Author Topic: Vaalit 2011  (Read 209604 times)

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Umpi Luuta

 • Guest
Vs: Vaalit 2011
« Reply #80 on: 30. 03. 2010 10:10 »
SAK:n vuonna 2007, jostai syystä, hyllyttämä vaalimainos taitaa hengeltää ja lähtökohdiltaan olla yhäkin totta. Mikä pahan tappais? No kattellaan ja muistellaan;

http://www.youtube.com/watch?v=gLx-xnBEswoJuuseppi

 • Guest
Vs: Vaalit 2011
« Reply #81 on: 30. 03. 2010 11:11 »
Taas on saatu yksi elävä esimerkki siitä, kun kommarit ja sossut (ja yleensä poliitikot) ryhtyvät huseeraamaan liike-elämässä. Nimittäin tämä toimilupansa menettänyt (eli käytännössä konkurssiin ajautunut) Sofia Pankki, jonka hallituksen puheenjohtajana toimi vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes.

Valitettavasti kunnat ja kunnan omistamat "yritykset" kuten Pikipruukki ja Vaasan Asumisoikeus eivät voi mennä konkurssiin. Ne pidetään hengissä rahoja ja keinoja kaihtamatta. Vaasan kaupunginteatterista, Sportista jne puhumattakaan. Nämä ovat pyhiä hiekkalaatikkoja kunnallispäättäjille. Kuten myös Rabben lossiliikenne, jossa omistajilla tunnu olevaan mitään riskiä (toisin kuin omalla työllään rahansa yli talletussuojan Sofian pankkiin laittanilla)


Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #82 on: 30. 03. 2010 12:12 »
Juuseppi se hakee jälleen hyvin kaukaa aihetta tämän Vaalit 2011 keskustelun alle.
Mistä ihmeestä sait tähänkin sotkettua ”kommarit ja sossut” ja vähän muutkin poliitikot.
Suvi-Anne Siimes on käsitykseni mukaan ollut Lääketeollisuus oy: n toimitusjohtaja aina maaliskuusta 2007, jolloin jäi pois eduskunnasta.

Lainaus Taloussanomien sivuilta: Tämän mukaan hallituksen puheenjohtajana toimi kuitenkin Seppo Sairanen, ei Siimes.

Quote
   Sofia Pankin on perustanut Seppo Sairanen, joka on myös pankin  hallituksen puheenjohtaja. Sairanen perusti aikanaan FIMin, joka sittemmin siirtyi islantilaisten omistukseen ja muuttui Glitniriksi. Myynnistä saamilla rahoillaan Sairanen perusti Sofia Pankin.

Pankin toimitusjohtajana on toiminut Taina Ahvenjärvi.

Wikipedia taas mainitsee Sairasesta seuraavaa:
Quote
” Seppo Sairanen (s. 22. kesäkuuta 1957 Oulu) on suomalainen liikemies. Hän on koulutukseltaan lakimies, arvoltaan varatuomari. Sairanen tunnetaan FIMin ja Sofia Pankin perustajana.
 -  -  -  -  -  -  -
Sairanen tuomittiin kärjäoikeudessa törkeästä kätkemisrikoksesta kahden vuoden kahden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen yhdessä Karri Toivosen kanssa niin sanotussa Uoti-jutussa. Tuomiosta johtuen Rata velvoitti FIM Groupin pääomistaja Sairasen siirtymään syrjään yhtiön hallinnosta. Myöhemmin hovioikeus hylkäsi Sairasen Kari Uotin rahanpesujutusta saamat syytteet joulukuussa 2006.[8] Asia käsitellään vielä korkeimmassa oikeudessa ”.   


Juuseppi

 • Guest
Vs: Vaalit 2011
« Reply #83 on: 30. 03. 2010 13:01 »
Suvi-Anne Siimes on käsitykseni mukaan ollut Lääketeollisuus oy: n toimitusjohtaja aina maaliskuusta 2007, jolloin jäi pois eduskunnasta.

Kauppalehden keskustelupalstalta taisin onkia tuon tiedon, ja kun oma muistikuva TV:n uutislähetyksestä, jossa Siimeksen nimi mainittiin, tuki muistikuvaa, jätin tarkistamatta. Tietysti olisi tullut tarkistaa. Siimes ei siis ole hallituksen puheenjohtaja mutta kylläkin istuu Sofia Pankin hallituksessa. Sinänsä tuo yksityiskohta on vähämerkityksellinen.

Lääketeollisuuden päälobbariksi Siimes valittiin poliittisen taustansa ansiosta: nainen, vasemmistolainen, entinen ministeri, joka oli vuosia median lemmikki vaikka hänen johtamansa puolue hävisi kaikki vaalit ja kutistui kutistumistaan (tai ehkäpä juuri siksi hän oli median lemmikki?)

Viime vaaleissa kokoomukselaisen ehdokkaan puolesta avoimesti  liputtanut Siimes oli jo hylännyt vasemmistolaisuutensa viimeisimmätkin rippeet, jos tällä ylemmän keskiluokan kasvatilla oli koskaan sellaisia ollutkaan?

Lipposen hallituksessa Niinistön ym. kokoomuslaisten ylistämä Siimes kunnostautui erityisesti, kun hän myi tuhansien suomalaisten velat, yhteensä 12 200 miljoonaa markkaa, 5 prosentilla eli 600 miljoonalla. Siimes ei nähnyt aiheelliseksi tarjota velallisille yhtä loistavaa diiliä, että olisivat päässeet ikiveloista maksamalla tuon 5%.

Demarien entinen puheenjohtaja Ulf Sundqvist ja hänen velkansa ei muuten sisältynyt tuohon kauppaan. Sundqvistin velat kuitattiin eri sopimuksella, eikä  Sundqvistin tarvinnut maksaa veloistaan edes 0,5 prosenttia.

Jorma Kivimäen mielestä tämä on kaukana aiheesta, joka on ensi vuoden vaalit, jossa meillä on tarjolla äänestää eduskuntaa lisää näitä siimeksiä. Niinpä niin. Toiset eivät opi ikinä. Onhan kymmeniä miljoonia sodissa ja vainoissa murhauttanut Stalinkin yhä monen vasurin suuri idoli.

http://www.erkkiaho.com/blog/?content=detail&id=640


Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #84 on: 30. 03. 2010 13:01 »
Nyt kun nuo vaalit lähetyvät niin kyllä on taas aiheellista hieman kyseenalaistaa sossujen talousoppeja, jotenkin vaan tuntuu kummalliselta yhtälöltä se , että sossut soosasivat tuossa suuressa pualluksessa koko punapääoman taivaantuuliin. Miten tuosta porukasta löytyisi yhtäkkiä hyviä talousmiehiä, kovasti tuntuvat leikkivän talousguruja.
veritas odium parit.

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #85 on: 30. 03. 2010 14:02 »
Kymmenen pisteteä Sinulle Juuseppi, analyysi oli enemmänkin kuin oikeassa. Minulle Suvi Anne Siimes on emmäkin kuin punainen vaate minulle. Hän tosiaankin myi suomalaisten velat ruotsalaiselle  yritykselle Kontotjänst i Sverige  5 % prosentin hintaan, ne oli velkkoja viime lamasta jotka olivat perittävänä roskapankki Arsenalille.
Suvianne Siimes myi valtiovarainministerinä ilman valtioneuvoston päätöstä 5 % hintaan. Olisi ollut viisasta myydä velalliselle tämä velkamäärä. Sitten alkoi saman aikaisesti pankit perimään velkoja. Voitot ei ollutkaan pienet. ne olivat nousseet tuhansiin prosentteihin. Siinä ei meinannut pyhittää velkajärjestelytkään.
Muistan raskaan ajan kun tappelin velkaisten puolesta ja sain  aika paljon eli torpattua perinnät aiheettomina.

Silloin minä kirosin koko vasemmistoliiton ja Suvi Anne Siimeksen. Mutta mikä oli tämä ruotsalainen perintäyritys sen omisti kapitaliyhtiö samasta osoitteesta Ruotsista ja sen ryppään omisti Olympia kapital Norjasta ja se panttasi Siimeksen myymät velat Kopenhaminalaiselle pankille ja sieltä ne  ajautui lopulta sakasalaiselle Landesbankille ja takana toimi Irlantilainen  rikollisliiga. Kun ne oikein hyökkäsi velkojia vastaan niin aloitin tutkimaan, mikä on tämä perintäyhtiö ja kun sain selville, niin annettiin jo velkoja anteeksikin.

Sillä ei ole kovin suurta merkitysta onko Siimes nuijan päässä vai hallituksen jäsen. Mutta todistaa sen, että eipä ole köyhien asialla. Muistan kun Suvi Anne Siimes lupasi Lipposelle velallisille  helpotusta, niin ne kirjoittivat pankkivaltuuskunnan johtajan Kari Jordanin kanssa velkojen huononnuksen. Pantiin entistä ahtaammalle velalliset.

Pari vuotta sitten lama velalliset saivat osiksi lamavelat anteeksi. Asiat olisi voitu hoitaa toisin mutta velallisen kimpussa oli  Aho, Lipponen ja  Koivisto ja suvi Anne Siimes.

Tässä lamassa ei ole ollut pankille piikki auki, kuten silloin oli.

Pentti Suksi

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #86 on: 30. 03. 2010 15:03 »
Ylläpito ilmeisesti katsoo aiheelliseksi pilata tämäkin otsikko Vaalit 2011, sallimalla tämän muurarikerhon suoltaa tänne ihan mitä sattuu. Helin lausuu mielipiteitään historiallisesta punapääoman tuhosta ja Suksi tapansa mukaan purkaa katkeruuttaan entistä aatettaan kohtaan, kertoen kuinka entinen poliitikko Suvi-Anne Siimes on hänelle punainen vaate. Minusta ollaan tulevista vaaleista aika kaukana. Puhumattakaan Juusepin kirjoituksista.

Quote
Vuonna 2008 Seppo Sairanen ilmoitti aikeistaan perustaa uuden investointipankin, Sofia Pankin.[4] Uusi yhtiö on kokonaan Sairasen omistuksessa, mutta Seppo Sairanen on ilmoittanut aikeistaan päästää myös muita henkilöitä osakkaiksi tulevaisuudessa

Kun hämäräperäinen porvariliikemies, joka on saanut tuomionkin, ajaa kokonaan omistamansa pankin nurin, katsoo Juuseppi, että ”taas on saatu yksi elävä esimerkki siitä, kun kommarit ja sossut (ja yleensä poliitikot) ryhtyvät huseeraamaan liike-elämässä. ” Minusta vasemmistolla ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa.
Pitäisiköhän sinunkin Juuseppi alkaa ammentaa tietosi muualta kuin keskustelupalstoilta.

Vahtimestari

 • Guest
Vs: Vaalit 2011
« Reply #87 on: 30. 03. 2010 16:04 »
Pysytään otsikon mukaisessa aiheessa. Tässä ketjussa keskustellaan tulevista v. 2011 vaaleista, ehdokkaista, ym.

Jos et löydä haku-toiminnolla asiaasi koskevaa ketjua, aloita rohkeasti uusi aihe.

Ystävällisesti

Vahtimestari 1.

Juuseppi

 • Guest
Vs: Vaalit 2011
« Reply #88 on: 30. 03. 2010 16:04 »
Todella omituista, ellei tulevia eduskuntavaaleja käsittelevässä keskustelussa saa mainita, mitä entiset kansanedustajat ovat tehneet kansanedustajana sekä toimissa, johon ovat nousseet kansanedustaja+ministeri ansioillaan.

Jos Suvi-Anne Siimes on tabu ylläpidolle (kuten Mira-talo, maahanmuuttopolitiikka ja varmaan suuri määrä muitakin aiheita), niin lopetan häneen liittyvän keskustelun tähän.

Kuitenkin vielä sen verran Suvi-Anne Siimeksen kytköksistä törkeästä talousrikoksesta tuomitun Seppo Sairasen Sofia Pankkiin, että Kauppalehden keskustelussa tosiaan kerrottiin, että Siimes on hallituksen puheenjohtaja. Toinen "luottavampi" lähde (MTV3) taas väittää, että Siimes on vain hallituksen jäsen.

Lienee samantekevää kumpi on oikea vaihtoehto, mutta Sofian Pankin omien sivujen mukaan Suvi-Anne Siimes olisi nimenomaan hallituksen puheenjohtaja

https://www.sofia.fi/fi/tietoasofiapankista/organisaatio/pages/default.aspx

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #89 on: 30. 03. 2010 18:06 »
Nyt kun mennään vaaleihin ja keskustellaan lamasta. Jos ei katso menneisyyttä ei näe tätä hetkeä
ei tiedä tulevaisuudestakaan mitään. Lamaveloista voitaisiin vapaat mutta perustotuus on että vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi Anne Siimes myi 5% Suomen köyhät mafialle. Missäs Kivimäki silloin piileskeli Koiviston ja  Paavo Lipposen takana vaikeuttamassa lamavelallisten asemaa. Se on näissäkin vaaleissa aktuelli asia. Tämä eduskunta muka armahti viime laman velalliset, mutta ei kaikkia. Sinne laitettiin pankkeja ja perintätoimistoja varten oma pykälä jolla taas saatiin pidennettyä velkahelvettiä. Ruotsalaiset perintätoimistot teki kauppaan pykälänsä Siimeksen kanssa, että 15 vuoteen ei saa tehdä helpotuksia velallisille.
Siitä on kome vuotta kun yksi ryhmä sai velkojensa anteeksi. Mutta vielä läpi elämän perintätoimistojen  ja pankkien elättäminen.

Minä tunnen tämän asian, koska näitä velkakysymyksiä olen  kohta kaksikymmentä hoidellut ja verlallisten velkoja koettanut sovitella. Tämä on poliittinen kysymys,  ja tulkoot 2011 vaaleissa esille. Ei mitään armoa köyhille antanut ei demarit eikä vasemmistoliitto. Kivimäki ei tiedä asioista juurikaan mitään, mutta minä tiedän. En tule näissä vaikenemaan ja nyt kun taas tulee uusia lamavelallisia ja entisetkin on vielä hoitamatta. Kyllä oli härskiä touihua mitä tehtiin ja rehellisiä ihmisiä kusetettiin.
Toivottavasti vasemmisto saa näissäkin vaaleissa tuntea tekojensa seuraukset.

Sen takia asia tuotava esiin vaaleissa 2011 ettei uudestansa  mennä samaan loukkuun.

Pentti Suksi

Offline Hertta

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 662
 • Monikulttuurisuus on voimaa
  • View Profile
Vs: Vaalit 2011
« Reply #90 on: 30. 03. 2010 18:06 »
Nyt mennään hurjaa vauhtia kohti vaaleja. Kokoomuksen Pohjalainen on jo etsinyt sopivia henkilöitä puolueille.
Pääasia on henkilöissä näissä vaaleissa ja oman alueen henkilöt ovat ensin, kansallinen itsekkyys on nyt painavaa asiaa. Pohjalainen on varattu vaasalaisille ehdokkaille ja kaikki ovat ilmeisesti samalla viivalla.

Puolueiden tunnukset ja ohjelmat ovat nyt tyhjää, henkilöihin asetetaan nyt pääpaino. Katsellaan sopivia henkilöitä miehiä ja naisia. Kuin ennen vanhaan orjamarkkinoilla, joilla orjat seisoivat rivissä kun ostajat arvioivat heidän työkykyään ja sopivuuttaan.

Tuossa edellä Pentti Suksi arvioi henkilöiden tekemisiä.

Mihin tämä maa onkaan oikein menossa? Ei kai vain historia jälleen toista itseään natsismiin!

Offline pappa

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 105
  • View Profile
Vs: Vaalit 2011
« Reply #91 on: 30. 03. 2010 19:07 »
Suomi24 ketjussa "Parkkarin hiekkalaatikko" annetaan ymmärtää että vaasalaisia foorumin rasistit olisivat siirtyneet tähän viestiketjuun.  Lue viimeisimmät ja tietysti koko ketju jos et ole vielä lukenut.

http://keskustelu.suomi24.fi/node/8911798 

Heikki Lamminmäki

 • Guest
Vs: Vaalit 2011
« Reply #92 on: 30. 03. 2010 19:07 »
Näkisin olevan hyväksi seuraaville eduskuntavaaleille, jos voitaisiin keskustella Vaasan vaalipiirin ehdokasasettelusta ja etsittävien uusien ehdokkaille asetettavista ominaisuuksista.  Tällä voisimme auttaa eri ehdolle asettavia ryhmiä löytämään puuttuvat ehdokkaat.  

Olisi erittäin harmillista jos jokin ryhmittymä joutuisi lähtemään vajaalla listalla vaaleihin.  Maksimi määrä ehdokkaita olisi omiaan lisäämään äänestysaktiviteettiä.  Näin voitaisiin nukkuvien puoluetta pienentää.

Akseli

 • Guest
Vs: Vaalit 2011
« Reply #93 on: 30. 03. 2010 19:07 »
Näkisin olevan hyväksi seuraaville eduskuntavaaleille, jos voitaisiin keskustella Vaasan vaalipiirin ehdokasasettelusta ja etsittävien uusien ehdokkaille asetettavista ominaisuuksista.  Tällä voisimme auttaa eri ehdolle asettavia ryhmiä löytämään puuttuvat ehdokkaat.  

Olisi erittäin harmillista jos jokin ryhmittymä joutuisi lähtemään vajaalla listalla vaaleihin.  Maksimi määrä ehdokkaita olisi omiaan lisäämään äänestysaktiviteettiä.  Näin voitaisiin nukkuvien puoluetta pienentää.


No mutta voi, mihinkä mahtoikaan parlamentarismi perustua? Puolueet ja poliittiset ohjelmat ovat parlamentarismin henki ja sielu!

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #94 on: 30. 03. 2010 19:07 »
Pysytään otsikon mukaisessa aiheessa. Tässä ketjussa keskustellaan tulevista v. 2011 vaaleista, ehdokkaista, ym.

Jos et löydä haku-toiminnolla asiaasi koskevaa ketjua, aloita rohkeasti uusi aihe.

Ystävällisesti

Vahtimestari 1.


Juuri näin pitäisi olla.
Mutta eihän se näköjään niin vain onnistu. Minusta täällä käytiin jo hyvin asiallista keskustelua nimenomaan tulevista vaaleista ja sen asetelmista, mutta sitten tulivat nämä kirjoitukset.
Minusta tämä osio pilataan täysin, jos ainoa tarkoitus on haukkua/kehua jotain henkilöitä tai jonkun tahon harjoittamaa politiikkaa, toisin sanoen yrittää tehdä vaalityötä. Eikö tässä voisi yrittää arvioida ihan rehellisesti tulevia asetelmia ?

Minusta on aivan sama mikä Suvi-Anne Siimeksen asema on tuossa pankissa. Hän ei ole enää poliitikko, eikä ehdolla tulevissa vaaleissa. Loikannut pois vasemmistoliitosta ties minne. Olennaista on se, ettei tuolla pankilla ole mitään tekemistä vasemmiston kanssa, puhumattakaan että se olisi jopa joku sen politiikasta esimerkki, kuten Juuseppi väitti. Hyvin todennäköisesti tämän Sairasen ja kumppaneiden poliittinen koti löytyy hyvinkin oikealta.

Pentti Suksi voisi kirjoitella tuonne perustamaansa vasemmiston historia otsikkoon nämä muistelmansa ja itsekehunsa.
Kun P. Suksella on omien sanojensa mukaan hyvät suhteet kokonaisiin valtioihin, jopa suljettuun Pohjois-Koreaan, luulisi hänen jo päässeen sinuiksi myös tulipunaisen menneisyytensä kanssa. Mutta ei, jokainen tilaisuus täytyy käyttää mollatakseen kaikkea vasemmalla olevaa. Minkä tahansa otsikon alle, säännöistä piittaamatta.

Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #95 on: 30. 03. 2010 20:08 »
Jos otsikon mukaan mennään niin ei kait se ole kohtuutonta jos halutaan valottaa eri puolueiden edustamaa aate ja arvomaailmaa. Aiheuttaneekohan nämäkin tulevat vaalit minkäänlaisia vaaliraha sotkua, vieläkö yritysmaailma uskaltaa tukea yhtä roimasti ja paneeko sak vieläkin paremmaksi kuin viime vaaleissa . Uskalletaanko jäsenistön rahaa suoltaa ilman , että kysytään jäseniltä. Iiro Viinasen kirjassa oli paljastuksia salaisita sopimuksita johon sossutkin olivat kantaneet kortensa kekoon , onkohan tämän suuntaisia asioita kehitteillä.
veritas odium parit.

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #96 on: 30. 03. 2010 20:08 »
Siellä jotkut aikaansa tappavat ja ovat Parkkarille katkeria kun eivät saa täällä jatkaa häiriköimistä. Nyt kun olen katsonut ehdokkaita, niin eipä hätkäytä. Koville ottaa ja pitää ottaa paljo lahjuksia, että pääsee vaasasta edes yksikään. Kivimäen pitää muistaa vanha totuus, jos et tunne menneisyyttä, et tiedä tästä päivästä mitään eikä sinulla ole tulevaisuudesta mitään tietoa. Kuulehan Kivimäki kaikki värit mahtuu minun elämääni ei ainostaan punainen sekin on kaunis väri. Eikä tule hirvenä ammutuksi.
Oletko Kivimäki kateellinen, kun sinulla ei ollut muuta kuin kiertämista puuladon ympäri. M inä olen elänyt ja uskaltanut elää, katsoa mitä on aidan toisella puolella. Sinulla ei siihen ole koskaan rohkeutta.

Tulkoon nyt mainituksi, että kun köyhiä Lipponen oikein kuritti, niin hänelläpäs sattui juuri silloin olemaan
avustajanna muuan vaasalainen oikeistodemari  Mia-Petra Kumpula. Se oli poliittinen manööveri jossa loukutettiin viime laman velallisia. Näitä lamavelallisia on tänä päivänä. Paljon kuoli stressiin.

Vaasasta en löydä yhtäkään ehdokasta. Tähän asti ole äänestänyt Raimo Vistbackaa jota olen pitänyt valtiomies tasolla olevana henkilönä. Mape on mukava, mutta minulle mukavuus riitä.

Sanon suoraan että valtakunnallisesti Paula Risikko on täyttänyt loistavasti tehtävänsä sosiaali- ja terveysministerinä. Epäkohtina olevia asioita hän pannut tutkintaan. Ja tappeli lastenpäivähoitomaksusta
urhoollisesti vasemmistoa vastaan. Vasemmisto vastusti aivan fanaattisesti sitä, että pienituloisilta otetaan päivähoitomaksu kokonaan pois ja suurituloiselle nostettiin maksuja. Tämä pitää ottaa vaaleissa huomioon.
Muistan hyvin kun lama puserti oikein syvästi niin vasemmistoliiton ministeri Terttu Huttu-Juntunen ja demareitten ministeri Arja Alho loukutti sosiaalisia tukia pois ja pienenti niitä rajusti. Risikko on tuonut ne takaisin.

Epäilen kovasti,  että Vaasasta tulee 0 kansanedustajaa. Seinäjoella keskitetään voimia Vallinin  hyväksi.

Pentti Suksi

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #97 on: 30. 03. 2010 20:08 »
Jos otsikon mukaan mennään niin ei kait se ole kohtuutonta jos halutaan valottaa eri puolueiden edustamaa aate ja arvomaailmaa.

Sinun juttujasi ei voi parhaalla tahdollakaan sanoa asioiden valottamiseksi.

Oletko Kivimäki kateellinen, kun sinulla ei ollut muuta kuin kiertämista puuladon ympäri. M inä olen elänyt ja uskaltanut elää, katsoa mitä on aidan toisella puolella. Sinulla ei siihen ole koskaan rohkeutta.

Minulla ei ole koskaan ollut yksinkertaisesti tarvetta katsella poliittisesti aidan toiselle puolelle. Mitä ihmeen rohkeutta ”kissanpojan silmien aukeaminen” sinua lainatakseni, vaatii. Minä olen omasta arvomaailmastani lähtöisin voinut pysyä aina samalla tiellä.
Maaseudun miehenä sinulle ladot mahtavat olla kierrettäväksi paljon tutumpia kuin minulle. Sieltä kai se on sisimmässään lähtöisin myös ehdokkaan etsiminen maakunnasta Vaasan sijaan.

Itse olen ay-ihmisenä joskus jopa äänestänyt Harry Wallinia, mutta nyt ääni menee taatusti Miapetralle, jotta takaamme tänne Vaasaan oman kansanedustajan. Vieläpä pätevän.

vanki

 • Guest
Vs: Vaalit 2011
« Reply #98 on: 30. 03. 2010 20:08 »
Suomi24 ketjussa "Parkkarin hiekkalaatikko" annetaan ymmärtää että vaasalaisia foorumin rasistit olisivat siirtyneet tähän viestiketjuun.  Lue viimeisimmät ja tietysti koko ketju jos et ole vielä lukenut.

http://keskustelu.suomi24.fi/node/8911798 

Kävin äsken vierailulla suomi24 keskustelupalstalla ja haluan nyt todeta että aikalailla huuhaata siellä kirjoitettiin, mm. Että nimimerkki VANKI olisi joku muu kuin minä itse, alla kopioitu rivi jossa näin väitetään. Lajusella ei ole mitään tekemistä Vangin kanssa  piste

lainaus s24(Hänen aivan käsittämätön julkimoderaattorinsa Lajunen käyttää mm. nikkejä Vanki ja Vaari.)

belurisk

 • Guest
Vs: Vaalit 2011
« Reply #99 on: 30. 03. 2010 21:09 »
Politiikka on kaiketi hieman kuin tie, joka on määritelty kuljettavaksi.
Sen voi ehkä nähdä muullakin tavoin.
Aforismi: "kulkemaasi tiestä voit nähdä vain sen osan, joka on näkyvillä".

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #100 on: 30. 03. 2010 21:09 »
Nimen omaan valotan asioita vähän pitkälläkin juoksulla. Olen huomannut, että kovin on  kapeat eväät
ja pieni rinki missä olet kulkenut. Minä olen ollut aina utelias näkemään, mitä on aidan toisella puolella ja tekemään siitä omia arvioitani. Kun minä arvioin poliittisia asioita niin se perustuu aina empiiriseen tietoon ja niistä asioista joita en tiedä en tee arvioitakaan.

En ole ollut kissanpoikana vaan kaiken näkevänä kollina. Pitää uskaltaa  katsoa elämää. Minun riepumattoni ei ole punainen vaan siinä on kaikki värit. Olen opettanut nuorimmille , eläkää, uskaltakaa elää, katsokaa maailman isoin silmin ja korvat höröllä. Olkaa kaikesta kiinostuneita aina haavan lehdestä lähtien Eikä ne lakkaa haavan tuulella huiskumasta... Älkää uskoko kaikkeen mitä politiikassa teille valehdellaan. Teot on ne jotka ratkaisee. En voi kannattaa vasemmiston ehdokkaita, niitä jotka minulle valehdelleet ja kertoneet uskomuksiaan muka totuutena.

Minä äänestän Paula Risikkoa, hänellä ei ole vain lupauksia, siinä on myös tekoja. Hän miellyttää minua että hän on aito viisas pohjalainen nainen. Eikä ole nurkkapatriootti.Tässä on minun laatukriteerit kansanedustajaehdokkaalle. Jotain pitää olla takana, mukavuus ei riitä. Eikä tyhjien asioiden lupaaminen.
Vaasassa esimerkiksi ristinummelaiset kovin laiskasti teitä äänestää. Miksi? Tarpeeksi monta olette  perusduunarit unohtaneet. ja nyt ollaan tiiviisti valtuustossa kokoomuksen ja RKP:n talutushihnassa.
Kokoomuksen AY-jaosto?

Pentti Suksi

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #101 on: 30. 03. 2010 21:09 »
Olen huomannut, että kovin on  kapeat eväät ja pieni rinki missä olet kulkenut.

Hyvin vähän sinä kuule tiedät toisten poluista ja eväistä.

Quote
Minä olen ollut aina utelias näkemään, mitä on aidan toisella puolella ja tekemään siitä omia arvioitani. Kun minä arvioin poliittisia asioita niin se perustuu aina empiiriseen tietoon ja niistä asioista joita en tiedä en tee arvioitakaan.

Monta utelua ja yhtä monta toisistaan poikkeavaa arviota. Lopputulos: poliittinen tuuliviiri

Quote
Minä äänestän Paula Risikkoa, hänellä ei ole vain lupauksia, siinä on myös tekoja. Hän miellyttää minua että hän on aito viisas pohjalainen nainen. Eikä ole nurkkapatriootti.Tässä on minun laatukriteerit kansanedustajaehdokkaalle. Jotain pitää olla takana, mukavuus ei riitä. Eikä tyhjien asioiden lupaaminen.
Vaasassa esimerkiksi ristinummelaiset kovin laiskasti teitä äänestää. Miksi? Tarpeeksi monta olette  perusduunarit unohtaneet. ja nyt ollaan tiiviisti valtuustossa kokoomuksen ja RKP:n talutushihnassa.
Kokoomuksen AY-jaosto?

Aika hauska yhteenveto. Moititaan ensin toisia perusduunarin unohtamisesta kokoomusta myötäilemällä. Lopuksi päädytään itse äänestämään kokoomusta. :-)

Offline Pertti Salo

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 140
  • View Profile
Vs: Vaalit 2011
« Reply #102 on: 30. 03. 2010 21:09 »
Marko Heinonen # 74

"Ja viime vaaleissa tuloksen kannalta (siis pelkästään tuloksen kannalta) oli virhe asettaa Luukkonen ehdokkaaksi."

Vielä näköjään kokoomukselaiset nokittelevat toisiaan, kuten sinä kun sanot virheeksi Luukkosen ehdokkuuden!

Oliko myös oma ehdokuutesi virhe?

Keskittäytykää kokoomukselaiset nyt viimein sisäiseen yhteistyöhön, älkää ainakaan näin julkisesti haukkuko toisia kokoomukselaisia.

Muuten vaalien tulos Vaasan kokoomuksen kannalta on jälleen Nolla kansanedustajaa.

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #103 on: 30. 03. 2010 22:10 »
Etkö ole huomannut että en ole tuuliviiri jos minä asetan ehdokkaalleni laatukriteeriot.  En ole kuullut Kumpula-Natrin lausuvan mitään viisautta. Heiluu konjuktuurien mukaan. Vähäosaiselle  ei pienentikään empatiaa sama Harri  Moisiolla. Vailla omaa mielipidettä.  Poliittinen tuuliviiri, pah... anna nauraa.

Minä äänestän sitä joka rehellisesti ajaa pienituloisten ja muuten ajaa vähäosaisten etua. En minä sellaista tuuliviiri puoluetta kannata joka Vaasassakin on, demarit ottanut rahaa amerikkalaiselta CIA:lta. Ja demarien sihteeri Puskala järjesti rahaa työnantajilta. Ja kommunistit otti ruplaa Moskovasta. Siinä on oikein varsinaisia tuuliviirejä.

Joka miettii pikkuisenkin missä on minun sydämeni, moraalis-eettinen näkemykseni. Se on  Santeri Alkiolta opittu lause: Muista köyhän asiaa! No kuinka paljon keskustapuolueessa on enää alkiolaisuutta. Kaikkein julmin  pienituloisia vastaan on aina ollut vasemmisto. Kun aikoinani keräsin sotainvalideille rahaa, niin kokoomukselaiset antoi,  mutta vasemmistolaiset haukkui. Mutta rintamalle kelpas kaikki.

Minulta on paljon, mitä opettaa lapsille. Ohjeeni on, että siinä on polku, anna mennä. Jos kompastut, nostetaan pystyyn. Maailmaan nähden ole silmät suurina ja korvat höröllä. Hanki itse oma tietosi ja uskalla elää.
Se on totta että minulla on toisistaan poikkeavia mielipiteitä. Tottakai on. Olen oman tieni kulkija,
mutta olen aina uskaltanut kulkea. Eikä siinä ole kuinkaan käynyt.

Nuorille minä neuvon, harkitkaa tarkoin ketä äänestätte, ettei tule pettymystä. Lupauksiin saa panna pumpulit korville, ei ne niitä vaalien jälkeen täytä eivätkä enää muista. Politiikot on hyvin huonomuistista väkeä. Puolueissa ei ole tänään muutakuin hölötyseroa. Pinkatkaa asiat ja tutkikaa ehdokkaita.

Minä kun olen maaseurulta kotoosin ja heiniä latohohon ajanut hevoosella ja ajanu sontaa pellolle. Pohojanmaan rukihilla ruokittu ja pohojalaasena aina pysyy ja ärräväätte vastaaloo vaikka muut kuinka fiinisti kysyy. Oppinu olemaan maakunnan puolesta, siksi maakunnan ihmistä äänestän. Eikä mikään huono, on akateeminen loppututkinto Risikolla suoritettu.

Kyllä käydään kokoomusta äänestämässä mutta perustelluista syistä. Eikä siinä kuinkaa käy.

Pentti Suksi

Offline Original Wiik,

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 2699
 • Gender: Male
  • View Profile
Vs: Vaalit 2011
« Reply #104 on: 31. 03. 2010 04:04 »
Kyllä myöskin oikeistolainen sosiaalipolitiikkka voi vastata ihmisten tarpeisiin,  kuten Pentti tuossa totesi.  Nyt tarvitaan kuitenkin ehdokkaiksi todella ajassa eläviä ihmisiä,  jotka näkevät tulevan kehityksen asettamat vaatimukset hyvin.

Nyt on viimeisiä hetkiä meneillään,  kun vielä kehityksen mukaan pääsee. On turha haihatella ekologiasta ja luomusta,  jos varallisuus on laskenut sietämättömän alas. Suomelle on nyt käymässä niin että kansallisvarallisuus joudutaan lopuksi myymään velkojen maksamiseksi.

Kyllä uusien tulevien kansanedustajien täytyisi tuntea vastuunsa tulevasta, jokaisen ehdokkaaksi pyrkivän tulisi testata omat kykynsä, astumalla kansalaisten joukkoon. Antautuen vapaaseen vuorovaikutukseen todellisuuden kanssa.  Jos tuntuu että ei pärjää tiedoissa heidän kanssaan,  on syytä jäävätä itsensä jo ehdokasasettelussa.

Nyt kun yhteiskunnan suurin ongelma on velka ja sen velan käyttö täysin vääriin tarkoituksiin. Olisi ensimmäinen vaatimus ehdokkaalla, ettei hän ole veloissa tai muuten vain luule, ettei velkoja tarvitse maksaa.

Offline Marko Heinonen

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 755
 • Gender: Male
 • Marko Heinonen
  • View Profile
  • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #105 on: 31. 03. 2010 06:06 »
Marko Heinonen # 74

"Ja viime vaaleissa tuloksen kannalta (siis pelkästään tuloksen kannalta) oli virhe asettaa Luukkonen ehdokkaaksi."

Vielä näköjään kokoomukselaiset nokittelevat toisiaan, kuten sinä kun sanot virheeksi Luukkosen ehdokkuuden!

Oliko myös oma ehdokuutesi virhe?

Keskittäytykää kokoomukselaiset nyt viimein sisäiseen yhteistyöhön, älkää ainakaan näin julkisesti haukkuko toisia kokoomukselaisia.

Muuten vaalien tulos Vaasan kokoomuksen kannalta on jälleen Nolla kansanedustajaa.

Voi jeesus, tämäkin sitten piti ottaa näin. Lue kuten kirjoitin: TULOKSEN KANNALTA. Eli meillä oli kaksi vahvaa ehdokasta, vaikka TULOKSEN KANNALTA olisi ollut parempi "keskittää" äänet yhdelle vahvalle ehdokkaalle. Vaalityö ja ehdokasasettelu on pitkälti myös taktikointia ja matematiikkaa.
Ja mistään "kokoomuslaisten nokittelusta" en kyllä tiedä mitään, ehkä olen liian uusi näissä kuvioissa.

Ja voin vielä korjata aiemmin kirjoittamaani: viime vaaleissa oli virhe asettaa vaasasta KAKSI VAHVAA EHDOKASTA. On ko nyt parempi?

« Last Edit: 31. 03. 2010 07:07 by Marko Heinonen »
MARKO HEINONEN
kaupunginvaltuutettu (kok)
-Vaasa-
"kova kokoomuslainen, jonka sisällä asuu pieni vihreä perussuomalainen demari"

Offline Professional

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 4930
 • Yhtä köyttä Yhdistykset Siperiaan.
  • View Profile
Vs: Vaalit 2011
« Reply #106 on: 31. 03. 2010 07:07 »

 Minä olen ollut aina utelias näkemään, mitä on aidan toisella puolella ja tekemään siitä omia arvioitani. Kun minä arvioin poliittisia asioita niin se perustuu aina empiiriseen tietoon ja niistä asioista joita en tiedä en tee arvioitakaan.Monta utelua ja yhtä monta toisistaan poikkeavaa arviota. Lopputulos: poliittinen tuuliviiri
Hyvä analyysi poliittisen aivopesun suhteen.

Itse en hkoht. vaikkakin varsinaisen politiikan suhteen objektiivisena, ole koskaan antanut
mitään arvoa tällaisille "poliittisille tuuliviireille" aina olosuhteiden johdosta "hihanauhaansa" vaihtaen.

Mitä tulee yhden ministerin kansan tasolle leijailevan manipuloinnin suhteen, on otettava huomioon
sekin tosiasia, että hänen kaudellaan asiat eivät ole parantuneet mitenkään, vaan menneet jopa
alaspäin, puheista huolimatta, joten tuskin mikään todellinen syy vaihtaa "ison" miehen "nauhaansa".

Kyseinen linja tukee lähinnä seniliteettiään lähentyvän yksilön perinteistä aatekaarta:
Pienenä kommari/ teininä riippumaton radikaali / isona kokoomukselainen.

Eli käytännössä: En enää leiki teidän kanssa, vaan leikin nyt heidän kanssa.

Mitä tulee Wiikin ja muutaman miljoonan muun kansalaisen huomioon todellista tarvetta silmälläpitäen
eli maanläheisiä ajankohtaisia ja oleellisia asioita tiedostavien poliitikkojen ja päättäjien suhteen
on myös huomioitava, että näitähän on maassamme riittänyt aina ja etenkin vaalien alla
eli puheet ovat puheita ja teot ovat tekoja, jopa politiikassakin.

Varsinaisia työnjohtajiahan meillä riittää aina "työväen presidentistä" eli Saulista alkaen
aina globaalin humaanisuuden suurlähettilääseemme, eli Tarjaan saakka ulottuen.

      Silti kiipeilemme edelleen perse edellä puuhun ongelmiamme pakoon.

      Eli omia näkemyksiämme mielialastamme  riippuen, kuin manne paitaa vaihtaen..
« Last Edit: 31. 03. 2010 07:07 by Professional »

Offline jali

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 424
  • View Profile
Vs: Vaalit 2011
« Reply #107 on: 31. 03. 2010 07:07 »
Katselin ylempänä linkitetyn sak:oon vaalimainoksen.Kerettiinköhän tuota näyttämään oikein virallisella mainosajalla ennenkuin mainos vedettiin pois?Äänestys aktiivisuutta yritettiin kuulemma nostaa tuolla mainoksella,mutta tuosta tulee semmoinen vastakkain-asettelu mieleen mitä ei ole.Kyllähän työn ja pääoman välillä on aina oleva pieni riita miten potti jaetaan..

Offline Jashin

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 111
  • View Profile
Vs: Vaalit 2011
« Reply #108 on: 31. 03. 2010 08:08 »
Äänestä Pentti Risikkoa vaan. Tietysti mieluummin vaasalaista. Minunkin mielestä Risikko on jopa paras ministereistä, mutta itse henkilökohtaisesti valitsen tällä kertaa ehdottomasti vaasalaisen.

Offline Vanha Myyrä

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 148
  • View Profile
Vs: Vaalit 2011
« Reply #109 on: 31. 03. 2010 09:09 »
Ehdokasta vaihtava äänestäjä on polittikan vaeltava ritari.

Offline Pentti Suksi

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2215
  • View Profile
  • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #110 on: 31. 03. 2010 09:09 »
Kivimäki ja professional ovat tuuliviireja jotka ruostuneet paikalleen, ei tiedä mistä tuulee. Olen oma itseni ja teen itsenäiset valinnat muilta kysymättä.  Olen tutkiskellut politiikkaa koko elämäni ajan. Että teen
tietoisia valintoja

Sitten Professionaalli pitää sikäli korjata että en ole ollut pienenä kommari vaan kokoomukselaisesta kodista lähtenyt. Koskaan en ole kommunisti mutta vasemmistolainen kyllä. Se oli nuorella hyvää opetuskautta elämälle. Silloin opin henkilökohtaisesti tuntemaan Demarit ja kommunistit. Kummatkin kumarteli rahaa, toiset dollareita ja toisen ruplia. Opin tuntemaan sen ahdasmielisyyden mitä vasemmalla Tänä päivänäkään
ei vasemmistoliitto irtisanonut itseään hitlerismistä pahempaa rutto Stalismia. Se opetti politiikassa syvyyden
tuntemaan mitä todellisuudessa on marxismi-Leninismi, se oli täyttä rosvojen harjoittamaa terrorismia. Se oli paljon pahempaa kuin luultiin täällä Suomessa. Teininä olin riippumaton radikaali niinkuin teininä pitää.
Varttuneemmalla olen äänestänyt Raimo Vistbackaa koska hän on valtiomiestyyppiä oleva henkilö.

Sitten ketä minä äänestän seuraavissa vaaleissa? Se on syvän harkinnan tulos.Eli se on kokonaan minun oma asiani. Risikko on saanut aikaan sen, että eläkkeitä on nostettu kahteen otteeseen, että vammaispalvelulakia parannettiin, lakiin kirjattiin, että vammaisella subjektiivinen oikeus palveluihin. Pienituloiselta otettiin päivähoitomaksu pois. Toimeentulotukeen tuli korotus jotka sosiaaliministeri Terttu Huttu-Jutunen ja valtiovarainministeri Arja Alho loukutti Köningstetin kartanossa. Muutoksia on ollut ja Risikko on näyttävästi niitä korotuksia ministerinä puolustanut. Muistan kun tuli ilmi Ylöjärven myrkkyhoitaja, Risikko otti vastuuntuntoisen kannan ja tuomitsi tapauksen ja alkoi sairaanhoitajien seulonta jo koulutusvaiheessa.

Nämä on niitä perusteta jota esitän Risikon tueksi. Silti en ole kokoomukselainen, olen sitoutumaton.
Minulla on oikeus käyttäytyä vaaliuurnilla vakaumukseni mukaan. Sitä ei voi mitenkaan täällä rajoittaa.
Mitä Vaasalaisiin ehdokkaisiin tulee, niin tähän mennessä ei ole yhtäkään valtakunnan tason poliitikkoa esitetty. Iso virhe on, että vaasalainen poliitikko kumartaa merelle ja pyllistää maakuntaan. Mitä eduskunnassa tehdään nurkkapatrioottisilla kunta politikoilla. Ei yhtään mitään. Poliitikolla pitää olla maakuntaan suhteet kunnossa ja kiertää maakuntaa. Tehdä itsensä tunnetuksi maakunnanmiehenä tai naisena.

Eli vaaleihin 2011 osallistun ja kuuntelmatta äänestän maakunnan ihmistä. En kuuntelee joiden tuuliviiri on ruostunut paikoilleen ja silloin ei oma järki toimi kuten pitäisi. Te muut tuuliviirit saatte äänestää ketä tahdotte, ei kuulu minulle.

Pentti Suksi

Offline jali

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 424
  • View Profile
Vs: Vaalit 2011
« Reply #111 on: 31. 03. 2010 10:10 »
Ei tuo pentti ole mikään ihme että demarit sai rahaa CIA:lta.Tarkoitus oli antaa rahaa kommunismin vastaisille voimille.Eivät ne rahat muita puolueita tukemalla olisi ollut niin tuloksellisessa käytössä.Toivon pääministeri puolueen vaihtuvan näissä vaaleissa ja keskustan ja rkp:een jäävän hallituksen ulkopuolelle.Leikkauksista voisi alkaa puhua jo reilusti koska ne ovat seuraavalla hallituksella edessä.Energiaratkaisut ovat myös tärkeitä:kuinka paljon mikäkin puolue laittaisi rahaa risupaketteihin ja tuulimyllyihin ne rahat ovat tulevaisuudessa poissa peruspalveluista mit,holtittomasti syydetään kannattamattomiin energia ratkaisuihin.Odotan myös asiallista keskustelua maahan muttosta.Nyt ei enää pysty lyömään rasismikortilla kun urpilainen ja heinäluoma ovat ottaneet kriittisesti kantaa maahanmuuttoon.

Umpi Luuta

 • Guest
Vs: Vaalit 2011
« Reply #112 on: 31. 03. 2010 14:02 »

 Demarit ja kommunistit. Kummatkin kumarteli rahaa, toiset dollareita ja toisen ruplia.

Onneksi, Pentti, Suomen kokoomuksella on aina ollut puhtaat jauhot pussissa. Kysy vaikka Ileltä. Syytön kuin vastasyntynyt lapsi.

Offline Vanha Myyrä

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 148
  • View Profile
Vs: Vaalit 2011
« Reply #113 on: 31. 03. 2010 14:02 »
Helmikuun kihlaus ja satiaiset
eli mielenkiintoisia piirteitä demarien historiasta Suomaessa

Siksi, että Tannerin johtamat oikeistolaiset hyväksyivät luokkasodan loppuaikana yhteistyön suojeluskuntien kanssa ja että Tanner 1927 vastaanotti suojeluskuntien paraatin ei tule ihmetellä, että SDP:n oikeistojohto ja suojeluskuntien johtajat helmikuussa 1940 sopivat SAK:n jäsenten liittymisestä suojeluskuntiin. Ne tunnettiin kuitenkin työläisten keskuudessa lakonmurtajina. Siksi tämä ”Helmikuun kihlaus” ei saanut kannatusta ja SAK:n jäsenmäärä tippui alle 50.000.

Syksyllä 1940 SAK:n edustajakokous hyväksyi suojeluskuntasopimuksen äänin 62-28. Vielä kolme vuotta sitten Demari (21.1.2000) mainosti ”Helmikuun kihlausta” sillä, että näin SAK ja STK tunnustivat toisensa tasavertaisiksi neuvottelukumppaneiksi. Todellisuudessa oikeiden neuvottelujen aika tuli vasta sitten, kun Neuvostoliitto löi fasismin ja kommunistit pääsivät mukaan julkiseen toimintaan.

Vuonna 1940 joukko demarijohtajia osallistui myös Suomen Aseveliliiton ja työläisiä vastaan kohdistetun urkintajärjestön, Suomen Aseveljien työjärjestön (SAT; satiaiset) toimintaan. Siksi ei pidä ihmetellä sitä miksi SDP oli ainoa sosialidemokraattinen Puolue maailmassa, joka oli liitossa Hitlerin kanssa.

http://www.kaapeli.fi/~euvkr/3-03forssa.html

Onko historiasta oppimista?
http://helda.helsinki.fi/handle/10138/12539


Offline Risto Helin

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2167
  • View Profile
  • Olen Suomalainen
  • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #114 on: 31. 03. 2010 15:03 »
Oh oh olipahan touhua  mutta oikein Hitlerin kanssa ,eipä ihme kun peilaillaan viime vuosien politiikkaan. Maailman kirjat kyllä pitäisi mennä sekaisin jos minä demari ehdokasta äänestäisin vaikka olisi kuinka Vaaasalainen, vaakakupissa painaa natsimenneisyyden synkät ja pitkät varjot.
veritas odium parit.

Offline jali

 • Aktiivi vaikuttaja
 • ****
 • Posts: 424
  • View Profile
Vs: Vaalit 2011
« Reply #115 on: 31. 03. 2010 15:03 »
Eiköhän tuolla kokoomuksessa ollut suurin osa suomen fasisteista ja natsimyönteisistä ihmisistä!

Offline Vanha Myyrä

 • Kansalaisaktiivi
 • ***
 • Posts: 148
  • View Profile
Vs: Vaalit 2011
« Reply #116 on: 31. 03. 2010 17:05 »
Suomen porvariston poliittiset vaiheet 1917-aina 50-luvulle saakka sisältävät sellaisenkin  vaiheen kuin Suomen Kansallissosialistinen Työjärjestö.

SKT:n ohjelma muotoutui vaiheittain. Ensimmäinen seitsemän kohdan versio julkistettiin lokakuussa 1940 ja pidempi versio vielä samana vuonna. Lopullisen muotonsa ohjelma sai joulukuussa 1941.

Puolueohjelma oli synteesi Teo Snellmanin ajatuksista ja NSDAP:n vuoden 1920 ohjelmasta. Siinä kannatettiin muun muassa vahvaa johtajuutta, orgaanista kansalaisyhteiskuntaa ja korporatistista valtiota. Parlamentarismi ja taloudellinen liberalismi tuomittiin. Suomen tuli ohjelman mukaan liittyä natsien johtamaan ”uuteen Eurooppaan”.

SKT halusi suojella suomalaista rotua poistamalla maasta vieraat ainekset kuten juutalaiset  Rotujenväliset avioliitot haluttiin kieltää. SKT toivoi myös tiukkaa sensuuria, maareformia  sekä parannusta suomenkielen asemaan.

Wikipaedia

Offline Jorma Kivimäki

 • Omalla nimellä
 • Veteraanivaikuttaja
 • *
 • Posts: 2826
  • View Profile
  • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #117 on: 31. 03. 2010 18:06 »
Pysytäänkä näissä Vanhan Myyrän kirjoituksissa otsikossa ?

Helmikuun kihlaus ja satiaiset
eli mielenkiintoisia piirteitä demarien historiasta Suomaessa

Siksi, että Tannerin johtamat oikeistolaiset hyväksyivät luokkasodan loppuaikana yhteistyön suojeluskuntien kanssa ja että Tanner 1927 vastaanotti suojeluskuntien paraatin ei tule ihmetellä, että SDP:n oikeistojohto ja suojeluskuntien johtajat helmikuussa 1940 sopivat SAK:n jäsenten liittymisestä suojeluskuntiin. Ne tunnettiin kuitenkin työläisten keskuudessa lakonmurtajina. Siksi tämä ”Helmikuun kihlaus” ei saanut kannatusta ja SAK:n jäsenmäärä tippui alle 50.000.

Syksyllä 1940 SAK:n edustajakokous hyväksyi suojeluskuntasopimuksen äänin 62-28. Vielä kolme vuotta sitten Demari (21.1.2000) mainosti ”Helmikuun kihlausta” sillä, että näin SAK ja STK tunnustivat toisensa tasavertaisiksi neuvottelukumppaneiksi. Todellisuudessa oikeiden neuvottelujen aika tuli vasta sitten, kun Neuvostoliitto löi fasismin ja kommunistit pääsivät mukaan julkiseen toimintaan.

Vuonna 1940 joukko demarijohtajia osallistui myös Suomen Aseveliliiton ja työläisiä vastaan kohdistetun urkintajärjestön, Suomen Aseveljien työjärjestön (SAT; satiaiset) toimintaan. Siksi ei pidä ihmetellä sitä miksi SDP oli ainoa sosialidemokraattinen Puolue maailmassa, joka oli liitossa Hitlerin kanssa.

http://www.kaapeli.fi/~euvkr/3-03forssa.html

Onko historiasta oppimista?
http://helda.helsinki.fi/handle/10138/12539Uskoo ken tahtoo. Helin uskoo, kun niin tahtoo. Hänelle riittää se, että demareita tuossa haukutaan. Häntä ei pätkääkään kiinnosta, kuka tuollaista paskaa suoltaa.

Katsotaan nyt kuitenkin hieman tarkemmin näitä.

Ensimmäinen linkki viittaa Kommunistisesta Työväenpuolueesta (KTP) erotetun puoluesihteerin Heikki Männikön artikkeliin. Männikkö oli sittemmin (v. 2002) perustamassa järjestöä nimeltä Kommunistinen liitto. Kumpikaan näistä järjestöistä ei mahtunut entiseen SKP: hen , kun pitivät sitä liian oikeistolaisena. Tämä törkykirjoitus tulee siis niin marginaaliselta kommunistiryhmältä kun olla ja voi.
 
Männikkö oli perustamassa uutta Suomen Työväenpuoluetta v. 2006 Vaihtoehtoväen asemaa rekisteröitynä puolueena hyödyntäen ja Kommunistien liitto liittyi uuden puolueen jäsenjärjestöksi. Kommunistien liiton jäsenet muodostavat enemmistön STP:n hallituksessa, jota johtaa liittoon kuulumaton entinen kommunisti Juhani Tanski. STP osallistui eduskuntavaaleihin 2007 kaikissa manner-Suomen vaalipiireissä ja sai äänistä 0,06 prosenttia
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kommunistien_liitto

Nämä marginaalikommunistit osaavat kyllä pistää tarvittaessa uusiksi vaikka koko poliittisen historian.


Jälkimmäinen on asiallisempi artikkeli, muttei sieltä oikeastaan mitään löytynytkään. Karoliina Vuopalan tutkimuksen kohteena oli : Suomen Aseveljien Työjärjestö/Vapaus Isänmaa Aseveljeys -järjestön toiminta Suomessa 1940-1944 (SAT/VIA)
Siinäkin todetaan muun muassa seuraavaa: ”Tutkimus sisältää eräänlaisen sosioekonomisen analyysin SAT/VIA:n toimintaan osallistuneista. Aiempi kuva SAT/VIA:sta on yleisesti ottaen antanut järjestöstä kuvan hyvin sosiaalidemokraattisena. Kuitenkin uuden alkuperäisaineiston valossa on käynyt ilmeiseksi, että sosiaalidemokraatit olivat enemmänkin järjestön toiminnan kohteena kuin varsinaisina aktiiveina.”

Meinaako tästä tulla jälleen enemmän historia osio ?

Offline Niilo Aro

 • Omalla nimellä
 • Aktiivi vaikuttaja
 • *
 • Posts: 270
  • View Profile
  • Email
Vs: Vaalit 2011
« Reply #118 on: 31. 03. 2010 18:06 »
Tässä vaalikeaaskustelussa tuskin riirttää ruutia yli vuodeksi ellei välillä vähän penkaista historiaa. Jorman tiedot ovat kiitettävät. Katsellaan nyt rauhass mitä kaikkea myyrä kaivelee esille.

Täysin käsittelemättä ovat mm. seuraava taiheet:

-maahanmuuttokeskustelun vaikutus vaaleihin
-eläkekeskustelun vaikutus vaaleihin
-vaalirahoitussotkujen vaikutus vaaleihin
-uudet populistiset puolueet
-muut mahdolliset aiheet

Offline Urho

 • Veteraanivaikuttaja
 • *****
 • Posts: 686
 • Vasemmiston yhteisvoimaa ja solidaarisuutta
  • View Profile
Vs: Vaalit 2011
« Reply #119 on: 31. 03. 2010 18:06 »
Tässä vaalikeaaskustelussa tuskin riirttää ruutia yli vuodeksi ellei välillä vähän penkaista historiaa. Jorman tiedot ovat kiitettävät. Katsellaan nyt rauhass mitä kaikkea myyrä kaivelee esille.

Täysin käsittelemättä ovat mm. seuraava taiheet:

-maahanmuuttokeskustelun vaikutus vaaleihin
-eläkekeskustelun vaikutus vaaleihin
-vaalirahoitussotkujen vaikutus vaaleihin
-uudet populistiset puolueet
-muut mahdolliset aiheet


Kovin viittaavat aiheet 1930 lukuun ja kansalliskiihkon nousuun, joka sittemmin johti natsismiin.