etujen katsomisen. Usein miten jälkimmäisellä tarkoitetaan ns. taitettua indeksiä (80/20). Sen palauttamista vaikkapa 90-luvun alun 50/50 tasolle olisi hyvä nähdä laskelmia, mitä se tulisi maksamaan. Kysyin tässä yhtenä päivänä eläkeasiantuntijalta, onko asiasta laskelmia ja vastaus oli että kyllä niitä joitain löytyy. Lisääntyvä eläköityminen tietysti nostaa summaa koko ajan.

Yhdellekään puolueelle ei liene vaikeaa todeta sitä, että järjestelmä on epäoikeudenmukainen eläkkeensaajan kannalta. Luultavasti vastuulliset puolueet eivät tässä vaiheessa uskalla luvata muuta kuin korkeintaan sen, että asia täytyy tutkituttaa. Tulevien eläke-ehtojen huonontaminen on ehkä vielä suurempi ongelma. Jo nyt tehdyillä päätöksillä elinaikakerroin leikkaa eläketasoa merkittävästi. Samaan aikaa puhutaan työurien pidentämisestä alaeläkeikärajaa nostamalla ja niin edelleen. Eläkepolitiikassa toden teolla riittää haasteita ja ne ovat mitä suurimmassa määrin rahoituskysymyksiä.

Henry E klund

  • Guest
Vs: Vaalit 2011
« Reply #478 on: 08. 02. 2011 18:06 »
Jos poliisi jolla on valtaa ja vaikutusvaltaa ei saa vaasan hyväsi tehtyä kuin lamppujen pimennyksiä, niin mitä Arkandianmäeltä tulee vaasan hyväksi. Tukipiirikin jo horjuu eikä se tähän jää.

Umpi Luuta

  • Guest
Vs: Vaalit 2011
« Reply #479 on: 08. 02. 2011 21:09 »
Eduskunnan välikysymyskeskustelussa Jyrki Katainen osoitti tänään olevansa todellinen satusetä Robin Hood.